Şimdi Ara

LOST PLANET DX10 ORTA SEVİYE KRALLAR GİBİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
0
Favori
3.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Oblivionic

quote:

Orjinalden alıntı: xeonlt

quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

quote:

Orjinalden alıntı: mc_memo

quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

10 frame değil 6-7 frame ayarları kurcalyıp giriş kartları gibi efekleri falan kaparsan cözünürlüğü düşürürsen yükseliyor

dostum şu frame dediğin nedir? ne sölemek istediğini anlamadım

kardeş sen daha frame ne anlam verdiğini orda bilmiyormusun ? 8600 le 45 idda ettiğin şeyin adı

Arkadaş oyunun full versiyonundan yaptığı performance testinin sonuçlarını söylemiş.Detaylı açıklayayım

1024x768 de ayarları fulle çekip AA4x AF8X ayarlamış.Minimum 25 average 32 maximum 45 FPS almış oyunun testinde..

Oyunu ben de elime alıp test edeceğim arkadaş SS koyamadı galiba vistayla alakalı bir durum ben telefonla çeker koyarım.

Resmen zar zor oynanabilir kalmış o zaman. CRYSIS mi böyle çalışacak

Arkadaşın işlemcisi pentium 4 3.0 ve 1 GB ram ve buna rağmen bu değerler şaşalı bir core2duo işlemcisi yüksek bir rami yok ki...

Ki bu kadar efektle full detayda bu FPS ler inanılmaz güzel FPS ler.

• Avaraj FPS önemli olan. 30 sınır olduğuna göre 32 ye anca demek yanlış olmaz.

Ayrıca ben Crysis için dalga geçiyorum.O oyun 8800GTX leri test etmek için çıkacak da biraz.FARCRY nasıl 6800ULTRA ile X800XT PE
    yi kıyaslayabildiğimiz bi benchmark oyunuydu bu da öyle.8600GT falan demeyin komik oluyo.
  • quote:

Avaraj FPS önemli olan. 30 sınır olduğuna göre 32 ye anca demek yanlış olmaz.

Ayrıca ben Crysis için dalga geçiyorum.O oyun 8800GTX leri test etmek için çıkacak da biraz.FARCRY nasıl 6800ULTRA ile X800XT PE
    yi kıyaslayabildiğimiz bi benchmark oyunuydu bu da öyle.8600GT falan demeyin komik oluyo.

Gülüp geçmek lazım sana

Extreme düzeyde high detayda lost planetta performansı böyleyse bu kart da mainstream kartı gayet yeteri olacaktır ayrıca 32 FPS P4 3.0 ile yapılmış yani core2duo ile 40 FPS nin dahi olması olası birşey.Ayrıca insan gözünün akıcılık sınırı 24 FPS dir 30 FPS gayet akıcıdır.

• arkadaşlar pardon paint ve fraps ile denedim hiçbir şekilde ss alamadım yarın oyun reaseon666 arkadaşımızın eline geçecek yarın o koyar resimleri hem adamlar tavsiye edilen sisteme 8600gt demiş siz ne bekliyodunuzki tüm detaylar kapalı maximum 20 fps mi bekliodunuz tabiki yüksek edeğerler olacak
  • quote:

Olay o değil, olay kartın Lost Planet için DX 10'da Dx9'a göre performans üstünlüğü. Bu sevindici bir haber... Kaldı ki Dx 9'da bile performansı gayet iyi olan bir oyun için böyle birşey olması çok iyi!

Ayrıca single core bir işlemci, 1 GB Ram ile kart bunları yapabiliyorsa, multi core ve 2 GB DDR 2 bellekli bir sistemde nasıl çalışır, az çok tahmin edersin. Sonuç itibariyle DX 10 oyunları orta seviyede 'şimdilik' umut vaadedici...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 1 Temmuz 2007; 19:24:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TheGreat

quote:

Olay o değil, olay kartın Lost Planet için DX 10'da Dx9'a göre performans üstünlüğü. Bu sevindici bir haber... Kaldı ki Dx 9'da bile performansı gayet iyi olan bir oyun için böyle birşey olması çok iyi!

