Şimdi Ara

LoL'ün Dotadan Eksikleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
6.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DotA proları LoL'de ezik gibi oynadığı için oluyo bunlar. 2 Level'da 70% canın falan inmez yani full rage kastırdığın tryn dışında kimse indiremez o kadar canını. Dbl crit lazım ki 35% chance ile 2 kez üst üste crit atıyosa şansına küs, base çek git bi yıkan gel. -O da rage kasmak için zaten sürekli auto vurmaya ihtiyacı var, öyle 2 kez vurunca olmuyo yani. Adamın canını çok rahat indirebilirsin herangi bi ranged carry ile.-

Geldiğin ve dengeli olan yerde, 2 levelda heroların neler yapabildiğini düşünerek bence çözüm oluşturabilirsin buna. Ama LoL'de farklı olarak kuleler ve creepler biraz daha fazla vuruyor. -Creep dmg tam emin olmamakla beraber LoL'de creep aggro almanın cezası daha ağır gibi-

Base dönmek; O channel ı yaptırma adamın geri kaçmasını istemiyosan. Çok zor değil.

Flash için ise -evet adı flash onun, blink değil.- Yeterince uzun cooldown'ı var. Ve herkes alabiliyo yani. O kadar zoruna gidiyosa sen de al, arkadaşlarınla beraber peşinden atlayın siz de adamın. Ya da Nocturne falan gibi uzun mesafeli gap closer olan bir champion oyna ne diyim.

Deny; LoL'ün belki de en büyük farkı bana göre. Ve oyunu "pasif" olmaktan çıkaran en büyük etken. Oyunu daha dinamik yapan, oyuna daha çok aksiyon katan bir şey. Gelmiş burda Rune çıkıyo aksiyon! diyosun. Aynı şeyin yeri değişince çıkan aksiyon pek azalmıyor açıkçası. Solo girdiğin oyunda olmaması doğal, ya da düşük seviye bir oyunda falan. Ama o buffların kontrolü gayet önemli aslında.

LoL'ün yapısını sevmiyebilir insanlar, anlarım. Ama direk klon olsa da DotA klonu bu! diceklerdi. Asıl saçmalık bu yani. Farklı bir oyun bu, sevmezsen oynamazsın, kimse zorla oynayın diye yalvarmıyo, ya da riot ölüp bitmiyor 1 kişi daha alsak! :( diye. Ben de CS sevmem mesela, ya da COD son oyunlarını da sevmem. Bu şimdi CS kötü oyun demek mi? ben CS dandik BF daha iyi oyun desem, saçmalamış olmaz mıyım? Bir oyunun ne kadar iyi olduğunu ölçmenin en basit yolu başarısıdır oyunun. O oyun neler yapmış, neler yapamamış diye bakarsın. Sonuçta hiç kimse ben bu oyunu süper yapıyım 1 kişi bile oynasa yeter diye yapmıyor yani.

+ Oyun farklı olup da başarılı olunca Farklılıkları kötü olarak göstermek de saçma. Farklılıkları o kadar kötü olsaydı bu kadar başarılı bir oyun olmazdı yani. DotA ile aynı tarz bir sürü daha oyun var. Hiç birisi başarılı olmadı, LoL oldu diye LoL'ün farklılıklarına "kötü" demek saçmalık ve çocukça. Demigod örnek verebiliriz mesela ya da HoN falan.

Şahsen ben elimde ne kadar customize olanağı varsa o kadar eğlenirim o oyundan -genel olarak-. Sadece farklı item almak benim için yetmez mesela. O yüzden Dota nın sistemi saçma ve eksik geliyor bana. 100 oyun oyna, 1000 oyun oyna, 10000 oyun oyna. Her oyuna ilk oyunu olan adam gibi başlıyorsun ki bu saçmalık. HAYIR DENGELİ!! dicekler için söylüyeyim, dengeli falan değil. Denge diyosan bir oyuna onca emek veren insanın emeklerinin boşa gitmemesi gerekir o kadar da. O emeklerin biraz bir şeyler sağlaması gerekir. Level sistemi olması o yüzden daha doğru bir sistem. Rune demek, mastery demek. Herkesin eşit olduğu oyunda bir karakterin çok daha çeşitli rollere girebiliceği demek. -30 a kadar tutorial oynuyosunuz, öyle düşününce yeterince iyi bir şey rune mastery sistemi.-

