Şimdi Ara

Logitech z-5500'e yıldırım düştü :)))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
4.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen başlıkta belirttiğim olayı yaşadım. Hatta bu ikinci kaybım, daha öncede Cube HT sistemin Aktif subbassı gitmişti.

Olayı kısaca anlatayım 1 hafta kadar evvel sakin sakin oturup yağmuru izliyordum Derken bir yıldırım düştü hemde yakınlarda bir yere. Bir sn kadar elektrik kesildi ve geri geldi. Hemen z5000 ün yanına gittim çalışıyordu ancak ses cızırtılıydı ve kontrol panelinin ışığıda zayıftı. Bende "iyi bir şey olmamış hala çalışıyor" diyerek cihazı kapattım. Ancak bir daha hiç bir suretle açılmadı. Bütün sigortalarını kontrol ettim nafile. Aynı anda buzdolabının alt kısmıda göçtü yanlızca deepfreeze kısmı çalışıyor. Yine ilginç ama gerçek, laptop da mefta oldu ve modemde

Kısaca oldukça zararlı bir yıldırımdı ve benim bağrıma düştü resmen

Sizlerden en azından z-5500 ü tekrar hayata döndürebilmek için yardım istiyorum. Diğer cihazlar garanti kapsamında olduğundan sorun yok ama logitech in garantisi dolmuş durumda.

Şimdiden yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 3 Kasım 2012; 16:10:05 >

• İnsanın başına bu olaylar geldiğinde nasıl gülebiliyor anlamıyorum.
    Anfi kısmını sök ve çıkış entegrelerini kontrol et.Boşta iken ısınmamaları gerek.Isnıyorsa entegre gitmiştir.(Sinyal kablolarını çıkartmalısın.)
    Çıkış entegresinin datasheetine bak , ne kadar gerilimle çalışıyor .Progbun birini şaseye ver , diğer uclarınıda -V +V bacaklarına tut , önerilen gerilimi okuyorsan besleme devresi sorunsuzdur , entegre uçmuştur yada aktif filtreyi beslemeyen regüle entegreleri ( 7812-7912 ) arızalanmıştır.Işığın azlığı kısa devre sorunu olduğunuda gösterebilir.Dediğim gibi sorununuz entegrede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

Trafo çıkışını bir kontrol edin bakalım gerilim var mı?

TDA7294'lerin beslemeleri için simetrik olarak 25VAC civarı okumanız lazım. Diğer çıkışlarda ise yanlış hatırlamıyorsam simetrik 15VAC ve 8VAC olması lazım.

7294 beslemesi için simetrik DC 35V okumanız gerekmekte.Bahsettiğiniz trafo çıkışı.
  • Z5500'ün 2 versiyonu var. arkadan fotoğrafını koyarsan kontrol podu olmadan sistemi nasıl çalıştırabileceğini gösterebiliriz. Eğer sistem düzgün çalışırsa o zaman kontrol pod'un hakkın rahmetine kavuşmuştur. Z5500'ün de iç kablolarını o kadar kısa yapmışlar ki devreyi dışarı alana kadar uğraşıp duruyorsun.
  • diğer cihazların garanti kapsamına gireceğini düşünüyor musun ?

%90 kullanıcı hatası derler.
  • Öncelikle, gülme nedenim birazda trajikomik bir durum olduğundandır, diğer bir deyişle, "gülerim ağlanacak halime"

Katılımlarınız ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim.

Bu bahsettiğiniz kontrolleri yapabilmem için öncelikle bir avometre edinmem gerektiğini düşünüyorum

Cihaz ana kontrol ünitesinden açıldığı ve ünitede hayat belirtisi olmadığından zaten cihazı açamamaktayım

Bir arkadaşımızın tavsiyesi var, ana üniteyi söküp fotoğraflarını buraya koymamdan ve direk çalıştırılma yolunu göstermekten basetmiş, onu deneyebilirim. Ancak ana ünite aynı zamanda DAC ı da bulundurduğundan sanırım o zarar görmüşse bu cihaz çalışsa bile artık aktif sub ve 5 kanal amp olarak çalışır, yanılıyormuyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 3 Kasım 2012; 17:32:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy

İnsanın başına bu olaylar geldiğinde nasıl gülebiliyor anlamıyorum.
    Anfi kısmını sök ve çıkış entegrelerini kontrol et.Boşta iken ısınmamaları gerek.Isnıyorsa entegre gitmiştir.(Sinyal kablolarını çıkartmalısın.)
    Çıkış entegresinin datasheetine bak , ne kadar gerilimle çalışıyor .Progbun birini şaseye ver , diğer uclarınıda -V +V bacaklarına tut , önerilen gerilimi okuyorsan besleme devresi sorunsuzdur , entegre uçmuştur yada aktif filtreyi beslemeyen regüle entegreleri ( 7812-7912 ) arızalanmıştır.Işığın azlığı kısa devre sorunu olduğunuda gösterebilir.Dediğim gibi sorununuz entegrede.

Cihazı kapattıktan sonra bir daha açılmadı, yani ışık mışık yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Z 5500 GERÇEK TEN 505 WATT MI
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Akım korumalı prizlerden kullanıyormuydunuz? Bu tür gerilim darbelerini absorbe ettiği iddiasındalar üretici firmalar. Gerçekten işe yarıyorsa kullanmalı bu aletleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 3 Kasım 2012; 19:04:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

Öncelikle, gülme nedenim birazda trajikomik bir durum olduğundandır, diğer bir deyişle, "gülerim ağlanacak halime"

Katılımlarınız ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim.

Bu bahsettiğiniz kontrolleri yapabilmem için öncelikle bir avometre edinmem gerektiğini düşünüyorum

Cihaz ana kontrol ünitesinden açıldığı ve ünitede hayat belirtisi olmadığından zaten cihazı açamamaktayım

Bir arkadaşımızın tavsiyesi var, ana üniteyi söküp fotoğraflarını buraya koymamdan ve direk çalıştırılma yolunu göstermekten basetmiş, onu deneyebilirim. Ancak ana ünite aynı zamanda DAC ı da bulundurduğundan sanırım o zarar görmüşse bu cihaz çalışsa bile artık aktif sub ve 5 kanal amp olarak çalışır, yanılıyormuyum?

Şöyle söyleyeyim. Kontrol podu DAC ve ton kontrol ve kumanda bölümünü içeriyor. Ton kontrol ve kumanda kısımları PIC ile yapılabiliyor. Hatta DAC bile mevcut. Bunları birleştirerek kendi kontrol podunuzu dahi yapabilirsiniz. Ya da ikinci el bir kontrol podu alıp sistemi tekrar çalıştırmanız mümkün. Kontrol podu sağlam olduktan sonrası gerisi kolay. Z5500'lerin en problemli parçası malum o kontrol podu.

• geçmiş olsun benim ki upse baglı ilk başta ups gümler herhalde ;) diger cıhazları bilemem tabi
  • quote:

quote:

Cihazı söküp fotoğraflarını paylaşın.

• quote:

quote:

quote:

Cihazı söküp fotoğraflarını paylaşın.

Buyrun.

z-5500

CUBE HT SUB+KONTROL PRE-AMP & AMP.

• quote:

Aynen başlıkta belirttiğim olayı yaşadım. Hatta bu ikinci kaybım, daha öncede Cube HT sistemin Aktif subbassı gitmişti.

Olayı kısaca anlatayım 1 hafta kadar evvel sakin sakin oturup yağmuru izliyordum Derken bir yıldırım düştü hemde yakınlarda bir yere. Bir sn kadar elektrik kesildi ve geri geldi. Hemen z5000 ün yanına gittim çalışıyordu ancak ses cızırtılıydı ve kontrol panelinin ışığıda zayıftı. Bende "iyi bir şey olmamış hala çalışıyor" diyerek cihazı kapattım. Ancak bir daha hiç bir suretle açılmadı. Bütün sigortalarını kontrol ettim nafile. Aynı anda buzdolabının alt kısmıda göçtü yanlızca deepfreeze kısmı çalışıyor. Yine ilginç ama gerçek, laptop da mefta oldu ve modemde

Kısaca oldukça zararlı bir yıldırımdı ve benim bağrıma düştü resmen

Sizlerden en azından z-5500 ü tekrar hayata döndürebilmek için yardım istiyorum. Diğer cihazlar garanti kapsamında olduğundan sorun yok ama logitech in garantisi dolmuş durumda.