Ayrıca single core bir işlemci, 1 GB Ram ile kart bunları yapabiliyorsa, multi core ve 2 GB DDR 2 bellekli bir sistemde nasıl çalışır, az çok tahmin edersin. Sonuç itibariyle DX 10 oyunları orta seviyede 'şimdilik' umut vaadedici...

Çok farkedecektir core2duo bir sistem 2 GB ramde...Pentium 4 ler kesinlikle 8600GT yi feci darboğazlıyor...

• Vista yuklu olunca DX10 da oynamıs olmuyosun...

Oyunun DX9 ve DX10 modu var.. Ve shadow detail sadece DX10 da High olabiliyor. Dx9 da shadows medium detail in uzerine cıkamıyor...

Ve 8600GT yi bırak 8800GTS bile 1024x768 de AA+AF kapalı full high detail de 25fps ile oynayamaz oyunu...

Dx9 modu ve shadows medium, gerisi high yapılmıs test

Dx10 modu shadows dahil hersey high

Kaynak :http://www.extremetech.com/article2/0,1697,2134582,00.asp

Sonuc olarak sen dx9 da anca 25fps alabilirsin, 8600GT ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 1 Temmuz 2007; 19:51:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Vista yuklu olunca DX10 da oynamıs olmuyosun...

Oyunun DX9 ve DX10 modu var.. Ve shadow detail sadece DX10 da High olabiliyor. Dx9 da shadows medium detail in uzerine cıkamıyor...

Ve 8600GT yi bırak 8800GTS bile 1024x768 de AA+AF kapalı full high detail de 25fps ile oynayamaz oyunu...

Dx9 modu ve shadows medium, gerisi high yapılmıs test

/>

Dx10 modu shadows dahil hersey high

/>

Kaynak :http://www.extremetech.com/article2/0,1697,2134582,00.asp

Sonuc olarak sen dx9 da anca 25fps alabilirsin, 8600GT ile...

Hocam DX10 oyunda FULLDE aşırı derecede iyileştirmeler yapılmış durumda sen demo benchmarkına bakmışsın
    FULL versiyon bambaşka...

Ayrıca arkadaş performans testi yaparken DirectX10 ibaresi bariz biçimde yazmaktaymış ve en üstte de shadows u high a getirdiğini söylemiş zaten...

Directx10 modunda yapılmış bütün testleri...Dedim ya DX10 a ancak FULLDE oturtabilmişler...8600GT ye karşı bir önyargı var neden anlamadım gitti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeonlt -- 1 Temmuz 2007; 19:58:17 >

• 8600 gt cok pahalı satılmayan bır kart.kartı elestırırken fıyatınıda unutmamak gerekır.
  • soultrap bu test 22 mayıs da yapılmış o zamandan buzamana neler gelişebileceğini düşünsene
  • beyler bana inanmıyosanız bakın bi sitede palit 8500 gt ile dikkat edin 8600 deil 8500gt ile core2duo lu sistemde ortalama 30 fps alınmış ona bakın hem başka forumlarda da yazan arkadaşlar war p4 2,8 işlemciyle hiç takılmadan oynuyorum die bakın buda test
    http://www.thgtr.com/topluluk/index.php?topic=15105.msg154095
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

şu dx10 u xp ye uyarlasalar ne vardı

Böyle bir proje mevcut. Forumda daha önce haberini verdim yalnız; haber uygun görülmeyip silinmiştir. Detaylar için bana özel mesaj atabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mc_memo

beyler bana inanmıyosanız bakın bi sitede palit 8500 gt ile dikkat edin 8600 deil 8500gt ile core2duo lu sistemde ortalama 30 fps alınmış ona bakın hem başka forumlarda da yazan arkadaşlar war p4 2,8 işlemciyle hiç takılmadan oynuyorum die bakın buda test
    http://www.thgtr.com/topluluk/index.php?topic=15105.msg154095

40 fps ye kadar çıkmış.
  • ne kartmış yaa..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bonser24

ne kartmış yaa..

Çok eleştiriliyor insaf ya bu kadar yüksek detay ve DX10 da 32FPS average hemde 4xaa 8x af açık yani buna da artık laf ediliyor ya bravo...

