Şimdi Ara

The Sopranos Finali Hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az önce bitti dizi ilk önce şunu demeliyim ki insanı harbiden boşluğa düşürüyor.Bundan sonra hiç bir mafya babası benim gözümde öyle ahım şahım gözükmez bu adamdan sonra.Bütün karakterler mükemmel bir biçimde işlenip bize sunuldu.Kısacası bir başyapıt bitti.Ama bitiren herkeste olduğu gibi bende de soru işaretleri var diziyi bitirmeyen okumasın.Bir çok sitede gördüm büssürü alternatif sonlar ama sizin görüşünüzü merak ettim.

Tony soprano harbiden ölüyor mu siz ne düşünüyorsunuz?Bazıları tony'nin bobby ile konuşmasında ki şeyi anlatıyor işte bobby soruyor tony'ye ölüm nasıl bir şey diyor.Tony'nin cevabı da anlık bir karanlık diye cevap veriyor.Ayrıca diziyi her zaman tony'nin gözünden izledik onunla yattık onunla kalktık,onun ruh halini gördük onun rüyalarına girdik bu yüzden ölümü tony'nin gözünden gördük yani anlık karaltıyı direk onun gözünden hissettik diyen var.Ayrıca tony bir bölümde oğluna godfather'da ki en güzel sahnenin restorantdaki michaelin'in silahı tuvalatten alıp gidip babasını intikamını almak için adamları vurduğunu anlatıyor oğluna.Finalde ki ceketli adamın nasıl tony'e sürekli bakıp sonrada tuvalete gitmesi ordaki sahneyi hatırlatıyor bize.Bu da tony'nin ölümünü anlatıyor bize diyen var.Mutlu mesut hayatlarına devam ettiler diyenler de var.Şahsen ben öldüğünü düşünüyorum bu kadar şeyden sonra siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 21 Haziran 2015; 22:12:13 >

• Ben de merak ediyorum yok mu bir şeyler bilen cevaplamak isteyen?
    Yönetmen ölmüyor diye açıklama yapmış falan dediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: cannycvs

Ben de merak ediyorum yok mu bir şeyler bilen cevaplamak isteyen?
    Yönetmen ölmüyor diye açıklama yapmış falan dediler

Genel kanaat öldüğü yönünde oyuncuyla birlikte bizlerde karanlığa gömülüyoruz gibi gözüküyor. Yönetmeni boşver

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ölüyor, yönetmenin ölmüyor demesi Soprano hayranlarına karşı hafif bir su serper nitelikte hepsi o. Siyah ekran geldiği zaman kurşunu yiyor Tony..

• Olmedigini sandigim adamin oldugunu ogredim sayende
    Finali izlerken godfatherdaki sahnenin aklima gelmesi cok zordu zaten ama soylediklerini okuyup tekrar izleyince kesinlikle oldugunu soyleyebilirim. Kameranin iki defa adama odaklanmasi ve dizide gordugumuz bir karakter olmadigi halde wcye gidisine odaklanmasi, en sonunda da goruntunun birden kopmasi, ekranin bir sure siyah kalmasi hep buna isaret bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılmamış bir sahnenin tartışmasını yapmak yersiz. Ölmüş olabileceğine dair bazı ipuçları var, ama kesin olan, finalin yazılmadığıdır. Ayn kişi, Yapımcı, hikayenin Yaratıcısı ve final bölümünün yönetmeni olduğuna göre, ağzından ne çıkarsa, doğrusu bu olur. Ölmediğini açıkladığını hatırlamıyorum. Bu yönde hiç haber görmedim.

