Şimdi Ara

LOST PLANET DX10 ORTA SEVİYE KRALLAR GİBİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
0
Favori
3.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lost planet nvzone destekli bir oyundu nvidia kendine cıkardığı alın işte dx10 dediği çözümdü yinede 8600 cöp 128bit almayanlar genede herhalukarda iyi yapmış 2600 ati ler geliyor onlarıda detaylıca incelemek lazım hadi onu gecelim eylülde yani 2 ay içinde 8600 lerin 256 olanları cıkıcak forumda hbr i var
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheKid89ster

hocam madem böle bir iddan var...yapacaksın bir şekilde koyacaksın ss leri....o zaman hakkatten adam haklıymış deriz...

İDDAA DEĞİL. PCLABS IN TESTİ.

BU 8600GT nin tesleri :http://www.pclabs.gen.tr/2007/05/08/palit-8600gt-sonic-uygun-fiyata-directx-10/2/

BU 7600GT nin :http://www.pclabs.gen.tr/2006/04/03/palit-geforce-7600gt-sonic/3/

Aradaki farkı hesaplarsanız (oyunlardaki avaraj fps değerleri) %30 bulursunuz.(dx9)

dx 10 da ne kadar açılır bu fark bilemem ama mal ortada. 7600GT den %30 hızlı X1950PRO dan %90 daha yavaş

• quote:

Orjinalden alıntı: Oblivionic

quote:

Orjinalden alıntı: xeonlt

quote:

Orjinalden alıntı: TheGreat

quote:

Avaraj FPS önemli olan. 30 sınır olduğuna göre 32 ye anca demek yanlış olmaz.

Ayrıca ben Crysis için dalga geçiyorum.O oyun 8800GTX leri test etmek için çıkacak da biraz.FARCRY nasıl 6800ULTRA ile X800XT PE
    yi kıyaslayabildiğimiz bi benchmark oyunuydu bu da öyle.8600GT falan demeyin komik oluyo.

Olay o değil, olay kartın Lost Planet için DX 10'da Dx9'a göre performans üstünlüğü. Bu sevindici bir haber... Kaldı ki Dx 9'da bile performansı gayet iyi olan bir oyun için böyle birşey olması çok iyi!

Ayrıca single core bir işlemci, 1 GB Ram ile kart bunları yapabiliyorsa, multi core ve 2 GB DDR 2 bellekli bir sistemde nasıl çalışır, az çok tahmin edersin. Sonuç itibariyle DX 10 oyunları orta seviyede 'şimdilik' umut vaadedici...

Çok farkedecektir core2duo bir sistem 2 GB ramde...Pentium 4 ler kesinlikle 8600GT yi feci darboğazlıyor...

İyi de arkadaşlar sistem biraz dengeli toplanmalı(eğer mümkünse).Yani C2D6600 gibi bi işlemci alıcan , 2GB da RAM yapıcan sonra yanına 8600GT gibi vasat bi kart koyucan ?

İşlemci ekran kartından sonra gelir.AMD X2 4600, 1GB RAM, 320MB 8800GTS şeklindeki bi sistem yukarıda yazdığım sistemin canına okur hem de daha ucuza.

Şu dönemde işlemci, ekran kartından sonra seçilmez. Öncelikle işlemci ve ona uygun bir ekran kartı seçilir. Keza 8600 GT'li single core işlemcili sistemlerde CMR Dirt dökülüyor, fakat aynı ekran kartının olduğu mutli core sistemlerde coşuyor... Single core ve yanında üst düzey bir kartınız varsa kartın potansiyelinin çok çok altında bir verim alıyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 1 Temmuz 2007; 21:48:52 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ayrıca ben Crysis için dalga geçiyorum.O oyun 8800GTX leri test etmek için çıkacak da biraz.FARCRY nasıl 6800ULTRA ile X800XT PE
    yi kıyaslayabildiğimiz bi benchmark oyunuydu bu da öyle.8600GT falan demeyin komik oluyo.

Olay o değil, olay kartın Lost Planet için DX 10'da Dx9'a göre performans üstünlüğü. Bu sevindici bir haber... Kaldı ki Dx 9'da bile performansı gayet iyi olan bir oyun için böyle birşey olması çok iyi!

