Şimdi Ara

LoL'ün Dotadan Eksikleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
6.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cemarsenal

quote:

Orijinalden alıntı: Batkay

Her madddeyi tek tek ,kısa kısa yorumlamak istiyorum:

1)Birsürü Dota vs LoL karşılaştırılmasında ünlü Dota oyuncularından bir alıntı yapmak istiyorum:''Deny ve ölünce para gitmesi oyunu yavaşlatıyor,earlyde ezilen adam nerdeyse hiç veya çok zor şekilde late e gidiyor.Oyunun yavaşlamasını tercih etmem(LOL 1-0 Dota)

2)Dotada Ap oranları olmadığı için İnt'lerin late'inin zayıf olduğunu biliriz,hex,eul,dagon zaten bunun için yapılmış.Öte yandan Bkb türü bir item LoL'e gelirse ve düşündüğüm kadar deli edici olursa itemin çıkışından 1 hafta sonra burda görmezsiniz beni.Ayrıca Q-W-E-R olatı da var.Yani Dotadaki basmalı itemlerin fazlalığı bu açıda ve yine bana göre (LoL 2-0 Dota)

3)Dotadaki agi int str sistemi tamamen heroyu farklı yönde oynanmasını imkansız hale getiriyor.Örnek vereyim:Master Yi hem Ad hem Ap oynanıp çok iyi iş yapabilir,hatta tank yi ile çok rahat bd yapılır.Dotada olsa ''master yi agi'' derdik kasardık pt sy flyımızı adam keserdik(LoL 3-0 Dota)

4)2 hero için avantajı olan bir sistemin olup olmaması beni pek etkilemez,ancak görsellik açısından çok iyi olurdu,güya lol'ün de çalılığı var(LoL 3 -1Dota)

5)Remake ve kick olayını gerçekten istiyorum,bu konuda yorum yok(LoL 3-2Dota)

6)Recall varken,combat pot varken,potlar dotadakinin 1/3 fiyatında iken satıcıya pot basmaya falan bakmam şahsen,runelara gelince ise zaten summoner skillerinin bunu hallettiğini düşünüyorum,söylediğin kombinasyonları gerçekten haklı buldum ama lol itemlerinde çok fazla early aura olduğu için ve takım arkadaşlarına yardım etmek için exhaust heal vb atabilmen hoşuma gidiyor,ama haksız değilsin tabi.ancak item alırken lol'ün 10 kat daha kolay olduğunu söylemeden geçemiyeceğim(LoL 4-2Dota)

7)lol de ar modu var ama sd gibi modların lol mekaniğine girmesine ikan yok,öte yandan daha akıllı modlar ve wtf isterim(LoL 4-3Dota)

Bana katılan arkadaş varsa okuyup yorum yapmaları beni mutlu eder

Edit:imla & ekleme

hep karşıyım şu oyuna ama napalım

1-deny rakibin kasmasını zorlaştırıcak ve karşıdakinle aranda bir fark olacak.dota daha çok farma bağlı.ölünce para gitmesi çok mantıklı çünkü adamı kestim ahahaha(aslında öldü de) dota da bu durumda gold karı olmayacak.ama lolde olacak 200gold.dotanın daha çok pasif oynama gerektirdiğini söylerim ben de bunu kötü bir şey olarak yazmışsın bana göre çok daha iyi bir şey.sonuçta earlyde ezdiğin bir herifin 20dk sonra sana diklenmesi bir garip olur.(Dota 1-0 lol)

2-İntlerin earlysinin ne kadar hayvan gibi olduğunu da bilirsin.bs-ogre magi- oynayışımda bile (ap-carry değil) earlyde ezerim çoğunlukla midde itemlerimi kasar gene ezerim latede de ezerim.tamam latede zorlanırım ama gene de ezerim.dotanın +sı şudur o adamı feedlemessen o karşındaki adam gidip carry bile olsa sana dokunamaz.bkbnin olayı dotadaki fazla stunları engelleyen item olmasa dota oynanmaz haldeydi emin ol.lole gelse çok tercih edilmez bence.(dota 2-0 lol)

3-örnek verelim demented shaman(dazzle) ben bu arkadaşa atack kasarım öperim de bilirsin.off tanklara naix falan dersek, jax vs.ye benzetcek arkadaş yok onun için(dota 2-1lol)

4-karşı çıkmıyorum

5-hon desene sen şuna:D

6-kolaylık benim için bir avantaj değil sonuçta alışacaksın.runelar olmasa daha iyiydi diyorum.çünkü herkesin eşit başlaması daha harika olurdu sanki.

