Şimdi Ara

'LPG'li Araç Yandı' haberleriyle ilgili olarak Kanal D'ye Mesaj attım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
3
Favori
6.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Utku

@m3hm3tozc4n

ilk defa goruyorum bunu. paylastiginiz icin tesekkur ederim.

Ben teşekkür ederim bilinçli davrandığınız, bazı bağnaz insanlara bir şey öğretmeye çalıştığınız için.
  • güvensizlik algısı şundan dolayı.

ilk montajlar çok bilinçsizce ve yanlış yapıldı.bunlarda bir çok yangına sebep oldu.ama şuan lpg li araç kesinlikle benzinli araçtan güvenlidir.

ama insanların kafasına yerleşti bir kere.silmek de epey zor.

onun için güncel bilgileri takip etmeyenlerin lpg güvensiz diye sazanvari yaklaşımşarı normal .

90 larda takılanlar hala güvensiz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 31 Aralık 2011; 1:15:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m3hm3tozc4n

quote:

@m3hm3tozc4n

ilk defa goruyorum bunu. paylastiginiz icin tesekkur ederim.

Ben teşekkür ederim bilinçli davrandığınız, bazı bağnaz insanlara bir şey öğretmeye çalıştığınız için.

bir sey ogretebilecegimizi yine dusunmuyorum ama hayirlisi bakalim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

Utku

Ellerine sağlık, çok iyi düşünmüşsün.
    Hala eski zihniyet maalesef.
    Merdiven altı işletmeler yüzünden LPG'nin imajı çizildi maalesef.
    Düzgün bir montaj, düzgün bakımlarda hiç bir sıkıntı olmaz, emin değilim ama bildiğim kadarıyla en az benzin kadar güvenli.

benim de sinirimi bozan sey bu.

insanlar onyargilariyla bu kadar mi mutlu? neden hic dogru bilgiye ulasmaya calismiyorlar?

otomobil konusundaki sacmaliklar aynen bu lpg konusunda da devam ediyor.

dikkat edin, "fransiz, italyan arabalari alinmaz" seklinde yorum yapanlarin cogu ayni sekilde lpg konusunda da on yargili
  • birde şöyle bir olay var galiba lpg kullanımı çok yaygın ama denetim çok zayıf

herkes sızdırmazlık raporunu çok kolay aldığını amaç sadece para almak diyor

birde denetimler çok az bir arkadaşımın pejo 106 aracına lpg taktırdı ruhsata işletmemiş hala benzinli yazıyor ne zaman işleticen dedim ruhsata ne gerek var satana kadar dursun araba dedi bende kimse bakmıyor mu dedim kim bıkacak ya dedi boşver ilginç geldi bana
  • Sağlam konu olmuş Taymcım.

Eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

birde şöyle bir olay var galiba lpg kullanımı çok yaygın ama denetim çok zayıf

herkes sızdırmazlık raporunu çok kolay aldığını amaç sadece para almak diyor

birde denetimler çok az bir arkadaşımın pejo 106 aracına lpg taktırdı ruhsata işletmemiş hala benzinli yazıyor ne zaman işleticen dedim ruhsata ne gerek var satana kadar dursun araba dedi bende kimse bakmıyor mu dedim kim bıkacak ya dedi boşver ilginç geldi bana

Ha ruhsatsız gezmişsin ha ehliyetsiz araba sürmüşsün ha lpgyi ruhsata işletmemişsin. Bizim milletimiz böle. Sigortasız gezerler ortalıkda ne gerek var niye para vereyim derler altımda şahin var en fazla 100 lira masraf çıkar derler. Ama sonuç onların kötülüğüne olur.
  • @burakkagan

yukarida bir arkadas yanmis lpgli arac fotograflari koymus. bir zahmet bakiverin.

onun gibi onlarca yanmis ama patlamamis lpgli arac fotografi koyarim ama size bir katkisi olmayacagindan emin oldugum icin hic ugrasmayacagim.
  • Hayir, hepsini okudum.

hic gormedim demissiniz, ben de gosterdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

quote:

Hayir, hepsini okudum.

Bu şekilde okuduysanız anlamamanız doğaldır.

Ben kaza yapıp da patlamayan lpgli araç görmedim demedim. Kaza yapıp da yanan lpgli araç görmedim dedim. Yani lpgnin yanmak yerine direk patladığını anlatmaya çalıştım.