Spor açısından bakmak gerekirse, Brink ile ne biliyim CS karşılaştırmaya gerek yok. CS oyuncusunu Brink turnuvasına soksan o adamdan CS oynar gibi performans bekliyemezsin değil mi? Yani, LoL oynayan adam LoL oynuyor, DotA oynamak isteseydi ve onun daha iyi olduğunu düşünseydi giderdi onun turnuvasına katılmaya çalışırdı.
    Ayrıca, oyun öncesi hazırlıklar çoğu oyunda var yani. En basiti, Brink oynıcaksam ve ufak adamla oynıcaksam, bu benim tercihimdir. Ve takımımın o kadar fazla çeşitli strateji geliştirebilmesine yol açar. Oyunu bir o kadar daha zorlaştırır. Karşı takımın ne yapıp nasıl bir şeyle geliceğini 100% kesitiremezsin çünkü.

+ Oyun öncesi customize var diye espor olmaz mı? Ya da 100% eşit değiller mi? Turnuva client'da tüm championlar açık -aka free-, her oyuncuya generator tarzı bir şey le istedikleri kadar ip rp veriyolar ve hepsi 30 level. Bana hepsi eşit gibi geldi yani.. Adam sonuçta kendi accountına ne aldıysa, orda onu alabilir. Normal account'da doğru olmadığı bir şey düşünüyosa farklı bir şey alıp -ki normaline de alabilir gayet rahat ya neyse.- şansını deniyebilir.

Mesela, şimdi sadece takım olarak değil de ülke olarak bir turnuva yapıyolar WCG için. Bence daha da güzel bir turnuva olucak. Daha önceki takımların karıştığı bir turnuva. Herkes ülkesinin bayrağında oynıcak falan.. Yeterince mantıklı. Ama aynı zaman da başka bir turnuvaya en iyi oynadığını düşündüğün adamlarla takım kurup onlarla katılabilmek de güzel bir şey. Mesela daha bugün Polonya Fransa oyununu izledim. Polonya takımı normalde Fx diye bir takımdı. Ama Shushei kendi takımıyla oynayamayınca mesela, polonya için onlara katıldı -Başka bir adam daha vardı adını unuttum.- Karşısında ise normal zamandaki takım arkadaşı vardı falan. -Futbol gibi düşünebilirsin tam açıklayamadım ama.- Bir oyun daha ne kadar fazla "spor" olabilir diye düşündürdü beni bu.

Edit: Örnek olarak Brink verme sebebim, diğer oyunları fazla takip etmemem. Yoksa daha e-spor olarak yeni bir oyun sonuçta. Bazı şeyleri yeni yeni oturttuğu için çok fazla süper bir oyun denemez ama Taktisel FPS olarak yeterince iyi bir oyun. Denemeyenler denesin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 10 Eylül 2011; 4:27:46 >

• Daha casual oynayan biriyim derseniz, zevk meselesidir derseniz sonuna kadar haklısınız. Hiçbirşey diyemem ona.

Tartışmanın kaynağı o değil zaten. Gameplay çeşitliliği, e-sports'a olan yakınlıkları karşılaştırılıyor iki oyununda. Ayrıca yukarda yazılanlar çok acaip çıkarımlar.

Deny'ın olmaması nasıl oyunu nasıl "pasif olmaktan kurtarıyor" anlayamıyorum. Tamamen pasifize eden etkenlerden biri.

Dota oyuncusu bir anda birden çok şeye dikkat etmek zorundadır.
    - Last hit ile creep farmlamak önemlidir çünkü creep başına aldığın para LOL'den daha yüksektir.
    - Aynı zamanda deny yapıp rakibe para kazandırmaman gerek
    - suda ki power-up'lara dikkat etmen gerek, ne zaman çıkıyor, nerde çıkıyor bilmen gerek.
    - gang yemeye daha çok dikkat etmen gerek çünkü oyununun hızının yüksek olması ve town portal scroll'un olması anlık baskınları arttırır. LOL'de böyle birşey yok.
    - ölmemen gerek, para kaybı bütük cezadır, LOL'de hem para kaybetmiyorsun, hemde öldükten sonra bile olduğun yerde experience almaya devam ediyorsun. Daha casual olamaz yani.

