Şimdi Ara

LOST PLANET DX10 ORTA SEVİYE KRALLAR GİBİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
0
Favori
3.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 fps'mi? 20fps ile oyun falan oynamaz..min limit 30fps dir ki o bile bir çok oyunda akıcılık hissini yok eder.Birde şu testlerdeki max e ortalama fps kaar min fps de ok önemli.asıl kartın pürüzsüz oyun tecrubesi yaşatması buna bağlı..Fakat pekte dikkat edilmiyor.
  • Lütfen önceki mesajımı okurmusun...

Benim için önemli olan avarage fps dir.Anlık düşüşler pekte sinirimi bozmaz, ha bu bana has özellik olabilir bilemiyorum.Ama bu sadece strateji gibi oyunlarda geçerli.Aksiyon oyunlarda kesinlikle 25 in altı kabul edilemez.Sen 30 u nerden çıkardın?25-30 arası eski kartımla çok akıcı şekilde oynuyordum.

Neyse bu fps göreceli bir kavram.Bunu belirtmek istemiştim.Kimisini 30 tatmin etmez kimisine 20 yeter.Herkes pro oyuncu değil.Bu yüzden fps konuşmak bence anlamsız, önemli olan oyundaki akıcılık.Akıcılığı her zaman fps den anlayamazsınız...
  • quote:

Orjinalden alıntı: DanGWaR

30 üstü fazladır.Neden 20fps de insanları tahmin edebilir.Bir strateji oyununda 20fps gayet tatmin edici olabilir, bir aksiyon oyunun(Cod tamamen alakazıs, ve 80fps üstü diyenler tamamen paranoyak) 30 hatta 40 fps altı olması tabiki anormaldir buna katılıyorum.Ancak strateji gibi(CoH falan filan demiyorum Age Of 3 gibi oyunlar) fazla hızlı hareket gerektirmeyen oyunlarda 20 fps çok farkedilmez.

Ha tabi devamlı 20fps farkedilir ancak bahsettiğim hareketli sahnelerde anlık düşüşler çoğu kişi tarafından farkedilemez.

Ayrıca lütfen saygılı konuşalım, saçmalama gibi bir tabiri kullanmamanızı öneriyorum.Burada herkes yorumunu belirtiyor...

Lütfen yorum yaparken saçmalamayalım. 20 fps ile strateji oyunları bile yavaşlığını hissettirir.Ben Medieval II oynarken yırtınıyorum fps nin 25 den aşağı düşmemesi için.Son çare Gölgeleri tamamen kapattım baya fark etti tavsiye ederim.Zaten ati tray tools yüklü.FRAPS gibi ekranın sağ üst köşesinde fps değerini gösteriyo.O değer 25 ve yukarısı olursa sarı 25 den aşağı kırmızı renkde oluyo.

Ayrıca bu fps nin dx5-6-7-8-9-10-11 le ne alakası var anlamış değilim.

• yorumun ilgiç geliyor malesef.20fps ile hiçbi oyunu akıcı oynadığımı haırlamıyorum..red alert bile oynasam fps'yi önemsiyorum çünkü dediğim gibi akıcılık başka türlü zaten sağlanmıyor.30 fps benim çıkardığım bir limit değil bir endüstri standardıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Ne SS i? Ortada son derece absurt bir iddia var..

8600GT si ile Dx10 high detail shadows da 1024x768 25fps alan kisiye direk HD2900XT yi hediye edecegim..

büyüksün yaa..iyiki bunlarda bi 8600gt var..allahım utanmasalar 8800gts i geçecek diyecekler..
  • Dediğim gibi insandan insana değişir, göreceli bir kavramdır.Bu yüzden bu konunun üstüne pekte fazla konuşmak gerekmez.Ancak ilk mesajımda tam anlatamadım 20fps ani düşüşler mesela 10 saniye gibi bir süre için.Bunun bana bir zararı olmazdı eski bilgisayarımda, sürekli 20fps den bahsetmiyorum sadece ani düşüşler

Neyse bunu konuyu kapatalım ayrıca @Oblivionic son kez uyarıyorum bir daha saçmalama gibi bir tabir kullanırsam seni şikayet edeceğim.Herkes yorumunu belirtiyor, sana bir hesap verecek konumda değilim...