Ayrıca single core bir işlemci, 1 GB Ram ile kart bunları yapabiliyorsa, multi core ve 2 GB DDR 2 bellekli bir sistemde nasıl çalışır, az çok tahmin edersin. Sonuç itibariyle DX 10 oyunları orta seviyede 'şimdilik' umut vaadedici...

Çok farkedecektir core2duo bir sistem 2 GB ramde...Pentium 4 ler kesinlikle 8600GT yi feci darboğazlıyor...

İyi de arkadaşlar sistem biraz dengeli toplanmalı(eğer mümkünse).Yani C2D6600 gibi bi işlemci alıcan , 2GB da RAM yapıcan sonra yanına 8600GT gibi vasat bi kart koyucan ?

İşlemci ekran kartından sonra gelir.AMD X2 4600, 1GB RAM, 320MB 8800GTS şeklindeki bi sistem yukarıda yazdığım sistemin canına okur hem de daha ucuza.

Şu dönemde işlemci, ekran kartından sonra seçilmez. Öncelikle işlemci ve ona uygun bir ekran kartı seçilir. Keza 8600 GT'li single core işlemcili sistemlerde CMR Dirt dökülüyor, fakat aynı ekran kartının olduğu mutli core sistemlerde coşuyor... Single core ve yanında üst düzey bir kartınız varsa kartın potansiyelinin çok çok altında bir verim alıyorsunuz...

Ben gidin de P4. alın demiyorum ki.

Birbirine yakın fiyat aralığında 2 sistem yazdım.

1)AMD 4600 X2 + 320MB 8800GTS 450$ + KDV

2)C2D 6600 + 8600GT 400$ + KDV

Aklın yolu bir. Ben 1. sistemi seçerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oblivionic -- 1 Temmuz 2007; 22:01:19 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben gidin de P4. alın demiyorum ki.

Birbirine yakın fiyat aralığında 2 sistem yazdım.

1)AMD 4600 X2 + 320MB 8800GTS

2)C2D 6600 + 8600GT

Aklın yolu bir. Ben 1. sistemi seçerim.

Arkadaşım, zaten aynı şeyden bahsediyoruz. Fakat senin 'işlemci ekran kartından sonra gelir' tabiri biraz genel bir tabir oldu.

Bak mesela senin yukarıda yazdığın sistemlerin ikisi de zıt. 8800 GTS'li bir sisteme AMD 4600 X2 gibi bir işlemci, ekran kartının performansını sınırlayacaktır. E6600 cuk otururdu onun yerine.

Senin de dediğin gibi, 2. seçenek de öyle. E6600 gibi bir işlemcinin yanına 8600 GT, bu sefer de ekran kartı işlemcinin potansiyelini sınırlayacak!

İdeal örnek ikili;

E6300 + 8600 GT

E6600 + 8800 GTS

Sence böyle daha uyumlu olmadılar mı

• quote:

İdeal örnek ikili;

E6300 + 8600 GT

E6600 + 8800 GTS

F/P Oranı'nın içine ettin.

AMD X2 4600 +8800GTS 450$ + KDV VE 3DMARK06 PUANI 7.7 K

SENİN SÖYLEDİĞİN SİSTEM E6600 + 8800GTS 550$ + KDV VE 8.7 K (BU DA İŞLEMCİ 3.00 GHZ İKEN)

AYRICA BEN E6300 GİBİ İŞLEMCİ ALACAKSAM NİYE 8600GT ALAYIM Kİ. GİDER X1950GT ALIRIM AYNI FİYATA.SONUÇDA 8600GT DE 1 YIL X1950GT DE 1 YIL DAYANACAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oblivionic -- 1 Temmuz 2007; 22:16:43 >

• quote:

quote:

İdeal örnek ikili;

E6300 + 8600 GT

E6600 + 8800 GTS

F/P Oranı'nın içine ettin.

