Şimdi Ara

LOGITECH X-530 //Sorular & Sorunlar\\ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.388
Cevap
3
Favori
132.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    front right üzerinde uyduların ayar kontrolü var.
    kutu içeriğinde stereo dönüştürücü aparatı var, yalnız stereo kablo gerekli oda oldukça ucuz.
    ilk sayfalarda resimlri de mevcut
  • quote:

Orjinalden alıntı: AdreNaline®

x530 un uydu ses seviyeleri yazılımsal olarakmı yapılıyor yoksa sub un arkasında varmı ayar yeri.Bu hafta sonu bende almayı planlıyorum neyle karşılaşacagımı önceden bileyim.Gerçi daha ses kartım yok onu alana kadar 2.1 gibi idare edicez.Arkasında 3 tane kablo olacak büyük ihtimal bunları normal jack a baglamak için aparat fln çıkıyomu kutu içinden ?
    Net hızım çook yavaş sayfalar zor açılıyor o yüzden pek okuyamadım yazdıklarınızı

Uydu sesleri yazılımsal ayarlanıyor.Aslında seslerin ayarı oldukça iyi(en azından benim kullandığım).Bir çok sistemde arkadaki uyduların sesinin yetersizliği vardı(civarımda ses sistemi kullanan çok fazla kişi var).Sesler düzeyi uydudan ayarlanıyor, bas subwooferdan.

Bilgisayara bağlaman gereken kablo sayısı 3.Piysadaki 5.1 ses karlarında da en az ses çıkışı, aux, mikrofon olmak üzere 3 giriş yeri var(tek stereo jack sağ-sol'dan 3 tane, toplam 6 parça ses).Tv ve ps ye bağlaman için aparat geliyor.

• bilgisayarda bi problem yok.takılı olmadığında da yapıyor.müzik çalarken falan hiç belli olmuyo ama boş durunca geceleri belli ediyor kendisini.arkadaşın dediği gibi subın içinden gelio.ama uydulardan da geliyo.ya aslında çok bi problem yok.bu arada duvarı delmeye karar verdim ama centerı monte edemeyeceğim duvara.o da laptopun arkasında kaldı sesi çok belli etmiyor kendisini.onu çift taraflı bantla duvara yapıştırsam mı diyorum.Bi de düşerse çok kötü olur.Çok teşekkürler ilgilenenlere

quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

quote:

Orjinalden alıntı: omurkadir

arkadaşlar praktiker'de çift taraflı güçlü bantlar var genişliği 1cm yalnız.25cm bantı parça parça yapıştırırsanız 2kg taşır diyo.Alsam mı ki pahalı değil 6.5-7ytl rulosu.Zarar verir mi bantı çıkarınca.Duvarları delemem öğrenci evi kiradayız zaten...Bi de bu center benim laptopun arkasında kaldı sinir oldum ya.Duvara monte deliği de yok.Bu banttan mı alsam.Var mı çözümü olan.Bi de arkadaşlar sizin x530 vınnlıyo mu böle boş dururken yani şarkı falan çalmazken.Geceleri rahatsız ediyor.Korkuyorum bozulacak diye

bende de x-530 var sesi sona getirsem bile hiç bir cızırtı ve ya hışırtı yapmıyor
    sorun bir sürü yerde olabilir; kablolarda, ses kartında, bilgisayara virüs girmiş olabilir, ayarlarda bi bozukluk vardır vb bir sürü nedenden olabilir

• dostum sağol cevabın için.bu arada kumandayı x530 a nasıl yaptın ya.zor birşey mi

quote:

Orjinalden alıntı: Frozenmetal

quote:

arkadaşlar praktiker'de çift taraflı güçlü bantlar var genişliği 1cm yalnız.25cm bantı parça parça yapıştırırsanız 2kg taşır diyo.Alsam mı ki pahalı değil 6.5-7ytl rulosu.Zarar verir mi bantı çıkarınca.Duvarları delemem öğrenci evi kiradayız zaten...Bi de bu center benim laptopun arkasında kaldı sinir oldum ya.Duvara monte deliği de yok.Bu banttan mı alsam.Var mı çözümü olan.Bi de arkadaşlar sizin x530 vınnlıyo mu böle boş dururken yani şarkı falan çalmazken.Geceleri rahatsız ediyor.Korkuyorum bozulacak diye

