Şimdi Ara

LOGITECH Z-5500 İNCELEMESİ-SONUÇLAR (FARKLI BİR REVİEW İÇİN BUYRUN) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
1
Favori
47.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • e-mailime de göndermişsin aynı yorumu, e-mail atıp yanıtladım. Audigy2 zs öneririm. Yerini hiçbir on-board ses kartı dolduramaz...
    quote:

Orjinalden alıntı: alelma

Selam Wolverine kardeş öncelikle bizlere yardımcı olduğun için teşekkürler. Erinmeden sıkılmadan yazmışsında yazmışsın konunun ikinci sayfasına kadar okuyabildim ondan sonra koptum artık 10. sayfa olmuş konu ve çok karışmış.

z-5500 den öle bahsetmişsin ki abi artık kısıtlı bir bütçemiz olsada almak farz oldu. şimdi alacağız almasınada bide işşin içine ses kartı olayı girdi. Berde Gigabyte 925x-G anakart var ve üzerinde Realtek ALC880 audio codec var bu yeterlimi sence ses kartıda almam gerekirmi bu chipset 7.1 destekliama bilmiyorum yinede..

Realtek ALC880 audio codec chipsetin tüm özellikleri burada var...

Yardımcı olup cevap yazarsan abim teşekkür ederim... Saygılarımla İyi çalışmalar...

• Wolverine sana da PM atmıştım geldi mi?
  • Uzun bi aradan sonra tekrar burdayım arkadaşlar hepinize yakşamlar umarım iyisinizdir...Ispider kardeş bana kalırsa oturdugun yerden bi sistem alman en mantıklısı çünkü herhangi bi sorun çıktıgında gidip baktırtabilesin garanti dahilinde...öteki türlü zor olacagı kanaatindeyim...dünyanın 1001 türlü hali var alırsın bi terslik çıkar hemen götürürsün öteki türlü beklersin sonuç alamazsın falanda filanda...umarım gerçekten iyi bi ses sistemi alırsın bana kalırsa biraz zorlan yada azcık bekle ve z5500 al sorunu kökten çözmüş olursun...
  • Hoşşşşgeldin
  • Hoşbulduk affan kardeş cezam sonunda bitti hehehe
  • herkese selam
    bende daha dün logitech z5500 aldım çok süper bir ses sistemi fakat bazı eksikleri de yok değil
    bunlardan 1.tweterlerin yokluğu hemen kendini dvd filmde ve mp3 te fark ettiriyor.Ayrıca sesi çok açtığınızda rear surroundlardan birazda olsa cızırtı gelebiliyor.Bunların dışında ürün iyi.
    ayrıca bassın seviyesini ses kartından yükseltiğiniz zaman basın hafif bir şekilde bozulma yaptığını hissettim
    700ytl ye aldım logitech z5500

ayrıca bir sorum daha olacak wolverine bende dts-es matrix codecli bir pearl harbor filimi var ama logitechin decoderi çözmüyor sence neden cevabını bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sport -- 24 Mayıs 2005, 0:54:29 >
  • DTS ES-Matrix 6.1 ses formatıdır.6. kanal surround hoparlörlerinin seslerinin mixlenmesi ile oluşturulur.Fakat bahsettiğiniz ses sistemi 5.1 ve sistemin sahip olduğu dekoder DTS ES-Matrix çözebilecek yetenekte değil.Çözsede sen sahip olduğun ses sistemi ile bu sesi dinleyemezsin.
  • tweeter olayını tam olarak bilmiyorsunuz arkadaşlar. z5500ün tweeter'ı yok ama kullanılan tiz teknolojisi için tweeter varmış hissi veriyor. megaworks'un da tweeter'ı yoktur ama tiz sesleri daha iyidir.
    jazz 9940 serileri de tweeter'a sahiptir ama tizleri z5500den daha kötüdür. Gigaworks'un da tweeterı var ama dvd izlerken son seste kesilmeler oluyor ve center'dan gelen seslerle surround birbirine karışabiliyor. O açıdan her tweeter'lı set daha iyidir diyemeyiz.
    Ben de sesi çok açıyorum ama rear uydulardan cızırtı felan hiç gelmiyor, sanırım bir yerde hata yapıyorsun..
    Bass'ın sesini ses kartından yükselttiğin zaman bana sub'da bozulma olmayacak bir set söyler misin? O yüzden ses kartından değil de setin kumandası üzerinden bass sesini açmanı öneririm..
    Pearl Harbor filminde dolby digital 5.1 kayıtlıdır ve thx destekli bir dvddir. Bendeki dvd öyle, ne zaman dts-es kayıtlı pearl harbor çıktı anlamadım? Öyleyse de dts-es 6.1 kayıtlı olduğundan z5500ile ancak dolby digital ses alırsın..
    quote:

Orjinalden alıntı: sport

herkese selam
    bende daha dün logitech z5500 aldım çok süper bir ses sistemi fakat bazı eksikleri de yok değil
    bunlardan 1.tweterlerin yokluğu hemen kendini dvd filmde ve mp3 te fark ettiriyor.Ayrıca sesi çok açtığınızda rear surroundlardan birazda olsa cızırtı gelebiliyor.Bunların dışında ürün iyi.
    ayrıca bassın seviyesini ses kartından yükseltiğiniz zaman basın hafif bir şekilde bozulma yaptığını hissettim
    700ytl ye aldım logitech z5500

ayrıca bir sorum daha olacak wolverine bende dts-es matrix codecli bir pearl harbor filimi var ama logitechin decoderi çözmüyor sence neden cevabını bekliyorum

• Sport arkadaşım,Wolverine katılmakla beraber,müzik hariç son ses açtığım oldu bazı filmlerde,ciğerim fazla oynayınca kısıyorum ama,çünkü action sahnelerinde hiçbir baba yiğit dinleyemez bence o seti son seste(odada) ! defa bile bozulma hissetmedim,müzikte ise sadece bazen denemek için sesi sona dayadığımda HİÇBİR bozulma ile karşılışmadım,gelen arkadaşlarım en çok buna hasta oluyor zaten,odanın büyüklüğü son sese yeterliyse,son seste dahi resmen berrak bir ses oluyor!Ayrıca sen özellikle bası ses kartından biryerden sonra arttırırsan bozulma çok normal çünkü,hoparlör setinin kontrolü dışında sese dijital olarak müdahele ediyorsun,bu gayet normal!!Zaten daha ne kadar bas ister ki insan bu setten,kumandadan bası açmıyorum bile sonuna kadar,salonda biblolar,vitrinin camları titriyor sesi açınca,şuda var,ben eski sistemim olan,100 WATT Microlab MC-X4D'de bile karşılaşmadım senin bu saydığın bu sorunlarla!

• Öncelikle arkadaşlara katılmakla beraber şunu söyleyim basların ses kartından artırılmasıyla bozulması normal çünkü sen sesi bozarak yolluyosun hoparlöre aynı winampin veya herhangi bir playerin equalizerinden desibel ayarını biraz artırınca ses nasıl bozuluyorsa bu da aynı şey. Söylediğin rearlarda cızırtı bendede olmadı acaba senin çaldığın mp3lerde kayıtta filan mı cızırtı var bazen orjinal cd den mp3 yapsanda cızırtılı olabiliyor çıkış. Tweetera gelince Wolverine inde dediği gibi bu sette farklı bir tweeter teknolojisi kullanılmış tweeter ile normal driverı tek sürücüde birleştirmişler hoparlörün ortasındaki şey aslında bir çeşit tweeter yani eğer iyi bir ses kartın varsa tizlerle oynayarak oldukça iyi tiz alabilirsin. Birde Wolverine sana birşey sorucam yukarda bir yerde müzik dinlerken ses kartının decoderini film izlerken Z-5500'ün decoderini aktif ediyorum demişsin yanlış hatırlamıyorsam bunun sebebi ne nasıl bir fark oluyor?

