Şimdi Ara

LOST PLANET DX10 ORTA SEVİYE KRALLAR GİBİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
0
Favori
3.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: marstazaman
    Lost Planet Demoyla yapılmış testler. Doğru. Fakat call of juarez in dx10 tam sürümü zaten yok, sadece benchmark demosu var.
    Ayrıca COH ise tam sürüm olarak mevcut ve onda denenmiş. Ve 2600XT oldukça iyi performans sergilemiş.Artık ortada bir gerçek var ki ATI dx10 da daha iyi performans vereceğe benziyor...

Arkadaşıma katılıyorum.
    Ne kadar demo da olsa test sonuçları bize şu gerçeği kesinlikle veriyor bence.

1. DX10'un tadına varabilmek için iyi para harcamak gerek.
    2. Ati, Nvidia'ya oranla fiyat/performans açısında daha üstün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

Biz anlatamıyoruz demeyeceğim artık zira sizin anlamadığınız ya da anlamak istemediğiniz kesin. Verdiğiniz alıntının linki bu:

http://www.pclabs.gen.tr/2007/07/02/directx-10-ekran-kartlari-testte/

Burada Lost Planet DEMO ile testler yapılmış, Call of Juarez de öyle... Haliyle yorumlar da bu sonuçlara göre yapılan yorumlar ve şu an oyunun tam sürümü çıktığı için GEÇERSİZ...

Teşekkürler,

Hicks

Hocam sizin bilginize ve yorumlariniza gercekten güveniyorum ama Bu orta seviye kartlar konusunda ben hic ümitli degilim.

Zaten birde alismisim full AA-AF acmaya. bu is o kartlarla nasil olacak bilmiyorum

• Merhaba,

Yanlış anlaşılmasın; Ben herhangi bir şey iddia etmiyorum. Sadece burada yapılan tartışmanın yanlış olduğunu ve neden yanlış olduğunu ayrıca doğru olması için ne yapılması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum anlamak isteyenlere...

Güzel düşünceleriniz için ayrıca teşekkür ederim,

Hicks
  • quote:

Orjinalden alıntı: Patriot Ayhan

quote:

Lost Planet Demoyla yapılmış testler. Doğru. Fakat call of juarez in dx10 tam sürümü zaten yok, sadece benchmark demosu var.
    Ayrıca COH ise tam sürüm olarak mevcut ve onda denenmiş. Ve 2600XT oldukça iyi performans sergilemiş.Artık ortada bir gerçek var ki ATI dx10 da daha iyi performans vereceğe benziyor...

Arkadaşıma katılıyorum.

COJ testi ATI ye %100 optimize ve NVIDIA ya çelme olarka hazırlandığından(tersi lost planet için de geçerli ) bu testlerin gerçeği yansıtmadığı bilinsin isterim ki zaten biliniyordur...

COH ise sadece bir patch bir oyuna bakıp(bakın nvidianın üstün olduğu lost planet a veya ati nin üstün olduğu COJ a bakmıyoruz) karar vermek pek doğru olmaz sanırım...

• quote:

Orjinalden alıntı: xeonlt

quote:

quote:

Arkadaşıma katılıyorum.

COJ testi ATI ye %100 optimize ve NVIDIA ya çelme olarka hazırlandığından(tersi lost planet için de geçerli ) bu testlerin gerçeği yansıtmadığı bilinsin isterim ki zaten biliniyordur...

COH ise sadece bir patch bir oyuna bakıp(bakın nvidianın üstün olduğu lost planet a veya ati nin üstün olduğu COJ a bakmıyoruz) karar vermek pek doğru olmaz sanırım...

Tamam OK. Doğru değil diyorsun saygı duyuyorum.
    Ama sonuçta burası da bilgilerin paylaşıldığı bir forum sitesi.
    Ve şu anki mevcut donelerden de çıkan sonuç bu.
    Senin dediğin gibi ise bekleyip 6 ay sonra yada daha da sonra konuşmak gerekiyor.

Ben sadece şu anki yapılan teslerden çıkan sonuçlar bunlar dedim.

