Şimdi Ara

LOW PROFILE EKRAN KARTI HAKKINDA ÖNERİLER ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nerdeyse 1 haftadır Dell xps 200 (Slim Kasa; Intel Lakeport-G i945G, Pentium D 830 3.0 Ghz, 1GB DDR2 533 SDRAM) bilgisayarıma uygun bir ekran kartı aramaktayım. Şöyle ki .. ben bilgisayarımı genelde multimedia amaçlı kullanan biriyim fakat gelin görün ki geçen hafta elime geçen oblivion dvd si acı gerçekleri yüzüme vuruverdi =) Oyunu, bırakın düşük fps de oynamak açamadım bile.. Standart windows mesajı "Bu programda bir hata oluştu ve kapatılacak" ile karşılaştım oblivion u açmaya çalıştığımda.. sonra araştırınca zaten anakartın üzerinde bulunan Intel GMA 950 nin T&L özelliği olmadığını gördüm, on board bi ekran kartı neticede.. neyse efendim =) gelelim asıl mevzuya.. acaba içeride durum ne die bakmak için kasayı açtığımda karşımda 1x ve 16x olmak üzere iki boş pci-e slotu buldum fakat gelin görün ki =) bunlar half height (low profile) yarım profil slotlar.. öle her aldığınız kartı takamıyorsunuz bildiğiniz üzere.. ve bunlar genelde daha güçsüz kartlar oluyorlar.. kısa bi araştırmadan sonra Galaxy 8600GT 256MB 540Mhz i gördüm bi sitede fakat ben bu kartı türkiyede bulamadım Galaxy 8600GT Slim ve bunu amerikadan getirtmeye kalksam bana 140$ a patlayacak.. öte yandan link e dikkatlice bakarsanız kartın low profile olarak gelmediğini ve üzerindeki demirin (bracket) değişmesi gerektiğini görüceksiniz.. normal bir low profile ın nasıl göründüğünü de şurdan kontrol edebilirsiniz Sapphire X1550. Arayışlarıma devam ederken fark ettim ki bazı ekran kartları isimlerinde "low profile" ibaresi taşımamalarına rağmen; eğer vga girişleri kart üzerinden bir kablo ile yapılıyor ise vga çıkışı iptal edilip, standart bracketlarıda low profile bracketlarla değiştirildiğinde, low profile kullanıma uygun hale geliyorlar.. Powercolor HD2400XT... Şimdi arkadaşlar bu kadar dert anlatmadan sonra benim sizden istediğim şudur =).. Nvidia yada ATI farketmez.. low profile olarak kullanabileceğim eli yüzü düzgün bir kart arıyorum =) Bu konudaki bilgilerinizi ve önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim... Tüm bu debelenmenin amacının oblivion olduğunu da göz önüne bulundurursanız daha da mesud olurum. Hatta biriniz çıkıp "yahu senin işini bu HD2400XT görür, oynarsın işte medium detayda 35-40 fps ile oblivion.. ne kasıyosun kendini bu kadar" derse mutluluğumu kelimelerle ifade edemeyebilirim=) Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thebrujah -- 1 Aralık 2007; 12:52:52 >

• kardes oncelıkle cok uzun yazmıssın okuyamadım valla yorgunum zaten soyle ekran akrtı modellerıne goz attım aradıklarından daha ıyı bır kart buhttp://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2113
  • yahu bende biliyorum tabiiki gidip 8600gts almayı da bi okuyun önce şunu =))) hiç bi donanım sitesinde değinilmemiş bi konu bu. donanımhaber in bi farkı olsun !!
  • kardes gunun yorgunlugu kafam yerınde degıl defalarca okudum ama bırsey anlamadım ben sana 8600 gts yı al demedım gt sonıc+ yı al dedım lınke bak ıstersen.
  • low profile kart arıyorum diyor yani fx5200 gibi ince kart olucak yani yarım slot kaplıcak tam slot değil
  • aradığın kart budur bence ama türkiyede bulmak için biraz zaman lazım eğer donanım gezilerim esnasında rat gelirsem işini görecek bir karta burdan sana linkini veririm

http://forum.donanimhaber.com/m_19351214/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: d@ngerusly

low profile kart arıyorum diyor yani fx5200 gibi ince kart olucak yani yarım slot kaplıcak tam slot değil

