Şimdi Ara

Logitech z-5500'e yıldırım düştü :))) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
4.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CESAJANS

Aynen başlıkta belirttiğim olayı yaşadım. Hatta bu ikinci kaybım, daha öncede Cube HT sistemin Aktif subbassı gitmişti.

Olayı kısaca anlatayım 1 hafta kadar evvel sakin sakin oturup yağmuru izliyordum Derken bir yıldırım düştü hemde yakınlarda bir yere. Bir sn kadar elektrik kesildi ve geri geldi. Hemen z5000 ün yanına gittim çalışıyordu ancak ses cızırtılıydı ve kontrol panelinin ışığıda zayıftı. Bende "iyi bir şey olmamış hala çalışıyor" diyerek cihazı kapattım. Ancak bir daha hiç bir suretle açılmadı. Bütün sigortalarını kontrol ettim nafile. Aynı anda buzdolabının alt kısmıda göçtü yanlızca deepfreeze kısmı çalışıyor. Yine ilginç ama gerçek, laptop da mefta oldu ve modemde

Kısaca oldukça zararlı bir yıldırımdı ve benim bağrıma düştü resmen

Sizlerden en azından z-5500 ü tekrar hayata döndürebilmek için yardım istiyorum. Diğer cihazlar garanti kapsamında olduğundan sorun yok ama logitech in garantisi dolmuş durumda.

Şimdiden yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim

Suni tenefüs yap 112yi ara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: atomcu

quote:

Aynen başlıkta belirttiğim olayı yaşadım. Hatta bu ikinci kaybım, daha öncede Cube HT sistemin Aktif subbassı gitmişti.

Olayı kısaca anlatayım 1 hafta kadar evvel sakin sakin oturup yağmuru izliyordum Derken bir yıldırım düştü hemde yakınlarda bir yere. Bir sn kadar elektrik kesildi ve geri geldi. Hemen z5000 ün yanına gittim çalışıyordu ancak ses cızırtılıydı ve kontrol panelinin ışığıda zayıftı. Bende "iyi bir şey olmamış hala çalışıyor" diyerek cihazı kapattım. Ancak bir daha hiç bir suretle açılmadı. Bütün sigortalarını kontrol ettim nafile. Aynı anda buzdolabının alt kısmıda göçtü yanlızca deepfreeze kısmı çalışıyor. Yine ilginç ama gerçek, laptop da mefta oldu ve modemde

Kısaca oldukça zararlı bir yıldırımdı ve benim bağrıma düştü resmen

Sizlerden en azından z-5500 ü tekrar hayata döndürebilmek için yardım istiyorum. Diğer cihazlar garanti kapsamında olduğundan sorun yok ama logitech in garantisi dolmuş durumda.

Şimdiden yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim

Suni tenefüs yap 112yi ara

Bu ney laynn?

• quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy

Besleme kapasiteleride akmış , umarım sadece sorun beslemededir , eğer ki uzaktan kontrol elemanları , ( ATMEL 89S52 ) gitmişse işiniz çok zor.

Baskı devre yapabilirim derseniz kendi devrenizi yapın , trafo , hoparlör,kabin masrafınız olmaz :)

Bu kapasitörlerin aktığını, hangi resimde gördünüz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

diğer cihazların garanti kapsamına gireceğini düşünüyor musun ?

%90 kullanıcı hatası derler.

Aynen öyle. Geçmiş olsun hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy

Besleme kapasiteleride akmış , umarım sadece sorun beslemededir , eğer ki uzaktan kontrol elemanları , ( ATMEL 89S52 ) gitmişse işiniz çok zor.

Baskı devre yapabilirim derseniz kendi devrenizi yapın , trafo , hoparlör,kabin masrafınız olmaz :)

Bu kapasitörlerin aktığını, hangi resimde gördünüz?

http://www.gophoto.it/view.php?i=http://imageshack.us/a/img802/9087/dscn4862.jpg

http://www.gophoto.it/view.php?i=http://imageshack.us/a/img43/5260/dscn4850f.jpg

• alttan 5. resimdeki entegre sol alt kısımda bi patlak var gibi .kontrolörün veya basın kapagını açtıgında bi koku duydun mu ?

yüksek voltaj yediyse muhtemel trafo cıkışları yükselmiştir. mesela 220 volt trafo bi an 22000 volt yerse

cogu yarıiletken delinmiştir. hatta trafo bile sarımları izolasyonu delinmiş olabilir. eger böyle bi ihtimal varsa amfi bölümü bile gitmişse yapılabilecek tek şey eger trafo saglamsa ona uygun bi amfi devresi yapıp sesi pc den kontrol etmek . mesela sub için 100w lık bi amfi diger kanallar için tda2030 dan oluşan 5 kanal bi amfi yapılıp pc nin ses cıkışlarına baglanarak kullanılabilinir.
  • Bu arada Z5500, 2si subwoofer, 5 tanesi uydular olmak üzere toplam 7 adet TDA 7294'ten oluşur. Her kanalın önünde bir adet smd opamp (dual opamp kullanıldığından fiziksel adet olarak daha az) mevcut. Anfinin açılıp kapanmasını kontrol podu yapıyor. Bu yüzden ilk olarak arızanın tam olarak nerede olduğunu bulmak gerek. Eğer kontrol podu ya da onu besleyen kısım gitmişse anfiyi zaten açamazsınız. Ancak kontrol podunu bağşladığınız soketten müdahale ederseniz power anfi olarak açılabilir. Ancak bunlar fotoğrafla anlaşılabilecek şeyler değil.
  • varistör takın sigortaların oraya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

varistör takın sigortaların oraya...