Eğer Expander bu konuya baktıysa sıkıldığını biliyorum ancak 8600gt ile deneyimlerini yazabilirmisin?Gerçi bende 8800gts var pek beni ilgilendirmiyor ancak bende merak ettim.
  • quote:

Seni ilgilendirmiyor olabilir, o zaman verdiğin testlerde kimseyi ilgilendirmiyor.Forumda biri iddia ediyorsa ona testlerden daha çok güvenirim(iddia eden kişi saf bir Ati fanatiğidir, eğer yalan söyleyecek olsa 8600gt yi dökerdi).

Arkadaşı bilemeyeceğim tam olarak ama ben senin fps takıntına cevap verdim.Oyundan oyuna değişir normal fps ler.İnsan gözü algılasa bile bazı oyunları 20fps ile akıcı oynarsın, bazılarına 30 fps yetmez.Dx10 da 25fps, örneğin 20 ye çekilmiş olabilir.Eğer insanlar akıcı oynadıklarını iddia ediyorsa bana elde edilen fps ler birşey ifade etmez.Sonuçta oyun akıcıdır...

Kardesim neden bahsediyorsun sen? Sen expander in birkac ayar kısarak oyunu super oynamasından fln bahsetmissin. Oysa burda tartıstıgımız durum oyunun full ayarlarda yani high detail shadows ta ne yaptıgı..

High detail shadows ta oyun surunuyor, 8800 lerle burada da birkac SS verildi bu konuyla ilgili.. Ki bende 640mb 8800GTS icin SS verdim 17-19fps ortalama..

Oysa ustte 8600GT nin full high details te 25fps verdiginden bahsedilmis.. Testleri inceledigimiz zaman 10fps anca aldıgını goruyoruz..

Konu bundan ibaret...

• quote:

Orjinalden alıntı: bonser24

quote:

8600GT si ile Dx10 high detail shadows da 1024x768 25fps alan kisiye direk HD2900XT yi hediye edecegim..

büyüksün yaa..iyiki bunlarda bi 8600gt var..allahım utanmasalar 8800gts i geçecek diyecekler..

klasik dh sendromudur..bir ürün kral ilan edilir ve hemen tapanları oluşur.Ne objektf değerlendirme yapılır ne doğru dürüst karşılaştırma.

• Lost Planet için Forceware 162.15 deneyin iyileştirme yapılmış. denedim bayağı fark var arada. Win2000/xp ve Vista 32bit/64bit tümü için 162.15 mevcut.
  • quote:

Orjinalden alıntı: A Dying Wish

quote:

Orjinalden alıntı: bonser24

quote:

klasik dh sendromudur..bir ürün kral ilan edilir ve hemen tapanları oluşur.Ne objektf değerlendirme yapılır ne doğru dürüst karşılaştırma.

Malesef öyle. PALIT bi ara 7600GS Sonic çıkatmıştı herkes onu aldı iyi de yaptı ama 8600GT Sonic almakla çok iyi yapmadılar bence.

Çünkü Palit GS sonic DDR2 yerine DDR 3 bellekli iken GT Sonic sadece OC edition ve çok da ucuz sayılmaz.SPARKLE CALIBRE almak daha iyi. Yani bişey tutuldumu yandık.Ne özenti millet ya Cep telefonu olayına dndü bu ekran kartı işi de

• 8600GT stoklar da çok anlaşılan satılsın diye demediğiniz kalmamış, dx10 modun da 1680x1050 ayarları high yapıp 25fps alın belki o zaman daha inandırıcı olur, koskoca konu da 1 tane screen shot yok bizi yalanlayanlar gelsin yazsın da okuyalım, güzel oluyor.
  • quote:

zzakall, hocam benim bahsetmek istediğim ayrı bir olay. Sen de ne yaptın be hocam? Gittin 8800GTS gibi bir ekran kartına D915 taktın :)

Üst seviye işlemciye üst seviye kart Anlasanıza yahu, simetri var bende. Rahatsız oluyorum

Ben örnek olmasi acisindan verdim. Ne kadar darbogaz olusturursa olustursun yine de 8600GTS hic bir sekilde bu karttan daha iyi performans vermez. Demek istedigim bu.