Vınlama sesi, basın içinden geliyor.Bazı adaptörlerde ses çıktığını görmüşsündür.Korkmana gerek yok.Elektrik geçen herşeyden bu tarz ses az çok çıkar.

Bant olayına gelince, duvara yapışacağını sanmıyorum.Bir süre sonra düşüp uydu zarar görebilir.Ayrıca bantlar ısı değişimlerinden sonra yapışkanlarını yüzeye bırakırlar.Bilgisayarı koyduğun duvara raf yapmanı tavsiye ederim ama duvarı delemeyeceğini yazmışsın.Koyduğun masaya ters U biçiminde birşey yapıp koyabilirsin.

• Peki arkadaşlar her uydunun sesini istedigim gibi ayarlayabiliyormuyum.Mesela arka sagı fulleyip centerı orta yapıp ön sağı kısabilirmiyim?Bu şekilde imkan sağlıyormu.Sesi ön sagdan kısıp açıoz demişiniz bu bütün uydularda aynı işlevi görüyor heralde değilmi.Eger öyleyse uzaktan kumandaya gerek yok zaten logitechin mouse u var oda ayni işlevi görüyo.

Birde notebookta kullanacağım.Ve ses kartına ihtiyacım var.Gerçi notebookun jack girişine jack i hafif dayadıgımda içeriden kırmızı lazer gibi ışık gliyor.Acaba diyorum bu optik çıkışmı 5.1 destedi varmı diye ama bu özellik hiç gözüme çarpmamıştı pc yi alırken(acer aspire 1654wlmi)
    Düşündügüm 2 kart var daha doğrusu piyasada gördüğüm(başka alternatifleri varsa söylerseniz sevinirim)
    2 side creative in audigy serisinden
    1. si notebook için pcmcia audigy 2zs
    http://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=205&product=10769

2.si usb 2 olan audigy 2nx
    http://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=205&product=9103

2. sini almak daha mantıklı gibime geldi pcmcia olan sanırım ince oldugundan daha pahalı.Üstelik usb alırsam desktopta kullanma imkanımda olur.Ama bunların üzerinde yazan teknolojilerden ben bişi anlamıyorum takip etmedigim için
    Bunlardan hangisi iyi.İşten anlayan arkadaşlar yardım ederlerse baya sevaba girecekler

• Uydunun sesini ayarlamak, tamamen ses kartınızın becerisine kalmış birşey.Benim o/b 8.1 ses kartında şu şekilde:
     LOGITECH X-530 //Sorular & Sorunlar\\

@ omurkadir
    Yapımı oldukça basit, sadece senin elinin lehim tutmasına bağlı.
    http://www.darkhardware.com/st.php?u=articles/seri_ir_alici

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozenmetal -- 7 Ekim 2006; 4:42:27 >

• Peki yazdıgım kartlara yorum yaparmısınız.Ses te ne gibi değişiklikler olur.pcmcia sanırım daha küçük oldugundan daha pahalı.Ama usb olana baktıgımızda optik giriş çıkışları bile var.Daha kullanışlı duruyor fiyatıda ucuz daha fazla özelliği var.Ama kalteden tavizmi veriyorki fiyatı daha ucuz?
  • aga dediğin linke baktım sağolasın çok.Ama bende laptop var.bi kızılötesi dongle alsam usb girişli,bu bahsi geçen programı onda da kullanabilir miyim acaba bilgin var mı?iyigünler.

quote:

Orjinalden alıntı: Frozenmetal

@ omurkadir
  • quote:

