Şimdi Ara

<<<<<Linkin Park hayranları burada buluşalım>>>>> (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
0
Favori
5.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu Metallica - Lp tartışmasına dönüşmüş maşallah.

Metallica farklı,Lp farklı neyini tartıştınız 1 sayfa bunun ya ?

Linkin Park'ı dinlerim.

Faint
    Numb
    In The End

en sevdiğim parçalarıdır.

Lp için kimi nu-metal diyor kimi metal değil.Bu adamların tarzı ne oluyor şimdi ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Ha$aN

Nie lp metal olamıyomuş ?
    Garip slip-deri pantolonlar giymedikleri,saçları beline kadar uzatmadıkları şarkılarında ana avrat küfür etmedikleri şarkılarının %90 ını gitar solosuna ayırmadıkları suratlarını garip renklere boyamadıkları için mi?Bu yüzden değilse tamam metal değil ama müzik tarzlarına gelirsek linkin park nu-metal grubudur !

Ha$an şakasın demi sen bize
    Bana metali açıklarmısın??

Wikipedi - MTV gençliği sarmış ortalığı yaaa...! (yhAa..!)

Linkin Park metal dışında herşeyi yapıyo olabilir..!
    Metal için müzikal değer gerekir...Onun için de alt yapısız sahneye cıkabilen, Turntable'a güvenmeyen, rap sözlerine headbang eklemeyen, yetenekli ve kaliteli insanlar gerekir...

• quote:

Orjinalden alıntı: Ryo Ishizaki

quote:

Garip slip-deri pantolonlar giymedikleri,saçları beline kadar uzatmadıkları şarkılarında ana avrat küfür etmedikleri şarkılarının %90 ını gitar solosuna ayırmadıkları suratlarını garip renklere boyamadıkları için mi?Bu yüzden değilse tamam metal değil ama müzik tarzlarına gelirsek linkin park nu-metal grubudur !

Metal için müzikal değer gerekir...Onun için de alt yapısız sahneye cıkabilen, Turntable'a güvenmeyen, rap sözlerine headbang eklemeyen, yetenekli ve kaliteli insanlar gerekir...

En önemlisi de bu bence.

Geçenlerde e2'de, sabaha karşı beşte, bir rap-core konseri yayınlanıyordu. Grup kim bilmiyorum ama ordaki herkesin mal olduğunu biliyorum. Denyo RAP tarzı voakl yapıyor, o sırada headbang yapıyor (yapmaya çalışıyor). Seyircilerce tıpkı bunlar gibi, headbang yapmaya çalışıyor headbang dediğim kafa hariç tüm vücudu oynatma). Sonra arada beş-altı kişi birbirne girdi, kavga başladı. "İşte! Eğlence çıktı." dedim ama bunlar kavga etmeyi de beceremiyor.

Televizyonların kalitesi düşmüş, iyi ki uzun zamandır izlemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 29 Ocak 2008; 13:08:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk

quote:

Orjinalden alıntı: Ryo Ishizaki

quote:

En önemlisi de bu bence.

Geçenlerde e2'de, sabaha karşı beşte, bir rap-core konseri yayınlanıyordu. Grup kim bilmiyorum ama ordaki herkesin mal olduğunu biliyorum. Denyo RAP tarzı voakl yapıyor, o sırada headbang yapıyor (yapmaya çalışıyor). Seyircilerce tıpkı bunlar gibi, headbang yapmaya çalışıyor headbang dediğim kafa hariç tüm vücudu oynatma). Sonra arada beş-altı kişi birbirne girdi, kavga başladı. "İşte! Eğlence çıktı." dedim ama bunlar kavga etmeyi de beceremiyor.

Televizyonların kalitesi düşmüş, iyi ki uzun zamandır izlemiyorum.

Sizce What i've done,somewhere i belong,crawling,bring me to life ne tür müzik?

• quote:

Sizce What i've done,somewhere i belong,crawling,bring me to life ne tür müzik?

Hoppalaa..! (yarim yaz geldi..!)
    Şimdi baştakileri anladım da bring me to life'ı Linkin Park'ın sanmıyorsun umarım...
    Veya Evanescence ile yapılan bu basit düetin tarzı belirleyeceğini de sanmıyor olmalısın...
    "What i've done, somewhere i belong, crawling";
    bunlar Rapcore parçalardır...

