Şimdi Ara

Low Level Format Tool programı hakkında soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu ''Hard Disk Low Level Format Tool'' programı ile harici hdd'me format attım herhangi bir problem olmadı.. Ancak bu program ile dahili hdd'me yani windows'un kurulu olduğu hdd'me format atabilir miyim? Şuan teknik olarak sanki bana atılmaz gibi geliyor ama belki Bios'tan başlatır mı acaba sorusu kafamı kurcalıyor?

• atılır ama diye atacaksınız hdd ile sıkıntınız mı var, eğer varsa atın çünkü bu format şekli gerçekten lazım olduğunda kullanılması gereken bir durumdur çok sık yapılırsa ömrünü azaltırsınız diskinizin
  • şuanda geçici bir hdd kullanıyorum.. Harddiskim bozuldu emaneten bir hdd aldım yenisini alınca da bunu tekrar satıcam.. satmadan önce low level format atmayı dusunuyorum.. Hem belgelerimin güvenli olarak silinmesi hem de sağlıklı bir hdd teslim etmek adına..
  • Şimdi bu konuda tam olarak emin miyiz windowsun kurulu olduğu harddiske 'Harddisk Low Level Format Tool'' Programıyla format atılabiliyor mu? Nası oluyor peki ben harici hdd'ye format atarken windows açık halde normal bir program gibi format attı.. Windows açıkken nasıl format atacak hdd'ye? Acaba o durumda pc'yi kapatıp bios'tan mı başlatıyor formatı?
  • Onun yerine veri temizleme yazılımı kullansan daha güvenli olmaz mı? Acronis gibi mesela.
  • Yaww ben neden hep tavsiye alıyorum da hiç soruma cevap alamıyorum acaba? Birşey biliyorum herhalde.. Buyrun HDTune hataları.. Bu yüzden low format atıcam! Tamam?

• Bir şey bilsen bozuk sektörlerin LLF ile düzeltilememe ihtimalinin yüksek olduğunuda bilirdin. "Hem belgelerimin güvenli olarak silinmesi", bu sözü biz gaipten duymadık herhalde, bakarsan senin mesajında olduğunu görürsün. LLF riskli ve hdd'lerde uzun süren bir iştir. Diskin kilitlenme ihtimali vardır. Son mesajından ancak öğrenebildiğimiz kadarıyla senin diskin durumunda bu risk alınabilir. Sistemi yüklediğin diskte windows altından yapamazsın ama dos altında çalışan disk silme programları ve başlangıç medyası ile windows'a girmeden yapabilirsin.
    Açık sorular sorarsan açık cevaplar alırsın. Bizler müneccim değiliz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 30 Mayıs 2012; 14:13:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • düzeltilir ya da düzeltilmez, onarır ya da onarmaz, kilitlenir ya da kilitlenmez! Ben sadece satıcağım kişiye hdd'yi max sağlıkta vermek istiyorum! İşlem sırasında da bozulursa da bozulsun umramdı mı? Değil.. alacak kişiye yanlış olur zaten öyle bir diski satmak..
    Sorum da gayet net, açık ve tartışmaya kapalıydı! LFF ile windows açıkken format atılır mı atılmaz mı? Bu kadar basit yaww! Nedenleri niçinleri işe karıştıran sizsiniz.. Yok hdd'niz bozulabilir, kilitlenebilir, gerek yok, dosyalarınızı temizleyebilirsiniz falan fulun tamam bunların hepsini biliyorum bunları niye karıştırıyorsunuz tek öğrenmek istediğim LLF format atar mı atmaz mı? bu kadar!
  • Arkadaşım bu forumda bir sürü insan birbirinden yardım istiyor ve yardım eden arkadaşlarda o kişinin bilgisayar bilgisini bilmedikleri için riskli durumlarda o arkadaşa alternatif ve risksiz yolları öneriyor. Bizim düşünceli davranmamız suç mu oldu şimdi.
    Bir önceki mesajında niyetini zaten anladım. O sarı işaretlerden kurtulayımda öyle satayım istiyorsun. SMART verileri silinemez, LLF ile onlardan kurtulabilceğini sanıyorsan yanılırsın. Diskinde o uyarılar dışındanda hatalar oluşmuş ama bu kadar eski bir diskte normal bir durum.
  • Tamam başkan eyw ben de seni anlıyorum.. Diski zaten sahibinden üzerinden emaneten aldım yenisini alana kadar pc'yi kullanabileyim diye.. yeni diski alınca da bunu bir şekilde değerlendiririz artık.. LLF'den vazgeçtim zaten belgelerimi güvenli şekilde siler diski biçimledirir ondan sora satar ya da atarım bi köşeye..

