Şimdi Ara

linüx ubuntu nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlarm ben win 7 den çok sıkıldım işletim sistemimi değiştirmek istiyorum linüx ubuntu sanırım en güzeli bu nasıl kurabilirim tr paketi falan varmı eğer güzelse orjinalini alıcam ama öncelikle denemek istiyorum.
    tr paketi varsa linkini pm ile atabilirmisiniz. yada biraz bu konu hakkında bilgi verirmisiniz.

• Linüx değil Linux. Ayrıca Linux sistemlerin orjinali sahtesi diye bir şey olmaz. Ubuntu'nun program arşivi çok geniş olduğundan dolayı iyidir. Ayrıca, Ubuntu'nun Türkçe dil desteği mükemmeldir.
    Kurulum esnasında ethernet kablo ile bilgisayarınızı bağlayıp Türkçe seçeneğini seçerseniz sistemi Türkçe olarak kuracaktır. Gerekli paketleri internetten çekecektir.
    Linux ücretsiz bir sistemdir.www.ubuntu.com adresinden ISO indirip daha sonra CD, DVD veya Flash diske yazıp çalıştırabilirsiniz.
  • çok sağol ben ubuntu kurmaya karar verdim ubuntu adresinde ıso yu nerden indircem. onu dvd e atmayı planlıyorum yalnız eternet kabloyla türkçe dil paketini anlayamadım biraz daha detaylı anlatırsan çok minnettar kalıcam.
  • ubuntu'yu bu adresten indirebilirsin.

internet baglantin varsa kurulum sirasinda turkce paketini indirir. orjinalini almana gerek yok ubuntu acik kaynak ve ucretsiz.
  • çok sağol ya ne kadar teşekkür etsem azdır bu kaç bit 32 mi 64 mü.

ayrıca kurulumu nasıl windows gibi mi yoksa daha farklı zor mu
  • 332bit.
    4gb ram olsa da 64bit'e gerek yok yeni baslayacak biri icin.
  • ubuntu'nun web sitesine gidin ve ubuntu desktop, 32-bit ve 64-bit sürümünü indirin.

eğer 3 gb ve daha az ram varsa 32 bit,

eğer 4 gb ve üzeri raminiz var ve işlemciniz 64 bit ise 64 bit indirmenizi tavsiye ederim.

ubuntu ile ilgili her türlü karşılaştığınız sorunu: UBUNTU TÜRKİYE FORUMU'na sorabilirsiniz.

forum.ubuntu-tr.net
    Ubuntu Türkiye Forum - Anasayfa
    http://forum.ubuntu-tr.net

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Linux te driver nasıl yüklenir
    18 yıl önce açıldı
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Ubuntu PC'ye Windows Kurulumu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Linux'u(linuksu) nasıl "linüks" şeklinde telaffuz edebiliyorsunuz hala anlamış değilim...
  • richard stallman linaks diye okuyor. bazi amerikalilar da laynaks diye. linus torvalds benim ismimi ingilizler laynus finlandiyalilar linus diye okuyor istediginiz gibi okuyun demisti bir video da. ben de linüks seklinde teleffuz ediyorum turkcenin fonetgine daha uygun.
  • positron verdiğin linki indirdim.dvd ye kopyaladım.sonra isim ve parola yazılan yere kadar gelmeyi başardım.orada alttaki yükleme çubugu sona kadar yaklaştı en sonunda hazır... dedi dondu kaldı.ileri seçeneğide tıklanmıyor.yani format atamadım.

acaba dvd yemi yanlış kopyaladım.videodakinin aynısını yaptım ama olmadı malesef.

ayrıca xp kullanan bi arkadaşım da ubuntu kurmak istiyor ancak donanım özellikleri kasacağı için daha önceki bi sürümünü kursa sorun yaşarmı.8.04 sürümü var sanırım.oda programları açıyormu.8.04 sürümü xp den dahamı hızlı.tavsiye edermisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prokng

positron verdiğin linki indirdim.dvd ye kopyaladım.sonra isim ve parola yazılan yere kadar gelmeyi başardım.orada alttaki yükleme çubugu sona kadar yaklaştı en sonunda hazır... dedi dondu kaldı.ileri seçeneğide tıklanmıyor.yani format atamadım.

