Şimdi Ara

LOGITECH Z-5500 İNCELEMESİ-SONUÇLAR (FARKLI BİR REVİEW İÇİN BUYRUN) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
1
Favori
47.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ispiderin hoparlör alması forumun yılan hikayesine döndü valla
  • Alsında o da yorumlarına devam etsin bizimle beraber kullandığı sistemle ilgili inşallah,ispider kardeş hiç olmadı,ver bize sizinkilerin telefon numarasını,hepimiz arayalım ikna edelim,"bu aynı zamanda eğitici bir sistem vs..."diyelim Şaka maka inşallah gönlüne göre olanı alırsın kardeşim
  • Ispider aldıgın zaman haber verde bu sayfada kutlayalım hep beraber heheheheh
  • Ben hem megaworks, hem gigaworks ve hem de z5500 kullanan biri olarak malesef buna katılamıyorum artık. Teorikte giga'nın z5500ü her yönüyle geçmesi gerekirken sadece 7.1 olması nedeniyle uydularda bir geçiş söz konusu ama sub'ın gücü konusunda z5500 daha güçlü. Bunu defalarca kendim ve arkadaşlarımla deneyip karar verdik.. 10" ve gerçek 188watt ile 8" ve burst yani gerçek olmayan 210watt kapışmasında z5500 her zaman daha güçlü bir sese sahip..
    quote:

Orjinalden alıntı: sport

acaba creative gigaworks mu alsaydım
    gigaworksun sesini vatanda duymuştum ben kendi malını met eden biri değilim z 5500 de kullandım şimdi ama emin olun gigaworks daha güçlü bir sese sahip ben buna şahsen koca vatan bilgisayarı inleten sesiyle şahit oldum

• Sevgili atalayalper,inan senin savunduğun gibi Creative üstünlüğü olsa onuda onuda söylerdik!Ben hasta Galatasaraylıyım ama şampiyon olduklarında her Fenreli arkadaşımı kutladım,söylediklerini biraz anlamsız buluyorum,CREATİVE'in tesisleri vs...Bu alınana sese nasıl bir etki yapabilir lütfen,bize dışı,posası lazım değil,yaptığı ürünü,işi ve performansı lazım İnan ilerde Creative daha iyisini yapsın,onuda alıp z-5500'ün yerine kurmazsam bende adam olmayayım,inan buna,objektif olarak değerlendiriyorum buna inan,ben de seti alalı daha 1 ay oluyor,Creative daha iyi olsaydı onu alırdım,markası nolursa olsun,bir ürün iyiyse iyidir,şu an z-5500 kullanıyorum ama inanılmaz memnunum! Ben,senin ve diğer arkadaşlarımızın yorumlarına iddialı başlamak yerine"BENCE"diyerek başlamanızı tercih ve tavsiye ederim,konuşmalarınıza,"O,O'nu geçemez,O hayatta şunu bunu yapamaz"diye konuşmanızı onaylamıyorum,bu şekilde ancak konuşulan tüm sistemleri kullanıp tecrübe eden arkadaşlar bu kadar emin,net ve kesin konuşmalı bence!Haaaa,bilmiyorum,belki sende hem s-750 hem z-5500 kullanmışsındır,o zaman lafım yok AMA ŞU VAR,LOGİTECH'E,CREATİVE S-750'YE GÖRE DAHA AZ PARA VERMEME RAĞMEN ŞU KOŞULLARDA PARAYI VERİP DÜDÜĞÜ BÜYÜK BİR ZEVKLE ÇALANLAR BİZLERİZ HOŞÇAKAL...

• ŞİMDİ İNGİLİZCESİ OLANLAR BURAYI DİKKATLİCE OKUSUNLAR;

http://www.audioholics.com/productreviews/loudspeakers/LogitechZ-5500Speakers01.php

CONS (EKSİLERİ)
    Subwoofer a tad boomy
    Speakers can be fatiguing at high volume levels

Bu set (z-5500)Yüksek ses seviyesinde kesinlikle cızırtı yapmaz diyen arkadaşlara itafen... tabii ingilizce bilenler için, bilmeyenler de bilenlere sorsun...

