Şimdi Ara

***** LOST TEORİLERİ *****

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
3.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

delirme zamanı geldi

-----------spoiler------------

düşündüğüm, okuduğum bilgiler ve kafama takılanardan bahsetmek istiyorum;

tabiiki ilk kafama takılan şey bu olanların
    1- tek kişinin kafasında yarattığı dünyamı, rüyamı
    2- yoksa gerçek hayatta olan ve gerçekten garip olayların yaşandığı bir adamı
    3- yoksa da matrix gibi insanların bağlandığı sanal bir dünyamı olduğu.

benim aklıma bu 3 ana fikir geliyor, dizideki ara ipuçları bu üç olayada az çok uydurulabilir. hayal gücünüze kalmış.

*dizinin afişine bakarsak, othersların başı olan elemanın gözü görünüyor, sanki onun gözünden dizi anlatılıyor gibi olabilir. neden dizinin afişi öyle? o.O
    *dizi her başladığında lost yazısı görünürken arkada matrixteki telefonla ışınlanma sesine benzer bir elektor-metal ses geliyor. sanki her dizi başlarken oraya(karakterlerin bağlandığı sanal dünya) bağlanıyoruz o.O
    *yoksa tüm bunlar gerçek hayattamı geçiyor, peki ya o garip olaylar nasıl oluyor? o.O

bu bahsettiklerim daha dizinin kabasnı nereye oturtacağıma dair düşüncelerdi. hangisine göre hayal kuracaz bilemiyorum.

yorumlarınızı bekliyorum

----------

edit : divxplanet.comda gördüm pegasusun yardımıyla burayada görmeyenler için ekliyorum çok ilginç! o siyah bulut ne fitne ficirmiş meğer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLk -- 28 Mayıs 2007; 1:23:44 >

• yok abi. kaç gece düşünürsem düşüniym çıkış yolunu bulamıyorum. tam bir yere geldim tak tıkanıyorum. bence hiç kafa yormayın
  • okuduğum bir teoride de bu karakterlerin akıl hastası olduğu ve iyileşmek için toplu seans yaptıkları ve bu yaşananlarında tedavinin bir parçası olduğuydu ama bi yerden sonra tıkanıyor bu teori, güzel teori ama dizi çok geniş olduğu için bu kadar ayrıntıyı nasıl toparlayacaklar merak ediyorum.
  • ilk teorinin gerçek olma ihtimali hugonun rüyasından sonra 02x18 bölümünde değinildi ve geçildi internette biraz inceleme yaptığımda bu konu ile ilgili pek çok (özellikle sayılarla ilgili) teori buldum.

http://www.4815162342.com/forum/viewtopic.php?t=21984

daha hepsini okumaya vakit bulamadım.bence daha önemli bir ayrıntı bazı isimler önemli filozoflara ait " John Locke, Rousseau" özellikle John Locke hem doğa felsefesi üzerine yazmış olması olaya biraz derinlik veriyor bakalım nereye gidecek..[
  • link için teşekkürler wastman. ordakiler bayağı uçmuşlar. güzel teoriler.
  • 2x6 dayım henüz, deli gibi sardım diziye.
    cLk'nın belirttiği tüm teoriler olası, kurguda hiç açık yok şu ana kadar.
  • -----------spoiler------------

eaten denen adam aynı zamanda sayyidin intihar komandası olan ve kendini öldüren arkadaşıydı. yani sayyidin hayatından kareler gösterilirken eatenın ölmüş olduğunu gördük ama adam hala ada da ve canlı bu olayı nasıl toparlayacaklar acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vikings dizisi hakkında.
    12 yıl önce açıldı
    The Sopranos Finali Hakkında?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: cLk

eaten denen adam aynı zamanda sayyidin intihar komandası olan ve kendini öldüren arkadaşıydı. yani sayyidin hayatından kareler gösterilirken eatenın ölmüş olduğunu gördük ama adam hala ada da ve canlı bu olayı nasıl toparlayacaklar acaba

yok yaa abi ne alakası var
  • quote:

böyle birşey olması imkansız çünkü ethan ı yakalayan grubun içinde sayid te vardı ve senin dediğin gibi bişey olsa sayid "lan bu bizim essam" der yanağına iki öpücük kondururdu
    karıştırıyor olmalısın

• yafu daha önce de söyledim bir sabah güneş ışıklarının etkisi ile uyanır ve perdeleri ardına kadar açar. Şişko göbeğine bakar işe geç kaldığını anlar. Evet evet bu Hurleyden baskası değildir ve içinden mırıldanır
    "Ne rüyaydı be"
  • quote:

aynı adam değilmiş ben çok benzetmiştim onun için araştırmadım bile ama şimdi buldum

essam >>http://www.imdb.com/name/nm1334507/

ethan >>http://www.imdb.com/name/nm0544611/

yanıltmak için benzer kişi seçmişler kesin bende sazan gibi yedim
    http://www.patriotresource.com/lost/pics/characters/essam.jpg
    http://solitaryphoenix.com/Lost_EthanRom.JPG

• arkadaşlar teoriler için aşağıdaki adrese bakın.özellikle "mükemmel teori" ve "kayıp ada " teorisi çok iyi. bunun dışında anasayfa da 3.sezonun yeni bölümlerinden 30 ar saniyelik bölümleri gösteren Lost Moments' e mutlaka bakın. 3.sezon Desmond ın sezonu olacak gibi . öbür tarafta Jackgillerin bulunduğu adada olaylar çok ilginçleşiyo. AYrıca yine anasayfada ilginç bişey var. Sayid Sun ve Jin in gördükleri 4 parmaklı heykel kalıntısı şaşırtıcı derecede Özgürlük heykeline benziyo.

http://www.yuzsekiz.com/category/teoriler/
  • Sen daha yenmi başladın la losta (:

En cok konusulan ve tartısılan 3 teorı var..

