Şimdi Ara

Logitech z-5500'e yıldırım düştü :))) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
4.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne işe yarayacak tüm ses kontrolleri bass tiz vs THX Dolby digital hepsi buradan ayarlanıyor kısacası olmazsa olmaz gibi bişey
  • O kontrol podu olmazsa olmaz bir parça değil aslında. TDA 7294'ün mute ve stand bu işleri birer anahtar ile yapılabiliyor. O kontrol podu da ses ve ton kontrollarını sağladığı gibi aynı zamanda optic girişin analog sinyale dönüştürülmesini sağlayan DAC birimini ve de uzaktan kumanda modülünü içeriyor. Kontrol podu olmadan Z5500'ü X530 gibi çalıştırabilirsiniz. Yeterki neyi nereye bağlamanız gerektiğini bilin. PIC programlamayı bilen bir kişi eli de havya tutuyorsa o kontrol podunun aynısı yapabilir. Tek sorun yaratacak kısım DAC olur ki onu da soundwest'teki devre ile yapılabilir. Yapılamayacak kısım ise DTS ve Dolby decoder oalcaktır.
    Aslına bakarsanız Z5500 muadili bir sistem evde yapılabilir mi? Cevap evet, yapılabilir. Hatta Z5500'ün tiz fakiri uydularından çok daha kaliteli olarak belki de yarı fiyatına çıkar. Tüm bunlar ışığında asıl sorulması gereken soru "Z5500'e 1000TL'ye yakın para vermek ne kadar mantıklı?" olacaktır. Eli havya tutan ve bu işlerle uğraşmayı seven biri için cevap "hayır" olacaktır.

• aeronics hocam size sonuna kadar katılıyorum dediklerinizi hepsi doğru bu z5500 1000 tl gibi ir fiyata satılıyor bence çok gereksiz bir mebla neden derseniz 500 tl ya canavar gibi bluray oynatıcılı 5+1 ler mevcut belki bass ünitesi logitech inki kadar büyük değildir ama en azından Bluray ve DVD oynatıcı anfi ile birliklte aynı yapıda mükemmel sistemler mevcut...

ben z5500 sahibi olsam o kontrol podunu iptal eder aynı logitech x-530 5+1 gibi bağlayıp çalıştırırdım ne gerek var dts ye bilmem neye
  • Yok şimdi o kadar da ezmemek lazım Z5500'ü Ben sinema izlemek için Yamaha'nın AV Reciever'ını kullanıyorum ve de AC3 ile DTS arasında çok belirgin farklar var. Şahsi tercihim DTS'ten yana. o yüzden Dolby ve DTS önemli birşey. Bunları güzel decode edebilen bir decoder kullanmakta fayda var. Ayrıca tek bir kablo ile herşeyi yapabilmek varken 6 kablo kullanmak ve de analog sinyalden dolayı oluşan gürültü gözönüne alındı mı optik ve koaksiyel girişin değeri daha bir anlaşılıyor. Ama bir de şu var. Böyle bir sistemi kurup içine X-fi Go tarzı USB bir ses kartı konuldu mu Bilgisayar için gayette başarılı bir sistem yapılmış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

Yok şimdi o kadar da ezmemek lazım Z5500'ü Ben sinema izlemek için Yamaha'nın AV Reciever'ını kullanıyorum ve de AC3 ile DTS arasında çok belirgin farklar var. Şahsi tercihim DTS'ten yana. o yüzden Dolby ve DTS önemli birşey. Bunları güzel decode edebilen bir decoder kullanmakta fayda var. Ayrıca tek bir kablo ile herşeyi yapabilmek varken 6 kablo kullanmak ve de analog sinyalden dolayı oluşan gürültü gözönüne alındı mı optik ve koaksiyel girişin değeri daha bir anlaşılıyor. Ama bir de şu var. Böyle bir sistemi kurup içine X-fi Go tarzı USB bir ses kartı konuldu mu Bilgisayar için gayette başarılı bir sistem yapılmış olur.

arkadaşa katılıyorum ses kartım eski ama oldun x-fi platinium ses kartım ve monitörümün büyüklüğünden dolayı dizi ve film izlemekteyim genelde dts sesli olan filimleri tercih ederim ve dts yi de z550ün paneline çözdürürüm optikten film yada müzik dinlerken analogdan oyun oynarken coax girişinede uydu alıcısı baglı bazen radyo dinlerim yada tv izlerim uydu alıcdını compozit cıkışı monitörede bağlı bu arada :)