Bu forumda bişey yazıyosanız atmadan sallamadan insanları yanıltıcı bilgi vermeden yazın...Bende kullandım bissürü set ama her marka değiştirdiğim de bu marka en iyisidir demedim bunu yapan arkadaşlar kesinlikle aşağılık kompleksine sahip arkadaşlar sürekli bendeki en iyisi mantığı ile hareket edip ne kadar konpleksli olduklarını millete ispatlıyolar....

Hadi bakalım bende acoutimass 5 third edition (limited) var 500 watt sony str 5.1 amfiye bağlı bi 2.1 şu anda var mı bu forumda daha iyisi hadi varsa yazsın....İlla sizin anladığınız bu dilden mi yazmak lazım?? neymiş ben creative fanatiğiymişim!!! lan yemişim creative'i creative kim benim anam mı? babam mı? yoksa karnımı mı doyuruyo???? komik olmayın...

Bundan sonra yazarken lütfen beyniniz ellerinize hükmetsin arkadaşlar...ÇalışmalarıyLa forumdaki arkadaşlara bilgi veren yardımcı olan ve kafalarındaki soru işaretlerini azaltan veya tamamen yokeden birkaç tane arkadaş var (biri tabiki Wolverine ) onlara tekrar teşekkür ediyorum ayrıca...KEEP WALKING...

Herkese Saygılar,
    atalayalper

Ayrıca hala JAZZ 9940 5.1 200 watt r.m.s arayan varsa hem dıgıtal hemde analog olmak üzere seti temin edebilirim sıfır olarak...Foruma toplam bugüne kadar yaklaşık 25 adet speaker sattım referans için bilgilerinize...Arayıp bulamadığınız veya almak istediğiniz speaker varsa benimle irtibata geçebilirsiniz..

atalayalper@hotmail.com
    atalayalperr@mynet.com

• atalayalper,eğer bu yazıyı bana itafen yazdıysan,çok ayıp etmişsin,beyniniz elinize hükmetsin vs...tarzı konuşmalar,eğer banaysa o yazın seninle burda tartışmaya girmiycem,ben bu forumda birçok kişinin(her markadan)sorusuna yanıt bulmasına yardımcı oluyorum elimden gekdiğince,diğer topiclerdede,ama bu yazın bana değilse bile tarzını hoş karşılamıyorum! O zaman bende şöyle diyim,senin dilinden,eğer multimedya sistemi olarakta varsa z-5500 ile kapışabilecek 5.1 set,o da bana gelsin
  • affan 83 z5500 bende de var lütfen bu kadar bu sistemi yükseltmeyin o kadar da süper değil
    daha nice markalar var bunların başında da sony var buna %100 emin olun sony nin bende 8 senelik bir müzik seti var ben o müzik setiyle logitechi kapıştırdığımda size yemin ederim sony hem ses de hem bass ta rahat bir şekilde yendi.
    bunun için daha bilmediğiniz ne baba markalar varken daha yeni bir firma olan logitechle boy ölçüştürmeyin
  • Arkadaşım sport,biz hiçbir Hİ-END sistemle kapıştırmıyoruz z-5500'ü,LÜTFEN İYİ OKU YAZILARI!!Ama Multimedya sistemleri içinde rakibi YOK!!!Biz bundan bahsediyoruz Ayrıca bas konusunda,stereo bir sistem olan woofersız setinin basta z-5500 basını geçebileceğini sanmıyorum Hoşçakal
  • Bendede şu an PİONEER DECK sistem var komple,birkere burda söyleyip,onla karşılaştırdığımı gördün mü? müzik olarak benim Pioneer daha iyi z-5500'den,çünkü,Hi-END stereo bir sistem ve film izlemek için değil Müzik dinlemek için tasarlanmış!!Ama 1 defa bile bas konusunda z-5500 wofferından kuvvetli bas verdiğini duymadım(PİONEER DCZ-93 DECK SYSTEM 3-WAY SPEAKERS) Objektif olalım!!!Mesela evet z-5500 çok iyi bir sistem,ama çok iyi tizlere sahip olmak için ses kartından ayara ihtiyacı olmamalıydı mesela,ama AUDİGY 2ZS ile bir ayar yap,KUSURSUZ!!! oluyor! Mesela ben bu sistemin diğer hoşuma gitmeyen yününüde yazmıştım burda,duvara monte edilmesi ile ilgili eksikliklerden bahsetmiştim vs...LÜTFEN HERHANGİ BİR KONUDA SAYFAYA YORUM YAPMADAN ÖNCE İLK OLARAK BU KONUYLA İLGİLİ TÜM YORUMLARI OKUYUN Neyle neyin karşılaştırıldığı,hangi eksiklik yada hangi artıların konuşulduğu vs...!!