Sana şöyle açıklıyım...
    Crawling'i ele alalım;
    ilk 20 sn...turntable olaya el atmış durumda başka bişi yok...
    20 - 40 sn...turntable tarafından uzatılan kırık bi riff...Rap etkili rockımsı bi vokal...
    40 - 1:05 sn...turntable ve 0-0-0 şeklinde giden gitardan bi haber bişi...Gitar duyulmuyo bile...
    1:05 - 1:45 sn...turntable yine ortada...rap giriş yapılan yine
    (bağırmak suretiyle) rockımsı bir vokal...
    Bu arada 5-10 saniyede bir gelen "dıpt" sesleri insana "Aaa! bu grupta davulcu da var.!?" dedirtiyo...
    1:50...Olay yeniden başa sardı iyi mi !!
    2:30...Eeeh! alt yapıdan başka bişey değil sıkıldım..! alt + f4...

Bu arada bi dakika geri dönelim ve sorunun cevabını tamamlıyım...
    Bring me to life, cok sevdiğimiz
    (!) Evanescence grubunun güzide (!) alternatif rock eseridir (!)

Başka soru varmı??

• ağlıyorum ya nu - metal bu durumlara nasıl düşürüldü...

Bak ne oldu biliyor musun???Daha hafifletilmiş bir şekilde tıpkı ; metalcore ve hardcore'daki gibi breakdown vardı bu müzikte ; distortion köklenir , metalcore'daki kadar bol olmasa da twin atılır , uzun sakallı ve uzun saçlı babalar kafalarıyla yuvarlaklar çizerdi böyle ritmik bir şekilde...Bu müzik hızlı - yavaş yani speed - breakdown dediğimiz olayı yapmazdı , aynı tempoda gider , temponun düşürüldüğünü hissetmeden breakdown yapılırdı...20-30 saniyelik breakdownlar öyle gaza getirirdi ki ; "işte yeni nesil metal" dendi..Hatta "Baba" tabir ettiğimiz gruplar , yeni akım destekler oldu ; grupların t - shirtlerini giymeye başladılar...(Bir örnek ; Kerry King 1 sene boyunca chimaira t - shirt'ü ile dolaşmıştır)Sonra ne oldu ; korn çıktı , bası kökledi ; millette yeni bir sound zannetti...Anaaaaa korn ; Nu - metal oldu ; daha sonra limb misket çıktı ; daha da batırdılar...Sonra linkin park çıktı , iyice çöktü...
    İşin kısası bunlar nu metal değildir...Bunlar Rapcore falanda değil...Rapcore nedir ya???Linkin park'ın tarzını söylüyorum ; deneysel müzik....
    Güzelim nu - metal gruplarına acıyorum ; şimdi bunlara öcü diye bakılıyor bu gruplar yüzünden , halbuki bu sektörde dinlenmeye değer iyi gruplar vardır...

Edit:Hee ulan birde P.O.D vardır ön plana çıkmamıştır linkin park kadar ama daha fazla saç baş yoldurur ; kökünü kazıyacaksın bunların , ya da adamakıllı dinleyecek ; bu zırvalara metal demeyeceksiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuRE HaTReD -- 29 Ocak 2008; 17:45:39 >

• ben burdaki arkadaşların hiçbirinin popüler olduğu için linkin park ı dinlediklerini düşünmüyorum.insan nasıl başka başka grupları seviyosa biz de linkin park ı seviyoruz.müzikten anlamıyo demek de kimseye düşmez demek ki biz linkin park ın şarkılarında mutlu oluyoruz ya da hüzünleniyoruz ki dinliyoruz.bu kimseyi alakadar etmez.ne tür müzik yaptıklarının da hiç önemi yok güzel şarkılar vermelerinin önemi var benim için ki bence gayet güzel şarkıları var.ne metal yapıyolar ne de rapcore.ama tek bildiğim üzüldüğüm zaman bi şarkılarını dinleyip rahatladığım ya da mutlu olduğum zaman bi şarkılarını dinleyip daha çok mutlu olduğumdur.bir müzik grubu bana bu imkanların hepsini sunuyorsa neden sevmeyim?müzik türü şu olsun ya da bu olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: linkinberk

ben burdaki arkadaşların hiçbirinin popüler olduğu için linkin park ı dinlediklerini düşünmüyorum.insan nasıl başka başka grupları seviyosa biz de linkin park ı seviyoruz.müzikten anlamıyo demek de kimseye düşmez demek ki biz linkin park ın şarkılarında mutlu oluyoruz ya da hüzünleniyoruz ki dinliyoruz.bu kimseyi alakadar etmez.ne tür müzik yaptıklarının da hiç önemi yok güzel şarkılar vermelerinin önemi var benim için ki bence gayet güzel şarkıları var.ne metal yapıyolar ne de rapcore.ama tek bildiğim üzüldüğüm zaman bi şarkılarını dinleyip rahatladığım ya da mutlu olduğum zaman bi şarkılarını dinleyip daha çok mutlu olduğumdur.bir müzik grubu bana bu imkanların hepsini sunuyorsa neden sevmeyim?müzik türü şu olsun ya da bu olsun.

