Şimdi Ara

LOW LEVEL FORMAT BİLGİSİ OLAN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşımın netbook'una yeni sistem kurmaya çalışıyorum. kurdum da.
    ama kurduktan belli bir süre sonra "hard diski değiştirseniz iyi olur, durumu iyi değil, verilerinizi yedekleyin" gibi bir uyarı vermeye başladı.
    onlarca defa sitem kurdum, böyle bir uyarıyla ilk defa karşılaşıyorum. Win 7 nin değişik versiyonları, win 8 kurdum aynısını yaptı.
    sistem çalışıyor ama böyle bir uyarı veriyor. rahatsız edici tabii.

değişik programlarla hard disk yüzey testi yaptım bad sektör görünmüyor.
    en son HDD Low Level Format Tool 4.25 çalıştırdım. aşağıda rapor dosyası var.

bu rapordaki verileri nasıl yorumlamak lazım?

Valla inat ettim ben bu diske bu sistemi kuracam!
    SMART kısmının raporu şöyle:

Current date and time: 5/30/2013 12:07:38 PM
    HDD Low Level Format Tool 4.25;http://hddguru.com
    SMART data for [0] WDC WD1600BEVT-22ZCT0 11.01A11 [160.04 GB]

Attribute Current Worst Raw Note
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    1 01 Read error rate 199 198 12787
    3 03 Spin up time 159 157 1050
    4 04 Number of spin-up times 99 99 1947
    5 05 Reallocated sectors count 47 47 1218
    7 07 Seek error rate 200 200 0
    9 09 Power-on time 92 92 6304
    10 0A Spin-up retries 100 99 0
    11 0B Calibration retries 100 100 0
    12 0C Power Cycles 99 99 1390
    192 C0 Power-off retract count 200 200 279
    193 C1 Load/unload cycle count 198 198 7131
    194 C2 HDA Temperature 106 83 37 (37 degrees)
    196 C4 Reallocate event count 8 8 192
    197 C5 Current pending sectors 200 200 0
    198 C6 Offline scan UNC sectors 100 253 0
    199 C7 Ultra ATA CRC Error Rate 200 200 0
    200 C8 Write error rate at preamp 100 253 0

SMART NEDİR : http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.

• sanırım çaylak seviyesinin üzerinde forumdan yardım beklememek lazım.
    geyik bir konu açsam 10 tane öneri gelirdi.
  • killdisk programı ile us dod seçerek harddiske format at biraz uzun sürüyor ama ilk günkü gibi temizliyo harddiski

eski verileri bile yok ediyor
  • unutmadan ben dos versiyonunu kullanıyorum. active killdisk programını iso olarak bir cdye kaydediyorsunuz.

bilgisayarı bu cd ile başlatıyorsunuz. Pc açılırken aynı Windows yükleme ekranı gibi pcyi cdden başlatıp

programı kullanıyorsunuz.
  • Low level format'tan sonra son defa window 8'i kurmuştum az önce. Vereceği uyarıyı beklemeye başladım.
    Aynı uyarıyı yine verirse, en sonuncu olarak son defa killdisk'i deneyeyim.

bu arada benzer problemi olan arkadaşlar aradığında faydalansın,
    killdisk indirme link'ini vereyim: http://www.killdisk.com/downloadfree.htm

DVD okuyucu yok bende. CD-DVD mi kaldı artık allasen!
    USB üzerinden boot edebiliyor, sistem kurabiliyorsunuz.

• HDTune ile health kısmından ekran görüntüsü koyarmısın?
  • evet, az önce yine o uyarıyı verdi. şöyle bir şey:

https://store.donanimhaber.com/fc/0b/db/fc0bdb4b81f76b26f18ed7b48fa7e3b1.jpg

killdisk'i denedikten sonra, HDD Tune sonucunu paylaşayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badcluster -- 30 Mayıs 2013; 15:52:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: badcluster

evet, az önce yine o uyarıyı verdi. şöyle bir şey:

Sata xp ler var onları dene ama önce format atarken harddiski 4 e böl sorunun böyle çözüleceğine inanıyorum Windows 7 kurmayı dene ilk sonra sata xp yi ÖRN:

1TB harddiski

c:250gb
    d:250gb
    e:250gb
    f:250gb

C diskini istediğin gibi ayarla diğer 3 taneyi orantılı ver her program sektörün bozuk olduğunu göstermiyor format işlemin bittikten sonra aynı hatayı almazsan diğer 3 bölümü birleştir c ve d olarak 2 disk kullan sonucu merakla bekliyorum daha önce bende işe yaradı disk temizleme yaptığımda kitleniyordu falan bazı programlarda sektör hatası veriyordu bu yöntemle yok oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: star mode

quote:

evet, az önce yine o uyarıyı verdi. şöyle bir şey:

Sata xp ler var onları dene ama önce format atarken harddiski 4 e böl sorunun böyle çözüleceğine inanıyorum Windows 7 kurmayı dene ilk sonra sata xp yi ÖRN:

1TB harddiski

c:250gb
    d:250gb
    e:250gb
    f:250gb

C diskini istediğin gibi ayarla diğer 3 taneyi orantılı ver her program sektörün bozuk olduğunu göstermiyor format işlemin bittikten sonra aynı hatayı almazsan diğer 3 bölümü birleştir c ve d olarak 2 disk kullan sonucu merakla bekliyorum daha önce bende işe yaradı disk temizleme yaptığımda kitleniyordu falan bazı programlarda sektör hatası veriyordu bu yöntemle yok oldu.

killdisk'e başladım. sanırım biraz uzun sürecek. sonuç olmazsa söylediğiniz yönteme bakacam. neticeyi de paylaşırım.

