Şimdi Ara

Yıldız ile İtü arasında ne kadar fark var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    eğitim ve bulma açısından çok bir fark var mı?

• itü den mezun olursan sırtın yere gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japonlaryapiyo -- 23 Haziran 2007; 3:30:56 >
  • Yıldızdan mezun olursan mühendislik yaparsın.İtüden mezun olursan mühendislik hariç her işi yaparsın .Tabii para kazanma anlamında.
  • kuş uçucu en fazla 6 km, okadar
  • İYİ BİR TESPİT OLMUŞ

BİR TANIDIGIM İNŞAAT MEZUNU AMA EKONOMİ DOKTORASI VAR

quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

Yıldızdan mezun olursan mühendislik yaparsın.İtüden mezun olursan mühendislik hariç her işi yaparsın .Tabii para kazanma anlamında.
  • İTÜ Erasmus programı ile Avrupa'ya en çok öğrenci göndere üniversitemiz...Bu sene 300 küsür öğrenci gönderilmiş...Her sene %25 arttırıyorlar mış....
  • yani istediğim bolumü yıldızda okumak varken daha düşük puanlı bir bolumu itüde okumak daha mı iyidir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: muhacir

yani istediğim bolumü yıldızda okumak varken daha düşük puanlı bir bolumu itüde okumak daha mı iyidir?

tabiki hayır...Her zaman tutkularının peşinden gitmelisin...Öyle çok daha başarılı olursun....
  • quote:

Orjinalden alıntı: muhacir

yani istediğim bolumü yıldızda okumak varken daha düşük puanlı bir bolumu itüde okumak daha mı iyidir?

bana göre kesinlikle yanlış bi düşünce, yıldız iyi bir üniversitedir, okunacak bir üniversitedir
    itü nün adı için istemediğin bi bölümde okumak akıllıca gelmiyor bana

özel bir şirkete girdiğinde üniversite önemlidir ama branş çok daha önemlidir
  • sen en iysi boğaziçine gel şaka bi yana itü bence daha iyi ama ben tercihimi sevdiğim bölümden yana kullanırdım
  • ikiside iyi üniversitelerdir. benim babam yıldız teknik mezunu makina mühendisliğinden ama eski mezun olduğu için bilgisayarı ve ingilizcesi yok onlar olmadığı halde iş bulmakta hiç zorlanmıyo sen bu bölümlerden mezun olursan bilgisayarın ve ingilizcen olcağı için(olmak zorunda) çok iyi yerlerde iş bulabilirsin
  • ben biraz calissam simdi ben de erasmusla barcaya giderdim ya herkesi yurtdisina yolluyorlar millet 1 sene hayatini yasiyor ama erasmusla yildizdan da gidefrsin yildiz cok kek
  • quote:

Yıldızdan mezun olursan mühendislik yaparsın.İtüden mezun olursan mühendislik hariç her işi yaparsın .Tabii para kazanma anlamında.

çok başarısız bir tespit olmuş, gerçekle hiç ilgisi olmayan...

ITU mezunu olursan da Yıldız mezunu olursan da mezun olduğun bölümle ilgili bir iş yapmak istersen yaparsın.

senin o meslekte gönlün yoksa üniversite ne yapsın...

ama ITU olacak diye istediğin bölüm dışında başka bölüm okuma...

Bir ITU mezunu olarak mezun olduğum bölümle ilgili mühendis olarak çalışıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TT

quote:

çok başarısız bir tespit olmuş, gerçekle hiç ilgisi olmayan...

ITU mezunu olursan da Yıldız mezunu olursan da mezun olduğun bölümle ilgili bir iş yapmak istersen yaparsın.

senin o meslekte gönlün yoksa üniversite ne yapsın...

ama ITU olacak diye istediğin bölüm dışında başka bölüm okuma...

Bir ITU mezunu olarak mezun olduğum bölümle ilgili mühendis olarak çalışıyorum...

Ben 1974 Yıldız girişliyim.O zamanki adı İ.D.M.M.A idi.Yukarıda alıntı yaptığın cümle anlayanlar için yıldızın pratik mühendis yetiştirmek de usta olduğunu anlatmak içindir.İTÜ mezunlarının değişik iş kollarında kelalaka branşlarda da tercih edildiklerinin altını çizdim sadece.
    Bu arada senin hakkındaki fikirlerim aynen duruyor.Bir daha benden alıntı yapmamanı rica ediyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: ronaldofb

ben biraz calissam simdi ben de erasmusla barcaya giderdim ya herkesi yurtdisina yolluyorlar millet 1 sene hayatini yasiyor ama erasmusla yildizdan da gidefrsin yildiz cok kek

Sen Yıldız'da okudun mu ki kek diyorsun? Her iki üniversitede okumuş gibi bir yorum yapmışsın. Herneyse Bence istediğin bölüme göre değişir. Tam olarak ne istediğini yazarsan daha iyi olur.
  • İnsaat istiyorum itu ilk tercih olmadi yildizdayim olmadi dokuz eylül

cok iyi gelirsede elektrk yazacagim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Seferoglu

İnsaat istiyorum itu ilk tercih olmadi yildizdayim olmadi dokuz eylül

cok iyi gelirsede elektrk yazacagim

yıllar once bende aynısını yapmıştım
    yıldız inşaat'ı tutturmuştum
  • peki itü deniz teknolojileri nasıldır?
  • @antiyoba

benim hakkımdaki düşüncelerin beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor, zira benim için değerleri yok...

burada amaç sidik yarıştırmak değil, ama şu var ki eğitim kalitesi, başarıları, yetiştirdiği insanlar,

mezunlarının iş bulma oranları vs. ile ITU nün Türkiye'de ayrı bir yeri vardır.

Yıldız ise son yıllardaki atılımlarıyla da gerçekten başarılı ve kaliteli bir üniversitedir.
  • merhaba

öncelikle nerede okursan oku işin çoğu sana kalacak okulda birşey öğrenilmez

iki okulunda ingilizce eğitimi birbirinden kötüdür

itünün daha fazla mezunu vardır ve türkiye de iyi pozisyondadırlar

iki üniversite de yurtdışında pek tanınmaz

itüde dersler daha zordur (ben demiyorum yıldızda iki bölüm birden okurken itüye gelen arkadaş diyor)

derslerin zor olması bir avantaj değildir zira okulda öğreneceklerinin en fazla yüzde onu işe yarar

yıldızın kampüsü güzeldir karı kızı boldur , itüde kampüs hayatı yoktur kız da fazla yoktur.

itü de daha fazla labaratuvar vardır

iş ilanlarında genelde (boğaziçi odtü itü) mezunu aruyoruz diye geçer yıldızda çok aranır ama bu üçlü kemikleşmiştir bkz: kariyer.net

boğaziçi ve odtü mezunları yurtdışında çalışmaya eğilimli oldukları için İTÜ nün piyasada kayda değer bir ağırlığı vardır.

son olarak aralarında uçurumlar yoktur fakat itüye daha yüksek puanlı öğrenci geldiği için okul daha rekabetçi ve zordur

işe girerken okulun ismi önemlidir ama işte tutunabilmek için senin ne bildiğin önemlidir dolayısıyla isimlere takılma

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.