Şimdi Ara

LP,SP aralarında ki fark ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdaslar aralarında kayıt sürelerinde fark var ama neden bu fark var,lp ne anlama sp ne anlama geliyor.lp yi secsem ne avantajım olur sp yi secsem ne avantajım olur,yardım edebilirseniz sevinirim

• dediğin gibi birinde daha fazla kayıt yaparsın ama görüntü kaybın olur.yani diyelimki biri saniyede 30 kare görüntü kaydeder diğer modda saniyede 10 kare görüntü kaydeder.bu durumda netlik kaybında olabilir.
  • LP, Long Play (uzun oynatım); SP Standart Play (normal oynatım) anlamındadır. İkisi arasında görüntü kalitesi olarak fark yoktur. İkisinde de saniyedeki bilgi akışı (yaklaşık 25 Mbps), saniyedeki kare sayısı (pal=25), format şekli (avi), kısacası her şey aynıdır. Tek farkları şudur: LP'de kaset daha yavaş döndürülürek aynı alana SP'den daha fazla bilgi sığdırılır. Yani aynı bilgi daha dar bir alana kaydedilir. Bu yöntemle 1 saat olan kayıt süresi 1.5 saate kadar çıkarılır. Tabi ki bunun sakıncaları var. LP olarak kaydettiğimiz bir kaset SP'ye göre daha çabuk bozulabilir, karelenmeler (bozulma) görülebilir.
    Benim başıma da geldi. Daha önceleri LP'de kayıt yapıyordum. Çektiğim bazı kasetleri tekrar izlediğimde sahnelerin bazılarında karelenmeler oldu. Tekrar izlediğimde aynı şeyler yine oldu. Daha sonra, yarım saat için bu riske değmez dedim ve bir yıldır SP'de kayıt yapıyorum. Daha az süre ama en azından rahatım. Tabi LP'de kayıt yaptığım kasetlerin çoğu sağlam fakat 10-20 yıl sonrasını bilemeyiz. Özellikle LP'de bir kasete üst üste birden fazla kayıt yaptığımızda bozulmaların görülme olasılığı daha çok yükseliyor (tabi bunlar benim gözlemlerim).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taysah -- 19 Ocak 2009; 2:06:59 >

• dediğin gibi daha açıklayıcı olmuş .SP kayıttan sonra LP de kayıt yapıyorum (bazen ) önceki çekimlerden bazı karelerin karıştığını fark ettimm.Bilgilerinize
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cas hızı 9-11 çok fark eder mi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.