• quote:

Orjinalden alıntı: atalayalper

ŞİMDİ İNGİLİZCESİ OLANLAR BURAYI DİKKATLİCE OKUSUNLAR;

http://www.audioholics.com/productreviews/loudspeakers/LogitechZ-5500Speakers01.php

CONS (EKSİLERİ)
    Subwoofer a tad boomy
    Speakers can be fatiguing at high volume levels

Bu set (z-5500)Yüksek ses seviyesinde kesinlikle cızırtı yapmaz diyen arkadaşlara itafen... tabii ingilizce bilenler için, bilmeyenler de bilenlere sorsun...

Bu forumda bişey yazıyosanız atmadan sallamadan insanları yanıltıcı bilgi vermeden yazın...Bende kullandım bissürü set ama her marka değiştirdiğim de bu marka en iyisidir demedim bunu yapan arkadaşlar kesinlikle aşağılık kompleksine sahip arkadaşlar sürekli bendeki en iyisi mantığı ile hareket edip ne kadar konpleksli olduklarını millete ispatlıyolar....

Hadi bakalım bende acoutimass 5 third edition (limited) var 500 watt sony str 5.1 amfiye bağlı bi 2.1 şu anda var mı bu forumda daha iyisi hadi varsa yazsın....İlla sizin anladığınız bu dilden mi yazmak lazım?? neymiş ben creative fanatiğiymişim!!! lan yemişim creative'i creative kim benim anam mı? babam mı? yoksa karnımı mı doyuruyo???? komik olmayın...

Bundan sonra yazarken lütfen beyniniz ellerinize hükmetsin arkadaşlar...ÇalışmalarıyLa forumdaki arkadaşlara bilgi veren yardımcı olan ve kafalarındaki soru işaretlerini azaltan veya tamamen yokeden birkaç tane arkadaş var (biri tabiki Wolverine ) onlara tekrar teşekkür ediyorum ayrıca...KEEP WALKING...

Herkese Saygılar,
    atalayalper

Ayrıca hala JAZZ 9940 5.1 200 watt r.m.s arayan varsa hem dıgıtal hemde analog olmak üzere seti temin edebilirim sıfır olarak...Foruma toplam bugüne kadar yaklaşık 25 adet speaker sattım referans için bilgilerinize...Arayıp bulamadığınız veya almak istediğiniz speaker varsa benimle irtibata geçebilirsiniz..

atalayalper@hotmail.com
    atalayalperr@mynet.com

Üslubunu hiç beğenmedim Atalayalper öncelikle onu söyleyim kime veya kimlere hitap ediyorsun bilmiyorum ama bizene senin Bose acoustimass'ın varsa ondanda iyisi yok mu? Z-5500 övülüyor çünkü gerçekten parasını hak eden bir ürün burda sadece kendinde var diye övenlerde vardır belki ama bu 5500'ün aslında kötü olduğu anlamına gelmez ayrıca bu Z-5500 incelemesi onun konuşulmasından doğal ne olabilir? Kimsenin art niyetle seti göklere çıkaracağını sanmıyorum kulağının duyduğunu söylüyor herkes. Söylediğin reviewi okudum burda Logitech Z-5500 için kötü bir şey yazmıyor tam tersine ufak tefek şeyler dışında gayet iyi olduğunu söylüyor. Yukarda "CONS" başlığı altında iki cümle var birincisi Subwooferin zaman zaman biraz tizleri bastırdığını söylüyor ikincisindede yüksek ses seviyelerinde hoparlörlerin yorulabildiğini söylemiş yorulma derken tabii ses terimi olarak yorulma bu yani hoparlörün zorlanması diyebiliriz ancak aynı reviewda şöyle bir cümle var "If you run the volume knob up to Maximum it will enter into "Boost Mode" which (comically) goes to 11 - all without overt audible distortion."
    "Ses düğmesinin maximuma kadar açarsanız boost mode'a geçiyor ve belirgin duyulabilir bir distorsiyon olmadan 11'e kadar gidiyor" demiş. Son sayfada demiş ki Hoparlörlerin yüksek seste yorulmasından bahsederken 2khz 3khz bölgesinde oluyor bu demiş yani orta seslerde ( The Logitech Z-5500 full range 3" satellites sounded pretty close to this graph - a bit lacking in mid-bass and a tad peaked in the 2 kHz to 3 kHz region. It is this peak that contributes to fatigue when listening at high volume levels (though I realize everyone is terribly impressed with the ability these speakers have to reach high SPLs.) En son olarak inceleyen kişi fiyatına göre çok iyi bir ürün olduğunu söylemiş ve genel not olarak 5 üzerinden 4.5 vermiş.

