Şimdi Ara

LPG KULLANIM VERİLERİM ACİL LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

araç 1997 model wolswagen polo 6n 75 bg 1,600 cc .

tüpde şehir içi 30-40 krş civarı yakıyor,

atiker marka sıralı sistem lpg bulunmakta.

lgp takalı çok olmadı zaten 3-4 ay oldu ve 15 bin km gibi yol gidildi.

çok yüksek bi rakam bu konuda neler yapmalıyız yardımcı olurmusunuz?

arabadan soguyorum böyle giderse,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluekinq -- 3 Aralık 2013; 11:56:40 >

• Bence lpg sisteminiz de bir sıkıntı yok araç benzinde çok yakıyor olmalı, önlemleri bu yönde almalısınız, motorunuzu testlere sokun.
  • ŞU AN SON DENEMELERİ YAPTIM VE TEKRARDAN FULLEDİM LPG DEPOSUNU ARAÇ 120 KM YOL GİTMİŞTİ VE 33 TL TÜP ALDI

120*33=0,275 YANİ KM YE 0,275 KRŞ Kİ YÜKSEK OLMAMAKLA BİRLİKTE YİNE DE STANDARTLARIN ÇOK ÜZERİNDE GİBİ GELİYOR BANA,

1,600 MOTOR OLMASININ DEZAVANTAJI MIDIR DESEM ANCAK BU KEZ DE KASA HAFİF ARAÇ 940 KG

BUJİLERE , HAVA FİLTRESİNE VE LPG FİLTRESİNİ KONTROL ETTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM FAYDASI OLURMU ACABA?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluekinq -- 3 Aralık 2013; 11:52:42 >
  • hocam gazı kaçtan alıyosun.
    bu gözler daha gaz fiyatı kadar oynak bir dansöz görmedi.
    litre versen bir fikir verebiliriz.
    kendimden örnek vereyim, şehiriçi aynı güzergahta 1.6 astra f 9lt/100km lpg yakıyor, passat 1.8T 12lt/100km lpg yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: truvaelektronik

hocam gazı kaçtan alıyosun.
    kendimden örnek vereyim, şehiriçi aynı güzergahta 1.6 astra f 9lt/100km lpg yakıyor, passat 1.8T 12lt/100km lpg yakıyor.

hocam litre fiyatı 2,80 ile 2,85 arası değişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluekinq

quote:

Orijinalden alıntı: truvaelektronik

hocam gazı kaçtan alıyosun.

hocam litre fiyatı 2,80 ile 2,85 arası değişiyor

yoğunluğa bağlı 28-30 kuruş olabilir ama 40 kuruş fazla.
    soğutma suyunun sıcaklığını ölçen bi sensör var astrada. bi ara araba 11-12 litre yakmaya basladı. şüphelenip tech ile baktırdım. sensör arızasını görünce değiştirdik. yakıt tekrar normale döndü. motor 90 derecedeyken bile ecu -70 derece görünce motoru ısıtacam diye yakıtı gazladıkça gazlıyormuş.

• hpcam pek bujiler ve lpg fitresi ortalama %20 etki eder mi yakıta?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunları okuyunca insan lpg'den soğuyor,benim aracım 2004 model Peugeot 307 xt 1.6 16v benzinli şehir içi km de ortalama 40 krş yakıyor,iyi bir kitle 20 krş kadar düşer diyorlar ama ben inanmıyorum artık hele lpg ye gelen son zamdan sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexcium

Bunları okuyunca insan lpg'den soğuyor,benim aracım 2004 model Peugeot 307 xt 1.6 16v benzinli şehir içi km de ortalama 40 krş yakıyor,iyi bir kitle 20 krş kadar düşer diyorlar ama ben inanmıyorum artık hele lpg ye gelen son zamdan sonra

aynen hele birde benzinde 60 krş a yükselir ki bu durum en iyisi yatması kapının önünde dünyanın en pahalı yakıtlarını yakıyoruz zaten
  • sizde bisiklete binin Hollandalılar gibi diyorlar,ya kardeşim binelimde yolmu var,2.gün magandanın biri gelir çarpar ölür gideriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexcium

sizde bisiklete binin Hollandalılar gibi diyorlar,ya kardeşim binelimde yolmu var,2.gün magandanın biri gelir çarpar ölür gideriz.

lpg nin 3 tl benzinin 5 tl olduğu ülkede hayret ki bisikletlere vergi koymamışlar :)
  • quote:

hpcam pek bujiler ve lpg fitresi ortalama %20 etki eder mi yakıta?

ben yıllardır araç kullanırım. ama hava filtresi ve buji değişiminden sonra bariz bir yakıt azalması görmedim.
    hava filtresini 10000kmden 10000kmye değiştiririm. aralarda da temizlicem diye uğraşmam.
    atmosferik aracımda da boschun lpg bujisini kullanıyorum. bosch katalogda buji ömrü 15000km görünüyor ama öncekileri 20000kmde değiştirdim tertemiz çıktı. şu an takılı olanları 20000kmdir kullanıyorum, 30000kmden önce de değiştirmeyeceğim.
  • bencede buji 30 bin km önce fuzuli.
  • quote:

ŞU AN SON DENEMELERİ YAPTIM VE TEKRARDAN FULLEDİM LPG DEPOSUNU ARAÇ 120 KM YOL GİTMİŞTİ VE 33 TL TÜP ALDI

120*33=0,275 YANİ KM YE 0,275 KRŞ Kİ YÜKSEK OLMAMAKLA BİRLİKTE YİNE DE STANDARTLARIN ÇOK ÜZERİNDE GİBİ GELİYOR BANA,

1,600 MOTOR OLMASININ DEZAVANTAJI MIDIR DESEM ANCAK BU KEZ DE KASA HAFİF ARAÇ 940 KG

BUJİLERE , HAVA FİLTRESİNE VE LPG FİLTRESİNİ KONTROL ETTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM FAYDASI OLURMU ACABA?

26-27krş polo 6n için iyi bir rakam kış ayında standartı bu zaten gecen yaz sıcak havalarda 20 krş yakan aracım suan 26 yakıyor bence normal
  • merhaba aracım 1997 model 1.6 8v atiker marka lpg li. 30lt gaz ile istanbulda şehir içi kışın 300 km yazın 350 km kadar gidiyor.
    yazın uzun yolda gazı tam bitirmeden 400km yi gördüm.
    kışın daha uzun yol yapmadım.

şu an kış ayındayız yakıtım güncel yakıtım aşağıdaki gibidir:

lpg 2.84
    30lt ful depo
    310 km gaz full bitti

kmde :0,274 krş yakmışım.

notlar:
    aracı devirli ve sakin kullanırım.
    ana harterlerde 80-100 km sürat aralığında giderim.
    gazı hep opetten alırım.
    ortalama 3-4 depo gazda bir 20 tl benzin alırım.

bilgiler günceldir..
  • 94 model ford festivam yeni lpg takıldı 17 tl ile 57 km gittim şehir içi ortalalam hızım 50 km/saat sanırım ayarları tam yapılırsa biraz düşer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.