LOL'de bütün olay champion'lara odaklı gelişiyor, en büyük parayı hero keserek alıyorsun. Onun dışında ki yöntemler çok daha az para getiriyor.

Yukarda karma karışık satırlar var, kimisi doğru diyor ama bir sonra ki satır tamamen garip.

Leveling sistemi kötü bir sistem değil, aksine iyi bir sistem bencede yeter ki oyun mekaniklerine etki etmesin. Yani rune'muş, talent'mış clan war yada direk normal oyuncu için bile son derece dengesizlik yaratan işler. Zaten muhtemelen turnuvalarda onlar direk elimine ediliyordur. HoN'u ücretliyken oynamadım o yüzden o dönemde ki dengesizliği hatırlamıyorum ama f2p olayına geçince onlarda LVL sistemine geçti, Valve ise bunun üzerinde çalışıyor zaten, sınıflandırma olacak.

Guinsoo IceFrog'tan iyi değil mesela, hiçbir zaman olmadı. Hatta adamın MOBA camiasına zararı bile oldu. O yüzden sevilmez. Guinsoo Dota'yı yaratan isim değildir, yaratıcısı Eul'dur hemen ardından Guinsoo sağda solda varvasyonları yapılan Dota'nın bir birleşimini hazırlar All Stars diye, tamamen dengesiz, basit bir şekilde bırakır gider 2 sene içinde, yerine IceFrog gelir 2005'te bugüne kadar geliştirir. Dota'yı bugüne getiren, turnuvalara girecek kadar dengeli yapan kişi IceFrog'dur. Guinsoo para için LOL ekibine katılıyor, Dota2 duyurulunca koşup Defense of the Ancients isim hakkını Riot olarak alırlar kullanmasalar dahi, baltalamak için sadece. Birde Pendragon vardır ki sözünü bile etmeyeceğim.

@PhTx3, "LoL'ün yapısını sevmiyebilir insanlar, anlarım. Ama direk klon olsa da DotA klonu bu! diceklerdi." demissin, sonuna kadar katılıyorum. İşte orda tıkanıyor durum zaten. Dota 2 çıkınca geriye iki oyun kalacak. LOL ve Dota 2. İkiside oynanacak ama e-sports olayı dota 2'ye ağırlık verecek. Şimdiden LOL ve HON klanları dota 2 oynuyorlar bile. Casual kitle, yani işte o basit mekanikleri sevebilenler Lol oynayacak.

Yalnız LOL'ün başarısı farklılıklardan gelmiyor. DotA'da leaver'lar, maphack kullananlar, oyuna geri bağlanamama gibi problemler can sıkmaya başlayınca birden iki oyun geldi, biri F2P diğeri 30$. Çoğu kişi eski motordan kurtulmak ve çeşitli kolaylıklar ve tabi ki kazanılan oyunun ödül vermesi nedeniyle f2p olmasınında faydasıyla LOL'ü tercih etti, Hon yarışı kaybetti. Gerçi gameplay olarak yine daha iyi görünsede ve yüksek oyun camiası HON'u tercih etsede sayı üstünlüğü galip geldi. Hangisinin kazanacağı belliydi yani. KALDI Kİ DotA'nın oyuncu sayısı hala 13 milyon civarında hatırlatırım. Dota 2'nin hedefi o 13 milyonluk kitleyi almak. Gerisi otomatik oluyor.

Dipnot: Brink rezalet bir oyun ayrıca :)

• Yanlışın var, Moba ilk olarak Demigod çıktı. Bir sürü şeyi değiştirdiği için insanlar oynamak istemedi. Sonra LoL geldi ve DotA dışındaki pastadan en büyük dilimi aldı. HoN'da zaten 3.sü. Ben bu yüzden lol'deki farklılıkların "iyi" olduğunu idda ettim zaten. DotA oynayanlar iyi olmadığını düşünenlerdir diye ayırmak da istemem pek. Her 2 oyunu birlikte oynayanda vardır eminim ki.

LoL'ın F2P olduğu için tercih edildiğine kesinlikle katılmıyorum. Yani, tabi ki "deneriz sevmezsek oynamayız" ın büyük etkisi var. Ama sadece ona bağlamak adamların başarısını ufaltmak gibi bir şey olur. HoN ya da S2 Games'in hatası, piyasada LoL varken, oyunlarının direk DotA kopyası olduğunu bildikleri halde parayla oynatmaya çalışmaları.