Şimdiden yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim

burda suç o tedaş yada enerjisanın.sizin suçunuz hiç yoktur unutmayın bunu.ama derler kullanıcı hatası diye.yapcağınız şey bişey yok.çünkü çoğu kişi mahkemelerden olumsuz olarak dönmüştür.evin ve içindeki tüm eşyaların sigortası yoksa.varsa ödemesi yapılır i şekilde.eleketrik hat beslemeleri zayıf olduğu için yıldırım düşmesi falan gibi olaylarda her binada paratoner olması gerektiği halde çoğu binada olmaz.bunuda enerjisa yada tedaş o bölgeye kim bakıyorsa umursamaz kopydurmazda çoğu zaman.

• slm u9 u8 entegrelerinin çıkışlerında +-18 v okuman lazım varsa ve
    trafodan sonraki resimler başka bir cihaza ait dimi benim bildigim cıhazda transıstör yokta
  • Yıldırım düşmesine karşı önlem olarak parafudr kullanabilirsiniz. Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leeon

slm u9 u8 entegrelerinin çıkışlerında +-18 v okuman lazım varsa ve
    trafodan sonraki resimler başka bir cihaza ait dimi benim bildigim cıhazda transıstör yokta

2 farklı cihaz var dikkat etmemişsin sanırım?

Birde bu u9 ve u8 hangileri resimlerden işaretleyebilirmisin?

Yine bir diğer sorun, cihaz çalışmıyorki bu voltajı yinede okuyabilirmiyim?
  • Z5500'ün trafosunda 2x25 ve 1x15 olmak üzere 3 sarım mevcut. 2x25 anfiler için kullanılırken 1x15 sarım kontrol podunun +18V beslemesi için kullanılıyor. Hoperlör bağlıntı yerinin dışarıdan çekilmiş fotoğrafını da koyarsan anfinin mi gittiğini yoksa kontrol podunun mu gitiğini anlamak için nasıl kontol yapacağını anlatabilirim.
  • üstad gerçekten yazık olmuş sisteme logitech z-5500 serisi bir efsanedir...

valla bu resimlerle bu iş olmayacak yakınlarda bir yerde olsan getirirdin benim atölyeye bakardık orda bu canavara zamanında az kafa yormadık bu tür sistemlere hocam

Ahh ulan ahh hocam size tavsiyem birdaha bu tür olayların yaşanmaması için akım korumalı prizlerden alıp kullanmanız olacaktır... asıl yapılması gereken binaya PARATONER TAKILMASI ama maliyeti yüksek olduğu için kimse yanaşmıyor bu tür şeylere

eğer elektronikten gerçek anlamda anlıyorsan elinde takım taklavat varsa tamir etmen mümkün olabilir hocam ...

• http://www.gophoto.it/view.php?i=http://imageshack.us/a/img802/9087/dscn4862.jpg#.UJX9NMUxorc

D2G30A datasheet aradım hiçbir bilgi yok.Onlarda çevre hoparlörlerin çıkış entegresi olması gerekli.Köprü diod çıkışını kontrol edin.Besleme kapasiteleride akmış , umarım sadece sorun beslemededir , eğer ki uzaktan kontrol elemanları , ( ATMEL 89S52 ) gitmişse işiniz çok zor.

Baskı devre yapabilirim derseniz kendi devrenizi yapın , trafo , hoparlör,kabin masrafınız olmaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 4 Kasım 2012; 7:39:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leeon

slm u9 u8 entegrelerinin çıkışlerında +-18 v okuman lazım varsa ve

Benim bildiğim kadarıyla sub için transistörlü , çevre hoparlörler içinde TDA serisi kullanırlardı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.