• Magesuko +1
  • isipder kardeş,noldu ses sistemi işi?iyi haberler bekliyoruz senden,en çok istediğin seti almışsındır umarım Hoşçakal
  • Valla sanırım Ispider bugun dükkan dükkan dolaşıyo o yüzden cevap yazamadı hala
  • Eli boş dönmesin,alsında,dolaşsın,şu z-5500'ü inşallah ucuza kapatsında alsın,evdekileride ikna ettiyse Çok istiyordu çünkü
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

quote:

Orjinalden alıntı: ıspider

quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Ispider kardeş bence Z-680i alma niye dersen müzik çalmazken ciddi bir dip sesi varmış onun daha önce ben almaya niyetlenmiştim sonra logitechin kendi forumlarını okudum bir çok şikayet vardı vazgeçmiştim almaktan. Aslında iyi bir set ama artık eskidi 5500 çıkınca ve adamın verdiği fiyat çok yüksek bence o sete bu saatten sonra 300$ dan fazlası verilmez. Birde bildiğim kadarıyla artık üretilmiyor Z-680 oyüzden o yeni geldi dediğin set iade olabililr sorun çıkarabilir 0 olduğundan emin ol alacak olursan açıp bak gerekirse tek tek hoparlörlere sonuçta az para değil sonra bi yeri bununda çatlak çıkarsa adamlar senin yapmadığını nerden bilelim diyebilirler dikkatli ol bol şans

.........valla pek anlayamadım MAGESUKO kardeş wath is the"dip sesi"...biraz açıklarmısın müzik çalarken sorun çıkarmaz demi....?....ama ben alacağım sistemde.....%90 film-oyun için alıyorum.....dediğin gibi fiyatı çok yüksek işte indirim yaptırabilirsem öyle alacam...kutu yeniydi abi dediğin gibi artık pek satılmıyor z-680.. neden tekrar getirtirsinlerki,iade gelmiş olabilir......ben bakarım zaten kutunun açılıp açılmadığı bellidir.....ya bu sistem gerçekten kötümü abi yani z-5300 ile z-5500 arsında değilmi ?...sen 300 dolar fazlası verilmez demişsin ama o fiyatada düşmezki yani 199 dolar birden indirimmi yapacak bu herif..........abi durum harbiden garipleşti adam 400 dolara kadar indirim yaparsa napiyim 300 dolardan fazla etmez diye almayayımmı kardeş.....eğer alırsam bu durumda aptal ve enayimi oluyorum valla harbiden garip oldu bu....z-680,z-5300 göre daha iyi bir sistem ama bu onu...z-5300 daha iyi bir sistem oluşu onu 400 dolar civarı bir fiyata almam yeterli bir sebebmi....?.....yok kazıklanırsın z-5300 al dersen..z-5300 alacam......