- Creep başına aldığın gold yeterince önemli LOL için. Last hit atmaya dikkat etmiceksen senin tercihin. ama ~10 creep fark açmak demek, 1 kill gold kadar fark açmak demek.
    - Deny LoL'de de yapabiliyorsun. Sadece daha farklı. Last hit çalmıyorsun adamdan, kendi dost creeplerine vurmak bence mantıksız yani bir oyun için. Friendly Fire açık FPS oynayıp takımındaki adamı troll'lemek adına vurmak gibi bir şey.
    - Buffları almak için de sudaki power up gibi ne zaman çıkcağını bilmen gerek. Ama farklı olarak. Sadece buff alır kampı bırakırsan mesela rakip jungledaki, onların saatini geciktirirsin. Ya da adamlar bilmezsen tamamen temizler, spawn saatini kendine göre ayarlarsın. Bunu yapmak, sadece river kontrolü sağlamaktan çok daha zor bir şey zaten.
    - Oyun hızı bana göre her iki oyun için de oynayan tiplere bağlı. Yani, level 1 combat başlatabilirsin, ama bunu tüm itemlarını toplayana kadar da erteleyebilirsin. Tamamen oynayanların biliceği iş bu.
    - Öldükten sonra nerden EXP alıyorsun? Emin misin ondan? Bug falandır büyük ihtimalle öyle bir şey gördüysen?

Edit: Brink rezalet bir oyun şöyle, takımındaki adamlar ne iş yapcağını bilmezse ve tek başına oynarsan tat alamazsın. -Oyun ilk çıktığında herkes böyleydi yani, çöptü oyun.- Ama tactical shooter dediğin oyunda zaten bunu yapamaman gerekli. Black ops'dan falan çok daha iyi bir oyun brink bence. Oyun gayet zevkli yoksa. -Animasyonlar olarak falan filan bir sürü hata bulunabilir, doğrudur. Ben kafaya takmam öyle şeyleri. Dead island oynarken de yere bakıp depar atamazsın mesela. Indie oyunlardan kötü gölgeler. Ama oyun gayet zevkli bence.-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 10 Eylül 2011; 9:46:51 >

• Oldukten sonra exp alinir ama oyle minioardan falan degil.Olmeden once adama zehir atarsin , sen oldukten bir kac saniye sonra adam da olur onu sen oldurdugun icin sana exp gelir.Onun disinda gelip creeplerin arasinda olup orda level kasamazsin.Dotayida loluda uzun sure oynamis biri olarak senin olaya objektif bakmadigini dusunuyorum Lathspell ,cunku lol bilgin cok kisitli.Oyunu neredeyse hic oynamadigini dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 10 Eylül 2011; 9:40:54 >
  • dota daha iyi tabiki dota2 gelsin dotaya akarım
  • Şuna çok güldüm

- Last hit ile creep farmlamak önemlidir çünkü creep başına aldığın para LOL'den daha yüksektir.

LOL'de itemlar daha ucuz, o yüzden az para veriyo zaten creepler

Ama genel olarak katılıyorum, Dota lol'den çok daha üstün bir oyun. Dota 2 de berbat olmuş orası ayrı bi konu tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Auspexa -- 10 Eylül 2011; 14:43:59 >
  • Dotanın zamanı geçti dota2de afedersiniz biyerime benziyor bi cacık olmaz artık dota tarafından.GG BLIZZ.
  • 5 6 senedir dota ve 1 senedir ara ara lol oynuyorum.abi dotada 1v5 giriyosun hepsini temizliyosun yaaaa böle oyunmu olur diyenler dotayı 2 3 ay oynamıs ve itemleri bile cözmeden dotayı bırakanlar. aynı sekilde dota fanboylarıda düzgün bir ranked game oynamadan dota beceremiyenler lol oynuyo der. ikiside fanboylugun getirdigi diger oyun hakkında dogru düzgün bilgisi olmadan söylenenler . dota da lol da yetenek zeka ve uzun süre oynarak kendini gelistiricegin oyunlar ikiside kolay degil . dotayla lol arasındaki tek fark dotanın verdigi serbestlik iki oyunuda oynadım turnuvalarını izledim ve dotadaki skill cesitliligi lolde yok yapabilceklerin kısıtlı, dota da venom vb. bi heronun skilliyle ölmek üzereyken creebini dominatörle controlün altına alıp kendini denylebilirsin, ilizyonunla yada chenin crepleriyle adamı blocklaylabilirsin lol da yapabilcegin tek sey annie yle ayıyı cıkartıp yanında gezinmesi .dotada yüzlerce kombinasyon yapılabilir oyun mekanigi buna izin veriyo lol ise yapabilceklerini kısıtlıyo.yıllardır dota oynuyorum hala video larda bazı hareketleri görünce bunu nasıl düsünmüs diye agzım acık izleyebiliyorum . deny, gece gündüz kücük ayrıntılar ama lol la dota arasındaki serbestlik gibi cok büyük bi fark var bu yüzden dotanın zamanı hic gecmiycek