• +1
  • quote:

Orjinalden alıntı: EnjoyTheSilence

Uzun bi aradan sonra tekrar burdayım arkadaşlar hepinize yakşamlar umarım iyisinizdir...Ispider kardeş bana kalırsa oturdugun yerden bi sistem alman en mantıklısı çünkü herhangi bi sorun çıktıgında gidip baktırtabilesin garanti dahilinde...öteki türlü zor olacagı kanaatindeyim...dünyanın 1001 türlü hali var alırsın bi terslik çıkar hemen götürürsün öteki türlü beklersin sonuç alamazsın falanda filanda...umarım gerçekten iyi bi ses sistemi alırsın bana kalırsa biraz zorlan yada azcık bekle ve z5500 al sorunu kökten çözmüş olursun...

.......enjoythesilence çıktın(! )demek.......kardeş şu an oturduğum yerde birtek hızlı sistem var doğru dürüst şeyler getiren...mavi donanım var bide,creatıve ler falan var burda ......bu arda hızlı sisteme megaworks gelecek bu hafta lazımsa telefonunu vereyim...fiyatı artık kaç olur bilemem gelince bir sorarım.......neyse hızlı sisteme dün gittim sadece z-680 var......hala orda ama adam fiyatına 499 dolar demezmi..ben 419 anlamıştım ama zaten hoparlörlerden birisi çatlak gibi......almayacam abi çatlak olmasa bile gider z-5500 alırım...499 dolar ne ya adammı kazıklıyon...o sistem elinde kaldı garanti....ama fiyatta bir kuruş düşmedi........neyse abi ben iki gün içinde sistemi alacam.....z-5300 buldum eğer bizimkileri ikna edebilirde para koparabilirsem...z-5500 alacam......sen biraz daha bekle demişsin.....gerek yok abi iki gün içinde alacam ya z-5300 yada Z-5500.....vakit ayırdığın için sağol.......sistemi alınca yazarım bişeyler hangi filmi izledim,neyi oynadım,neyi dinledim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 24 Mayıs 2005, 16:10:58 >

• Dostum, müzik dinlerken ve oyun oynarken decoderi devre dışı bırakıyorum ve 6ch direct'e alıyorum seti. Böylece ses kartım audigy 2 devreye giriyor ve eax desteği ile oyunlarda ve müzikte gerçek 5.1 keyfini yaşıyorum. Çünkü z5500ün decoderindeki ses ayarlarında 5.1 için sadece prologic II movie ve music seçenekleri var ki, onlar da gerçek 5.1 değil. Eax gibi asla olamazlar. stereo yapınca 2.1, stereo x2 yapınca da 4.1 ses geldiği için center yine boş kalıyor. Belki bass sesi daha az olsun diye stereo x2 seçtiğim oluyor ama oyunlarda asla ses kartından vazgeçmem. Dvd işine sıra gelince coaxial bağlantıdan decoderi devreye sokuyorum. Power dvd'deki s/pdif seçeneği ile dvd izliyorum. Olay bu. Umarım yardımcı olmuşumdur.
    quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Öncelikle arkadaşlara katılmakla beraber şunu söyleyim basların ses kartından artırılmasıyla bozulması normal çünkü sen sesi bozarak yolluyosun hoparlöre aynı winampin veya herhangi bir playerin equalizerinden desibel ayarını biraz artırınca ses nasıl bozuluyorsa bu da aynı şey. Söylediğin rearlarda cızırtı bendede olmadı acaba senin çaldığın mp3lerde kayıtta filan mı cızırtı var bazen orjinal cd den mp3 yapsanda cızırtılı olabiliyor çıkış. Tweetera gelince Wolverine inde dediği gibi bu sette farklı bir tweeter teknolojisi kullanılmış tweeter ile normal driverı tek sürücüde birleştirmişler hoparlörün ortasındaki şey aslında bir çeşit tweeter yani eğer iyi bir ses kartın varsa tizlerle oynayarak oldukça iyi tiz alabilirsin. Birde Wolverine sana birşey sorucam yukarda bir yerde müzik dinlerken ses kartının decoderini film izlerken Z-5500'ün decoderini aktif ediyorum demişsin yanlış hatırlamıyorsam bunun sebebi ne nasıl bir fark oluyor?