evet evet bravo =) en azından beni anlamaya çalışan biri çıktı =) fx5200 ün dediğin gibi tek slot kaplayan, bracket değişimi ve vga slotunun iptaliyle birlikte low profile için kullanılabilecek hale gelen ince versiyonları çoğunlukta.. küçük yapılı bi kart yani hatta pasif soğutmayla geliyo fln =) ama tabii benim sorumda örnek olarak verdiğim kartlara kıyasla çok eski ve düşük performanslı bir kart.. ben verdiğim örneklerin ayarında yada daha üst seviye öneriler bekliyorum sizden ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım Ekran kartı seçimi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BAŞKOMİSER_

aradığın kart budur bence ama türkiyede bulmak için biraz zaman lazım eğer donanım gezilerim esnasında rat gelirsem işini görecek bir karta burdan sana linkini veririm

http://forum.donanimhaber.com/m_19351214/tm.htm

OOO harika =) inanılmaz gerçekten ben ati de low profile olarak en yüksek 2400xt bulabilmiştim .. böle bişey de varmış =) tamam bakıcam türkiyede olup olmadığına .. Çok teşekkür ederim konuyu ciddiye alıp cevap verdiğiniz için.
  • Yukarıda bahsi geçen GeCube Radeon 2600XT Low Profile ı nerden bulabilceğime dair fikri olan ?
    Galiba çok yeni bi versiyonu bu kartın hiçbiyerde bulamadım ...

2400XT kullanıp oblivion oynamış olanlar izlenim aktarabilirler mi bide eğer varsa? tüm detayları max a çıkarıp oynamak gibi bi derdim yok zaten 2400xt yeter diyosanız aramaya gerek yok gidip direk alıcam low profile versiyonu olan bi kart 2400xt halihazırda..
  • elder scrools 4 icin tavsiye edilen sistemde ki ekran kartı x800 yada gf 6800.en yuksek sınır olarak x1900 ve gf 7800 sınırı verilmis.gf 6200 bile var desteklenenlerlisteside.zaten eski bir oyun.tahminim hd2400xt alırsan oynarsın.cunku 6200 den asagı kalmaz bu kart...
  • 2400 de yüksek çözünürlük sorun olabilir 2600 serisi işini görür ben zorlanmadan oynayabiliyorum oblivion ayrıca multimedya olarak kullandığından bahsetmişsinki sanırım piyasadaki en iyi multimedya kartları da 2600 ler hd film yetenekleri konusunda heralde forumun fanatikleri bile birşey demeyeceklerdir.bu nedenle acele etmeyip düşük profilli bir 2600 aramaya devam etmen daha mantıklı bu ara bende bi pc toplamaya çalışıyorum ve incelemelerim devam ediyor dediğim gibi rastlar isem sana bildireceğim
  • quote:

Orjinalden alıntı: thebrujah

Yukarıda bahsi geçen GeCube Radeon 2600XT Low Profile ı nerden bulabilceğime dair fikri olan ?
    Galiba çok yeni bi versiyonu bu kartın hiçbiyerde bulamadım ...

2400XT kullanıp oblivion oynamış olanlar izlenim aktarabilirler mi bide eğer varsa? tüm detayları max a çıkarıp oynamak gibi bi derdim yok zaten 2400xt yeter diyosanız aramaya gerek yok gidip direk alıcam low profile versiyonu olan bi kart 2400xt halihazırda..

2600 bulabilirsen çok daha iyi olur senin için, 2400 serisi 64bit olduğu için hayalkırıklığına uğratabilir. Tabi açacağın efekt ve oynayacağın çözünürlüğe de bağlı bu biraz.
  • Evet arkadaşlar haklısınız yukarda haber linki olan "low profile gecube 2600xt" yi beklemek en iyisi olucak hem benim hemde slim case pc toplamayı düşünen insanlar için.. dediğiniz gibi 2400xt ler günümüz oyunlarında yüksek detayda 30 fps nin altında kalıyolar çoğunlukla ki eğer yüksek çöz. den bahsediosak zaten durum hepten içler acısı.. fakat 2600xt de durum hayli farklı hatta 8600 GT den daha iyi bir kart olduğunu sölemekte yanlış olmaz sanırım..

2600xt low profile çıkmadan alışveriş yok gibi görünüyo bu durumda.. ama başka fikirleri olanlar da lütfen yazsınlar .. cevap verenlere de tekrar teşekkür ederim =)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.