Yardımlarınız için tşekkurler..
  • Rica ederim.
    Yedek olarak tutulabilecek bir disk. Hdd'şer çok dayanıklı olmadıkları için sürekli hdd'ye ihtiyaç oluyor zaten. Eski olmasına rağmen güzel dayanmış ve daha da dayanacak gibi duruyor.
    Kolay gelsin.
  • Başkan sana birşey daha sorayım.. Zahmet veriyoruz ama.. Yeni hdd olarak WD Scorpio Black 500 GB WD5000BPKT düşünüyorum.. Nasıldır bu disk iş görür mü.. SSD'ye geçemiyoruz şuan baya tuzlu biliyorsun..
  • Newegg yorumları oldukça iyi (aşağıda link var). Dizüstü bilgisayarların performansları zaten sınırlı bir de 5400rpm'lik disklerle iyice çekilmez oluyorlar. Bu açıdan 7200rpm ve 16mb ön bellek iyi olmuş. Sata3 olması ise sadece pazarlama taktiği. Performansı fena görünmüyor. Dayanıklılık açısından bir şey demek zor çünkü sonuçta hdd, sınırlarına dayanmış bir teknoloji, bozulma ihtimali en yüksek donanımlardan. Şanslıysan kapasitesi yetmediği güne kadar tık demeden çalışabilir, umarım öyle olur.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136856

5400rpm 8mb'lık kardeşi Wd5000bevt'in performansı da bu şekilde:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 30 Mayıs 2012; 17:25:52 >

• saolasın cok yararlı oldu verdıgın bılgıler.. Ben o zaman alıyım bu hdd'yi.. Benim işimi görür.. Bozulma konusunda da sıkıntı yaşıyacagımı sanmıyorum.. Öteki bozulan hdd'ımi de sınırlenıp pc'ye 4/5 kere art arda vurma suretıyle başarmıştım zaten :)

Sata I'de çalışır di mi.. Benim pc sata I çünkü..
  • :) Allah iyiliğini versin. 2.5" diskler zaten narin oluyorlar, tepesine aldıkları yumruklara dayanmaları çok zor tabiki.
    Sata1 ve 2'de sorunsuz çalışır. Garanti süresi nedir? Bence özellikleri kadar önemli.
  • yumruk atamdım canım o kadar da değil :) Tokat diyelim :) Ama sadece hdd diil laptopun kasası bile biraz yamuldu sora düzellttim onu :) Biz Rize'liler sinirlenince bi an gözümüz bişe görmüyo öle cdroomun fırladıgını gorunce durdurdum kendımı :)

Şunu buldum.. Garanti süresi de 24 ay..
    http://www.exa.com.tr/wd/sabit_diskler/wd_25-327-16896.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y-s-n -- 30 Mayıs 2012; 16:51:01 >
  • Dediğim gibi hdd'ler pek dayanıklı olmadıklarından 3 yıl garantili olması baya işe yarıyor. Olmazsada yapılacak bir şey yok. Sonuçta kim satarsa satsın aynı distribütör girişliler ve garanti süreleri aynı. Marka açısından da seçenekler oldukça dar. Newegg'de garanti süresi 5 yıl yazılmış. Aldıktan sonra ürünü kaydedince (WD sietsinden) garanti süresi 5 yıl olur mu acaba? Eskiden kullandığım Wd Raptor kayıtlı ve 5 yıl garantiliydi ama o süre kayıttan mı geliyordu yoksa standart bir süremiydi bilemiyorum (raptor özel bir seriydi).

Yuh 215 liraymış! Düşmedimi bunların fiyatları hala?
  • valla bir çok yerde araştırdım baktım yok fiyatlar hep bu duzeyde hatta en iyi fiyat da bu şuan..
  • Pamuk eller cebe o zaman. Hdd'nin bozulması kötü zamana denk gelmiş. Bir iki aydır fiyatların düşeceğine dair haberler okuyoruz ve hep birlikte beklemedeyiz.
  • Valla ucuzlamasını bekliyim de demin konuyu okudum 5 ay önce selin etkileri giderildi üretime başlandı fiyatlar ucuzlayacak diye haber çıkmış ama 5 ay olmuş :) Bakalım ben de zaten hemen alamıcam şuan 1 ay kadar daha bekler sanırım.. ucuzladı ucuzladı, ucuzlamassa yapılcak bişe yok mecbur alıcaz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.