Şunlar için 120 tl bedava < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lokantada 120 TL'ye bana özel sporcu menüm
-
-
protein yok değmez 120TL'ye
-
-
Fake
Bu fotoyu internette gorduydum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şişkinlik yapıp, tüm gün huzur bozar gibi sanki.
-
afıyet olsun kardesım benım
Ben de gördüm
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
-
Orada sadece ekmekte yaklaşık 25 gram protein var. Yetişkin bir bireyin günlük alması gereken miktarın yarısı.
Nohuttan da en az 45 gram protein gelir orada. Yoğurt, 50 gram et falan filan toplarsak 85 gram protein var orada.
Neyse, demek istediğim, bilmediğin konularda yazmayın lütfen.
-
Hocam o tepsiden 85 gr protein çıkacağına inanıyosan verdiğin tavsiyeyi kendin uygulaman lazım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ekmeğin 100 gramında 9 gram protein var, somun ekmek 250 gram. 9*2,5=22,5
Pişmiş nohutun 100 gramında 14,5 gram protein var. Tepside 4 porsiyon nohut var en azından, hadi 3 diyelim. Porsiyonu 100 gramdan, 14,5*3=43,5
50 gram et dedik, oradan 12,5 gram protein geliyor.
78,5 gram çıktı bu hesapla. Varsa yanlışım söyle.
-
Fotoda işaretli yerde max 5 gr et var başka da et gözükmüyor. Yani o hesaptan bi 10 gr daha düşebilirsin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bitkisel protein insanın çok da işine yaramıyo.
bide şöyle bişey var mesela yağda kızartılmış yer fıstığı satıyo bütün marketler. paketin arkasındaki gıda değerlerine bakarsan o ürünü protein zengini zannedersin. halbuki adam ürünü öyle bi işlemiş ki, o protein zaten büyük ölçüde kullanılamaz hale gelmiş. çiğ fıstık yemek lazım o proteini alabilmek için ama onu kimse yemez çünkü tadı berbat, kuş yemi gibi
Tamam. Hadi diyelim 5 gram et var orada. 2 gram protein de yoğurttan ekledim. 70'e yuvarladım.
70 gram protein, 80kg gelen yetişkin bir erkeğin günlük alması gereken protein miktarının üzerine. (0.8 gram protein/kg)
-
Bu kısmı doğru. Ama nohutta ve ekmekte protein yok demek de yanlış. Bitkisel bazlı beslenmede, özellikle tek bir kaynaktan beslendiğiniz zaman almanız gereken amino asitleri alamıyorsunuz, bu da vücudun proteini verimli kullanamamasına neden oluyor. Ama bunu da az biraz araştırmaya, sadece bitkisel olarak çözmek de mümkün.
Mesela fasulye ve pilav, birbirini amino asit olarak tamamlayan besin kaynakları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 29 Ekim 2024; 18:6:3 > -
ben bol bol baklagil yiyom. çünkü yapması kolay, bi yapınca 7-8 porsiyon çıkıyo ve dolapta uzun süre dayanıyolar. demin yeşil mercimek çıkardım dolaptan, birazdan yicem. bu mercimeği yapalı 10 günden fazla süre geçti. dolapta 4 kavanoz daha var. onları da 4-5 gün arayla yerim. yarın da kuru fasulye yapacam. akşamdan suya koyuyom fasulyeleri, sabah 8 gibi altını açıyom, için için pişiyo en kısık ateşte.
kuru-pilav olayına da bayılıyom. yarın güzel bi pilav da yaparım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 29 Ekim 2024; 18:14:43 >
Afiyet olsun.
Ben mercimek çok yapardım eskiden de, artık vakit olmuyor. Yapmaya değil de, haftalık plan yapıp, ona göre alışverişe gidip, yemek yapmaya. Son zamanlarda günlük protein hedefini tutturmakta zorlanmaya başladım, mecbur destek alıyorum.
Bugün köfte ve bulgur pilavı yapacağım mesela, yanına da skyr yoğurt. Ayak üstü hızlı yemek, kız arkadaşımın spordan dönmesini bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 29 Ekim 2024; 18:27:53 > -
120 liraya lokantalar 3 çeşit yemek + salata veriyor. Buna 120 TL çok.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Fake
Bu fotoyu internette gorduydum |
Benzer içerikler
- majezik alkol etkileşimi
- otogar emanet ücretleri
- yanlışlıkla beyaz sirke içtim ne yapmalıyım
- evlenmeden olmaz diyen kız
- çin topu
- dünyanın en büyük vinci
- google çizim yap
- çay emojisi
- penis nakli
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X