• yıllardır ses sistemleriyle uğraşıyorum DTS ile AC3 Arasındaki farkı anlamış değilim doğrusu bu DTS özelliği sese ne yapıyor ??

arkadaş benim için bass ların yumuşak ve tatlı çıkması yeterli logitech x-530 da en alt frekans 40 HZ olduğu için bass sesler benim 5+1 imde biraz daha tok çıkıyor gibi

acaba creative ses kartı alsak bass ları biraz olsun yumuşatamazmıyız ?? soru biraz saçma oldu sanırım...

şu anda Asus sabertooth 990 FXA ANAKART ımın ses kartını kullanıyorum ...

• certy hocam şimdi değilde belki ilerde denerim şu an sorun yok sistemimde Allaha şükür... tavsiye için sağolasın...
  • Arkadaşlar, çay veremmi ?

Ulen bir omuz atında şu mevzuyu çözelim be yahu
  • valla hocam omuz ata ata omuzumuz çıktı yaww

şu canavara can vermek keşke bana nasip olsa yaww valla son ses açıp mahalleye mini konser verirdim bununla yaww
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

yıllardır ses sistemleriyle uğraşıyorum DTS ile AC3 Arasındaki farkı anlamış değilim doğrusu bu DTS özelliği sese ne yapıyor ??

arkadaş benim için bass ların yumuşak ve tatlı çıkması yeterli logitech x-530 da en alt frekans 40 HZ olduğu için bass sesler benim 5+1 imde biraz daha tok çıkıyor gibi

acaba creative ses kartı alsak bass ları biraz olsun yumuşatamazmıyız ?? soru biraz saçma oldu sanırım...

şu anda Asus sabertooth 990 FXA ANAKART ımın ses kartını kullanıyorum ...

Bu farkı anlayabilmek için aynı ses dosyasının hem AC3 hem de DTS olarak kodlanmış halini dinlemeniz gerekir. 3 4 kez orjinal kaynaktan hem DTS hem AC3 dinleme şansım oldu. AC3 de ses daha bir bulanık iken DTS de sesler çok daha net idi. Bunu dinlediğim sistemler Z5500 gibi değil de daha profesyonel AV recieverlar idi. Kullanılan kolonlarda ona göre idi tabii. Bunlar benim şahsi düşüncelerim tabii kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Böyle bir karşılaştırma yapma şansı olmuş olup da AC3'ü daha çok beğene birileri de vardır muhtemelen. Ama emin olun ki ikisi arasında gerçekten fark var.

PC'de X530 kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim ki aktif filtre kullanarak bu cihazdan daha ymuşak bass alınması zor. yYumuşak bas için daha büyük çapta bir hoperlör ve kutuya ihtiyaç duyarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

Arkadaşlar, çay veremmi ?

Ulen bir omuz atında şu mevzuyu çözelim be yahu

Çay iyi gider üstad :) Demlikle beraber kuzuyu da kap gel ama

Şaka bir yana ilk önce problemin nerede olduğunu bulmamız lazım. Bunun için de önceki mesajlarda sorduklarımın cevabına ihtiyaç var.
  • aynen hocam subwooferı kabinin boyutu büyültülmeli...

size örnek vereyim benim kuzenimde yaklaşık 7 sene boyunca kullandığı bir 5+1 i var OZAKİ Nuke 28

yaww arkadaş bass kabini benim x-530 un kabininden çok daha büyük ve kare kabin neyse fazla uzatmayayım...

kuzen bu 5+1 le o kadar yumuşak bass lar dinleyebiliyorki anlatılmaz yaşanır yaww zaten özelliklerinde 30 HZ diyor en alt frekans olarak yani bizim x-530 dan daha iyi ve daha yumuşak ve orjinal bass frekanslı seslere sahip... Aradaki 10 HZ lik fark gerçekten mükemmel

ama dezavantajı son seste basslar göçüyor resmen ... bizim logitech ses sistemlerininde en büyük AVANTAJI son seste bile mükemmel netlik !!! en ufak bi bozulma yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 6 Kasım 2012; 9:40:49 >

• Arkadaşlar, sizden ricaam şudur.