Dip sesi dediğim hani hoparlör açıkken ancak hiçbirşey çalmazken tıssssss diye bir ses olurya ve bunu normalde anca hoparlörü kulağına dayayarak duyabilirsin işte o ses. Z-680 de bu ses normale göre daha fazlaymış bunu birçok yerde okudum ve rahatsız edici derecede belirginmiş hatta bir reviewinda "dip sesi okadar belirginki birşey çalmazken hoparlörü kapamayi düsünebilirsiniz" demiş. Müzik dinlerken fark etmezsin ama müzik kapalıyken rahatsız edebilir. Ben sana al ya da alma demiyorum sadece haberin olsun diye söyledim ama dediğim gibi 499$ abarti 400$ çok fazla ve 300$ makul sayılabilir o sete bence. Arkadaşlarında dediği gibi 380$ civarı Z-5500 varken Z-680'e 500 vermek için bilmiyorum artık ne olmak lazım (Çaresiz lol) Z680 bu dip sesi dışında iyi bir sistem basları kuvvetli ve 5500'e yakın derecede güçlü ama dediğim gibi fiyatının düşmesi lazım çünkü daha iyisi çıktı (Z-5500) Z-5300'ün fiyatı nekadar bu arada uygunsa onu alabilirsin ama önce internetten araştır bence ingilizce bilmesende en sondaki notlarına bakarak anlarsın puanını.

.....................yok abi mağazaları dolaşak birşey yok zaten 2-3 mağaza var internetten alacam.......Z-680 ALMIORUM ADAM FİYATTA İNMEDİ"OLMAZ KARDEŞİM SEN NEDİYON"GİBİ BİR ŞEYLER DEDİ BENDE ANLAYAMDIM AMA "NE SÖVÜYON BİRADER"DEDİM,GÖZÜNÜN ÜSTÜNE GÜMMM..ADAM NAKAUVT.!..TABİ BÖYLE BİR ŞEY OLMADI.... AL BAŞINA ÇAL,DİYECEKTİM AMA NEYSE ADAM BENDEN İRİYDİ DİYELİM GEÇELİM.....ŞİMDİ BİZİMKİLERLE KONUŞTUM pek anlamayınca bu işlerden arabamı alıyoruz oğlum dediler...z-5300 alacaz gibi bu akşam bir daha bastırayım yarın akşam netice çıkacak ve büyük ihtimal Z-5500 ALACAM bir evi tek oğluyuz ikna ederim ben bizimkileri...........................MAGESUKO kardeş dip sesi anlaşılmıştır.........verdiğin linkten ingilizce olması nedeniyle çok bir şey anlayamadım.......ama zaten sistem biliniyor abi güçlü bassları z-5300 göre daha kaliteli bir sesi var dıgıtal olması nedeniyle........neyse abi z-680 almıyorum....o fiyata z-5500 alınır yanına optik kablo,ve bir orjinal dvd film....bu adam kesin bunu yüksek bir fiyata aldı ,şimdi tabi z-5500 yok satıyor ,,bu elinde kaldı gariban enayinin birine verip malı geçecek.......dediğn gibi yılan hikayesine dönecekti bu gidişle ama,bu akşam belli oluyor ya z-5500 yada z-5300.......teşekkürler ilgin için...........................................................WOLVERİNE kardeş dediğim gibi z-5500 alamyı çok istiyorum bu akşam netice çıkıyor,karar günü yani ...inşaallah Z-5500 alacam ve z-5500 ailesinden birisi olacam hayırlısıyla....bizimkiler ikna olacaklar gibi ağlayacak değiliz z-5300 olsada,bunada şükür der halimize şükrederiz bunuda alamayanlar var abi...birde Z-5500 alırsam varya bayram abi,aparmana konser verecem,gala gecesi olurya işte öyle olacak........ e tabi sonra o akşamın sabahında kulağımızda o dehşet gürültünün hafifi bir çınlamaıyla uyanacğız inşaallh....abi abartım galiba demi.............................................AFFAN83 kardeş yadıklarını harbiden gülerek okudum hakkaten abi ,arasanız ve şöle deseniz"oğlunuz z-5500 sistemi almak istiyorsa alınız..zira z-5500 ruhlara,gönüllere,imana bile faydalı..oğlunuza z-5500 alırsanız siz karlı çıkarsınız...yenge bir tek oğlunuz var z-5500 almayacaksınız neden doğurdun..yazık"....falan..saçma oldu ama neyse...sağlosanı affan83 kardeş dediğim gibi bu akaşam belli oluyor z-5500 yada z-5300 ..büyük kapışma.. bu akşam...u mücadeleyi kim kazanacak..mantıkmı..?...yoksa parmı..?..................................ENJOYTHESİLENCE kardeş kutlaycaz abi hayırlısıyla...bende aileden biri olacam hani lord of the ring te varya yüzük kardeşliği bizimkide z-5500 kardeşliği olacak inşaallah..............................................................................hepiniz sağolun arkadaşlar,gerçekten çok yardımcı oldunuz ve oluyorsunuz....abartma dersenizde abi harbiden bu çok önemli..yani şurda yazışıyoruz, fikir alışverişi yapıyoruz,bilmediğimizi öğreniyoruz,çevremizde bizi anlamayan insanlarla dolu...bu onların suçumu tabiki değil.....sonuçta bu işler ilgi ve merak işidir... bu farumlar satesinde buluyoruz birbirimzi "ohbe..!yanlız değiliz"...diyoruz içimizden................neyse kardeşler lafı fazla uzatmadan yarın görüşürüz......yarınki yazacağım mesaj inşaaalah şu olur"OLEEEEEEEYYYY..................ARKADAŞLAR Z-5500 SİPAİŞ VERDİM..ALLAHIM İNANAMIYORUM ŞİMDİ BEN Z-5500 MÜ ALDIM....".......... yada"ARKADAŞLAR Z-5300 SİPARİŞİ VERDİM...Z-5500 OLMADI..NEYSE ABİ BU SİSTEMDE YETER BANA..."......yanlış anlamayın yani bu iki mesajda sanki 30 yıldır bir zindanda kaldıktan sonra kaçmayı başaran bir insan havası var......ailem öyle acımasız değil ben ısrar etsem alırım sorun değil..ama işte alamayacaksak alamayız.....bak gene lafı uzatıyorum..........hadi bakalım hayırlısı.........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 26 Mayıs 2005, 17:31:05 >