Bu sefer açıklayıcı olmuştur sanırım.

Tane tane idelim o zaman; bulmaca gibi bir mesaj yazmissiniz cunku.

fotograflari paylasilan aracin yanma sebebi lpg degil, lpgden olsaydi arac patlardi mi diyorsunuz yani?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hayir, hepsini okudum.

Bu şekilde okuduysanız anlamamanız doğaldır.

Ben kaza yapıp da patlamayan lpgli araç görmedim demedim. Kaza yapıp da yanan lpgli araç görmedim dedim. Yani lpgnin yanmak yerine direk patladığını anlatmaya çalıştım.

Bu sefer açıklayıcı olmuştur sanırım.

Tane tane idelim o zaman; bulmaca gibi bir mesaj yazmissiniz cunku.

fotograflari paylasilan aracin yanma sebebi lpg degil, lpgden olsaydi arac patlardi mi diyorsunuz yani?

Evet çünkü lpg yanmıyor patlıyor ve bu bakımdan daha tehlikeli.

sunu bir okuyun o zaman.

www.hakkinda-bilgi-nedir.com/multivalf-nedir+multivalf-hakkinda-bilgi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 31 Aralık 2011; 3:20:03 >

• quote:

Sadece kanal d değil birçok yayın organının kasıtlı olarak lpg karşıtı haber yaptığının veya olanı yanlış yansıttığının farkındayım. Ancak bu sitemi mantıksız görüyorum. Şimdi bazıları tutuşma sıcaklığı benzinden daha yüksek demiş ama ben de diyorum ki ben yanan benzinli araba gördüm ama yanan lpgli araç görmedim çünkü lpgde bir sıkıntı oldu mu direk havaya uçuyorsunuz. Yine yanan araçtan az da olsa kurtulma şansınız var ama patladımı direk öte tarafa gidiyorsunuz. Şimdi yok efenim düzgün montaj yapılırsa sorun olmaz, lpg benzinli kadar güvenli diye hemen savunmaya geçecekler. Sorarım o arkadaşlara peki ya montaj düzgün yapılmamışsa? Kullanıcı bunu patlamadan nasıl anlayacak? Sızdırmazlık testleri her zaman %100 güvenlik sağlar mı? Daha önceden yaptığınız sızdırmazlık testinde bir sıkıntı olmamasına rağmen ileride bir zamanda sizin de farkına varmadığınız bir kaçak olması ihtimali hiç mi yok?

2. olarak da oturup mantıklı düşünmek gerekir. Siz bir araca sonradan farklı bir yakıt sistemi monte ediyorsunuz. Hadi lpgnin güvenliğini geçtim (lpgnin benzin kadar güvenli olduğunu varsayıyorum) size sorarım fabrikasyon olarak tek bir yakıt sistemi olan araba mı daha güvenlidir yoksa benzinli araca sonradan lpg montajı yaptırdığınız araç mı? Hiçkimse orijinal benzinli bir aracın bir kazada deposunun delinip patlamayacağını veya başka bir yerinden benzin kaçağı yapıp arabayı yakmayacağını garanti edemez gibi aynı durum lpgde de söz konusudur ve aracınıza 2. bir yakıt sistemi bağlayınca siz zaten var olan bir yangın veya patlama ihtimalini daha da arttırmış olursunuz.

Hem bu konuda hem de genel olarak lpg konularında dikkatimi çeken nokta lpg kullanan arkadaşların yaptıkları tasarrufun gözlerini karartmış olması. Yani yorum yaparken de biraz insanın elini vicdanına koyması gerekir. Sonradan lpg dönüşümü yapılmış bir aracın patlama/yanma riski her zaman orijinal haline göre daha fazladır.

Ben sadece lpgye patladığı fikrinden dolayı karşı değilim. Yarın bir gün benzinli aracınızı 1000 tl karşılığında dizele çeviriyoruz ama aracınızda her iki yakıt deposu duracak ve çalışmaya devam edecek deseler yine dönüşüm yaptırmam. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

bir istatistikçi olarak yazdıklarınıza katılıyorum.
    bir araçtaki öldürücü olabilecek şartlar artıyor. haliyle ölüm riskiniz artıyor. lpg sistemi çok mükemmel olsa dahi sizin ölüm riskinizi artırır. lpg & benzinli bir araçla kaza yaptığınızda sizi benzinde öldürebilir ancak lpg ölüm riskini artırmıyor diyen varsa bu forumda sabaha kadar bilimsel olarak risk analizini yaparım ona.

