Şimdi Ara

Linux'dan NTFS partition ları görme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

OpenSuse kurdum sistemime. Ve yavaş yavaş Windows'dan kurtulmaya çalışıyorum.

Ama yardımınıza ihtiyacım var.

Yapmak istediğim şu. İş ile ilgili dosyalarımı NTFS partition 'da saklamak istiyorum. Nedeni ise, iş yerinde kullanılan bazı uygulamalarda Windows kullanmam gerekiyor. Bu nedenle iş ile ilgili dosyalarımı NTFS partition'da tutmak istiyorum. Ama NTFS partition'ı göremiyorum Desktop'dan. Bunu nasıl yaparım?

İkinci husus da NTFS de duracak olan dosyalarım Read only oluyor yanlış hatırlamıyor isem? Bunu nasıl değiştireceğim? Çünkü mümkün oldukça işimi de Suse üzerinden yapmak istiyorum.... Örneğin Excel'de tuttuğum işim ile ilgili kayıtlarımı Suse üzerinden değiştireyim, ama olur da Windows kullanmam gerekirse ve bu excel dosyasına da ihtiyacım olur ise, Windows üzerinden de bu dosyalara erişeyim.

Bilmem anlatabildim mi , kısaca dosyalarıma full control olarak iki işletim sisteminden de erişmek ve NTFS partition'unu Suse'den görmek istiyorum. :)

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sevgiler.

• ntfs-3g adlı yazılım var, opensuse için depo yöneticisinde(YaST'tı galiba, iyi hatırlıyosam) aratırsan bulursun veyahttp://www.ntfs-3g.org/ burdan da çekebilirsin...
  • ntfs-3g yı kurduktan sonra
    /etc/ftsab da su ayarları yapman lasım ornek :
     /dev/sda2    /windows_d ntfs-3g defaults 0 0

sda2 sendekı farklı olabılır
    ayrıca kok dızın altına baglamak ıstedıgın klasor olusturman gerekır bendekı wındows kolay gelsın
    bu sekılde ntfs ye hem okuyacak hem de yazcaksın
  • Yardımlarınız için teşekkürler.....

Allah razı olsun..... Hemen indirmeye başlıyorum

• Dün akşam ntfs-3g yi download ettim, fakat şimdi şöyle bir sorun ile karşı karşıyayım...

c++ compiler yok gibi bir mesaj alıyorum, ntfs-3g kurulumunu yaparken, installation guide bölümünü okudum. Fuse 2.6.0 kurulu olması lazım mış. Fuse'u da download ettim. fakat fuse'un kurulumunda ./configure yazıyorsun, o bir compile işlemi yapıyor. ve voila error. nereden bunu download edebilirim. bulamadım birşey.

Ayrıca pico editoru download edebileceğim bir yer varmıdır?
  • Susenin hazır paketleri vardır bir arasana.
    Bulamazsan derlemek için gerekli olan Suse cd sinden gcc,automake yada make paketlerini kur.
    sonra derleme işlemiyle tekrar uğraş

Eminin Piconunda derlenmiş paketleri netde vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 29 Ağustos 2007; 14:05:06 >
  • suse zor gelebılır ıstersen ubuntu yada kubuntu yu dene.
    sebebıne gelınce
    "apt-get" kolaylıgı ıle bır paketı kurmak ıstedıgınde eger gereklı paket yada paketler de
    kurulması gerekıyorsa bu ısı "apt-get" otomatık olarak yapıyor.
    kolay gelsın tekrar
    suseyı yıllar once kullanmıstım .
    demekkı hıc değısmemıs
    hala kullanım zorlukları yasanıyor
    bence suse kendını gelıstırmelı ubuntu nun yaptıgını yapabılmelı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 30 Ağustos 2007; 0:11:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • suse ubuntu pardus gibi dağıtımların kulvarları farklı suse çok profesyonel bir dağıtım fakat bazı ayarlamalar zor ben yeni kullanıma başlayanlar için ubuntu veya pardusu tavsiye ediyorum.
  • Gereksiz konu H.O.R.T laması
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.