@ omurkadir

Sanmıyorum, onlar veri iletişimi için olsa gerek.Tabi bir arkadaşından alıp deneyebilirsin.
  • Arkadaşlar X-530 hakkında bir sıkıntım var.
    Ben yeni x-530 aldım. Subwoofer'ın sesini sonuna kadar kısıyorum ama hala subwoofer'dan ses geliyor. Bass olmadan müzik dinleyemiyorum. Ses kartım onboard Realtek ac97 5.1 (GigaByte 8IPE1000MK). Bu bütün x-530 lardamı var? Eğer hepsi böyleyse çok saçma.
  • yahu arkadaşlar şu soruma bir cvp verin...
    Bass'ta ve tiz'de hangisi daha iyi:

Philips mms460,
    Logitech X530,
    Creative T6060

bende vereceğiniz cvpâ göre son kararımı vereceğim....
  • Slm arkadaslar.Ben de yaklasık 6 aydır x-530 kullanıyorum ve forumda gecen sorunlardan bazılarını ben de yasadım.Ve genel olarak goruslerimi belirtmek istiyorum.
    Oncelikle bana gore x-530 fiyat aralıgı icindeki en iyi 5.1 hoparlördür.Görüsüm tamamen kişiseldir yani niyetim bir polemik baslatmak degildir.Ancak Creativein 5200 modelini ve philipsin mms 460 modelini dinledim ve iki model de yuksek seslerde bozulma oldugunu gordum.Ozellikle philips de son seste katlanılmayacak kadar kotu bir ses cıkıyordu.Bunun dısında bu iki modele gore logitech cok daha berrak bir ses veriyor.Yani ozellikle ilk aldıgınızda,alısana kadar önceden dinlediginiz müzikler size cok farklı gelebilir Ayrıca yuksek seslerde de herhangi bir bozulma gormedim.Bu yonlerden bakarsak set oldukca kaliteli.

Bunun dısında forumda en cok gorulen problem olan o "pof" sesi bende de oluyor ve buna bi çözüm bulamadım.Alet surgemaster prize baglı olmasına karsın içerden ışık acıldıgında hala pof sesi geliyor.Ve bu olay setin zarar gormesine sebep olabiliyor.Boyle dusunmemin sebebi ilk aldıgım zamanlarda hic olmamasına karsın su an hoparlorlerin bazı frekanslarda cızırtı yapması.Bu cızırtı her zaman olmuyor,ama tiz frekanslarda oldukca rahatsız edici durumda.Başlardaki kristal gibi sese alısınca bu tur cızırtılar duymak insanın canını bayagı sıkabiliyor.[bu sorunu yasamıs veya cozmus arkadaslar varsa ve deneyimlerini paylasırlarsa cok sevinirim]Ama bu problemi yasayan baska birisiyle karsılasmadım o yuzden setin genel olarak bi eksisi olarak sayamasam da sanırım set elektrik sorunlarına biraz duyarlı.

Ayrıca seti onboard ses kartıyla kullanıyorum (Msi K8 neo 4,realtek ac 97 7.1 ch onboard ses kartı)Daha once de belirttigim gibi ses kalitesinden oldukca memnunum ama daha iyi bir ses kartıyla (audigy mesela) cok daha iyi olacagından suphem yok.

Bi de filmlerde sesin biraz daha az geldigini ben de farkettim ama rahatsız edici bir kısıklık yok.Bunun dısında bazı arkadaslar bassların kötü oldugunu iddia etmişler.Bassların müzik dinlerken,full bass,dance gibi equalizer ayarlarında biraz boguldugu dogru ama bunun dısında rahatsız edici bir durumdan soz etmek mumkun degil.Ozellikle kısık seslerde kulaga gelen bass oldukca guzel.

Sonuc olarak henuz almamıs ve almayı dusunen arkadaslara kesinlikle oneririm.Tam bir fiyat performans seti

Buraya kadar okuyan arkadaslara tesekkurler,sürç-i lisan ettiysek affola...