7-wtf lole gelse benim üstün pc lolü kaldırmazdı herhalde...

sonuç olarak herkesin kendi görüşü beyler ama şuna karşı çıkmayın artık hon ve dota bu iki oyuncuk lolden daha çok kabiliyet istiyor.

BKB LoL'e gelirse Banshee oyundan silinir OFFTanklar ve Carryler OP olur.

• açıkcası konunun tamamını okumadım ama lol ile dota çok fazla karşılaştırılan 2 oyun ve bu hep böyle devam edicek. Deny olayı da dotadan sıkılmama en büyük sebeptir çünkü o kadar konsantre olunuyo ki deny yapmaya kafamı kaldırıp karşıdaki rakibe bakamıyorum harass yapıyım derken lasthit kaçıyo vsvs Eğer LoL e exp deny sistemini getirirlerse ki gangplank in Raise Morale skillindeki deny zorunluluğunu kaldırdıktan sonra beklemiyorum büyük ihtimalle bu oyunu da oynamayı bırakırım. Ben dandik minionların hpsini takip etmektense rakibe poke atmayı harasslamayı daha çok seviyorum ve bence early game i zevkli yapan bu. Ayrıca Lol'deki jungle sistemi de dotaya göre çok üstün keyifle jungle yapan biri olarak çok büyüke eksik olurdu bana dotada. Tabi ki bu yazdıklarım kişisel sebepler ve bu yüzden LoL oynuyorum başka biri deny yapmayı sever dota oynar tercih meselesi ama oyunların özelliklerini puanlandırmak da herkesin kendi tercih ettiği oyuna kazandırmasıyla sonuçlancaktır.

• LoLun eksikleri varmış epeyi öyle olsun, o zaman dotanın eksiklerini ve saçmalıklarını göz ardı etmeden onlarıda saysaydın bari :D
    an basitinden dota oynıyan çok arkadaşım var lolda custome game gibi en noobla en iyi aynı masada olabiliyo ve dotaya 0dan başlamak için çoook geçiktin :D
    ki o deny dediğin olayı yapabilicek kadar proysan zaten lol oynamanda ki amaç nedir?
  • Beyler ya ben her şeyi geçtim ne olacak bizim casuallığımız? Niye ben şu hayatta bir kez olsun bir oyunda pro olamıyorum, niye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Mirliva. -- 6 Ekim 2011; 1:12:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nadidas

LoLun eksikleri varmış epeyi öyle olsun, o zaman dotanın eksiklerini ve saçmalıklarını göz ardı etmeden onlarıda saysaydın bari :D
    an basitinden dota oynıyan çok arkadaşım var lolda custome game gibi en noobla en iyi aynı masada olabiliyo ve dotaya 0dan başlamak için çoook geçiktin :D
    ki o deny dediğin olayı yapabilicek kadar proysan zaten lol oynamanda ki amaç nedir?

oynamandaki*

neyse honda coin kasmak zor geldi ondan bıraktım yoksa her şartta honu tercih ederim

hon dururken dota zaten oynamam
  • dota bende oynadım çok güzel bi oyun lolden daha fazla oynamısımdır belki ama bu farklılıkları yazarak bi yere gelemeyiz tamam Ashandle nın yazdığı gibi item taşıyan pet gelebilir bu tür küçük değişiklikler yapılır ama her 2 oyununda kendini sevdiren yanları var kısaca 2 oyununda hatta 3 honda dahil olmak üzere kendine göre bi havası var alayı güzel bu oyunların yani
  • kesinlikle lol daha iyi buluyorum LoLdaki tam combata gircekken gelen lag paha biçilemez ayrı bir zevk veriyor ben nerdeyse pc yi parçalıycaktım o lag yüzünden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch1nexta

kesinlikle lol daha iyi buluyorum LoLdaki tam combata gircekken gelen lag paha biçilemez ayrı bir zevk veriyor ben nerdeyse pc yi parçalıycaktım o lag yüzünden

