Şimdi Ara

LM 7812 ISINMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar İstanbuldaki cuma pazarından 5tlyr ikea malı bir aydınlatma aldım 12 volt 20 w ampül var adaptör yok tabi :D elimde eski bir adaptör vardı 18 volt 1.1 amper çıkışı var lm7812 ile regüle edeyim dedim entegre 90 dereceye kadar ısınıp devre dışı kaldı 5 dk falan çalıştı.şimdi fikirleriniz nelerdir.? entegrenin önüne ne eklemeleyim yada adaptörü direk lambaya bağlamalımıyım kısa sürelü denedim iyi ışık veriyor fakat cesaret edemedim patlar diye düşünceleriniz nelerdir?

• 7812 den maximum 1 amper akım çekersin. ( Soğutucu bağlıyken )

20W / 12V = 1.66 A

Akım fazla çektiğin için 7812 bozuluyor.

LM 338 ve LM 2576- ADJ entegrelerini araştır.
  • İki adet 7812 yi paralel bağlayarak 2 amper çekebilirsin. 7812 nin 3. bacaklarına 1 er adet 1n4001 yada 1n4007 bağla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taka8604

İki adet 7812 yi paralel bağlayarak 2 amper çekebilirsin. 7812 nin 3. bacaklarına 1 er adet 1n4001 yada 1n4007 bağla.

1N4001 ve 1N4007 diyotları ne işe yarıcak ve ne şekilde bağlanıcak ?
  • Bu regülatörlerin paralel bağlanması tavsiye edilmez, ama diyot ikisinin çıkışı birbiriyle kavga etmesin diye çıkışlara seri bağla demiş., iki diyotun çizgili kısımları birleştir diğer uçlarını 7812 çıkışına, birleşen kısım 2a 12v teoride ben denemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @
    T4RK4N

@porsche911turbo sorunuzun cevabını vermiş. Ayrıca "ve" değil "yada" kelimesini kullandım. Yani her ikisinden birisi.

Ek olarak; arkadaşa kısa ve basit bir çözüm yolu olduğundan böyle bir yöntem önerdim.

Pratikte işe yarayacak bir öneri. Yapıp yapmamak arkadaşın kararı
  • o regülatorü soğutmadıktan isterseniz üç tane bağlayın yine akım alamassınız.
    anlattığınıza göre , regülatorü kapanmaya götüren akım sınırlaması değil, termal koruma devresi.
  • En iyisi LM2576 kullanmanız. Soğutucuya da gerek olmaz.
  • LM78 serisinde aşırı akım ve sıcaklık koruması yok muydu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    Ben denedim çalışıyor,,,, 3 adet bağladım, çıkışlarada 1 er diyot bağlayıp, şerit ledlere ortak çektim. 6*400mA ledi yani 6m sorunsuz çalıştırıyor.
    Yalnız ben bunu 12v giriş ile yaptım,,, işin içine 19v girince ne oldu biliyormusunuz,, 200mA şerit ledde bile ısındı.. çünkü aradaki 7v fark ısıya dönüştü galiba.
    bunun yerine seri diyot yöntenminide deniyebilirsiniz,, 11 adet 5A seri diyot olurmu acama.. 11x0.7= 7.7v --19= 11,3v ledleriniz daha rahat çalışır. fazla diyot varsa tabi + maliyet hesabı yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 18 Ekim 2014; 21:42:45 >
  • Lm2596s-adj li dc dc ler kullanmak mantıklı ve verimli tavsiye ederim sahibindende 4 tlye var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.