• hayırlısı neyse o olur inşallah
  • slm Wolverine kardes bu actigin topik ile ilgili sana cok tsk ederim 2 gundur bastan sona kadar okumaya calisiyorum daha 6 sayfadayim hala da devam ediyorum ellerine saglik hersey icin..
    benim bir sorum olacak ben bu forumda okuduguma gore dvd divx modelinde genelde herkes philips 720 sa yi tercih ediyor ve bunun hakkinda cok iyi makina diyorlar bende konuyla baglantili olarak bu logitech z 5500 modelini buna baglasam ne kadar ses kalitesini en fazla verim halinde adapte edebilirim genelde yorumlar hep bilgisayar hakkinda yapilmis ..parasi cok onemli degil ama cok da boyle ucuk olmayacak sekilde divx player + ses sistemi dagil 1 milyar kadar ayirabilirim bu konu hakkinda fikirlerinizi ekliyorum herkesden daha iyi bir ses sistemi varsa onerebilirseniz sevinirim ama z5500 hakkinda okuduklarim beni tatmin etti ama daha iyisi olabilir birdse bu sony nin 5+1 home sinama sistemi ve boyle garip bisey alttan uste dogru acilan muzik seti modelinde bir sey yapmislar klavye gibi kumandasi var bunu onerebilirmisiniz digital ses cikisli ve monitorlerde yazan energi amlemi var bunu nasil.. tavsiyelerinizi bekliyorum..
    hepinize tsk ederim arkadaslar..

• Bugün yine baya bi kapışma olmuş ama sadece şunu söliim z5500ü kötüleyenlerin hepsi geldikleri gibi gitti..olaya at gözlügüyle bakmayın biraz alın dinleyin keşfedin deneyin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kont

hayırlısı neyse o olur inşallah

..EYVALLAH KONT KARDEŞ..hakkaten güzel laf ettin.........tabi HAIRLISI NEYSE O OLSUN..... ama bu işin hayırlısı z-5500 olsa bizmkiler için daha hayırlı olacak...zira z-5300 olursa birdaha,çöp atmak yok,bir daha perdelerin korneşlerinin takmak yok,birdaha marketten ekmek almakta yok....yan gelip yatacam...dermişim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 26 Mayıs 2005, 17:38:04 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.