Ve elimizde başka veri yoksa bunlar geçerlidir. (( Bana göre ))

• Pclabs daki incelemede bence üzerinde önemle durulması gereken asıl şu sözler:

"Söyleyecek fazla bir söz yok. Orta segment kartlarda DX10 bir pazarlama kalemi olmaktan öteye gidemiyor. Eğer elinizde 1900GT, 1950Pro, 7900GS/GT sınıfı bir kart varsa bir sonraki nesil kartları bekleyin. Zaten bekleme lüksünüz de var. Piyasada DX10 oyunu yok. Company of Heroes'u saymayın çünkü strateji oyunu olduğu için birimlerin üzerindeki detaylar oyun esnasında görünmüyor pek. Sadece ışık efektlerinde fark ediyorsunuz ki bu da çok lazım değil. Crysis gelene kadar rahatsınız."

Bence bu sözler durumu çok iyi özetlemiş, daha fazlasına gerek yok...
  • arkadaşlar şuan dx10 için çok erken daha dx10 yaygınlaşmadı kullanıcılar vistaya geçmedi..Fakat son kullanıcı çok acele etti.

SONUÇ=HÜSRAN..

heryerde 8600gt al 8600gt al..aldılarda ne oldu??oyun oynanabilecek mi yoksa msn'de mi konuşulacak???CEVAP MSN'DE KONUŞULACAK..ÇÜNKÜ DX10 OYUN OYNANMAZ O KARTLARLA..
  • quote:

Orjinalden alıntı: baro55

arkadaşlar şuan dx10 için çok erken daha dx10 yaygınlaşmadı kullanıcılar vistaya geçmedi..Fakat son kullanıcı çok acele etti.

SONUÇ=HÜSRAN..

heryerde 8600gt al 8600gt al..aldılarda ne oldu??oyun oynanabilecek mi yoksa msn'de mi konuşulacak???CEVAP MSN'DE KONUŞULACAK..ÇÜNKÜ DX10 OYUN OYNANMAZ O KARTLARLA..

bu fiyata daha iyisini bilen bir adım öne çıksın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaktan Kumandan -- 2 Temmuz 2007; 16:23:45 >
  • Zaten herkes kendi dedidiğini diretiyor, ama unutulan bir nokta var.Bu kart fiyatı teknolojisi vs... ne olursa olsun orta sınıf kart.X1950 ile ne alakası var?Tabi 1950 tdaha iyi çünkü o Atinin dx9 daki en iyi kartı.

İSteyen bu kartı alır msn enede girer, oyununuda oynar.Aynı şey Ati tarafı içinde geçerli.Şu an her kart görevini yapıyor, yeri gibi orta ayarlar tüm oyunları oynayabilirsiniz, ama nedense tüm testler sanki kart üst seviye birşeymiş gibi full ayarlarda test ediliyor.Anlamış değilim bunun nedeni ne?

Kart orta seviye burada herkes hem fikir olmak zorunda, ve kartın high-end miş gibi hiçbir oyunu yüksek ayarlarda açması gerekmiyor.Parası olan alır, olmayan bakmaz başka birşey alır.Herkes fanatiklik yapmaya ya da kendi bildiğini öne sürmek için kartları kötülüyor.Bence hem Nvidia hem Ati iyi iş çıkardı, kartlar görevlerini yapıyor....
  • quote:

Orjinalden alıntı: DanGWaR

Zaten herkes kendi dedidiğini diretiyor, ama unutulan bir nokta var.Bu kart fiyatı teknolojisi vs... ne olursa olsun orta sınıf kart.X1950 ile ne alakası var?Tabi 1950 tdaha iyi çünkü o Atinin dx9 daki en iyi kartı.

İSteyen bu kartı alır msn enede girer, oyununuda oynar.Aynı şey Ati tarafı içinde geçerli.Şu an her kart görevini yapıyor, yeri gibi orta ayarlar tüm oyunları oynayabilirsiniz, ama nedense tüm testler sanki kart üst seviye birşeymiş gibi full ayarlarda test ediliyor.Anlamış değilim bunun nedeni ne?

Kart orta seviye burada herkes hem fikir olmak zorunda, ve kartın high-end miş gibi hiçbir oyunu yüksek ayarlarda açması gerekmiyor.Parası olan alır, olmayan bakmaz başka birşey alır.Herkes fanatiklik yapmaya ya da kendi bildiğini öne sürmek için kartları kötülüyor.Bence hem Nvidia hem Ati iyi iş çıkardı, kartlar görevlerini yapıyor....

bunlar orta sınıf fakat o kadar para verip beklenen performansı alamamak insanı üzüyor malesef....Çünkü insan bunları görünce keşke almasaydım demesine üzülüyorum..