O banada oluyor ya. Adama focuslaniyorum birde bakmisim ben yerdeyim :D Bizim takimdakilerde saydiriyor bu arada bana n00b ezik mezik diye. Bende ne desem bos adam gelirken mouse umu kiracak kadar sert basmama ragmen adamin hareket etmemesinin ceremesini cekiyorum :) Bunu anlatsam bana o fragimi geri verirlermi? hayir vermezler o zaman bosuna klavyemi eskitmeyim bari diye sesimi cikartmayip oynuma bakiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurcellonline

quote:

Orijinalden alıntı: Ch1nexta

kesinlikle lol daha iyi buluyorum LoLdaki tam combata gircekken gelen lag paha biçilemez ayrı bir zevk veriyor ben nerdeyse pc yi parçalıycaktım o lag yüzünden

O banada oluyor ya. Adama focuslaniyorum birde bakmisim ben yerdeyim :D Bizim takimdakilerde saydiriyor bu arada bana n00b ezik mezik diye. Bende ne desem bos adam gelirken mouse umu kiracak kadar sert basmama ragmen adamin hareket etmemesinin ceremesini cekiyorum :) Bunu anlatsam bana o fragimi geri verirlermi? hayir vermezler o zaman bosuna klavyemi eskitmeyim bari diye sesimi cikartmayip oynuma bakiyorum.

we are the lag boys :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cemarsenal

quote:

Orijinalden alıntı: Nadidas

LoLun eksikleri varmış epeyi öyle olsun, o zaman dotanın eksiklerini ve saçmalıklarını göz ardı etmeden onlarıda saysaydın bari :D

oynamandaki*

neyse honda coin kasmak zor geldi ondan bıraktım yoksa her şartta honu tercih ederim

hon dururken dota zaten oynamam

niye ki ben ikisini de oynadım honda oturmayan bişeyler var sanki.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_emre

Bencede bunlar eksileri değil.O yönlerini sen tercih edebilirsin ama lol farklı bir oyun sonuçta.Sadece tarz olarak dotadan esinlenilmiş.Lolun yeri ayrı dotanın yeri ayrıdır benim için.2sini karşılaştırmam o nedenle.Meselam herkesin oyununa kimse karışamaz.O adam o şekıl oynar , bu adam bu şekıl.Herkesin özgürlüğü bidir.Benim yorumlamam bu kadar.Hadi hayırlı işler..

bu dotamı lol mü olayını çok karıştırıyorlar. dota daha geniş kapsamlı olabilir , daha yaratıcı olabilir amma lakinki öyle değildir :)
  • Bu konuya hala cevap yaziliyormu ya? Ilginc dogrusu.
  • dotada mh olayi ve dc olan adamin geri gelememesi en buyuk eksiler oynanmiyo dota. Karsilastirma yapilmasi cok sacma
  • LoL daha güzel ve daha kolay MOBA tarzını yeni oynayanlar LoL den başlasın derim Dota çok daha zor
  • Dota oynamıştım fakat dota 2 den pek hoşlanmadım o yüzden bence lol biraz daha ağır basıyor.Aslında Dotadaki 1-2 özelliği getirse gerçekten güzel olurdu mesela gece-gündüz getirip asassin tarzı champlar gece biraz daha güçlü olup sabah daha güçsüz olabilirdi veya şu gizli mağazalar gelebilir(bu sayede sürekli item için base atmayız)
  • dota 1 mobanın ilk türü olduğu için hiç eksiği yoktur bana göre tabi mh leaverlar yüzünden çok kişi bıraktı oyunu
    dota 2 ise hayal kırıklığı dota 1de olan o atmosfer dota 2de yok çok kasvetli sanki horror oynuyoruz valvenin heroları çöp etmesi dota 1 deki gibi sade değil çok detaya inilmiş buda kötü gösteriyor oyunu ayrıca en büyük sorun ruslar dota 2de
  • şimdi ben yaklaşık 10 yıldır dota oynarım.

