Şimdi Ara

Linksys WAG120n, ASUS AC51'İ RESMEN YENDİ?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün 338 TL'ye sipariş verdiğim Asus AC51 modem geldi ve heyecanla kutusunu açtım. Kurulumunu yaptım. Firmware güncellemesini yaptım...

sonuç...

2010'dan önce aldığım antensiz 15m sonrasında hızı düşen (wifi) linksys hızı bana ADSL'de(kablolu testler) 11.5-12mbps arası verirken Asus AC51 10mbps'yi bile bulmadı.

Şunu da ekleyeyim; Firmware güncellemesi yapmadan önce Asus AC51 10.5 civarında hız veriyordu. Ama 12 aralık güncelleme sürümünü yükledikten sonra da 10mbps'yi bile bulmamaya başladı.

Şimdi bazılarınız diyebilir ki gün içinde internet yoğunluğuna bağlı olarak hızlar öyle olmuştur diye... ama öyle olmadı. 3dk farkla anında ikisine test yaptım ve aralarındaki fark tam olarak

buydu.

çoğu kişinin beğenerek kullandığı bu Asus modemi şimdi router olarak mı kullansam(ki o zaman gider uygun fiyata router alırım.) yoksa geri iade mi etsem diye düşünüyorum. Sonucunda VDSL

modem olsa da, ADSL modem karşısında işime yaramadı. En azından işlevsellik bakımından.

Bu arada çekim gücü, arayüzü ve yazılım desteği açısından memnun kaldım. Asus android router programı tırt çalışmadı.(yeni güncelleme sonrasında öyle olmuş bilemiyorum) ama dediğim gibi 10

senelik adsl modem performansını bana vermedi. Şimdi iade mi etmeliyim? Yoksa belki iyi bir güncelleme ile düzelir diye beklemeli miyim?

Yorumlarınızı Bekliyorum...

• Geri iade et asus ağ ürünleri ne yazıkkı diğer ürünlerine göre çok kötü 350 tl ye Tenda V1200 alabilirsin yada paraya kıyıp yeni çıkan Keenetic Extra DSL alabilirsin.

Tenda V1200'ün konusu:https://forum.donanimhaber.com/tenda-v1200-broadcom-islemcili-vdsl-modem-inceleme-test-olumlu-ve-olumsuz-taraflar--140721820

Keenetic Extra DSL'in konusu:https://forum.donanimhaber.com/keenetic-extra-dsl-modem-ana-konu-inceleme-ozellikler-openwrt-kurulumu--141117860

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 19 Aralık 2019; 21:35:12 >

• Asus ac51 ve Ac68u kullanan biri olarak söylüyorum ne Ping ne ağda dalgalanma ne de oyunlarda kopma yaşamadım. Vdsl 50mbit kablosuz olarak 8ms (speedtest Ping sonucu) ile kullanıyoruz. Hem de 3 daire ve 13 aynı anda kullanıcı oluyor. Bana mısın demiyor. Bence genel olarak hem arayüz hem de kullanımı gayet başarılı.
  • Cihazların kullandığı chipsetten kaynaklı bu farklar. İnternette linksys modelinin chipseti yazmıyor bilgi bulamadım ama temel sebep chipset kaynaklı.
  • Yorumlar için teşekkürler bu arada bugün ürünü kargoya verdim yani iadesini yaptım ürün gerçekten iyiydi aslında arayüzü bağlantı hızı değişmiyordu yani iyiydi. Ama dediğim gibi hızı 10mbps bulmuyordu hatta linksis hızı 13 mbps bile oldu. Şimdi yeni modem düşünüyorum ama kararsız kaldım. AC modem herhalde adsl de bir işlevi yok. Acaba wi-fi mesh var onu mu almalıyım? Ama bu modeme de güvenmiyorum çünkü bi ara internete bile bağlanmıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirsultan -- 20 Aralık 2019; 20:4:56 >
  • Arkadaşlar zaten naneli olan linksys wag120n modemim bozuldu ve attım bir kenara....

Daha önce dediğim gibi Asus AC51 her ne kadar yazılımsal ve çekim gücü olarak güzel modem olsa da hız olarak işime yaramadı ve iade ettim(ADSL altyapısı olarak).

Bugün TP Link w9970 modemini aldım ve gerçekten çok memnunum an itibariyle. Modem kurulumu kolaydı ve arayüzü Türkçe'ydi. Kurulumu yaptım firmware güncellemesi yaptım.

Yorumlarım ise şöyle;
    1)ADSL altyapısı var ve hızım Max altyapısı14.4 Mbps. Testlerde ise wifi Max 14. Ortalama 13 Mbps.
    2) Çekim gücü 100 m2 evde ortada bulunan salondan 2 duvar arkası ve evdeki en uzak odada bile tam çekiyor ve hız kaybı yok. (Bu odada çekim için airties rt205 te de 3 çizgi oluyordu yani evin duvarları wireless için fazla sorun olmuyor. En azından benim için.)

Şimdilik bu kadar en azından şuan en favori olan bu modem benim için herşeyi ile memnun etti.

YANİ ADSL İÇİN GERÇEKTEN TAVSİYE EDİLECEK BİR MODEM(Çekim gücü evin duvarlarının yapısına göre fark edeceğinden herkesin aynı olmaz.) Bunu yazmamın sebebi ise 801.11 AC nin ADSL için faydasının olmadığını böyle bir modemin iş göreceğini gösterebilmek içindi. Aynı durumdan muzdarip olup kararsız kalan olurda bu faydalı olursa ne mutlu...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.