• quote:

Orijinalden alıntı: cipskolakilit

5 6 senedir dota ve 1 senedir ara ara lol oynuyorum.abi dotada 1v5 giriyosun hepsini temizliyosun yaaaa böle oyunmu olur diyenler dotayı 2 3 ay oynamıs ve itemleri bile cözmeden dotayı bırakanlar. aynı sekilde dota fanboylarıda düzgün bir ranked game oynamadan dota beceremiyenler lol oynuyo der. ikiside fanboylugun getirdigi diger oyun hakkında dogru düzgün bilgisi olmadan söylenenler . dota da lol da yetenek zeka ve uzun süre oynarak kendini gelistiricegin oyunlar ikiside kolay degil . dotayla lol arasındaki tek fark dotanın verdigi serbestlik iki oyunuda oynadım turnuvalarını izledim ve dotadaki skill cesitliligi lolde yok yapabilceklerin kısıtlı, dota da venom vb. bi heronun skilliyle ölmek üzereyken creebini dominatörle controlün altına alıp kendini denylebilirsin, ilizyonunla yada chenin crepleriyle adamı blocklaylabilirsin lol da yapabilcegin tek sey annie yle ayıyı cıkartıp yanında gezinmesi .dotada yüzlerce kombinasyon yapılabilir oyun mekanigi buna izin veriyo lol ise yapabilceklerini kısıtlıyo.yıllardır dota oynuyorum hala video larda bazı hareketleri görünce bunu nasıl düsünmüs diye agzım acık izleyebiliyorum . deny, gece gündüz kücük ayrıntılar ama lol la dota arasındaki serbestlik gibi cok büyük bi fark var bu yüzden dotanın zamanı hic gecmiycek

Bi karakteri 2-3 şekilde oynamak falan serbestlik olmuyor tabi.Dota ile ilgili haklı olabilirsin ama loldeki kombinasyonları çözdüğüne emin misin bence lolde oldukça şeye izin veriyo yani hayvan gibi kasıp ezile ezile kaybetmene falan :/

• lol da bi heroyla ap ad oynuyabiliyosun ama bu serbestlik olmuyo bu oyuna baslamadan verdigin bi karar ve itemleri bunu göre düzenleme demek bu dotadada var. demek istedigim oyun icindeki serbestlik o an itemlerle ,heroların skilleriyle yapabilcegin farklı kombinasyonlar gölgeyi kullanmak ,agac yiyebilmek gibi.hayvan gibi kasıp ezilmek derken ne demek istedigini anlamadım lol da evet cok kassanda tek hataya ezilebiliyosun ama bu dotada var bunlar oyunculukla ilgili seyler dotadada az bilen bi adama full item ver dakka yirmide, yine ezilir .
  • Ben şeyi demiştim dotada bir heronun buildi belli ki,her heronun alıcağı kesin 1-2 item rahat var yani ama lolde ap ad dizebiliyorsun veya as.Rune de bir çeşit serbestlik yaratır mı bilmem ama lolde gölge yerine brushlar çok daha etkili ve spellerde bi o kadar etkili.Sonuçta birinde var birinde yok ama lol yerine dota oynamak çok yerinde değil bana göre,dota2 çıkınca inşallah burada gene konuşuruz bunları
  • O zaman git dota oyna
  • konunun baslıgı lol un dotadan eksikleri burda lol cok kötü oyun dota oynayın demiyorum lolu de eglenerek oynuyorum ve eksik gördügüm biseyi söylüyorum. lol un görüntüleri bu tarz bi oyun icin cok iyi karısık degil combatlarda ne yaptıgını görüyosun, hero tasarımları cok cok iyi dota 2 nin hero tasarımlarını hic begenmedim mesela ama lol de herolarla maple yapabiliceklerin kısıtlı dedigim bu .lol de haftanın en iyi hareketlerini izliyorum ashe stun atıyo teleport atan mordeye, mordede teleportu bozmadan ghostuyla ultisini blocklayıp kacıyo ve bu harekete herkez epic vb. yorumlar yapıyo cünkü bunun gibi cok az hareket var lol oynarken yapılabilicek.. dotayı 2 ay oynayan birinin ne demek istedigimi anlamasını beklemiyorum ama dotayıda lolüde uzun süre oynayan biri anlamıstır ne demek istedigimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cipskolakilit -- 3 Ekim 2011; 18:17:12 >

