Merhabalar. Egea cross 1.4 fire aracım var. Kmde 65-68 kuruş civarı yakıyor. Sakin kullanmıyorum. Bugün fiattan aradılar. Lpg dönüşümü için mayıs sonuna kadar kampanya varmış. 4900 tl ye landirenzo kit ile 5 yıl garanti bozulmadan dönüşüm yapılıyormus. Yılda ortalama 20bin km yapıyoruz. Lpg burda 4.10 lira civarı. Kaç litre yakar ne kadar sürede amorti eder hesaplamak istiyorum. Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lpg Dönüşümü Hakkında
-
-
Yanlışım yoksa Lpgde kilometrede yaklaşık 45 kuruş yakacaksın.
Şu an benzinde 100 kilometrede 65 lira > 20.000 bin kilometrede 13.000 lira yakarsın.
Lpg olsa 100 kilometrede 45 lira > 20.000 kilometrede 9 bin lira yakarsın.
Yani 15 ayda çıkarması lazım.
Bu kadar kısa sürede çıkarmaması lazımdı hesapta hata varsa düzeltin lütfen. Baya yoğunum hemen bi kafadan hesapla yazdım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hesap doğru sanırım. Yıllık km yüksek olunca amorti süresi kısalmış oluyor. Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rica ederim. Bu arada nerde yaşıyorsunuz merak ettim. İzmir'de lpgyi opetten 3.49'a aldım 3 hafta önce.quote:
Orijinalden alıntı: Riverside.Hesap doğru sanırım. Yıllık km yüksek olunca amorti süresi kısalmış oluyor. Teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 18 Mayıs 2021; 12:52:40 >
Balıkesir hocam
Balıkesirin neresi? Genelde lpg fiyatları 3.5-4tl arası.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
atiker grand taktır hocam 3000-3200 tl arası fiyatı var.landirenzoya değmez bence o kadar para vermek...
-
Lpg iyidir ama kit pahaliymis zaten 3000 kit olsa 2000 de servis payı garanti bozmuyor vs vs mantıklı dışarıda 3000 e olsa 500 ıvır zıvır muayene
Servis yapsa daha iyi kanımca birde lpg takınca araç çekişi düşecek sakin sürerseniz sıkıntı yok hayırlısı olsun
Hocam ben internetten baktım fiyatlara. Gerçekte daha düşük olabilir o zaman.
Teşekkürler yorumlar için. Birkaç hesap daha yaptım. Sanırım değmeyecek. Benzinle devam bir süre daha.
LPG'de 35 kuruştan fazla yakamazsiniz. Bu araca benzinde binmeye hiç gerek yok hemen taktırın keyfinize bakın.
Sedan egea 35 kurusun üzerine çıkmıyor LPG de (3.39 LPG fiyatı)
Kit dandik ve pahalı, prins silverline veya brc taktırın
Yılda 20 bine hemen taktırın. Ben daha önce lpg'li araç kullandığım için artık yılda 10 bin yapsam bile lpg ucuz olduğu için gözüme güzel görünüyor.
Ama şöyle bir durum var, 1.4 motorun yağ eksiltme meselesi nerelere gidecek hala belli değil, lpg ile de eksiltme artacaktır, taktıracaksanız pahalı demeyip bayide taktırın. İlerde dışarda lpg taktırmışsın garanti dışı kalmış bu rerororo diyemesinler. Tabi düşük bir ihtimal ama forumda böyle bir konu vardı, suçu bayi lpgciye, lpgci bayiye atıyor, ortada kalan siz oluyorsunuz.
Web sitelerindeki fiyatları dikkate almayın. Rekabetin yoğun olduğu bölgelerde istasyonlar sürümden kazanmak için ciddi indirimler yapıyorla.
Ankarada aygaz'ın sitesinde lpg fiyatı 4,16 gözüküyor. 3,29 a dahi satan aygaz istasyonları var. Sizin bölgede de 3,50-3,60 a rahatlıkla bulabileceğinizi düşünüyorum. En kötü ihtimal üzerinden litresi 3,60'dan hesaplama yapacağım.
Aracınız yaklaşık benzinde 9,5 lt tüketiyor. Lpg litre başında %20 fazla tüketim olur. Bu da 11.5 litre tüketime denk geliyor. Maksimumu hesaplamak için 12 litre desek. 12x3,60=43 kuruş tüketirsiniz. Araç ısınana kadar benzin tüketeceği için 2-3 kuruş da o yaksa(çok kısa mesafe kullanmadığınızı varsayıyorum) En köyü senaryoda 46-47 kuruşu geçmez tüketiminiz. En kötü senaryoda yaklaşık %35 tasarrufunuz olur.
Senelik 20 bin km için hiç düşünmeden lpg taktırmanızı öneririm. Egea lpgde sorun çıkaran bir otomobil değil. Yetkili serviste de dışarda da montaj yaptırabilirsiniz. Önemli olan kiti takan servisin işçiliği.
-
LPG kitleri o kadar pahalandı mı? Yoksa FIAT kazığı mı?
-
Hem fiat hem landirenzo kazığı bence :)
quote:
Orijinalden alıntı: cormenLPG kitleri o kadar pahalandı mı? Yoksa FIAT kazığı mı?
serviste takılınca motor garantisi veriyor ya o yüzden kazık fiyat çekiyolar.dışarıda en az 1000 tl aşşağısına yapılabilir.gerçi servis de kendi takmıyor o da dışarıda taktırıyor.sorunsuz fire motor için ben olsam asla servisde takdırmam.lpg nin atmosforik motoru bozduğuna daha şahit olmadım.
-
Araci yakin zamanda satmayi düşünmüyorsanız dusunmeden taktirin.
Lakin Atiker taktirin gecin, 1.4 Fire motorda sorunsuz kullaniyorlar.
Sisteme bi kere para verirsiniz. Benzine her hafta- ay.
Psikolojik olarak da ucuza gezince rahat oluyor insan.
Taktır geç, 20k km çok. zaten bu saatten sonra benzin öyle çok ucuzlamaz.
Yanlız ben balıkesirde 1.4 atmosferik arabayla 65 kuruş olayına takıldım. o kadar yakmaması lazım. Aynı balıkesirde 1.6 atmosferik toyotayla son 8 bin km ortalamam 7.2 litre. güncel fiyatlarla 56 kuruş sanırım. ki son dönem full şehir içi takıldığım için 7.0'dan çıktı oraya. Farklı motorlar olsa da lpg ile karşılaştırma babında 1.2 80 hp fiat'ımın 25 litrelik deposu 103-104'e doluyor, genelde şehir içinde takılırsam 280 km, ilçeye gidip geldiğimde 350 km, uzun yolda depoyu doldurup devam ettiğimde ise en çok 420 km(rekoru) götürüyor.
uyumlu bir motorda, güncel fiyatlarla lpg %40 civarı tasarruf sağlar muhtemelen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancar10 -- 22 Mayıs 2021; 16:57:2 > -
merhaba 1.6 easy otm sirket aracimiza sifirken servis uzerinden landi taktirdik. sorunsuz kullaniyoruz. landi veya prins ten sasmamanizi tavsiye ederim.
sehir ici 10-11 lt,sdisi 8-9 lt lpg yakacaktir.
1.4 olanlar biraz sorunlu,degisik bir landi versiyonu takiliyor diye duymustuk o ara.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X