Şimdi Ara

Logitech z-5500'e yıldırım düştü :))) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
4.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

dmm4050 al işini görür

Nasıl yani? kaç para bu cihaz? benim yukarıda yazdığım maksimum bütçeyi gördünüz dimi?
  • valla ben dmo falan bilmem benim proskiti tek geçer,m 40 $ da yaklaşık 70-80 arası bişi yapıyor kanımca

bence kaçırma sen proskiti güven bu dostuna pişman olmazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Cihazınızın Arızası üç sebepten olabilir...

1- Yüklediğiniz resimlerin en sonuncusunda görülmekte olan 4 büyük kondansatörün önündeki 2 adet 78XX serisi voltaj regulatorleri var onlardan biri veya ikisi yanık olabilir..

2- Yine besleme katı kısmındaki diyotların biri artı veya eksi yönde delinmiş açık devre olmuş olabilir... Haaa bu arada trafonuzun çıkışışlarını bir ölçün hepsi tamammı ( 2X25 vAC ve 2X xx AC preamplifier için olan kısım...)

3- TDA2030 çıkış entegrelerinde bir sorun olabilir...

Arızanız büyük ihtimalle yukarıda bahsettiğim sebeplerden olabilir.. Kolay Gelsin

Üstad,

Sizin bu uyarıları yaptığınız devre sanırım Cube e ait yanılıyormuyum çünkü TDA2320 lar Cube de barınmakta?

• Evet sonunda Cube ' ü ayağa kaldırdım :)

Bakmadığım yeri kalmadı çıkış entegreleri hariç nerdeyse tüm elemanları kontrol ettim, yok.

Sonunda en başında yapmam gerekeni yaptım, toroid çıkışlarını kontrol ettim. Birde baktım ki toroid, sizlere ömür. İşin kötüsü çok pahallı bu tip trafolar, sizler de biliyorsunuz.

Ümidimi kaybetmişken bu işlerin üstadı olan bir arkadaşım geldi aklıma . Telefon açıp anlattım gelişmeleri ve son durumu.

"Kaliteli toroid transformatörlerin içinde sigorta olur, o atmıştır" dedi.... Nasıl yani deim ya? " Olum sen sosyete elektronik tamircileri nasıl para kazanır bilirmisin" dedi..

Ahanda dedim aldım elime toroidi, dışardan bir sorun görünmüyordu. Dış kaplamayı soydum, yok... dedim battı balık yan gider, telleri zedelemeden ayrıştırdım kenarlara , oda ne? bir baktım harbiden bir sigorta!!! söküp düz bağladım, hemen devreyi tamamladım fişe taktım. Oldu.

Sistemi aktif hale getirip, kurdum

Z5500 ' e gelince, Pod arızalı üzerinde belki 150 tane sigorta var, onları kontrol ediyorum. Bir arkadaşımın podu ile denedim, anfi katında sorun yok

Son durum budur, merak edenlere...

• casejans hocam iyi yırtmışsınız valla bende ilk defa sizden duyuyorum Toroid trafo içersinde sigorta olduğunu valla sigorta bazen milyarlık sistemler kurtarabiliyor işte sigorta deyip geçmemek lazım...

logitech anfi sağlam podu gitmişse hocam bence hiç uğraşmayın gidin 2, el pod alıp kullanın en temizi bu bence

bu arada bende geçen cumartesi günü KADIKÖYDEN Pro'skit marka MT-1280 model dijital ölçü aleti aldım gerçekte harika bir ürün çok sağlam bir kasaya sahip display ler kocaman ama Auto Range değil 20 A kadar AC akım ölçebiliyorum daha bir sürü özellik mevcut taiwan malı ve sadece 60 tl
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.