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Sadece kanal d değil birçok yayın organının kasıtlı olarak lpg karşıtı haber yaptığının veya olanı yanlış yansıttığının farkındayım. Ancak bu sitemi mantıksız görüyorum. Şimdi bazıları tutuşma sıcaklığı benzinden daha yüksek demiş ama ben de diyorum ki ben yanan benzinli araba gördüm ama yanan lpgli araç görmedim çünkü lpgde bir sıkıntı oldu mu direk havaya uçuyorsunuz. Yine yanan araçtan az da olsa kurtulma şansınız var ama patladımı direk öte tarafa gidiyorsunuz. Şimdi yok efenim düzgün montaj yapılırsa sorun olmaz, lpg benzinli kadar güvenli diye hemen savunmaya geçecekler. Sorarım o arkadaşlara peki ya montaj düzgün yapılmamışsa? Kullanıcı bunu patlamadan nasıl anlayacak? Sızdırmazlık testleri her zaman %100 güvenlik sağlar mı? Daha önceden yaptığınız sızdırmazlık testinde bir sıkıntı olmamasına rağmen ileride bir zamanda sizin de farkına varmadığınız bir kaçak olması ihtimali hiç mi yok?

2. olarak da oturup mantıklı düşünmek gerekir. Siz bir araca sonradan farklı bir yakıt sistemi monte ediyorsunuz. Hadi lpgnin güvenliğini geçtim (lpgnin benzin kadar güvenli olduğunu varsayıyorum) size sorarım fabrikasyon olarak tek bir yakıt sistemi olan araba mı daha güvenlidir yoksa benzinli araca sonradan lpg montajı yaptırdığınız araç mı? Hiçkimse orijinal benzinli bir aracın bir kazada deposunun delinip patlamayacağını veya başka bir yerinden benzin kaçağı yapıp arabayı yakmayacağını garanti edemez gibi aynı durum lpgde de söz konusudur ve aracınıza 2. bir yakıt sistemi bağlayınca siz zaten var olan bir yangın veya patlama ihtimalini daha da arttırmış olursunuz.

Hem bu konuda hem de genel olarak lpg konularında dikkatimi çeken nokta lpg kullanan arkadaşların yaptıkları tasarrufun gözlerini karartmış olması. Yani yorum yaparken de biraz insanın elini vicdanına koyması gerekir. Sonradan lpg dönüşümü yapılmış bir aracın patlama/yanma riski her zaman orijinal haline göre daha fazladır.

Ben sadece lpgye patladığı fikrinden dolayı karşı değilim. Yarın bir gün benzinli aracınızı 1000 tl karşılığında dizele çeviriyoruz ama aracınızda her iki yakıt deposu duracak ve çalışmaya devam edecek deseler yine dönüşüm yaptırmam. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

bir araçtaki öldürücü olabilecek şartlar artıyor. haliyle ölüm riskiniz artıyor. lpg sistemi çok mükemmel olsa dahi sizin ölüm riskinizi artırır. lpg & benzinli bir araçla kaza yaptığınızda sizi benzinde öldürebilir ancak lpg ölüm riskini artırmıyor diyen varsa bu forumda sabaha kadar bilimsel olarak risk analizini yaparım ona.

Anlatilmak istenen sey, lpg'liaraclarin aslinda insanlarin kafasina yerlestigi kadar guvensiz olmadigi.

hatta kaza esnasinda devreye giren guvenlik onlemlerinin benzin sistemine oranla daha cok olmasi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Anlatilmak istenen sey, lpg'liaraclarin aslinda insanlarin kafasina yerlestigi kadar guvensiz olmadigi.

hatta kaza esnasinda devreye giren guvenlik onlemlerinin benzin sistemine oranla daha cok olmasi.

yahu ilk mesajda bahsettiğin kanal hakkında o kadar şey yazarım ki hocam hakkımda dava bile açarlar. ben o grubun sattığı herşeyden uzak duruyorum. umarım anlatabilmişimdir :)