Arkadaşa SS almayı gösterdim ancak bir ayrıntıyı atlamışım fraps vistada çalışmıyor dolayısıyla SS alamadı arkadaş vistayla SS almayı bilen varsa göstersin de arkadaş alıversin...
  • quote:

quote:

quote:

Çok farkedecektir core2duo bir sistem 2 GB ramde...Pentium 4 ler kesinlikle 8600GT yi feci darboğazlıyor...

İyi de arkadaşlar sistem biraz dengeli toplanmalı(eğer mümkünse).Yani C2D6600 gibi bi işlemci alıcan , 2GB da RAM yapıcan sonra yanına 8600GT gibi vasat bi kart koyucan ?

İşlemci ekran kartından sonra gelir.AMD X2 4600, 1GB RAM, 320MB 8800GTS şeklindeki bi sistem yukarıda yazdığım sistemin canına okur hem de daha ucuza.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İyi de arkadaşlar sistem biraz dengeli toplanmalı(eğer mümkünse).Yani C2D6600 gibi bi işlemci alıcan , 2GB da RAM yapıcan sonra yanına 8600GT gibi vasat bi kart koyucan ?

İşlemci ekran kartından sonra gelir.AMD X2 4600, 1GB RAM, 320MB 8800GTS şeklindeki bi sistem yukarıda yazdığım sistemin canına okur hem de daha ucuza.

8600 gt vasat değilki olmadığınıda kanıtlıyor 8600gt ile e4300 ve e6300 çok güzel gidiyor

• DX10 High Detail shadows ile 1280x960 da 640mb 8800GTS AA+AF kapalı ortalama 18fps alıyor.. QX6700 quad core ile..

Diyelim full surumde yapılacak iyilestirmeler ve nvidia nın yeni suruculeri ile %38 lik bir performans artısı olsun ve bu deger 25fps ye cıkmıs olsun hadi.. Dikkat edin 640mb 8800GTS den bahsediyoruz!!

Yani iddianın ne kadar komik oldugu gozunuzde biraz olsun canlandı mı?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

8600 gt vasat değilki olmadığınıda kanıtlıyor 8600gt ile e4300 ve e6300 çok güzel gidiyor

Evet gerçekten çok güzel kanıtlıyo.

7600GT ile 8600GT nin aynı sistemde oyun bechmarklarını buldum.
    (Kartlar PALIT'ın sonic modelleri)

" PCLABS "

Gigabyte P965 DS3
    Intel Core 2 Duo E6600@3GHz (334×9)
    2×1MB DDR2 1066 geil
    Thermaltake 560Wattgüç Kaynağı

Sonuçlar:

Splintercell CT HDR 1024 x768

8600GT OC 74
    7600GT OC 57

Fark : %29

Far Cry 1.4 1024 x 768 HDR

8600GT OC 81
    7600GT OC 63

Fark : %28

Stalker 1024 X 768 4XFSAA 16X AF

8600GT OC 41
    7600GT OC 29

Fark : %35

ORTALAMA FARK %30

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SİSTEM BÖYLE TOPLANIR. (3DMARK 06)

8600GT + C2D 6600 @ 3GHZ = 4.6 K (3.5 K İŞLEMCİ ETKİSİ)

320M 8800GTS +C2D 6600 @ 3GHZ = 8.7 K

Aslında 320MB 8800GTS + AMD X2 4600 ALSANIZ SKORUNUZ 7.7 K (2K İŞLEMCİ ETKİSİ)CİVARI OLUR.BÖYLECE HEM ÇOK DAHA HIZLI Bİ SİSTEM SAHİBİ OLURSUNUZ HEM HARCADIĞINIZ PARA HEMEN HEMEN AYNI OLUR.

EDIT : PAHALI İŞEMCİ + VASAT EKRAN KARTI FORMÜLÜNÜN NE KADAR GERİZEKALI Bİ FORMÜL OLDUĞUNU SÖYLÜYORUM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oblivionic -- 1 Temmuz 2007; 21:32:39 >

• hocam madem böle bir iddan var...yapacaksın bir şekilde koyacaksın ss leri....o zaman hakkatten adam haklıymış deriz...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.