Varistör kısa devre olana kadar giden zaten gider.

Şimdi daha iyi bir çözümün varmı diyeceğim,siz gidip bütçeyi sarsacak çözümler sunacaksınız.Ben herkezin 1-2 tlye bulabileceği , cihazları kısmen koruyabilecek çözümler söylüyorum.varistörle olmaz ups ,korumalı piriz bilmemne alın takın diyen her zaman oluyor. Sorunların çoğunun türk usulleriyle çözülmesi gerektiğini kimse bilmiyor.Allah'a emanet.Herkes şehirli burda

• zamanında TDA 7294 lü devre kurdum... ses kalitesi gerçekten güzeldi...

ama logitech en iyi 5+1 sisteminde bu entegreyi kullanıyorsa demekki bu 7294 tutulan bir devre

valla hocam 5+1 logitech benim atölyede olsa tüm malzemeleri teker teker ölçer genede yaparım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

zamanında TDA 7294 lü devre kurdum... ses kalitesi gerçekten güzeldi...

ama logitech en iyi 5+1 sisteminde bu entegreyi kullanıyorsa demekki bu 7294 tutulan bir devre

valla hocam 5+1 logitech benim atölyede olsa tüm malzemeleri teker teker ölçer genede yaparım...

Parçalayıp gönderebilirim
  • hocam parçalayıp göndermek o kadar kolay değilki yakın olsaydın bana gelip bakardım yapılacak gibiyse yapardık değilse hiç umut yoksa ben o kabinin içersindeki baskı devreyi klonlar yine aynı şekilde kullanmaya çalışırım çünkü gerçekten kaliteli bir 5+1 bu seri
  • quote:

hocam parçalayıp göndermek o kadar kolay değilki yakın olsaydın bana gelip bakardım yapılacak gibiyse yapardık değilse hiç umut yoksa ben o kabinin içersindeki baskı devreyi klonlar yine aynı şekilde kullanmaya çalışırım çünkü gerçekten kaliteli bir 5+1 bu seri

Sen merak etme ben elektronik kısmını bass-driver hariç söker gönderirim, tabiki eğer bakarım dersen

Hatta diğeri daha kolay onuda gönderebilirim

• çıkış entegreleri ve kondansatörleri bak büyük ihtimal ordan gitmiştir bunlarıda değiştrnce cihazda tık yoksa beyni gtmşitr büyk ihtimal yapmak yerine yenisini almak ozmn daha mantıklı gibi :)))
  • ohuzhan kardeşim 5+1 de beyni gitmiştir diye geçen bir yorumu ilk defa senden duyuyorum...

kardeş dediğim gibi bakarım bakmasına da çok masraf çıkarsa ne yapmayı düşünüyorsun bilmiyorum piyasa da halen varmı bu üründen ???

7 tane tda 7294 var diyosun tanesi 10 tl dan 7 tanesi 70 tl eder... mesela örnek veriyorum zaten bu sistemde para tutacak Çıkış anfi entegreleri ve sürücülerdir. diğerleri kuruş hesabı zaten ...

valla hocam ne yalan söyliyim boşta olsam çalışmasam senin cihaza bakardım ama iş yüzünden kendimize zaman ayıramıyoruzki yaa
  • quote:

ohuzhan kardeşim 5+1 de beyni gitmiştir diye geçen bir yorumu ilk defa senden duyuyorum...

kardeş dediğim gibi bakarım bakmasına da çok masraf çıkarsa ne yapmayı düşünüyorsun bilmiyorum piyasa da halen varmı bu üründen ???

7 tane tda 7294 var diyosun tanesi 10 tl dan 7 tanesi 70 tl eder... mesela örnek veriyorum zaten bu sistemde para tutacak Çıkış anfi entegreleri ve sürücülerdir. diğerleri kuruş hesabı zaten ...

valla hocam ne yalan söyliyim boşta olsam çalışmasam senin cihaza bakardım ama iş yüzünden kendimize zaman ayıramıyoruzki yaa

Eyvallah hocam, canın sağolsun

• sende sağol kardeşim
  • Asıl parayı tutan çıkış entegreleri de değil ne yazık ki kontrol podu. Çıkış entegreleri 10 TL'ye hallolurken kontrol podunu tamir etmek pek mümkün olmuyor. Yenisini ise ikinci elde 150 TL'den satıyorlar ve de kolay bulunabildiği söylenemez.
  • aeronics hocam haklısın ben kontrol podunu unutmuşum doğru yaww valla 150 tl ikinci elde çokpara gider logitech x-530 5+1 alırım o paraya ... 150 değilde şöyle 50 tl falan olsa almaya değer kontrol podu arızalandı ise eğer
  • O kontrol podu ne işe yarıyor merak ettim ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.