acaba dvd yemi yanlış kopyaladım.videodakinin aynısını yaptım ama olmadı malesef.

ayrıca xp kullanan bi arkadaşım da ubuntu kurmak istiyor ancak donanım özellikleri kasacağı için daha önceki bi sürümünü kursa sorun yaşarmı.8.04 sürümü var sanırım.oda programları açıyormu.8.04 sürümü xp den dahamı hızlı.tavsiye edermisiniz.

Umarım CD'ye ISO kalıbını kopyalamamışsınızdır. ISO kalıbını CD'ye yazacaksınız. Birçok CD yazma programında (örnek: Nero) bu seçenek "ISO Kalıbını Diske Yaz" olarak geçer. (Tahminimce) sizin yaptığınız şekilde yüklemeniz mümkün değil.

En yeni sürümü daha hızlı çalışır, son sürümünü edinin ve onu kurun. "Eski sürüm, daha az kasar" gibi bir yanılgıya düşmeyin.

Ayrıca, bence hemen şimdi Ubuntu yüklemeyin. Önce Linux hakkında bilgi edinin, nedir, nasıl çalışır, Linux ile neler yapabilir, neler yapamazsınız, bunları mutlaka öğrenin. Daha sonra kurmadan, yalnızca deneyin. Gerek Live CD ile, gerekse sanal makine (VirtualBox) ile. Ve son olarak karar verdikten sonra Ubuntu'yu kurun. Yoksa tam bir hayal kırıklığına uğramanız muhtemel. Önerime uyun ve dediklerimi yapın

• usb bellegin varsa onunla yukleyeblirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_43679002/tm.htm#msglink_43681038
    su mesajda nasil yapilacagini anlattim.

8.04 surumu desteklenmiyor.
    windows xp ilk kuruldugunda ubuntu'dan cok daha hizli fakat zamanla agirlasmaya basliyor. arkadasin lxde masaustu kullanan Lubuntu'yu kurabilir.
  • @mayonezlitonbaligi
    indirdiğim dosyayı tıkladıgımda nero açıldı ve iso dosyasını yazdır dedim.veri diski olarak kopyalamadım.yanlışmı olmuş.
  • quote:

@mayonezlitonbaligi
    indirdiğim dosyayı tıkladıgımda nero açıldı ve iso dosyasını yazdır dedim.veri diski olarak kopyalamadım.yanlışmı olmuş.

Dediğim gibi yapın ve şimdilik linux hakkında bilgi edinin, rehberler okuyun. Yoksa kasan bir XP, kullanılamayan bir Ubuntu'dan kat be kat iyidir.
  • yeterince araştırdımda iso dosyasını kalıp olarak mı yazdırıcam
  • linux u kurdumda her işlemde parola istiyor bunu engelleöenin bi yolu varmı yardımcı olurmusunuz lütfen
  • kullanıcı grupları hesabından parolayı değiştirmekistedim ama kullanıcıadımı administırator olarak değiştirdim.bilgisayarı kapatıp açtım açıldıgında could not update ıceauthority file/ home/ hata aldım.

masaüstü bomboş üstünde hiç simge falan yok.

nasıl yapıcam :S
  • quote:

kullanıcı grupları hesabından parolayı değiştirmekistedim ama kullanıcıadımı administırator olarak değiştirdim.bilgisayarı kapatıp açtım açıldıgında could not update ıceauthority file/ home/ hata aldım.

masaüstü bomboş üstünde hiç simge falan yok.

nasıl yapıcam :S

Ubuntu'da masaüstü simgeleri gelmez. Üst çubuktan giderek istediğiniz uygulamaları bulabilirsiniz.
  • windows 7 varken ubuntuya gecmeye bir anlam veremiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem369

windows 7 varken ubuntuya gecmeye bir anlam veremiyorum

Sen çok ileri düzey yazılım mühendisisin, ondandır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.