• quote:

arkadaşımın netbook'una yeni sistem kurmaya çalışıyorum. kurdum da.
    ama kurduktan belli bir süre sonra "hard diski değiştirseniz iyi olur, durumu iyi değil, verilerinizi yedekleyin" gibi bir uyarı vermeye başladı.
    onlarca defa sitem kurdum, böyle bir uyarıyla ilk defa karşılaşıyorum. Win 7 nin değişik versiyonları, win 8 kurdum aynısını yaptı.
    sistem çalışıyor ama böyle bir uyarı veriyor. rahatsız edici tabii.

değişik programlarla hard disk yüzey testi yaptım bad sektör görünmüyor.
    en son HDD Low Level Format Tool 4.25 çalıştırdım. aşağıda rapor dosyası var.

bu rapordaki verileri nasıl yorumlamak lazım?

Valla inat ettim ben bu diske bu sistemi kuracam!
    SMART kısmının raporu şöyle:

Disk arızası sadece BAD Sector ile olmaz.

Bunun dışında motorun devir alma süresi, alamazsa tekrar başlatma tekrarı, kafa yükleme-konumlama süresi, olmazsa tekrar deneme sayısı, okunan izlerde hata düzeltme sayısının fazlalığı vb birçok husus da SMART ile izlenir.

Eğer SMART böyle bir uyarı yaptıysa (BAD sector olmadığına göre) motor veya kafa mekanizmasında sorun var demektir. Ve bu uyarı da kolay kolay verilmez.

Bence diski değiştirseniz iyi olur.

• Boşa killdisk vs.. ile vakit kaybetme. Büyük ihtimalle harddiskin işi bitmiş zaten. Deneyeceğin hiçbirşey HDD Low Level Format Tool'un yaptığından farklı birşey yapmayacak.
    HdTune healt kısmından zaten sorunun ne olduğu ortaya çıkacak. Boş yere daha fazla vakit harcama low level yazılımları ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Bunun dışında motorun devir alma süresi, alamazsa tekrar başlatma tekrarı, kafa yükleme-konumlama süresi, olmazsa tekrar deneme sayısı, okunan izlerde hata düzeltme sayısının fazlalığı vb birçok husus da SMART ile izlenir.

Eğer SMART böyle bir uyarı yaptıysa (BAD sector olmadığına göre) motor veya kafa mekanizmasında sorun var demektir. Ve bu uyarı da kolay kolay verilmez.

quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Boşa killdisk vs.. ile vakit kaybetme. Büyük ihtimalle harddiskin işi bitmiş zaten. Deneyeceğin hiçbirşey HDD Low Level Format Tool'un yaptığından farklı birşey yapmayacak.
    HdTune healt kısmından zaten sorunun ne olduğu ortaya çıkacak. Boş yere daha fazla vakit harcama low level yazılımları ile.

ben zaten ilk SMART test sonucunu o yüzden göndermiştim.
    Orada diskin okuması, yazması, olması gereken değer, benim diskin değeri falan rakamsal listelemiş..
    Ben o verileri tam yorumlayamadım.

diski değiştirmek en kolayı tabii ki, ama sorun varsa sebebini öğrenmek lazım o yüzden atraksiyon deniyoruz
    antreman gibi yani.. yoksa 160GB'lık basit bir disk.. benim eski notebook'un 250GB'lık diski vardı onu takarım arkadaşa hibe ederim sorun değil..

killdisk sanırım 10 saatte ancak bitecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badcluster -- 30 Mayıs 2013; 18:47:31 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Boşa killdisk vs.. ile vakit kaybetme. Büyük ihtimalle harddiskin işi bitmiş zaten. Deneyeceğin hiçbirşey HDD Low Level Format Tool'un yaptığından farklı birşey yapmayacak.

ben zaten ilk SMART test sonucunu o yüzden göndermiştim.
    Orada diskin okuması, yazması, olması gereken değer, benim diskin değeri falan rakamsal listelemiş..
    Ben o verileri tam yorumlayamadım.

diski değiştirmek en kolayı tabii ki, ama sorun varsa sebebini öğrenmek lazım o yüzden atraksiyon deniyoruz
    antreman gibi yani.. yoksa 160GB'lık basit bir disk.. benim eski notebook'un 250GB'lık diski vardı onu takarım arkadaşa hibe ederim sorun değil..

killdisk sanırım 10 saatte ancak bitecek..

Hocam KillDisk sonucunuz nedir düzeldi mi?

• çok fazla uğraşamadım, zaman olmadı.. başka diskle devam ettim.. sorun öyle kaldı yani..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.