Şimdi Ara

***** LOST TEORİLERİ ***** (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
3.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: cLk

hepimizi kandırdı karı belli olmaz ama jack boş adam deil güveniyorsa sorun yok beni eve gönder diye azmı ağlamış, bunun bir intikamı olmalı, ben'e çok pis girebilir bu ajanlık işi

katılıyorum bakarsın karı benden intikam almak için diğer tarafa dönebilir sonuçta jack le arasında birşeyler oluşmaya başladı gibi eğer öle olursa ben'e cuk diye girer

• quote:

Orjinalden alıntı: .Taner.

dizi hakkında o kadar çok teori var ki. mutlaka bazıları tutacaktır. ama merak ettiğim senaryo yazımı bitmiş durumdamı acaba. bitmediyse piyasada dolaşan en yaygın teorileri ters köşeye yatırmak için değişiklik de yapabilirler.

bildiğim kadarıyla dizinin senaryosu en başından beridir hazır
    sadece çekimleri yapıp yayınlıyorlar
    yani yapımcılar hiçbir şekilde çuvallamayacaklar ve sundukları herşeyin mantıklı bi izahını yapabilecekler
    biz teori üretip duralım kim bilir nasıl bi sonu olucak bu dizinin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 18 Nisan 2007; 23:18:11 >
  • quote:

Orjinalden Alıntı:cLk
    black smokela ilgili bişeyler dikkatimi çekti ve sizinle paylaşmak istedim.

*03x12 bölümünde mikhailin bahsettiği "olağanüstü" birisi var. othersı adaya o getirmiş. bu adamın doğa üstü güçleri olabilir, telepati ve bilimum tele.. ile başlayan beyinsel güçler. bu güçlerle neler yapılabilir mesela, beyni kullanarak gözü kapalı cisimleri ayırtedebilme, yada birisiyle beyin dalgalarıyla iletişim kurabilme ve abartırsak beyin dalgalarıyla cisimleri hareket ettirme. bunlardan bazıları günümüzde oluyor galiba, bazı insanlar bunları yapabiliyor sağda solda duymuşuzdur.

*02x03 orientation bölümünde hatchte dharmayla ilgili bir video bulunuyor ve bu video dharmayla ilgili bazı bilgiler veriyor. mesela, dharmanın araştırmaları hakkında görüntüler var. bu görüntüleri izlerken black smokela ilgili olabileceği aklıma geldi ve bazı görüntüleri kıyaslayınca black smokeun nasıl meydana getirildiği hakkında bişeyler kafama yatmaya başladı.

*resimden black smokeun nasıl oluştuğunu anladık diyelim peki nasıl kotrol ediliyor? bence black smokeu o mikhailin bahsettiği "muhteşem,olağanüstü" kişi kontrol ediyor/ yada bu muhteşem adam adaya böyle güçleri olan insanları getiriyor. nasıl kontrol ediyor? tabiki tele.... olaylarını yaparak yani black smokeu beyin dalgaları ile kontrol ediyor. waltın gerçek hayatta kuşlarla ilgili bir kitap okurken sevmediğim dediği bir kuşun o anda cama çarpıp öldüğünü hatırlarsınız. waltunda bu yüzden others için değerli olduğunu düşünmeye başladım. çünkü waltun üstün beyin güçleri var.

şu ana kadar black smokela ilgili bir açıklama görmemiştim bu bir başlangıç olsun. yorumlarınızla birlikte bi yere varabiliriz belki.

edit: capsleri 02x03 bölümdeki "dharma video" kısmından aldım. buluttaki ve black smokedaki göze benzer oluşumların benzerliğini vurgulamak istedim.

black smokeun meteorolojik çalışmların yardımıyla oluşturulduğu ve hareket etmesi için elektromanyetizma kullanıldığını varsaydım, öyle düşünüyorum yani

***** LOST TEORİLERİ *****

BU teori son bölümde biraz daha dikkatimi çekti.

Desmond'unda geleceği görme gibi bir özelliği war ayrıca son bölümde adaya gelenler Desmond'un bir şekilde bir yardıymıyla adayı bulmuş gibi görüyüyor...Desmond'ta da artık telepatimi dersiniz beyin sinyalimi dersiniz onun gibi farklı bir özellik war sanırım.