AMD X2 4600 +8800GTS 450$ + KDV VE 3DMARK06 PUANI 7.7 K

SENİN SÖYLEDİĞİN SİSTEM E6600 + 8800GTS 550$ + KDV VE 8.7 K

AYRICA BEN E6300 GİBİ İŞLEMCİ ALINACAKSAM NİYE 8600GT ALAYIM Kİ. GİDER X1950GT ALIRIM AYNI FİYATA.SONUÇDA 8600GT DE 1 YIL X1950GT DE 1 YIL DAYANACAK

1 yıl sonra "işlemcim yetersiz kalıyor" ayağına işlemci değiştirmektense, az daha kasar aldığım ekran kartının hakkını veren işlemci almayı tercih ederim.

quote:

8600GT DE 1 YIL X1950GT DE 1 YIL DAYANACAK

Valla ben Unified Shader mimarisine güvendim de aldım 8600 GT'yi. Dx 9 performansı da tatminkar, en azından benim için öyle. Kartı aldığımda da aynı fiyatta değillerdi vs. :)

Pişman mıyım? Hayır, değilim. Çünkü, X19xx serisinden bir kart alsaydım beraberinde PSU da almam gerekecekti. Ha, sağlam PSU'su olan adama şu durumda X19xx serisinden birini önerirdim.

• Arkadaşlar bence konuyu daha fazla dağıtmayalım

Bu arada SS'ler ne zaman geliyor?
  • Ne SS i? Ortada son derece absurt bir iddia var..

8600GT si ile Dx10 high detail shadows da 1024x768 25fps alan kisiye direk HD2900XT yi hediye edecegim..
  • 4600 X2 niye 1 yıl gitsin ya olur mu öyle şey. C2Duo6600 den zayıf tabiki de ama 112$+KDV daha ucuz.Unutmayın AMD her zaman F/P olarak daha öndedir.

Ayrıca 8600GT almak kötü bi seçim değil ama daha iyisi aynı fiyata : 1950PRO

Çoğu kişinin yaptığı hatayı yapmışın sen de.Hiç beklemeden 8600GT almışın sırf DX10 diye ama o DX10 oyunları oturdumu herkes o kartı satıp ucuzlamış olan 8800GTS yada şimdi olmayan başka bi model alacak yada orta ayarlarda 20-30 fps ile oynayacak.128bit nere 320bit nere

.600 serisi kartlar giriş seviyesi oyunculara hitap eder.Sistem toplarken eğer oyun amaçlı topluyorsanız işlemci bütçesi ekran kartı bütçesinden daha düşük olmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

DX10 High Detail shadows ile 1280x960 da 640mb 8800GTS AA+AF kapalı ortalama 18fps alıyor.. QX6700 quad core ile..

Diyelim full surumde yapılacak iyilestirmeler ve nvidia nın yeni suruculeri ile %38 lik bir performans artısı olsun ve bu deger 25fps ye cıkmıs olsun hadi.. Dikkat edin 640mb 8800GTS den bahsediyoruz!!

Yani iddianın ne kadar komik oldugu gozunuzde biraz olsun canlandı mı?

Arkadaşım neden fps ye taktın sen?Ne var fps 20 olsa ne olur?Dx10 da şu anda hangi fps nin normal olduğunu bilmiyor, nereden biliyorsun yeni gelen teknoloji sayesinde fps de değişiklik olmadığını?

Ayrıca komik bir tarafıda yok, senin yukarıda verdiğin akrtın 18fps aldığını sen forumda ss lerle gördünmü?8600 lerle bu oyunu oynayan Expander ın yorumlarını sanırım hiç okumadım, adam sadece 1-2 ayarı düşürüp gerisi high da süper oynuyormuş dx10 da 8600 ile.O zaman senin yukarıda verdiğin değerler çok komik duruma düşüyor, ve Expander ın dediğine daha çok güvenirim ne olduğu belirsiz testlere güvenmem.

Bir değer nokta full sürümde %50 ve hatta daha fazla performans artışı sağlanabilir.Demoda bazı noktaların optimizasyonu veya kartların kullanımını engellemiş olabilir

• quote:

EGer oyun oynamaksa maksat islemci en dandik cift cekirdek (D915) olsa bile yeter.

D915 + 8800GTS nin verdigi oyun performansini, Qx6700+8600GTS 40 firin ekmek yese veremez . Kisacasi oyunlari zevk alarak oynamak istiyorsaniz ekran kartiniz iyi olacak islemcinizin o kadar iyi olmasina gerek yok .