Tabii sizde para var huzur var :D.. Ama herkeste öyle mi? Yoksa kim istemez 8800GTS nin yanina bir E6600, E6700 koymayi.
  • quote:

quote:

Arkadaşım neden fps ye taktın sen?Ne var fps 20 olsa ne olur?Dx10 da şu anda hangi fps nin normal olduğunu bilmiyor, nereden biliyorsun yeni gelen teknoloji sayesinde fps de değişiklik olmadığını?

Ayrıca komik bir tarafıda yok, senin yukarıda verdiğin akrtın 18fps aldığını sen forumda ss lerle gördünmü?8600 lerle bu oyunu oynayan Expander ın yorumlarını sanırım hiç okumadım, adam sadece 1-2 ayarı düşürüp gerisi high da süper oynuyormuş dx10 da 8600 ile.O zaman senin yukarıda verdiğin değerler çok komik duruma düşüyor, ve Expander ın dediğine daha çok güvenirim ne olduğu belirsiz testlere güvenmem.

Bir değer nokta full sürümde %50 ve hatta daha fazla performans artışı sağlanabilir.Demoda bazı noktaların optimizasyonu veya kartların kullanımını engellemiş olabilir

Sadece soyledigime bir karsılık vermek icin msj atmıssın...

Ortada 8600gt DX10 1024x768 full detayda 25fps ile LP:EC oynuyor gibi bir iddia var ben onun uzerine karsılık veriyorum... Sadece ustteki test degil(ki extremetech son derece guvenilir) butun site ve forumlarda bu oyunun full surum yada demo farketmez dx10 ve full high details te 8800 leri bile 20fps lere dusurdugunu biliyorum..

Expander in birkac ayar kısarak oyunu super oynaması da beni hic ilgilendirmiyor..

Arkadaşım full ile demo arasında ciddi optimizasyon farkları var DX10 yeni yeni oturuyor arada ciddi optimizasyon farkı var ve arkadaş gayet dediği değerleri almış durumda sana SS vermek için fraps yüklemesini önerdim yükledi ama fraps vistada çalışmıyor eğer vistada oyundan nasıl SS alnıacağını biliyorsan söyle alsın arkadaş...

Yani ben arkadaşın iddiasını eğer doğru ise kanıtlaması için gereken neredeyse herşeyi yapıyorum siz de yardım edin bakalım görelim de anlayalım diyorum yani arkadaşa nasıl SS alınacağını gösterin FRAPS dışında DX10 ile çalışan fraps henüz yok nasıl alınacağını gösterin alsın arkadaş....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeonlt -- 2 Temmuz 2007; 2:32:08 >

• quote:

Lütfen önceki mesajımı okurmusun...

Benim için önemli olan avarage fps dir.Anlık düşüşler pekte sinirimi bozmaz,

benim için ise anlık cıkışlar önemsizir , kalabalık sahnede yada bi iç büyük teturede , dumanda vs kasıntılar başladımı beni deli eder 8600 bu kasıntıları başarabilicek bir dx10 kartı
  • optimizasyon yapmışlar demekki o halde iç mekanda cave de shadow high da hdr de acık def 4x aa oyunun def 1280 cözünürlüğünde bi 30-45 fps bi ss alalım mümkünse yada herkac alıyorsanız
  • quote:

Orjinalden alıntı: xeonlt

Arkadaşım full ile demo arasında ciddi optimizasyon farkları var DX10 yeni yeni oturuyor arada ciddi optimizasyon farkı var ve arkadaş gayet dediği değerleri almış durumda sana SS vermek için fraps yüklemesini önerdim yükledi ama fraps vistada çalışmıyor eğer vistada oyundan nasıl SS alnıacağını biliyorsan söyle alsın arkadaş...

Yani ben arkadaşın iddiasını eğer doğru ise kanıtlaması için gereken neredeyse herşeyi yapıyorum siz de yardım edin bakalım görelim de anlayalım diyorum yani arkadaşa nasıl SS alınacağını gösterin FRAPS dışında DX10 ile çalışan fraps henüz yok nasıl alınacağını gösterin alsın arkadaş....