dotada bir mage diğer adıyla int lol deki adıyla ap cary yada ability power olan herolar çok zevklidir .. lakin ben bu zevki lol de bulamıyorum (1-1.5 yıl oynamışlığım izlemişliğim var) neden ;

lol de eğer böyle skillerinizi kullanarak iş yapabilen bir heronuz varsa ve zayıf yani iki vurumluk canı olan tipler arkadan iş yapabilen tipler.. yakalandığınızda kaçma şansınız çok azdır.

diceksiniz ki takım oyunu tek gezme lakin illaki oyunun bir kısmında tek başınıza yapmanız gereken işler durumlar olacak. bu durumlarda heronuzun yani loldeki deyimle şampiyonunuzun üstünde item olarak ne lothar olacak ne ghost scepter ne eul ne ethernal ne force staff nede dagger olmayacak :D böyle bir durumda kaçabilmeniz için tek şans flash denen oyunun size verdiği ayrıyeten bir kabiliyet onun de cd süresi 200-300 saniye :D

dotada bir mage herosuyla 3-4 kişiyi eğer gerekli itemleri kastıysanız çevireeeee çevireeeee ezersiniz :D olmaz yapamassın diyenler noob demektir.. buna misalen puck , invoker gibi herolar gerek li itemler kasıldığında ve gerekli yeteneğiniz varsa bu dediğimi çok rahat yaparsınız..

misal PUCK denen heronun bir dagger bir eul ve bir linkeni varsa ki okadar zor değil bunları kasmak.. bu itemler varsa PUCK ta 10 hp si kalsa ve arkasından 123123123123 tane hero kovalasa en fazla 5 hero kovalayabilir ama lol deki bütün herolarıda dahil edelim :D puckı kesemeeeeeez :D

o 10 hp sini alamazlar 1 tane bile vuramazlar pucka oynayan adam sağlamsa ve bu itemler varsa..

bana lol de 10 hp ile 5 kişiden 10 dakika boyunca kaçabiliecek ve oyun zevkinin doruklarını size yaşatabilecek bir hero söyleyin dahada dota oynamayacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karahan-87 -- 21 Mart 2014; 17:29:32 >

• Int agi str sistemi bana çok saçma geliyor. Yıllarca dota oynadım hep saçma buldum.

Mage e int kasıyorsunuz skill damage iniz artmıyor oto atak damage iniz artıyor çok saçma. Ama str ye str kasınca hp damage nerdeyse bütün özelliklerden alıyorsunuz. Bu da heroların tek yönlü olmasına sebep oluyor, bi hero tanksa tanktır supsa suptur başka yerde oynama şansız yok. Bir iki istisna hariç böyle(lina rylai, dazzle vs dışında). Sabit bi meta var 15 yıllık onu oynamak zorundasınız yeni şeyler deneyip başarılı olmak imkansız gibi bir şey
    Jungle rolü yok jungle sadece farm merkezi, ayıcı rahatsız edilmezse 20 dk jungle kasar ve çıkıp oyunu bitirir

Bana göre lolün eksikleri, mic desteği olmaması, gece gündüz dengesi olmaması yani shadow un çok kısıtlı olması ve de leaverlara çözüm bulunmaması.

Ayrıca dotayı hardcore sanan arkadaşları HoN u denemeye davet ediyorum. Bi gün lolü bırakırsam 3 yıl oynadığım hona dönerim hon varken dota oynanmaz.

Hon ve Dota kesinlikle lolden zor oyunlar ama zor olması iyi olduğu anlamına gelmiyor. Olay zorluksa bütün oyunları bırakıp sabah akşam meatball türevi oyunlar oynayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 21 Mart 2014; 17:37:58 >

• Cok guzel noktalara deginmissin ama her oyunun kendine has degisiklikleri var tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

Int agi str sistemi bana çok saçma geliyor. Yıllarca dota oynadım hep saçma buldum.