Bu şekilde çözemeyecez anlaşılan,

Bana böyle bir arıza sebebinde, asgariden değiştirmem gereken devre eleamanlarını söyleyin, hiç yoktan onları değiştirip bir yoklıyayım olmazmı?
  • yaww kardeşim harbi harbi çok yazık olmuş sisteme 1 saattir youtubeden logitech z-5500 videoları izleyip duruyorum acayip kaliteli bir 5+1 bu yaww
  • hocam bana sorarsan bu kadar makaradan sonra senin çok büyük ihtimal besleme katın çökmüştür...

trafonun 220 primer segonder girişinden başlayıp ölçü aleti ile bir güzel ölçüm yapman lazım ilk olarak trafo yemiştir 20.000.000 voltu misal

trafo bu kadar elektrikte giriş sargısını patlatmıştır yanmasa bile içersindeki ince tellerden bir kaçı kopup iki kablo arasındaki teması kesmiş olabilir...

trafon sağlamsa eğer daha sonra doğrultma regüle katındaki diyot kondansatör regüle entegreleri direnç vs ne varsa hepsine bakman gerekir yine ölçü aletinin DC Volt yazan kademesinde

beslemede arıza varsa çok çok iyi en azından parça değiştirip tamir edebilirsin...

yok arıza beslemede değilde anfi katında ise bu sefer kart üzerindeki TDA 7294 lerin sağlamlığına bakman gerekebilir...

o kontrol podu denen baş belası şeyinde içini açıp başka bir kaynakla besleme imkanın varsa besleyerek en azından çalışıp çalışmadığını anlayabilirsin...

ben o kontrol poduna bişe olduğunu sanmıyorum çünkü voltajı yiyen kısım zaten belli trafo ve besleme katı ok...

bence bir an önce cihazı masaya yatırıp benim söylediklerimi uygulaman gerekir...

• hocam resimleri yakından tekrar tekrar inceledim...

valla gözle görülür pek bişe yok gibi sağlam duruyor besleme falan ama hiç belli olmaz bu işler teker teker ölçüm yapmadan işin içinden çıkılmaz...

ayrıca resimleri çok yakından makro çekmişsin zor anlaşılıyor neyin ne olduğu hocam...

biraz daha geriden bütün olarak çekip daha sonra bölüm bölüm çeksen çok daha faydalı olacaktır bizler için... bence yeniden daha detaylı resimler çek ve bu arada burda bir tane yaklaşık 40 pinli bir Atmel entegresi gördüm bu kontrol podunun içindemi yoksa anfi katındamı ???

• aynen katılıyorum kenan hocama dediği gibi % 80 besleme arızası bu arada bu uydular için tda 2030 Entegresi kullanıldığını bilmiyordum

zaten trafonda silisli sac değil torodial trafo yani verimliliği çok yüksek ve çok az yer kaplıyor

trafo yu devreden ayır ve kenan hocamında dediği gibi çıkışları ölç bakalım trafo üzerinde yazan değerleri veriyormu ???

daha sonra besleme katına bak ok...

şimdi bu cihaz hiç açılmıyormu ?? yoksa nasıl açılıyorda sesmi yok ??? arızayı tam olarak anlamadan müdahele etmek olmaz ok...

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

aynen katılıyorum kenan hocama dediği gibi % 80 besleme arızası bu arada bu uydular için tda 2030 Entegresi kullanıldığını bilmiyordum

zaten trafonda silisli sac değil torodial trafo yani verimliliği çok yüksek ve çok az yer kaplıyor

trafo yu devreden ayır ve kenan hocamında dediği gibi çıkışları ölç bakalım trafo üzerinde yazan değerleri veriyormu ???

daha sonra besleme katına bak ok...

şimdi bu cihaz hiç açılmıyormu ?? yoksa nasıl açılıyorda sesmi yok ??? arızayı tam olarak anlamadan müdahele etmek olmaz ok...

ATMEL ve TDA 2030, Cube HT'nin içinde bulunuyor. Z5500'de bunlar yok.

• hımm ne biliyim bir an kenan hocam z5500 den bahsediyor sandıydım

yaww cube ht yi boşver sen 5500 den haber et hele başlığı açan arkadaş nerelerde acaba ????

• başlığı açan arkadaşıda göremedik gitti yaww soruları sorup sorup kaçıyo sanki yaaa
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.