• o fiyat bu fiyat durumunda değiliz verdiğin paraya dx10 oyun oyanıcakmı oynanmıcakmı burdayız eylülde 256bit orta seviyeler gelicek ve mevcut 8600vs. ler o kartlar cıkınca 2. elde para falanda etmicek verdiğiniz paranın büyük bi kısmı çöp olcağına emin olabilirsiniz
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: xeonlt

quote:

quote:

Arkadaşıma katılıyorum.

Tamam OK. Doğru değil diyorsun saygı duyuyorum.
    Ama sonuçta burası da bilgilerin paylaşıldığı bir forum sitesi.
    Ve şu anki mevcut donelerden de çıkan sonuç bu.
    Senin dediğin gibi ise bekleyip 6 ay sonra yada daha da sonra konuşmak gerekiyor.

Ben sadece şu anki yapılan teslerden çıkan sonuçlar bunlar dedim.

Ve elimizde başka veri yoksa bunlar geçerlidir. (( Bana göre ))

ATI kısmına katılmıyorum çünkü ATI nin HD2600XT si gelmeden forumda testi yapılmadan hiçbir başka veriye inanmam ben...

Zira x1950pro - 8600GT karşılaştırmaları da çeşitli yerlerde çeşitli şekillerde çıkmıştı ne oldu forumda test eden arkadaşlar galaxy 8600GT ile X1950pro karşılaştırmasında DX9 oyunlardaı(test drive unlimited,oblivion,CMR dirt) 8600GT nin eşit veya üstün olduğu sonucuna vardılar elbette düz 8600GT bu kadar iyi sonuçlar alamayacaktır ancak testleri yapan arkadaşımız da Mumi35 topic de burasıhttp://forum.donanimhaber.com/m_14704608/mpage_6/key_//tm.htm#15509267

Mumi35 arkadaş önceden x1900gt rev2 ve x1950pro kullanmış bir arkadaştır bilginize...

• 8600GT DX10 OYUN DONANİMHABER TESTİNİ BEKLİYORUZ...
  • ben bu oyunu alcam ama kopya alabılcem acaba dx10 veya dx9 wersıyonu ayrı ayrımı satılıyor yoksa optıonstan ayarı varmı palit 8600 gt sonic kullanıyorum tesekkurler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: flow

ben bu oyunu alcam ama kopya alabılcem acaba dx10 veya dx9 wersıyonu ayrı ayrımı satılıyor yoksa optıonstan ayarı varmı palit 8600 gt sonic kullanıyorum tesekkurler...

Bilmiyorum ama; sanırım oyun içinde dx ayarını yapabiliyorsn..
  • quote:

Orjinalden alıntı: fotifoti

delinin biri kuyuya taş atmış

Aynen dediklerine katılıyorum
  • imzamdaki sistemle ocsiz snow 28 cave 33 aldım hiçbirayara dokunmadım direk default olarak aldığım sonun geniş oalrak önümüzdeki günlerde sonucları ss ile birlikte yayınlıycam dx10 sonucları bunlar
  • Default ayarlarını çekmeyi unutma ss ler de, sonra bak durduk yere kavga çıkıyor
  • [Deleted by Admins]
  • 8800gtx ile az önce oyunu bitirdim, yazayım dedim, shadow detail medium, AA 4x, AF 16x ve diğerleri high olarak oynadım en düşük 40 fps en fazla 100 civarı verdi oyun boyunca...

shadow detail eğer high olursa 20 kare civarı takılıyor minimumda ne kadar düşeceğini bilmiyorum çok az bir süre baktım

oyunda bir dolu grafik hatası var, ışıklandırma güzel ama ara render videolarda ışıklar bir acaip, arada herifin eli kolu birşeyler oluyor... kıyafetinin boynundaki kürk kısmı ara render videolarda çok gereksiz... motion blurun suyu çıkmış...
    ve high ile medium arasında en ufak bir fark algılanmıyor, gölgeler bir ara zıbıtmıştı benim VS' in gölgesi yer yerine gökte falan çıkmaya başladı, ışığı belli bir açıyla yan tarafa alınca high' a aldım tekrar denedim aynı yerde aynı şekli ondada zıbıttı...

bu oyun update ister, böyle olmaz bol hatalı..

bu arada demoda benchmark vardı fakat ben bunda göremedim bench, eğer gören bilen varsa yerini söylerse bir bench çakıp demo ile arasındaki farkı söylerim şu an demoda yüklü...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.