Gecelim bunları ben butun ss lerimi vistada aldım... Frapsin kendi sitesinde bulunan 2.82 versiyonu gayette calısıyor..

Shadow details in high da olması imkansız, ha shadows medium da diger ayarlar high da alabilir bise diyemem..

• quote:

quote:

Gecelim bunları ben butun ss lerimi vistada aldım... Frapsin kendi sitesinde bulunan 2.82 versiyonu gayette calısıyor..

Shadow details in high da olması imkansız, ha shadows medium da diger ayarlar high da alabilir bise diyemem..

Kullandığınız vista kaç bit acaba 64 bit ise sorun yok ama 32bitlik versiyonda frapsı ben dahil hiçbir vistalı arkadaşım çalıştıramadık da...

Program çalışıyor ama SS alınca kapkaranlık resim çıkıyor beyefendi yalan mı söylüyoruz burada yapmayınız lütfen...

• quote:

Kullandığınız vista kaç bit acaba 64 bit ise sorun yok ama 32bitlik versiyonda frapsı ben dahil hiçbir vistalı arkadaşım çalıştıramadık da...

Program çalışıyor ama SS alınca kapkaranlık resim çıkıyor beyefendi yalan mı söylüyoruz burada yapmayınız lütfen...

Ben 32bit vista kullanıyorum... Hic sorunum olmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 2 Temmuz 2007; 3:30:28 >
  • PCLABS SON NOKTAYI KOYDU BEYLER. DX10 KARTLAR TESTTE

Test Sistemi

Gigabyte P965 DS3
    Intel Core 2 Duo E6600@3GHz (334×9)
    2×1MB DDR2 1066 GeIL

Palit 8600GTS Super
    Palit 8600GT Sonic
    Palit 8500GT Sonic
    Palit 8800GTS 640MB
    Asus 8800 GTX
    Asus 8600 GTS Top Edition
    ATI HD 2900XT
    ATI HD 2600 XT

Samsung 160 GB SATA 7200 RPM Sabit Disk
    Chenbro Mercury kasa
    High Power 550Watt Güç Kaynağı

Windows Vista Ultimate 32-bit
    Catalyst 7.7
    Forceware 160.03
    Intel Inf Driver 8

LOST PLANET DX10

AYNEN ŞU YAZIYO :

"Oyun detaylarında orta seviye kartlarda anisotropic filtering kapalıydı. FSAA da kapalıydı. HDR açıktı. Gölge kalitesi orta seviyedeydi. Onun dışında bütün detaylar yüksek seviyedeydi. Çözünürlük 1280×720 olduğu için detay kısmamayı tercih ettik. Acaba hata mı ettik? Görelim."

SONUÇ : 8600GT 12/15 FPS

HERALDE MAX KALİTE OLSA 8600GT 2.5 FPS VERECEK.(GALİBA ARKADAŞ 2 İLE 5 ARASINA NOKTA KOYMAYI UNUTMUŞ).

http://www.pclabs.gen.tr/2007/07/02/directx-10-kartlar-testte/

1000 KERE SÖYLEDİK : Sonuç: Orta segment sınıfta kaldı

"Söyleyecek fazla bir söz yok. Orta segment kartlarda DX10 bir pazarlama kalemi olmaktan öteye gidemiyor. Eğer elinizde 1900GT, 1950Pro, 7900GS/GT sınıfı bir kart varsa bir sonraki nesil kartları bekleyin. Zaten bekleme lüksünüz de var. Piyasada DX10 oyunu yok. Company of Heroes'u saymayın çünkü strateji oyunu olduğu için birimlerin üzerindeki detaylar oyun esnasında görünmüyor pek. Sadece ışık efektlerinde fark ediyorsunuz ki bu da çok lazım değil. Crysis gelene kadar rahatsınız."

KONU KAPANMIŞTIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oblivionic -- 2 Temmuz 2007; 4:06:02 >

• Oblivionic üstadım max kalite olsa nerde 2.5frame vericek 0.7 frame veriyor yani saniyede 1 frame veremiyor
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.