Merhaba, bugün masaüstü bilgisayarımın SSD kartını değiştirdim ve taktığım yeni SSD'ye Windows 11 kurdum. En başta bilgisiyarımda SSD'de Windows 10 kuruluydu. Daha sonra lazım olduğu için harddiskimi 500 gb 500 gb ikiye bölerek bir yarısına Ubuntu (Zorin OS) kurdum. Windows 10'um Ubuntu kurulu olan harddisk bölümünü göremiyordu ama bilgisayarı açarken dual boot menüsünden iki işletim sistemini de görebiliyordum. Yeni SSD takıp Windows 11 kurduktan sonra harddiskin diğer yarısındaki Ubuntu'yu göremez oldum ve artık Ubuntu sistemime erişemiyorum. Windows 11 harddiskin sadece ilk yarısını görebiliyor. EasyBCD yazılımıyla Linux'u boot menüsüne eklemeye çalıştım ama o da göremedi. BIOS'tan da harddiskten bilgisayarı başlatmasını seçmeye çalıştım ama bana yeniden başlatıp düzgün bir boot aleti seçmemi ya da harddiske boot medyası ekleyip onu açmamı istiyor. Önemli kurulumlar yapmıştım Ubuntu'da o yüzden formatlamayı istemiyorum. Kurarken harddiske kurduğumu eminim Ubuntu'yu ama şu anda neden göremiyor önceki SSD'de mi kaldı anlayamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarsent -- 7 Şubat 2025; 1:44:23 > |
Bildirim