• quote:

konunun baslıgı lol un dotadan eksikleri burda lol cok kötü oyun dota oynayın demiyorum lolu de eglenerek oynuyorum ve eksik gördügüm biseyi söylüyorum. lol un görüntüleri bu tarz bi oyun icin cok iyi karısık degil combatlarda ne yaptıgını görüyosun, hero tasarımları cok cok iyi dota 2 den hero tasarımlarını hic begenmedim mesela ama lol de herolarla maple yapabilicekler kısıtlı dedigim bu .lol de haftanın en iyi hareketlerini izliyorum ashe stun atıyo teleport atan morde ye mordede teleportu bozmadan ghostuyla ultisini blocklayıp kacıyo ve bu harekete herkez epic vb. yorumlar yapıyo cünkü bunun gibi cok az hareket var lol oynarken yapılabilicek.. dotayı 2 ay oynayan birinin ne demek istedigimi anlamasını beklemiyorum ama dotayıda lolüde uzun süre oynayan biri anlamıstır ne demek istedigimi

2-3 yıl gibi bir süre oynadım ve ''haklıolanadam'' nickli dh kullanıcısına sorabilirsin Ayberk nasıl oynar diye Çok iyi oynardım zamanında buranın en iyilerini devirmiştim,hatta yendiğim bir çocuk ağladıFakat onda da leaver müthiş derecede çok olduğu için lole geçtim.Lol'den sıkılırsam yine dota oynarım ve bana kalırsa dota daha iyi bir oyun,harita.

• bu tartismayi heralde dota ciktiktan sonra 20fps ve 170ms ile oynuyorum konulari kapatir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacroCosmos

quote:

konunun baslıgı lol un dotadan eksikleri burda lol cok kötü oyun dota oynayın demiyorum lolu de eglenerek oynuyorum ve eksik gördügüm biseyi söylüyorum. lol un görüntüleri bu tarz bi oyun icin cok iyi karısık degil combatlarda ne yaptıgını görüyosun, hero tasarımları cok cok iyi dota 2 den hero tasarımlarını hic begenmedim mesela ama lol de herolarla maple yapabilicekler kısıtlı dedigim bu .lol de haftanın en iyi hareketlerini izliyorum ashe stun atıyo teleport atan morde ye mordede teleportu bozmadan ghostuyla ultisini blocklayıp kacıyo ve bu harekete herkez epic vb. yorumlar yapıyo cünkü bunun gibi cok az hareket var lol oynarken yapılabilicek.. dotayı 2 ay oynayan birinin ne demek istedigimi anlamasını beklemiyorum ama dotayıda lolüde uzun süre oynayan biri anlamıstır ne demek istedigimi

2-3 yıl gibi bir süre oynadım ve ''haklıolanadam'' nickli dh kullanıcısına sorabilirsin Ayberk nasıl oynar diye Çok iyi oynardım zamanında buranın en iyilerini devirmiştim,hatta yendiğim bir çocuk ağladıFakat onda da leaver müthiş derecede çok olduğu için lole geçtim.Lol'den sıkılırsam yine dota oynarım ve bana kalırsa dota daha iyi bir oyun,harita.