Elbetteki imkan varsa islemciyide iyi almak en iyisidir

• quote:

Orjinalden alıntı: Locker

Arkadaşlar bence konuyu daha fazla dağıtmayalım

Bu arada SS'ler ne zaman geliyor?

SS i ne yapacan. GOOGLE diye bişey var.

http://www.legitreviews.com/article/505/3/

• quote:

4600 X2 niye 1 yıl gitsin ya olur mu öyle şey. C2Duo6600 den zayıf tabiki de ama 112$+KDV daha ucuz.Unutmayın AMD her zaman F/P olarak daha öndedir.

Ayrıca 8600GT almak kötü bi seçim değil ama daha iyisi aynı fiyata : 1950PRO

Çoğu kişinin yaptığı hatayı yapmışın sen de.Hiç beklemeden 8600GT almışın sırf DX10 diye ama o DX10 oyunları oturdumu herkes o kartı satıp ucuzlamış olan 8800GTS yada şimdi olmayan başka bi model alacak yada orta ayarlarda 20-30 fps ile oynayacak.128bit nere 320bit nere

.600 serisi kartlar giriş seviyesi oyunculara hitap eder.Sistem toplarken eğer oyun amaçlı topluyorsanız işlemci bütçesi ekran kartı bütçesinden daha düşük olmalı.

Hocam, anladım da ben işlemciye uygun ekran kartı almaktan yanayım. Yoksa neden dengesiz bir sistem toparlayıp da birbirlerini sınırlayayım? Verdiğim paranın ne anlamı kaldı o zaman?

Ben E6300'ü aldığım dönemde AMD fiyat performans olarak önde felan değil, aksine oldukça gerideydi. Şimdi olan olayı bilmem ama, iyi bir ekran kartının yanında sırf fiyat/performansı iyi diye yanına malum işlemcileri alıp da birbirlerini sınırlamak istemem. Hem bu şekilde upgrade süresini kısaltmış olmam. Benim fikrim bu yönde, şimdiye kadar da böyle yaptım...

@zzakall, hocam benim bahsetmek istediğim ayrı bir olay. Sen de ne yaptın be hocam? Gittin 8800GTS gibi bir ekran kartına D915 taktın :)

Üst seviye işlemciye üst seviye kart Anlasanıza yahu, simetri var bende. Rahatsız oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 1 Temmuz 2007; 22:50:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zzakall

quote:

EGer oyun oynamaksa maksat islemci en dandik cift cekirdek (D915) olsa bile yeter.

D915 + 8800GTS nin verdigi oyun performansini, Qx6700+8600GTS 40 firin ekmek yese veremez . Kisacasi oyunlari zevk alarak oynamak istiyorsaniz ekran kartiniz iyi olacak islemcinizin o kadar iyi olmasina gerek yok .

Elbetteki imkan varsa islemciyide iyi almak en iyisidir

Yanılıyorsun

8800gts gibi bir kartı eğer sen D915 gibi bir işlemciye aldıysan çok yanlış yaptın demektir.Bahsettiğin kart şuy an high-end ve tek işlemcili sistemler çok büyük darboğaz yaratacaktır.Ki e4300 ümle bile default halde oluşan darboğaz çok fazla.O/c yapmadıktan sonra kartın gerçek performansını görmen imkansız.

• Ya arkadaşlar dar boğaz olayı şu :

ATHLON64 3000+ 3DM06 CPU PUANI(yaklaşık) = 1000

X2 4600 = 2000

C2DUO 6600 = 3000

Bütçeniz 350$ ise gidip de sakın 200$ lık işlemci + 150$ lık bi ekran kartı almayın.

130$ lık bi işlemci + 220$ lık bi ekran kartı alın.

Kapiş ?

Çift çekirdekli , OC potansiyeli yüksek 130$ lık bi işlemci 2 yıl çok çok rahat gider.Hatta 1 yıl da siz sürüklersiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DanGWaR

Arkadaşım neden fps ye taktın sen?Ne var fps 20 olsa ne olur?Dx10 da şu anda hangi fps nin normal olduğunu bilmiyor, nereden biliyorsun yeni gelen teknoloji sayesinde fps de değişiklik olmadığını?