• ses kartından bassı +1 e bile alsam seste bozulmalar oluyor.zaten sonuna kadar açtım mı ses berbat çıkıyor.
    ayrıca sistemi tam on kere baştan kurdum ve mp3 şarkıların her birini denedim ama gine de rear surroundlardan hafif bir cızırtı geldiğini duydum.Zaten taş gibi gümbür gümbür ses anca professional cihazlardan çıkar.
    ses kartım audigy 4 pro(creativenin en son modeli)
    hem mp3 te hem oyun da hemde dvd filmde cızırtı yapıyor
    bundan önce 5+1 inspire vardı onda yapmıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sport -- 24 Mayıs 2005, 23:52:22 >
  • Bass'ı neden ses kartından ayarlıyorsun ki? Decoderden bası yarıya alman bile yeterli olması lazım ses kartındanda bassları %50 de tutmayı dene cızırtıya gelince o konuda bişey diyemeyecegim sadece mp3lerde mi yapıyor yoksa oyunlarda yada audio cd lerdede cızırtı var mı?
  • Ok anladım sagol Wolvi...
    quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Dostum, müzik dinlerken ve oyun oynarken decoderi devre dışı bırakıyorum ve 6ch direct'e alıyorum seti. Böylece ses kartım audigy 2 devreye giriyor ve eax desteği ile oyunlarda ve müzikte gerçek 5.1 keyfini yaşıyorum. Çünkü z5500ün decoderindeki ses ayarlarında 5.1 için sadece prologic II movie ve music seçenekleri var ki, onlar da gerçek 5.1 değil. Eax gibi asla olamazlar. stereo yapınca 2.1, stereo x2 yapınca da 4.1 ses geldiği için center yine boş kalıyor. Belki bass sesi daha az olsun diye stereo x2 seçtiğim oluyor ama oyunlarda asla ses kartından vazgeçmem. Dvd işine sıra gelince coaxial bağlantıdan decoderi devreye sokuyorum. Power dvd'deki s/pdif seçeneği ile dvd izliyorum. Olay bu. Umarım yardımcı olmuşumdur.
    quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Öncelikle arkadaşlara katılmakla beraber şunu söyleyim basların ses kartından artırılmasıyla bozulması normal çünkü sen sesi bozarak yolluyosun hoparlöre aynı winampin veya herhangi bir playerin equalizerinden desibel ayarını biraz artırınca ses nasıl bozuluyorsa bu da aynı şey. Söylediğin rearlarda cızırtı bendede olmadı acaba senin çaldığın mp3lerde kayıtta filan mı cızırtı var bazen orjinal cd den mp3 yapsanda cızırtılı olabiliyor çıkış. Tweetera gelince Wolverine inde dediği gibi bu sette farklı bir tweeter teknolojisi kullanılmış tweeter ile normal driverı tek sürücüde birleştirmişler hoparlörün ortasındaki şey aslında bir çeşit tweeter yani eğer iyi bir ses kartın varsa tizlerle oynayarak oldukça iyi tiz alabilirsin. Birde Wolverine sana birşey sorucam yukarda bir yerde müzik dinlerken ses kartının decoderini film izlerken Z-5500'ün decoderini aktif ediyorum demişsin yanlış hatırlamıyorsam bunun sebebi ne nasıl bir fark oluyor?

• Kardeş, kesinlikle senin ya sistemde bir sorun var, ya da ayarlarda bişeyi yanlış yapıyorsun. Burda o kadar z5500 kullanıcısı var, hiçbiri senin anlattığın sorunları yaşamıyor.
    Bir yerde bir sorun var ama bunu da ancak sen bulabilirsin, deneme yanılma yoluyla..
    quote:

Orjinalden alıntı: sport

ses kartından bassı +1 e bile alsam seste bozulmalar oluyor.zaten sonuna kadar açtım mı ses berbat çıkıyor.
    ayrıca sistemi tam on kere baştan kurdum ve mp3 şarkıların her birini denedim ama gine de rear surroundlardan hafif bir cızırtı geldiğini duydum.Zaten taş gibi gümbür gümbür ses anca professional cihazlardan çıkar.
    ses kartım audigy 4 pro(creativenin en son modeli)
    hem mp3 te hem oyun da hemde dvd filmde cızırtı yapıyor
    bundan önce 5+1 inspire vardı onda yapmıyordu
  • Ispider kardeş logitech alman iyi olacak çünkü adamların en kötü ürünleri bile gerçekten ok saglam..z680 bana da pahalı geldi bu kadar pahalı olmaması lazım adamla biraz daha pazarlık et olmadı 5300 bakarsın tabi...Aman ha sistem alınca kulak sağlığına da dikkat et=)
  • Kardeş, kendini biraz daha sıkabilirsen z5300 değil de z5500 almanı öneririm. Aralarında gerçekten kalite farkı var. Bu fark megaworks ile gigaworks farkı gibi desem yeridir. z5500 ömürlük bir settir.
    En büyük artısı da dijital olması ve her türlü cd-dvd player'a da bağlanabilmesi.
    quote:

Orjinalden alıntı: ıspider

[.......enjoythesilence çıktın(! )demek.......kardeş şu an oturduğum yerde birtek hızlı sistem var doğru dürüst şeyler getiren...mavi donanım var bide,creatıve ler falan var burda ......bu arda hızlı sisteme megaworks gelecek bu hafta lazımsa telefonunu vereyim...fiyatı artık kaç olur bilemem gelince bir sorarım.......neyse hızlı sisteme dün gittim sadece z-680 var......hala orda ama adam fiyatına 499 dolar demezmi..ben 419 anlamıştım ama zaten hoparlörlerden birisi çatlak gibi......almayacam abi çatlak olmasa bile gider z-5500 alırım...499 dolar ne ya adammı kazıklıyon...o sistem elinde kaldı garanti....ama fiyatta bir kuruş düşmedi........neyse abi ben iki gün içinde sistemi alacam.....z-5300 buldum eğer bizimkileri ikna edebilirde para koparabilirsem...z-5500 alacam......sen biraz daha bekle demişsin.....gerek yok abi iki gün içinde alacam ya z-5300 yada Z-5500.....vakit ayırdığın için sağol.......sistemi alınca yazarım bişeyler hangi filmi izledim,neyi oynadım,neyi dinledim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 25 Mayıs 2005, 11:13:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: EnjoyTheSilence

Ispider kardeş logitech alman iyi olacak çünkü adamların en kötü ürünleri bile gerçekten ok saglam..z680 bana da pahalı geldi bu kadar pahalı olmaması lazım adamla biraz daha pazarlık et olmadı 5300 bakarsın tabi...Aman ha sistem alınca kulak sağlığına da dikkat et=)

......tamam kardeş benim aklımdada o var......bu arda bu gün hızlı sitemde bir z-680 daha gördüm bu yeni gelmiş heralde kutusu gıcır gıcır...... şimdi geçende bir sistede z-680 nin fiyatı 360 dolar yemin ediyorum şaşırdım kaldım ama stoklarında tükenmiş......şimdi axes kart bu akşam gelecek,yani ablam.....yarın gidecem hızlı sistem adama diyecemki "abicim z-680 z-5500 göre daha kalitesiz bir settir,ama sen bana 499 dolardan bahsediyorsun z-5500 ile aynı fiyat olsa bile alamayacam.bana z-5500 ün altında bir fiyat ver.400 dolar mesela"budur....tabi adamda büyük ihtimal kabul etmeyecek yığacam onu oraya.........yarın z-680 de indirim yapmazsa z-5300 verecem sipariş...neyse bakalım hayırlısı olsun abi......yarın alıyorum bir sistem z-5500,a-680,z-5300 bu üç silahşörden birini alacam....inşaallah indiim yaparda z-680 alırım........bu arada kulak sağlığına dikkat et demişsin....ailecek sağır olacaz galiba.....şuna çok seviniyorum,komşular ben ders çalışırken müzik sesi açıyorlardı....gökhan özen yomku bütün şarkılarını ezberledim.....açacam sonuna kadar sesini görsünler bakalım ses nasıl açılır....hepsinin anasını ağlatacam...hadi bakalım bide z-680 oldumu tamam...apartmanı boşaltsınlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 25 Mayıs 2005, 17:13:35 >

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.