1. akıl hastanesi teorısı..Hepsının ortak bir noktası olmalı..buda hepsının hasta olduguyla ilgili ve düzelmek için toplu bir seans içinde olmaları..

2.rüya teorısı..Gördüğümüz hersey hurleyın rüyası..Dizidekı tüm karakterler tüm olaylar hurleyın günlük yaşamında karşılaştıgı kişiler ve olaylar..amcamın rüyalarına aksedio..

3.deney teorısı..Askerı bir amaca hizmet eden bir teorı..Bir grup bilimadamının akıl ve beyın gücüyle kötülüğe karşı gelmek istemelerı..mesela siyah dumanı falan bu grup yönlendırıo die bahsedılıor..

Mükemmel kurgu mukemmel bir dizi..

• saviola83,

öncelikle link için teşekkürler.
    http://www.4815162342.com/forum/viewtopic.php?t=21984 wastman arkadaşımızın verdiği bu linkte o mükemmel teori ultima teori olarak geçiyor ve yazan adam topicinin başına "bu teori öldü" yazmış. çünkü o teoriyi 1. sezona göre yazmış anladığım kadarıyla.

o ayak olayına gelirsek, dediğin doğru olabilir, doktorun babasını, ekonun kardeşini, katein siyah atı görmesi olayı gibi halisünasyonmuydu acaba yoksa orda gerçekten öyle bir ayak varmı.

animatrixi seyretmiş birisi olarak aklıma şu geliyor, eğer yukarıda bahsettiğim 2.şıkka göre düşünürsek (yani adanın gerçekten dünyada var olduğunu sayarak) o adanın olduğu bölge bozulmuş gibi muhtemelen manyetik güçlere bağlanır bu olay(philedelpiha deneyi), yani animatrixi seyrettiyseniz orada matrixin içinde bozulmuş alanlar oluyordu, mesela yerçekimi kayboluyor, sadece küçük bir alana yağmur yağıyor falan. burada da manyetik olayların etkisiyle insan düşüncelerinin gerçekleşebildiği bir "bozuk" alan oluyor olabilir, animatrixde kodların bozulmasıyla o alanlar oluşuyordu burada da manyetik alan etkisiyle o alan garipleşiyor olabilir. walt ve babası kayıkla giderken kaçacak biryerleri yok nasılsa demişti othersların başındaki eleman. yani orayı bozuk bölge olarak düşünelim kayıkla ilerlerken o bozukluğun etkisiyle belli bi yere kadar gidilebiliyor bir çizgiden sonra geri ışınlanıyor olablir.

..a........b.........c.. yani kayıkla b noktasından çıkıyorsunuz c ye gelince sizi a noktasına ışınlıyor, dolayısıyla kaçacak bi yeriniz olmuyor

• dizide epey ilerlemiş arkadaşların dikkatine:

youtube'a "alvar hanso" yazın..

ve abimizin, prezentasyon yaptığı 5-6 dk.lık bir video var onu bir izleyin!
  • quote:

Orjinalden alıntı: saviola83

mükemmel teoriyi okudum..
    ne biçim bir dizi bu ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: saviola83

arkadaşlar teoriler için aşağıdaki adrese bakın.özellikle "mükemmel teori" ve "kayıp ada " teorisi çok iyi. bunun dışında anasayfa da 3.sezonun yeni bölümlerinden 30 ar saniyelik bölümleri gösteren Lost Moments' e mutlaka bakın. 3.sezon Desmond ın sezonu olacak gibi . öbür tarafta Jackgillerin bulunduğu adada olaylar çok ilginçleşiyo. AYrıca yine anasayfada ilginç bişey var. Sayid Sun ve Jin in gördükleri 4 parmaklı heykel kalıntısı şaşırtıcı derecede Özgürlük heykeline benziyo.

o siteye bakmazmıyız saviola,mükemmel bir lost sitesi
    ya su akıl hastanesi teorisi akla yatkın geliyor,dikkat etsenize jack son bölümlerde bi anormalleşti,herşeyi ve herkesi tersleyip sinirleniyo artist midir nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 17 Ocak 2007; 23:17:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: serseri

yafu daha önce de söyledim bir sabah güneş ışıklarının etkisi ile uyanır ve perdeleri ardına kadar açar. Şişko göbeğine bakar işe geç kaldığını anlar. Evet evet bu Hurleyden baskası değildir ve içinden mırıldanır
    "Ne rüyaydı be"

O rüyanın ben taaa...

6 sezon rüyamı görülür bea

• Bence gerçek bir hayat.
  • Ya beyler rua olmasi imkansiz cunku sonunu dusunursek bu kadar basite kacilmaz...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.