Sopranos, ölüm yada Yaşamdan daha büyük hikayeler anlatıyordu. Tony'nin ölümünü sorgulayanlar, bu eseri boşuna izlemiş ve hiç anlayamamıştır. Mafyayı, toplumdaki kutuplaşmayı, Çeteleri, güçlünün nasıl kahraman ilan edildiğini, yetkilerini Kötüye kullanan idarecileri, adaletsiz siyasetçileri, Gençlerin bir Sürü pis işte kararan hayatlarını, en önemlisi de, toplumun ahlaki değerlerini, tartışmak gerekiyordu. Yapımcının neden böyle bitirdiğini açıklayayım; Dünya'da ne kadar "insan" olduğunu merak ediyordu. Bence, cevabını almıştır. Herkes, Tony'nin ölüp ölmediğini tartışıyor. Kimse, gençleri kötü yola iten sistemi sorgulamıyor. Olay bu. Tony'e sonunda ne olduğu değersiz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• The Sopranos'un finalinde ekrana bakıp kalmıştım ya. Sonra ben de merak edip biraz internete baktığımı hatırlıyorum. En son benim aklımda da yönetmenin Tony'nin ölmediğini açıkladığı gibi bir şey kalmış ama yine de tam olarak ne olduğu hala bilinmiyor.

@squhze: Söylediklerinde haklısın ama böyle bir final yapan adamlar gayet de finalin konuşulmasını, tartışılmasını istemişler ki yapmışlar diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SPARTACUS HAKKINDA
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quduz_qunduz kullanıcısına yanıt
    Hikayenin sonunda Tony'nin yaşadığını net olarak gösterseydiler, insanlar tüm sezonlarda işledikleri olayları tartışacaktı. Zaten önlerindeki tek Seçenek buydu. Ama, Yapımcı, farklı bir konu ortaya atarak, rekabet yarattı. Herkes de, bunun üzerine atladı. Açıkça söyleyeyim, diziyi bitirdiğimde, Meadow'un avukat olmasını ve yoksul kesimin haklarını savunmasını düşünüyordum. Tony'e ne olduğunu çok merak etmedim. Lüks içinde yetişen bir Kızın, ekonomik ve sosyal anlamda toplumun tabanını görebilmesi beni etkilemişti.

Yapımcı, insanların, Tony'nin durumunu mu yoksa hikayedeki diğer bölümleri mi tartışacağını görmek istediği için böyle final yaptı. Herkes, Tony'i tartışırsa, boşuna konuşmuş olacaktı ki, öyle de oldu. Aslında, tüm sezonlarda anlatılanlar, Tony'den daha önemliydi. Ama, insanlar bunu göremiyor...

Hayatının hepsini camide geçirirsin, bir gün meyhaneden arkadaşını almaya gider ve orada ölürsen, herkes seni ayyaş olarak hatırlar. Bu doğru değildir.

Tony ölse yada yaşasa, bu saatten sonra ne fark edecek? Zaten, onu Canlandıran Aktör öldü. Hikayenin devam etmesi mümkün değil. Aktör yaşasaydı da, yeniden çekim yapılmayacaktı. Tony, Ölse de, yaşasa da, olay orada bitti. Bence, insanların finalden çok, içeriği tartışması gerekiyordu. Yapımcı da,bunu hedeflemişti, ama olmadı. Herkes, sadece finali gördü...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• vay arkadaş 2 sene sonra gene aklıma geldi tony reyis be.Ne diziydi anasını satayım.Hala ara ara finalde çalan bu şarkıyı dinlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 19 Eylül 2017; 13:53:27 >
  • saat gece 5 şimdi bitirdim , bu 1 house 2 derim harbi sağlamdı.
  • hey gidi hey bitireli 4 sene olmuş be :(

hala tadı damağımda. Blutv denen gereksiz oluşum diziyi bir anda kaldırmasaydı şuan 2.sezon 'dan devam ediyor olacaktım.

velhasıl kelam özledik be tony reis
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

hey gidi hey bitireli 4 sene olmuş be :(

hala tadı damağımda. Blutv denen gereksiz oluşum diziyi bir anda kaldırmasaydı şuan 2.sezon 'dan devam ediyor olacaktım.

velhasıl kelam özledik be tony reis
    normalde sitcomlarda bile sıkılıp mola veren biriyim. dün keyif alarak 4 bölümü 1 günde bitirdim.

gerçekten bitince insan bir boşluğa düşüyor.
  • Live by the sword, die by the sword
  • quote:

Orijinalden alıntı: K1NG Ç.

normalde sitcomlarda bile sıkılıp mola veren biriyim. dün keyif alarak 4 bölümü 1 günde bitirdim.

gerçekten bitince insan bir boşluğa düşüyor.