Hatta hatırlarsanız Desmond'un ilk flasbacklerinde, Desmond Jack ile karsılasıyordu bir stadyumda jack'e son sözü "bir başka hayatta görüsürüz kardesim" oldu.Ve karsılastıkları yer Ada oldu.Bu "bro" yani kardesim kelimesi Klisede çok önemli bir yer ediniyor farkındaysanız ve Desmond bilinçli olarak Jack'e Bro diyor.Sanki onun ve kendisinin adaya geliceğinin biliyor gibi...İlginç ya çok fazla soru işareti war dizide.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brooklyn -- 21 Nisan 2007; 14:39:31 >

• valla beyler daha 3 sezona yeni başladım ama birşey sorcam bu dizide herkesin birbirleriyle geçmişte bir şekilde bağlantısı olmuş birbirlerini etkilemişler
    belki daha önce konuşulmuştur bu konu hakkında ama
    bu lockın babasını görünce ve çevirdiği dolapları izleyince acaba diyorum gerçek sawyer lockın babasımı olabilirmi acaba nedersiniz?
  • çok güzel ve gerekli bir topik...

Ben bu sorularla bizim evde çıldırtmadık adam bırakmadım biraz da sizi yorayım...

Önce bu topiği ve diğerlerini biraz okuyayım ardından sorular geliyo...

Bizim bi arkadaş var en sonunda kafayı yedi bu lost yüzünden geçen sordum gözü seyirir bi şekilde '' abi bence başka zamanda onlar '' diyo bana ardından ekliyo başka bi açıklaması yokmuş adam baltayı sıyırmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecomert -- 27 Nisan 2007; 0:02:14 >

• lost - lost room benzerliği

3x18den sonra şunu anladım. adadaki insanlar yok edilemiyor. ama adada yeni insanda doğmuyor. lost roomu izlemiş birisi olarak lost ve lost roomun arasındaki benzerlik dikkatimi çekti. bilmeyenler için kısacık anlatayım, sihirli bir anahtarla kiliti olan tüm kapılardan gizli bir odaya geçilebiliyor. bu gizli oda bir otel odası ve otel odasında çeşitli nesneler var kalem, bıçak, saat gibi ve bu nesneler yok edilemiyor çünkü nesneler bu odaya ait. ve bu gizli oda her açıldığında kendisini resetliyor. yani bu odaya dış dünyadan bi bardak koyup kapıyı kapatıp tekrar açarsanız bardak kayboluyor. yani odaya yeni birşey ekleyemiyorsunuz. çok güzel bir benzerlik bence

edit : senaristler ada da istediklerini öldürüyor, istemediklerini öldürmüyor walla, bu benzerliğe taş koyuyorlar artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLk -- 28 Mayıs 2007; 1:24:59 >

• ======LORD OF THE TEORİ=====

http://www.youtube.com/watch?v=S9NvX-Qu_fA&search=lost

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 30 Nisan 2007; 17:13:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ıspider

======LORD OF THE TEORİ=====

yapılırmı bu şimdi ya

• bence bu 19. bölümde gelen kızla birşeyler çözümlenmebilir diğer sezona kalıcak büyük ihtimal ama kızın en son söylediği söz iyice aklımı karıştırdı hugo kıza hangi uçaktan kurtulduklarını söylüyor işte sdyney den kalkan uçak felan diyor yaralı kız cevabı şu oluyor "imkansız o uçak bulundu ve kurtulan olmadı" işte çok kafam karıştı burda nasıl olacak acaba çok merak ediyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: .Taner.

quote:

Orjinalden alıntı: ıspider

======LORD OF THE TEORİ=====

yapılırmı bu şimdi ya

evet bencede öyle, ama napalım artık. davası olmaz bu işin o yuzden

• Arkadaslar bilemiyorum "PI" filmini izlemis olan var mi ama o filmde 216 cok onemli bir sayiydi
    LOST'da da 108 sayisi cok onemli. Ve 108'de 216'nin yarisi.

Rastlanti mi sizce? Eger degilse;

Vay anasini sayin seyirciler!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: fallen_angel17

Arkadaslar bilemiyorum "PI" filmini izlemis olan var mi ama o filmde 216 cok onemli bir sayiydi

yok artık
  • quote:

Arkadaslar bilemiyorum "PI" filmini izlemis olan var mi ama o filmde 216 cok onemli bir sayiydi

evet ben de Pİ'yi izledim 216 basamaklı sayının rakamları bir kelime ve ya bir cümleye tekabül ediyor
    musevilikte o kelimeyi söyleyen din adamı Allah katına çıkıyor, inanç böyle, film de zaten bunun üstüne kurulmuş, mutlaka izlenmesi gereken bir film
  • quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

quote:

evet ben de Pİ'yi izledim 216 basamaklı sayının rakamları bir kelime ve ya bir cümleye tekabül ediyor
    musevilikte o kelimeyi söyleyen din adamı Allah katına çıkıyor, inanç böyle, film de zaten bunun üstüne kurulmuş, mutlaka izlenmesi gereken bir film

Filmin basroluneki adam o 216 sayinin icinde bazi baglantilar buluyodu, yani o 216 sayi tek basina bisey ifade etmiyodu galiba.

mutlaka izlenmeli de, filmin finali bi tuhaf ana fikri anlayamadim ben; "Cehalet mutluluktur" mu?