Bunları yazmana gerek yoktu aslında. Buraya bir tane '' koysan bile, biz senin ne demek istediğini nick'inden anlardık.

• olsun yine de yazıyım dedim çünkü artık sıktı bu tartışmalar.

• one step closer ,in the end,from the inside,faint en sevdigim şarkılarıdır ama diğer şarkılarınıda severim tabiki ben ölümüne lp fanıyımdır. ama şunuda söylemek isterim linkinpark artık numetal grubu degildir o eskidendi ve geride kaldi. linkinpark artık alternatif rock müzikle ugraşmaktadır. bunu bilin ve artık lp ye numetal diyip durmayın

bu arada metallica dinleyip kendini metalci sanan arkadaşlara diyicek bi sözüm var metallica efsane bir grupsa linkinparkta efsane bir gruptur . ayrıca metallica ölmüş bitmiş ama hala hayranları olan bir gruptur . linkinparkın ne kadar muhteşem bir grup oldugunu sadece bu grubun fanları denilebilecek insanlar anlayabılır diğerleri ise bikactane müziklerini dinler "aaa bu nekadar süper bi grupmus yhaa" der sonra buraya gelir "yhaa linkinparkta ne yha allahın ezıklerı varmı metallica gibisi" diyip bok atar gider.o yüzden metallica ile lp yi karşılarştırmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LanetOlsun :( -- 3 Şubat 2008; 10:19:16 >

• imza güzelmiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kujeste

imza güzelmiş.

• Yav insanlar şarkıları türüne göre niye ayırt eder anlamam.
    Kulağınıza güzel geliyorsa dinleyin işte.Neyin kavgasını yapıyorsunuz ki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***ceylo***

Yav insanlar şarkıları türüne göre niye ayırt eder anlamam.
    Kulağınıza güzel geliyorsa dinleyin işte.Neyin kavgasını yapıyorsunuz ki.

işte demek istediğim ; bu sadece müzikte değil her işte böyle olmalı ; eğer bir işi yapıyorsan , bileceksin ne yaptığını...Linkin Park dinlerken ; "Ben nu - metal dinliyorum" veya "Ben alternatif rock" dinliyorum dersen o olmaz işte..."Ben linkin park severim" dersen zaten bir allahın kuluda karışamaz...
    Bir işi yapıyorsan düzgün yapıcaksın ve ne yaptığını bileceksin ; öyle kaseden sallamayla olmuyor bu işler....Heee sallarsında ; bak yukarıdaki gibi adama "yok artık sabahat akkiraz" derler , komik duruma düşersin...
  • kardesim amacın ne senin? kendini millete kanıtlamakmı? birkac tane yazım hatamı bulmus onları eleştriyorsun. derdin ne senin? ayrıca benımle adam gibi konus asıl sana yazık . boş boş postlar yazmışsın.bak canım eğer yazdıklarımı o kafan almadıysa ben anlatırım sana. ben orda metallica ölmüş bitmiş derken yani metallica cok eski bir gruptur demeyi kasttetim. sırf kendine millete kanıtlamak icin bi kactane yazım hatamı bulmus sacma sapan konusmusun asıl sana yazık...
    quote:

Orjinalden alıntı: PuRE HaTReD

quote:

one step closer ,in the end,from the inside,faint en sevdigim şarkılarıdır ama diğer şarkılarınıda severim tabiki ben ölümüne lp fanıyımdır. ama şunuda söylemek isterim linkinpark artık numetal grubu degildir o eskidendi ve geride kaldi. linkinpark artık alternatif rock müzikle ugraşmaktadır. bunu bilin ve artık lp ye numetal diyip durmayın

bu arada metallica dinleyip kendini metalci sanan arkadaşlara diyicek bi sözüm var metallica efsane bir grupsa linkinparkta efsane bir gruptur . ayrıca metallica ölmüş bitmiş ama hala hayranları olan bir gruptur . linkinparkın ne kadar muhteşem bir grup oldugunu sadece bu grubun fanları denilebilecek insanlar anlayabılır diğerleri ise bikactane müziklerini dinler "aaa bu nekadar süper bi grupmus yhaa" der sonra buraya gelir "yhaa linkinparkta ne yha allahın ezıklerı varmı metallica gibisi" diyip bok atar gider.o yüzden metallica ile lp yi karşılarştırmayın

"Yok artık lebron james" diye bir reklam vardı ya ; onu "yok artık sabahat akkiraz" olarak değiştirmek istiyorum.....