Ben sizin kadar iyi oynamasamda aynı şeyleri düşünüyorum. DotA oynamak ayrı bi zevk veriyo banada. ama mh ve quit oyunu batıran 2 unsur. Öte yandan dotada oyun başında aeo stunner ya da stunner diye tabir edilen herolar çok daha avantajlı, oyun sonunda mort,void vb lategame heroları oyunu kazandırıyo. Lolde de durum farklı değil o konuda. lolün tek farkı caster sınıfının oyun boyunca iyi hasar verebilmesi sanırsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: mnomer

quote:

Orijinalden alıntı: MacroCosmos

quote:

Ben sizin kadar iyi oynamasamda aynı şeyleri düşünüyorum. DotA oynamak ayrı bi zevk veriyo banada. ama mh ve quit oyunu batıran 2 unsur. Öte yandan dotada oyun başında aeo stunner ya da stunner diye tabir edilen herolar çok daha avantajlı, oyun sonunda mort,void vb lategame heroları oyunu kazandırıyo. Lolde de durum farklı değil o konuda. lolün tek farkı caster sınıfının oyun boyunca iyi hasar verebilmesi sanırsam.

Damage oranları çok yüksek Dota'da.Dps bile kasılabiliyor caster herolara.Bash desen ayrı birşey zaten,dediğin gibi örn. Slardar hem bash var hem stun.Mh desen zaten dotayı bırakmamın sebeplerinden biri.Arkadaşa dedim lan niye mh kullanıyorsun diye herkes kullanıyor dedi ve bir de baktım oyun always visible oynanıyormuş,bir tek ben mh kullanmıyormuşumVoid,Slardar,Mort gibi bir çok uç noktada herolar var.Çok uç noktada herolar mesela Pugna,öküz gibi base damage var heroda,aynı zamanda aghanim kastığında ölmek bilmiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Batkay

Her madddeyi tek tek ,kısa kısa yorumlamak istiyorum:

1)Birsürü Dota vs LoL karşılaştırılmasında ünlü Dota oyuncularından bir alıntı yapmak istiyorum:''Deny ve ölünce para gitmesi oyunu yavaşlatıyor,earlyde ezilen adam nerdeyse hiç veya çok zor şekilde late e gidiyor.Oyunun yavaşlamasını tercih etmem(LOL 1-0 Dota)

2)Dotada Ap oranları olmadığı için İnt'lerin late'inin zayıf olduğunu biliriz,hex,eul,dagon zaten bunun için yapılmış.Öte yandan Bkb türü bir item LoL'e gelirse ve düşündüğüm kadar deli edici olursa itemin çıkışından 1 hafta sonra burda görmezsiniz beni.Ayrıca Q-W-E-R olatı da var.Yani Dotadaki basmalı itemlerin fazlalığı bu açıda ve yine bana göre (LoL 2-0 Dota)

3)Dotadaki agi int str sistemi tamamen heroyu farklı yönde oynanmasını imkansız hale getiriyor.Örnek vereyim:Master Yi hem Ad hem Ap oynanıp çok iyi iş yapabilir,hatta tank yi ile çok rahat bd yapılır.Dotada olsa ''master yi agi'' derdik kasardık pt sy flyımızı adam keserdik(LoL 3-0 Dota)

4)2 hero için avantajı olan bir sistemin olup olmaması beni pek etkilemez,ancak görsellik açısından çok iyi olurdu,güya lol'ün de çalılığı var(LoL 3 -1Dota)

5)Remake ve kick olayını gerçekten istiyorum,bu konuda yorum yok(LoL 3-2Dota)

6)Recall varken,combat pot varken,potlar dotadakinin 1/3 fiyatında iken satıcıya pot basmaya falan bakmam şahsen,runelara gelince ise zaten summoner skillerinin bunu hallettiğini düşünüyorum,söylediğin kombinasyonları gerçekten haklı buldum ama lol itemlerinde çok fazla early aura olduğu için ve takım arkadaşlarına yardım etmek için exhaust heal vb atabilmen hoşuma gidiyor,ama haksız değilsin tabi.ancak item alırken lol'ün 10 kat daha kolay olduğunu söylemeden geçemiyeceğim(LoL 4-2Dota)

7)lol de ar modu var ama sd gibi modların lol mekaniğine girmesine ikan yok,öte yandan daha akıllı modlar ve wtf isterim(LoL 4-3Dota)