Ayrıca komik bir tarafıda yok, senin yukarıda verdiğin akrtın 18fps aldığını sen forumda ss lerle gördünmü?8600 lerle bu oyunu oynayan Expander ın yorumlarını sanırım hiç okumadım, adam sadece 1-2 ayarı düşürüp gerisi high da süper oynuyormuş dx10 da 8600 ile.O zaman senin yukarıda verdiğin değerler çok komik duruma düşüyor, ve Expander ın dediğine daha çok güvenirim ne olduğu belirsiz testlere güvenmem.

Bir değer nokta full sürümde %50 ve hatta daha fazla performans artışı sağlanabilir.Demoda bazı noktaların optimizasyonu veya kartların kullanımını engellemiş olabilir

Sadece soyledigime bir karsılık vermek icin msj atmıssın...

Ortada 8600gt DX10 1024x768 full detayda 25fps ile LP:EC oynuyor gibi bir iddia var ben onun uzerine karsılık veriyorum... Sadece ustteki test degil(ki extremetech son derece guvenilir) butun site ve forumlarda bu oyunun full surum yada demo farketmez dx10 ve full high details te 8800 leri bile 20fps lere dusurdugunu biliyorum..

Expander in birkac ayar kısarak oyunu super oynaması da beni hic ilgilendirmiyor..

• Seni ilgilendirmiyor olabilir, o zaman verdiğin testlerde kimseyi ilgilendirmiyor.Forumda biri iddia ediyorsa ona testlerden daha çok güvenirim(iddia eden kişi saf bir Ati fanatiğidir, eğer yalan söyleyecek olsa 8600gt yi dökerdi).

Arkadaşı bilemeyeceğim tam olarak ama ben senin fps takıntına cevap verdim.Oyundan oyuna değişir normal fps ler.İnsan gözü algılasa bile bazı oyunları 20fps ile akıcı oynarsın, bazılarına 30 fps yetmez.Dx10 da 25fps, örneğin 20 ye çekilmiş olabilir.Eğer insanlar akıcı oynadıklarını iddia ediyorsa bana elde edilen fps ler birşey ifade etmez.Sonuçta oyun akıcıdır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: DanGWaR

Seni ilgilendirmiyor olabilir, o zaman verdiğin testlerde kimseyi ilgilendirmiyor.Forumda biri iddia ediyorsa ona testlerden daha çok güvenirim(iddia eden kişi saf bir Ati fanatiğidir, eğer yalan söyleyecek olsa 8600gt yi dökerdi).

Arkadaşı bilemeyeceğim tam olarak ama ben senin fps takıntına cevap verdim.Oyundan oyuna değişir normal fps ler.İnsan gözü algılasa bile bazı oyunları 20fps ile akıcı oynarsın, bazılarına 30 fps yetmez.Dx10 da 25fps, örneğin 20 ye çekilmiş olabilir.Eğer insanlar akıcı oynadıklarını iddia ediyorsa bana elde edilen fps ler birşey ifade etmez.Sonuçta oyun akıcıdır...

Saçmaladın birader. Genelde altsınır 30 fps dir ama bi çok oyunda 25 e kadar tölare! edilir.

Bu fps olayı genelde 30 ama bazı durumlarda 60 olması gerekir.(COD2 OYUNCULARI YIRTINIP DURUR 80 DEN AŞAĞI OYNAYIŞ BOZULUYO DİYE)

20 nerden çıktı.Saçmalama

• 30 üstü fazladır.Neden 20fps de insanları tahmin edebilir.Bir strateji oyununda 20fps gayet tatmin edici olabilir, bir aksiyon oyunun(Cod tamamen alakazıs, ve 80fps üstü diyenler tamamen paranoyak) 30 hatta 40 fps altı olması tabiki anormaldir buna katılıyorum.Ancak strateji gibi(CoH falan filan demiyorum Age Of 3 gibi oyunlar) fazla hızlı hareket gerektirmeyen oyunlarda 20 fps çok farkedilmez.

Ha tabi devamlı 20fps farkedilir ancak bahsettiğim hareketli sahnelerde anlık düşüşler çoğu kişi tarafından farkedilemez.

Ayrıca lütfen saygılı konuşalım, saçmalama gibi bir tabiri kullanmamanızı öneriyorum.Burada herkes yorumunu belirtiyor...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.