Mage e int kasıyorsunuz skill damage iniz artmıyor oto atak damage iniz artıyor çok saçma. Ama str ye str kasınca hp damage nerdeyse bütün özelliklerden alıyorsunuz. Bu da heroların tek yönlü olmasına sebep oluyor, bi hero tanksa tanktır supsa suptur başka yerde oynama şansız yok. Bir iki istisna hariç böyle(lina rylai, dazzle vs dışında). Sabit bi meta var 15 yıllık onu oynamak zorundasınız yeni şeyler deneyip başarılı olmak imkansız gibi bir şey
    Jungle rolü yok jungle sadece farm merkezi, ayıcı rahatsız edilmezse 20 dk jungle kasar ve çıkıp oyunu bitirir

Bana göre lolün eksikleri, mic desteği olmaması, gece gündüz dengesi olmaması yani shadow un çok kısıtlı olması ve de leaverlara çözüm bulunmaması.

Ayrıca dotayı hardcore sanan arkadaşları HoN u denemeye davet ediyorum. Bi gün lolü bırakırsam 3 yıl oynadığım hona dönerim hon varken dota oynanmaz.

Hon ve Dota kesinlikle lolden zor oyunlar ama zor olması iyi olduğu anlamına gelmiyor. Olay zorluksa bütün oyunları bırakıp sabah akşam meatball türevi oyunlar oynayalım

mage int kasınca sadece oto atak damagesi artmaz mana değerin artar ve mana regenin artar... ayrıca sen dota bilmiosun sözlerinden anlaşılacağı üzere =( belirli mage herolarına int kasarsan skill damageleride artar hemde hayvası bi şekilde artar

misal destlroyer a int kasarsan ilk skili hayvanlaşır 4-5 vuruşa 2000-2500 hp alır neden alır çünkü pure damagedir ilk skili ve int ye göre artar skilin damagesi.. ayrıca aynı şekilde ultiside int kasarsan güçlenir tek ultisiyle triple - ultra alablirsin.. hatta karşı takım full str ve agi herolarıysa ağlatırsın çünkü ultisi rakip takımla aradaki int farkının bilmemkaç katı kadar damage vurur.. ayrıca aganim denen item ultisini güçlendirir..

başka bir örnek skymage ilk skili int değerine göre vurur nekadar int kastıysan ilk skilin okadar çok vurur aynı destroyer gibi ama pure damage değil.

ayrıca çoğu int herosuna aganim denilen itemi kasarsan ultisi çok güçlenir.. bu itemin kasılcağı belirli herolar vardır belirli herolarda çalışır. misal zeus. str herolarınada etki edebilir misal barat ultisinin cd si düşer aganim kasarsan misal balanar aganim kasarsan geceleri çok büyük bir alanı görebilirsin. kimse elinin altından foga girip kaçamaz.

dotada skill güçlendirmek için itemler vardır yok deil işini bileceksin.. işini bilmek nedemektir ; lol de lux oynarsın misal hero magedir yetenek gücü veren itemler kasarsın bu bellidir çok basit yani heroyu anlamak kavramak =)

dotada oyunun gidişatına göre karşındaki herolara göre hatta karşındaki heroalrın kastığı itemleri bile takip edip onlara göre item kasabildiğin zaman oyunu öğrendin demektir ki buda en azından 1-2 yıl gerektirir.

mesela ethernal blade diye bir item var 40 agility verir kastığınız zaman ama genelde agi herolarına değil mage herolarına kasılır neden ? çünkü ethernal kullanılabilen aktif bir itemdir düşman heroya attığınza o hero 4-5 saniye boyunca fiziksel damage oto atak veremez ve bütün skillerden çok fazla damage yer lakin oto atak yapılamaz sadece skill atılabilir o süre içinde. ayrıyeten sizi otot ataklardan korur aynı süre zarfında.

takım arkadaşınızada atabilirsiniz tabi uygun durumlarda uygun durumda atmassanız adamı öldürtebilir veya atak yapmasını engelleyebilir küfür yersiniz..

anlaşılacağı üzere dota komplex zevkli lol ile kıyaslanamicak kadar çok içerik sahibi bir oyundur. lol çoluk çocuk oyunudur

edit : HoN a gelince dotanın kopyasıdır heroların isimleri ve şekilleri deiğişiktir skiller hep aynıdır itemler hep aynıdır.. genel olarak aynıdır diyebiliriz ufak defek farklılıklar vardır tabi olacak .. ve oda çok güzel oyundur herkese tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karahan-87 -- 21 Mart 2014; 17:57:22 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.