Bana katılan arkadaş varsa okuyup yorum yapmaları beni mutlu eder

Edit:imla & ekleme

hep karşıyım şu oyuna ama napalım

1-deny rakibin kasmasını zorlaştırıcak ve karşıdakinle aranda bir fark olacak.dota daha çok farma bağlı.ölünce para gitmesi çok mantıklı çünkü adamı kestim ahahaha(aslında öldü de) dota da bu durumda gold karı olmayacak.ama lolde olacak 200gold.dotanın daha çok pasif oynama gerektirdiğini söylerim ben de bunu kötü bir şey olarak yazmışsın bana göre çok daha iyi bir şey.sonuçta earlyde ezdiğin bir herifin 20dk sonra sana diklenmesi bir garip olur.(Dota 1-0 lol)

2-İntlerin earlysinin ne kadar hayvan gibi olduğunu da bilirsin.bs-ogre magi- oynayışımda bile (ap-carry değil) earlyde ezerim çoğunlukla midde itemlerimi kasar gene ezerim latede de ezerim.tamam latede zorlanırım ama gene de ezerim.dotanın +sı şudur o adamı feedlemessen o karşındaki adam gidip carry bile olsa sana dokunamaz.bkbnin olayı dotadaki fazla stunları engelleyen item olmasa dota oynanmaz haldeydi emin ol.lole gelse çok tercih edilmez bence.(dota 2-0 lol)

3-örnek verelim demented shaman(dazzle) ben bu arkadaşa atack kasarım öperim de bilirsin.off tanklara naix falan dersek, jax vs.ye benzetcek arkadaş yok onun için(dota 2-1lol)

4-karşı çıkmıyorum

5-hon desene sen şuna:D

6-kolaylık benim için bir avantaj değil sonuçta alışacaksın.runelar olmasa daha iyiydi diyorum.çünkü herkesin eşit başlaması daha harika olurdu sanki.

7-wtf lole gelse benim üstün pc lolü kaldırmazdı herhalde...

sonuç olarak herkesin kendi görüşü beyler ama şuna karşı çıkmayın artık hon ve dota bu iki oyuncuk lolden daha çok kabiliyet istiyor.

• Daha çok istediğini düşünüyosan, beceriksiz misin niye lol oynuyosun kanka. -Yani demiyim dedim de, DAHA ÇOK BECERİ İSTİYOO falan demek saçmalık biraz. Oyunun mekaniklerindeki farkları "zorluk" olarak görmek ile "fazlalık" olarak görmek kişiden kişiye değişebilir yani.-

Ancak şunu düşünmek lazım. Kendi yaratığını (ally) kesmek ne kadar mantıklı? Zor kolay falan olarak incelemiyorum. Counter'da FF açmak gibi bir şey de değil bu. Bilerek ve isteyerek kendi dostunu öldürmenin mantığı ne yani. -Özellikle amacının karşı tarafı ezmek olduğu bir oyun yapısında.-

Zorluk konusunda, bence sadece mekanik yetenek olarak değil de biraz da zeka ile deny yapmak daha zor. Sonuçta nolife last hit çalışan bi adam bi süre sonra ister istemez öğrenir onu, ötekisinde biraz daha karşındaki adamın oyun stilini incelemek gerekli, çok daha fazla çeşidi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 4 Ekim 2011; 0:23:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PhTx3

Daha çok istediğini düşünüyosan, beceriksiz misin niye lol oynuyosun kanka. -Yani demiyim dedim de, DAHA ÇOK BECERİ İSTİYOO falan demek saçmalık biraz. Oyunun mekaniklerindeki farkları "zorluk" olarak görmek ile "fazlalık" olarak görmek kişiden kişiye değişebilir yani.-

Ancak şunu düşünmek lazım. Kendi yaratığını (ally) kesmek ne kadar mantıklı? Zor kolay falan olarak incelemiyorum. Counter'da FF açmak gibi bir şey de değil bu. Bilerek ve isteyerek kendi dostunu öldürmenin mantığı ne yani. -Özellikle amacının karşı tarafı ezmek olduğu bir oyun yapısında.-

Zorluk konusunda, bence sadece mekanik yetenek olarak değil de biraz da zeka ile deny yapmak daha zor. Sonuçta nolife last hit çalışan bi adam bi süre sonra ister istemez öğrenir onu, ötekisinde biraz daha karşındaki adamın oyun stilini incelemek gerekli, çok daha fazla çeşidi var.

bir şeyi çok uzatıyorsun

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.