Şimdi Ara

Lise Katkı Payı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Büyükçekmece Lisesi'nde okuyorum, şimdiye kadar kayıt dışında para talep etmeyen okulumuz bu sene için 100 lira istiyor. Vermeyen öğrencilere sene sonu ygs ve lys için devamsızlık hakkı vermeyeceklerini söylüyor müdür yardımcısı. Bu sabah da sırf okul t-shirt'ü satıp bizi daha da yolmak için üzerinde Büyükçekmece Lisesi yazmayan, amblemsiz düz t-shirt giyenleri okula almadılar. Artık canıma tak etti, bu öğretmen görünümlü çakalları nasıl şikayet edebilirim? MEB'e mail atmanın bir çözüm getireceğini düşünmüyorum, ilçe milli eğitim müdürlüğüne dilekçe yazsam bir sonuç verir mi arkadaşlar. Tecrübeli arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.

• Bizden de sınav fotokopisi için 20 tl istiyorlardı.hem de bu güne.kimin umurunda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şikayetmiş peh, bizde sorumluluk sınavlarında, yazılılarda para istiyorlar, okul aidatına para veriyoruz, kantin pahalı kimsenin şikayetini kimsenin iplediği yok.

Dönem başı en az 50 kağıt çıkıyor cebimizden, kayıt olmadan herkesten 200+TL para aldılar üstelik, üstelik DÜZ LİSE.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EinsteinBaran

Bizden de sınav fotokopisi için 20 tl istiyorlardı.hem de bu güne.kimin umurunda

Hocam öyle deme, okul sene sonu neredeyse 1 ay izin veriyor. Bu izin sırasında sınava daha yoğun çalışmak mümkün. Onu geçtim, diploma vakti parayı istemeye istemeye veriyoruz.
  • Bizim gibi sosyal (!) devlete de bu yakışırdı.
  • Bunu sanki meb bilmiyor mu sanıyorsun? Hükumet okullara ödenek ayırmıyor ayırmadığı içinde okullar aidat/bağış toplamak zorunda kalıyor. Ayırmadığı ödenekle kitap dağıtıyor bu sefer: hükumet bedava kitap dağıttığı için iyi oluyor, öğretmense aidat topladığı için kötü oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BURAKMANN -- 26 Eylül 2011; 8:37:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BURAKMANN

Bunu sanki meb bilmiyor mu sanıyorsun? Hükumet okullara ödenek ayırmıyor ayırmadığı içinde okullar aidat/bağış toplamak zorunda kalıyor. Ayırmadığı ödenekle kitap dağıtıyor bu sefer: hükumet bedava kitap dağıttığı için iyi oluyor, öğretmense aidat topladığı için kötü oluyor.

Ne güzel açıkladın tebrik ediyorum.
  • quote:

Bunu sanki meb bilmiyor mu sanıyorsun? Hükumet okullara ödenek ayırmıyor ayırmadığı içinde okullar aidat/bağış toplamak zorunda kalıyor. Ayırmadığı ödenekle kitap dağıtıyor bu sefer: hükumet bedava kitap dağıttığı için iyi oluyor, öğretmense aidat topladığı için kötü oluyor.

bu ulkenın genel problemı, hep boyleydı ve neyazıkkı boyle gıdıyo. bu hukumetten once de boyleydı, bılen bılır yası elverıyosa. hatta daha berbattı eskıden.
  • quote:

En azından kitap parası verilmiyor.Bundan yaklaşık 10 sene önce bunlara artı olarak kitap parası veriyorduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rayquaza

quote:

En azından kitap parası verilmiyor.Bundan yaklaşık 10 sene önce bunlara artı olarak kitap parası veriyorduk

Ha kitap parası vermişsin, ha katkı payı. İki türlü de değişen bir şey olmuyor. Zaten Meb'in dağıttığı kitapların kalitesi ortada. Sen sosyal devletim diyorsan okulların öğrencilerinden para dilenmeyecek, bunu sen sağlayacaksın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.