• Lpg nin hemen patlayan, lpg li araçların bir kazada yanma ihtimalinin çok büyük oldugunun düşünülmesine yol acan haberciler, ülkemizin acınası durumunu ortaya koyuyor. Böyle haberlerin yapilmasına izin verenler, bu haberleri hazırlayan zihniyetler keyiflerine göre haber yazıp gündemi şekillendirip, değiştirebiliyor. Lpg li araç yandı, tamam yandı da neden yandı ? lpg si nerde yapilmiş, onaylımıymış ? Bakımları yapılmışmı ? Yangına lpg mi sebep olmuş ? Hiç sorulmuyor. Haber başlıgı hemen LPG Lİ ARAÇ YANDI X KİŞİ YANARAK ÖLDÜ. Çünki böyle yazınca daha çok dikkat çekiyor, daha çok reyting alıyorlar. Haber doğruymuş, yanlışmış kimin umrunda yeterki istedikleri etkiyi yaratsınlar. Yakıtlar hakkında çok yanış bilgiler var halk arasında. Dizel hiç yanmaz, lpg hemen havaya uçar, benzin en ufak şeyde parlar sanılıyor.

''Benzin ve dizel yakıtını sıcak bir demir plakanın üzerine döktüğünüz zaman benzin hemen buharlaşacak ancak yanmayacaktır. Ancak dizel yakıtı kısa bir süre sonra yanmaya başlayacaktır.''
    hani dizel hiç yanmazdı ? benzinin tutuşmasının sebebi buharlaşması, ateş veya kıvılcım nedeniyle kolayca yanabiliyor. Dizelse ateşten aynı şekilde etkilenmiyor. Ancak sıcak bir motora kaza anında yakıt dökülürse belki dizel araç çok daha kolay yanabilir.lpg nin tutuşma sıcaklıgı ise çok daha yüksek. Yani kazada lpg, benzin ve dizel mazotlu üç araç çarpışıp yanmaya başlasa ve benzin depoları zarar görmemiş olsa, ilk havaya uçan dizel veya benzinli araç olucaktır. lpg tanki ise ısınan gaz ile basınç gitgide arttıgında patlamaz, b gazi yavaş yavaş tahliye eder. Tabi çıkan gaz yanmaya başlar ancak bu olay çok uzun bir süre sonra olur. zaten videolarda paylaşılmış. Tabi bu olaylar lab. ortamında gerçekleşmedigi için hangisinin hangi tür kazada yangına sebep verebilecegini bilmek zor. Zaten asıl nokta yakıtı ateşe tutup hangisi çabuk yanıyor değil hangisi en güvenli şekilde taşınabiliyor.Lpg tankları doğru takıldıgında kaza anında enaz benzinli araçlar kadar güvenlidir. Zaten böyle olmasa hiçbir firma o lpg tanklarını fabrika çıkışlı araçlarına orjinal olarak takamaz. Ayrıca böyle yazılar yazılınca yine türk insanı düşüncesi hemen şu oluyor, '' lpg li arabası var yine yazmış lpg güvenli diye''. Hiç lpg li aracım olmadı, hatta 5 ay önce benzili aracımı satıp dizel araç aldım.İlerde lpg li araç almayıda düşünmüyorum. Ancak bu, lpg nin çok güvenli oldugu gerçegini değiştirmiyor.

• Ekonomi yapmak adına dizel'e 10 bin TL kadar fark vermiş yada göze almış birine LPG'nin aslında oldukça güvenli bir yakıt türü olduğunu anlatamazsın.
  • Ölüm varsa işin ucunda yazılmışsa değil LPG araciniz TDİ DSG() bile olsa sag cikamazsiniz. Ben LPG yi destekleyenlerdenim, benzine gore %40 tasarruf buyuk bir oran. Ve bu is Utkunun da soyledigi gibi ;

İsin ehli

Dogru teknik

Kullanildigi surece bol ve ucuz gezmenin tadini cikarmak kaliyor bizlere..
  • Bence en tehlikelisi dizel. Hergün kaç otobüs yanıp kül oluyor yollarda. Lpgli araçtan daha fazla.
  • almanyada övülen lpg orda kaç araçta kullanılıyor acaba ?

Makine mühendisleri odasına onaylatıyorsun,yine de kapalı otoparklara giremiyorsun.Al sana güvenli yakıt.

Basınçlı kap içinde yanıcı,patlayıcı gaz her zaman daha tehlikedir,istediğin güvenlik önlemini al.
  • gereksiz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.