"ben bu kadar lakayt böyle saçma bir yaklaşım görmedim fahrettin"

Linkin park efsane ; yaşa sen be yürü!!!....Tabii davulcuları saniyede 87 vuruş yapabiliyor....Bende bu posta neden tepki gelmedi dicektim ki 2 saat olmuş daha ; görende şok geçirmiştir ; bak her yerim titremeye başladı ürperdim...Metallica ölmüş ; çok yaşa sen...Ya yazık ya hakikaten yazık...
    Bak bak muhteşem grup demiş ; bir de alternatif rock yazmış ya ; kinder süpriz...Ya ne alternatif rock'ı ya ne alternatif rock'ı...kendi çapında Saygısı
    olan tarzları da zedeliyorsunuz....Nu metal desek linkin park'a biyad et bence..Birde "Nu - metal" demeyin demiş ya...Nu - Metal'in tırnağı kadar saygın olamaz rintintin park..
    Ama böyle bir paragrafa cevap yazdım ya ; kendimden iğrendim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LanetOlsun :( -- 3 Şubat 2008; 16:21:04 >

• quote:

kardesim amacın ne senin? kendini millete kanıtlamakmı? birkac tane yazım hatamı bulmus onları eleştriyorsun. derdin ne senin?

tabii ya bende karakter bozuluğu var burdan kendimi millete kanıtlamaya çalışıyorum ; ama sen böyle şeyler yazarsan tartışma şevki kalmaz bende çünkü çok alakasız konuşuyorsun...

Yazım hatalarınla mı dalga geçmişim ben senin??Yazım hatası ne demek onu biliyor musun??İlkokuldaki Türkçe hocan nerede oturuyor???

Linkin park efsane dersen ; millete gülecek takat bile kalmaz...Dinlediğin şeyin ne olduğunu bilerek dinle ; sonrada kendi çapın 1 metre mi 1 kilometremi oralarda gez çünkü gerçekten üzülüyorum ben üzülüyorum yani...Ama tabii bilmiyorum olgunluk evresi geçti mi geçmedi mi o yüzden yorum yazmak istemiyorum yavaş yavaş canım benim yavaş yavaş sindireceksin

quote:

yazık . boş boş postlar yazmışsın.bak canım eğer yazdıklarımı o kafan almadıysa ben anlatırım sana. ben orda metallica ölmüş bitmiş derken yani metallica cok eski bir gruptur demeyi kasttetim. sırf kendine millete kanıtlamak icin bi kactane yazım hatamı bulmus sacma sapan konusmusun asıl sana yazık...

(bak ilk kez 3 smiley koydum forum tarihinde)

HEH! tamam benim postlarım boş seninkiler dolu...Linkin park efsane...Bravo çok dolu , taşıyor beh!!

Ben senin canın değilim ilk önce ona bir dikkat et öyle anlat anlatamadığın dertlerini...

"Metallica çok eski bir gruptur" demeyi kastettiysen "Metallica çok eski bir gruptur" diyeceksin ; "ölmüştür" dersen domateslerler seni....

Bak "kendini millete kanıtlamak" cümlelerini kim yazar biliyor musun??Karakteri oturmamış ve hep karşısındakini kendi gibi sanan insanlar yazar..Ya da daha belli bir olgunluğa erişememiş kişiler..HEH!!!Sen belli bir olgunluğa erişememişsindir ; beklerim ben...Ama karakteri oturtmak için herşeyi yaparız veya benim dolaylarımda gezmezsin...
    Hala yazım hatası diyor...Türkçe hocanın oturduğu yeri soruyorum ısrarla???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuRE HaTReD -- 3 Şubat 2008; 16:28:03 >

• @TroCan bence sen boşver düşünme bu konular

Hadi 4eva LP

• Çoluk çocukla uğraşırsan böyle olur işte.
  • bnz. imza

LP'ın en sevdiğim parçaları;

In The End
    Place For My Head
    Faint
    Shadow Of The Day
    Bleed It Out
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.