• arkadaslar bende dün aksam ihtibariyle bir x530 kendime aldım ses sistemi f/p olarak iyi bir set sub basarılı olmakla beraber mıdrange ler için tam tersini söylemek zorundayım bugune kadar duyduğum en kötü mid seslere sahip bu sistem yine z2300 gibi sub ın yanında sönük kalan midlere sahip sonuc ihtibariylee sub ın dısındakı seslerede bir haylı basarısız olan set alt seviye kullanıcılar ıcın multı setlerde yeterli olabilir ama gercekten mıd sesler cok kotu orta seviyeye geldğin gibi bozulmalar baslıyoo fiyat performans acısından tek yesıl ısıgı subu sağlıyor ne cok ıyı bır set nede cok kotu bır set dıyebılıceğim bir sistem herkeze kolay gelsin iyi calısmalar....

LOGITECH X-530 //Sorular & Sorunlar\\

• quote:

Orjinalden alıntı: gokhanweb

Arkadaşlar X-530 hakkında bir sıkıntım var.
    Ben yeni x-530 aldım. Subwoofer'ın sesini sonuna kadar kısıyorum ama hala subwoofer'dan ses geliyor. Bass olmadan müzik dinleyemiyorum. Ses kartım onboard Realtek ac97 5.1 (GigaByte 8IPE1000MK). Bu bütün x-530 lardamı var? Eğer hepsi böyleyse çok saçma.

Evet, tam kısılmıyor.Çünkü bas denilen düşük frekanslı sesleri de duymak zorundasın.Ses kalitesi için olduğunu düşünüyorum.İlk başlarda alışamıyorsun ama sonradan kulağı tırmalamıyor, tabii bası kısmazsan.Winamp için bası eq'dan ayarlayabilirsin.Ortadaki ayarlara kadar, azdan 0 bd 'e doğru.Ses kartının da ekolayzırı var.Ondan da ayarlayabilirsin.Ama bazı müzik ve oyunlarda ses kayıplarına yol açar.

• @armagedon@ senin zaten ses sistemin varmış neden gidip bir daha ses sistemi aldın anlamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuRk_OyUnCu_18

@armagedon@ senin zaten ses sistemin varmış neden gidip bir daha ses sistemi aldın anlamadım

sırf bu forumdaki gerçekçiliğ anlamak için dostum çünkü forumda çok met edildi bu set bende alıp test edeyim dedim zaten yakında postaların bunu bende z2300 gigaworksta olduğundan bu çok yaban geldi ses ii bulmadım
  • hacı ben şimdi yıllardır normal speaker'dan dinlediğim için bendeki kulak senin kadar iyi değil ama benim speakerda arada bir cızırtı yapar onu rahatlıkla algılarım neyse benim demek istediğim benim bütçem ancak ona yeter normal bir ev kullanıcısı olduğum için bu logitech x530 benim işimi sence görürmü yoksa creative inspire T6060 5+1 bunumu alim benim işimi görürse ne mutlu bana....
  • Bu arada ben bass'ın çok iyi olmasını istiyorum mp3 lerde ve oyunlarda en iyi sonucu almamı sağlıcak olan ses sistemi hangisinde mevcuttur sence....

Logitech x530 5+1
    Creative inspire T6060 5+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuRk_OyUnCu_18

Bu arada ben bass'ın çok iyi olmasını istiyorum mp3 lerde ve oyunlarda en iyi sonucu almamı sağlıcak olan ses sistemi hangisinde mevcuttur sence....

Logitech x530 5+1
    Creative inspire T6060 5+1

bass olarak çok az bir miktar x530 daha ii fakat setin mid kalitesi malesef t6060 tan kötü bunun için az bi farkla bassı daha ii olan seti aldığın zaman ilerki zamanlarda sana mid range sesleri tat vermeyecek bundan eminim seçim senin dostum
  • saol kardeşim ben bass'a önem veriyorum inş..yanlış bir seçim yapmamış olurum....
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.