Alıntıları Göster
    hocam tadını çıkar. Bende hiç izlememiş olmayı dilerdim şuanda. Yok bunun gibisi be.
  • Got'un rezalet finali sonrası finali sonrası efsane finali saygıyla selamlıyorum.Benim için en iyi finallerden biriydi diğeri Six feet under

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asosyal adam -- 2 Haziran 2019; 3:5:2 >
  • Bende az önce bitirdim diziyi. Sahnenin verdiği mesajlar bir yana, mantığını çözemedim. Sanki gönderme yapmak için çekilmiş gibi.

Sonuçta Tony'nin düşmanı kalmadı, kim onu ne için öldürsün bu saatten sonra ? Tek düşmanları olan New York ile anlaştılar ve onlar da Phil'e ne yapıyorsanız yapın dediler, Phil'de öldüğüne göre daha kim kaldı ? Kimse. Neresinden baksan mantıksız. Benim düşüncem, mafya dizisi olduğu için ne siyah ne de beyaz bir sonla bitirmek istemediler bu yüzden de gri bir son tercih ettiler. Nasıl olsa dizinin son sahnesi, öldüğünü görmedim ya o bana yeter :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emperor Karl Franz

Bende az önce bitirdim diziyi. Sahnenin verdiği mesajlar bir yana, mantığını çözemedim. Sanki gönderme yapmak için çekilmiş gibi.

Sonuçta Tony'nin düşmanı kalmadı, kim onu ne için öldürsün bu saatten sonra ? Tek düşmanları olan New York ile anlaştılar ve onlar da Phil'e ne yapıyorsanız yapın dediler, Phil'de öldüğüne göre daha kim kaldı ? Kimse. Neresinden baksan mantıksız. Benim düşüncem, mafya dizisi olduğu için ne siyah ne de beyaz bir sonla bitirmek istemediler bu yüzden de gri bir son tercih ettiler. Nasıl olsa dizinin son sahnesi, öldüğünü görmedim ya o bana yeter :D
    dostum mafya babasının düşmanı mı biter? illa karşında belli büyük baş bir düşman olması gerekmez ki, bir gün kötülüğünün dokunmuş olduğu sıradan bir adam bile kafası atarsa vesaire gidip bir çılgınlık yapabilir.

dizide çok fazla şey öldüğünü gösteriyor. hatta yanlış hatırlamıyorsam dizi yönetmeni de öldüğünü açıklamıştı galiba

tony'in oğluna godfather'da ki en sevdiği sahne olan michael'in tuvaletten silahı alıp restorantta ki adamları taramasıydı. son sahne de bunun aynısıydı bir nevi. tuvalete giden adamı alakasız bir şekilde zoom etmeleri falan. ayrıca bobby ile kavga ettikten sonra botta oturdukları bir sahne vardı. orada bobby ölünce ne olur diye sorduğunda tony bilmem sanırım ekran kararır cinsinden bir cevap vermişti.

biz zaten tony'in kendisini izliyorduk dizide. onun rüyalarına giriyorduk, onun hayallerini vs vs. görüyorduk. son sahnede de onun gözünden ölümü gördük.

böyle saçma sapan bir son niye durduk yere yapsınlar yoksa tak diye?

• İlk mesajda yazmışsın zaten bunları o yüzden "sahnenin verdiği mesajlar bir yana" dedim. Finalini yapmış bir diziden bahsediyoruz. O sahnede silah sesi dahi gelseydi bütün bunlar teoriden ibaret. Mafya babasının düşmanı bitmez doğru fakat 6 sezon boyunca hangi mafya babasının daha doğrusu patronunun başına böyle bir olay geldi dizide ? Kaptanları ortadan kaldırmak için bile o kadar toplantı vs. yapılıyordu, mafya babasını tam da barış yapıldıktan sonra öldürmek pek de Sopranos dizisinde olabilecek birşey değil. Üst mesajda yazdığım gibi gri bir sonu tercih ettikleri için böyle bir sahneyle bitirmiş olabilirler.

Olay örgüsüne baktığımızda da sahnenin mantıksızlığı göze batıyor. Son sahnede hikayenin başladığı andaki düzen sağlanıyor. Bu örgüyü tekrar neden bozasın ? Bu olay örgüsünü bozmak demek sezon finali demek, final değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.