Neyse konuyu dagitmayalim, ne diyoduk; eeeee Lost evet.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoid_andr0id -- 4 Mayıs 2007; 17:18:38 >

• *ben hala ada da tüneller olduğunu düşünüyorum ama others ısrarla üstten gitmeye devam ediyor

*ve birilerinin ikizi çıkacak bunada gerçekten inanıyorum.

* ilk sezondan beri jack ile john locke çok karşı karşıya geldiler, john hep kaderci jack ise daha gerçekçiydi, john-jack ilişkisi bu dizide çok vurgulanıyor ama bu neyi sembolize ediyor bunu tam olarak bilemiyorum.
    3.sezon finalinde bile yine jack-john ilişkisi vurgulandı, ikisinide aynı bölümde intihara teşebbüs ederken gördük ve ikiside gizemli bir şekilde engellendi. bu ikili arasındaki garip ilişkinin aslında neyi sembolize ettiğini gerçekten merak ediyorum. bunun hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum

• Lock ada ile ilgili yeni gerçekler açıklayarak Naomi'nin ve ekibinin, Ben'in söylediği gibi adadaki herkes için tehlikeli olduğuna Jack ve yanındakileri inandırır. Others ve Survivors birleşirler.

veya;

• Desmond sahiledekilere ulaşır ve Naomi ile ilgili gerçeği söyler. Sahildekiler durumu telsiz ile Jack'e bildirirler. Lock ve Ben söylenenleri duyar. Jack'e Naomi'nin ekibine karşı birlikte mücadele etmeyi teklif ederler. Other ve Survivors birleşirler.
    • Adadakiler Penny'nin ekibi tarafından kurtarılırlar. Penny'nin ekibi gelene kadar da Naomi'nin ekibi ile savaşırlar.
    • Tüm kazazedeler kurtarılamaz. Bazıları geride kalır.

Bunlar benim 4. sezon ile ilgili düşüncelerim. Ve ayrıca kafama takılan tek birşey var. Naomi den Desmond'un Penny ile birlikte çekildiği ünlü resim çıktı. Penny Naomi yi tanımıyor. Mantık hatasımı var yoksa çok başka şeyler mi dönüyor...

• SPOİLER

son derece muazzam bir final oldu.. özellikle şu son 8-10 bölüm gayet mükemmeldi..

Finalle ilgili dikkatimi çeken 1 kaç şeyden birisi jackin geleceğinin gösterildiği kesitlerden bir tanesinde hastanede acınacak durumdayken diğer doktora " emin ol ben babamdan daha az sarhoşum çık yukarıya git kendin gör istersen" tarzı birşeyler söyledi.. yani jackin babası nasıl olurda gelecekte canlı olabilir ? yoksa benmi yanlış anladım..

2. cisi jack gelecekte Kate'e artık yalan söylemekten bıktım diyor..yalan söyleme muhabbeti ne olabilir acaba? ayrıca uçağın enkazı bulmuşlardı madem bunların geri dönüşleri nasıl açıklanmış olabilir..

3. cüsü Richard niye yaşlanmıyor.. Ben 'in çocukluğundada aynıydı şimdide aynı..

4. cüsü Penny nin tanımadığı Naomi nasıl oluyorda paraşütle inerken yanında taşıdığı kitaptan desmond ve penny nin fotoğrafını taşıyor ve ilk söz olarak desmond burdamı filan diyor.. acaba adadakilere ismini Naomiyim die fake bi isim mi söyledi.. eğer fake isim verdiyse niye öyle bişey yapsınki ne gereği var? gibi değişik içinden çıkılmaz seve seve şubata kadar bekliyip anca öğreniceğim fikirlerle doluyum hatta şubattada öğrenemiyiceğimiz bir çok sey olucak şüphesiz.. yanlız bu gelecek olayını hiç sevmedim.. inşallah bu gelecek muhabbetini gidipte 2 sene sonra açıklığa kavuşturmazlarda 4. sezonda baya bi irdelerler..

bu diziyi mal gibi 2. ci sezonun sonundan başladığım için bin pişmanım.. keşke 2010 da başlasaydımda her sene böyle işkence çekmeseydimjackin kate e hala aşık olmasınada uyuzum.. o jack sawyer kate üçgenini güzel bağlıyamadılar bence.. hoş daha bağlanmış bişey yok ortada ama..

son olarakta gelecekte jackin gazete küpüründe öldüğünü gördüğü eleman sawyermıydı acaba? bence öyle..

Genel teori olarak daha çok erken ama şunu düşünüyorum :

Öncelikle hem dharma girişiminin elemanlarını öldüren adanın ezelden beri süre gelen adanın gücünü bilen ve onu dış kuvvetlere karşı korumak istiyen yerlilerin dış dünya ile bağlantıları var.. Dış dünyada onları destekliyen birileri var.. Bu yerliler ( yerli demiyimde adayı korumaya kendini adamış örgüt) dharma girişiminden ayrı bir topluluk.. onlarla bir bağlantısı yok.. Bu yerliler vakti zamanında adadaki dharma çalışanlarını öldürdükten sonra dharma girişimi adayla bağlantısını kaybeder ve adadaki manyatik gücün etkisiyle adayı tekrar belirliyemez ve tekrar adaya gelemezler.. ta ki charlie hydrayı kapatana kadar.. bence naomi dharma girişiminin bir üyesi ve onun bahsettiği adanın yakınlarındaki gemide dharma girişimine ait..ve 4. sezonda dharma girişimi tekrar adaya gelicek.. (bu tezi çürüten tek soru işareti survivallar hatchdeyken hatchin dibine dharma girişimine ait yemek kolisinin paraşutle atılması).. eğer bu tez doğru değilse acaba dharma ile yerliler bir neden uğruna işbirliğimi yapıyor.. ve o neden ne olabilir ? :)

Bu gelecek muhabbeti ise çok büyük bir soru işareti.. sonuçta jackin gelecekte o hale geliceğini gördük.. ayrıca jackin tekrar adaya geri dönmek için kendini parçaladığını, gidemediği için kendini alkole vurduğunu hatta intahara kalkıştığınıda gördük.. bunun nedenleri ya adadan kaçarken geride bazı insanlar kaldı ve onları yüzüstü bıraktığı için içi parçalanıyor.. yada adanın onlara vadettiği güzelliklere, oradaki yaşama geri dönme isteği.. Ayrıca kate in adaya geri dönme fikri hiç umrunda bile olmadı ve jack e karşı aşırı bir isteksizliği ve kırgınlığı var.. jack sawyer ı filan mı öldürdü acaba nedir? (inşallah bu gelecek olayını 4. sezonda iyice irdelerler 2009 a filan bırakırlarsa basarım baselerini :) )

SPOİLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaddack -- 28 Mayıs 2007; 4:13:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Leipold

• Lock ada ile ilgili yeni gerçekler açıklayarak Naomi'nin ve ekibinin, Ben'in söylediği gibi adadaki herkes için tehlikeli olduğuna Jack ve yanındakileri inandırır. Others ve Survivors birleşirler.

veya;

• Desmond sahiledekilere ulaşır ve Naomi ile ilgili gerçeği söyler. Sahildekiler durumu telsiz ile Jack'e bildirirler. Lock ve Ben söylenenleri duyar. Jack'e Naomi'nin ekibine karşı birlikte mücadele etmeyi teklif ederler. Other ve Survivors birleşirler.
    • Adadakiler Penny'nin ekibi tarafından kurtarılırlar. Penny'nin ekibi gelene kadar da Naomi'nin ekibi ile savaşırlar.
    • Tüm kazazedeler kurtarılamaz. Bazıları geride kalır.

Bunlar benim 4. sezon ile ilgili düşüncelerim. Ve ayrıca kafama takılan tek birşey var. Naomi den Desmond'un Penny ile birlikte çekildiği ünlü resim çıktı. Penny Naomi yi tanımıyor. Mantık hatasımı var yoksa çok başka şeyler mi dönüyor...

naomiyi bence pennynin babası yolladı. pennynin babasınında dharmayla bağlantısı var. ve bide sun ın babasınında dharmayla bağlantısının olduğunu düşünüyorum.

soru şu; eğer dharma naomiyle saldırmayı düşünüyosa othersa, neden bu kadar bekledi? ben babasını öldürdükten 1 yıl sonra olaylar gerçekleşiyor yada daha fazla. ama en az bir yıl çünkü babasını öldürdüğü gün ve johnu vurduğu günler doğum günleriydi. ee dharma birader, saldırıyosan 1 yıl sonra niye saldırıyosun? 1 yıl beklenirmi?

şimdilik bu kadar olsun aklıma geldikçe yazarım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.