Şimdi Ara

'LPG'li Araç Yandı' haberleriyle ilgili olarak Kanal D'ye Mesaj attım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
3
Favori
6.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün izlediğim bir haber sonrasında "yeter artık" diyerek bu mesajı Kanal D'ye gönderdim. Cidden bu saçma ve herhangi bir kaynağa dayanmayan haberler can sıkıcı olmaya başladı. Gönderdiğim mesajı sizlerle paylaşmak istedim.

Cevap bekliyorum, gelince buradan paylaşırım.

quote:

Sayın Kanal D Haber çalışanları;

Periyodik olarak ekranlarınızda ve internet sitelerinizde geçen "lpg'li araç yandı" haberleri ile ilgili olarak sizlere sormak istediğim bir soru var. Son olarak bu akşam ana haber bülteninize taşıdığınız bir haber neticesinde bu mesajı sizlere ulaştırmaya karar verdim.

Bu akşamki ana haber bülteninde Lüks bir otomobilin kaza yaptığı ve kaza yerinde alev aldığı şeklinde bir haber yaptınız. Haberi sunan ses de kazanın sebebini "çünkü o jip LPG'liydi" diyerek açıkladı. Tamam da nasıl?

Yakıt fiyatlarının yüksek olması sebebiyle benzinli araç kullanıcıları çözümü LPG dönüşümü yaptırmakta buluyorlar. LPG dönüşümü yaptıranların sayısı devamlı olarak artıyor. Devamlı büyüyen bir pazarda otogaz sistemi üreticilerinin de mevcut sistemi devamlı olarak yenilediği, güvenlik seviyesini devamlı olak arttırdığı bir gerçek.

Peki LPG size her otomobil yangınının sebebi olduğunu düşündürecek kadar güvensiz mi? Tabii ki değil.

Dünyanın önde gelen otomobil kuruluşları tarafından yapılan testler, LPG'li araçların artık en az benzinli araçlar kadar güvenli olduğunu ortaya koyuyor. Devamlı yeni bir gelişim oluyor ve bu güvenlik seviyesi sürekli artıyor.

Alman Genel Otomobil Klübü(adac) tarafından yapılan güvenlik testleri de LPG'nin son derece güvenli bir yakıt tipi olduğunu kanıtlıyor. Almanya gibi dünyanın en büyük otomobil üreten ülkelerinden birisinde insanların güveninin ve saygısını kazanmış bir kuruluş, kendisine güvenenlerin hayatını tehlikeye atacak şekilde yanlış açıklamalarda bulunabilir mi sizce?

Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencilerinin birinin LPG ile ilgili yaptığı sunumdan bir bölüm de paylaşayım sizle.

" LPG güvenli mi?

*Doğru montaj halinde LPG benzinden daha güvenlidir denilebilir. LPG çarpma tahribat deneylerinden geçmiş, giriş kilitleme ve aşırı sıcaklık kontrol valfli basınçlı dökme çelik depolarda muhafaza edilmektedir. Bu valf, şiddetli taşıt yangınlarında LPG'nin genleşmesi halinde bile kontrollü miktarlarda LPG çıkışına müsaade eder. Bu kontrollü yanma, depoyu standard benzin deposundan daha güvenli yapmaktadır.

*Sistemin eğitimli personel tarafından monte edilmesi halinde uygun malzeme kullanılmakta, parçalar güvenli yerlere monte edilmekte, yakıt boruları egzoz borularının uzağından geçirilmekte ve montajın ardından çalışma ayar değerleri kurularak kaçak testi yapılmaktadır."

Yukarıda söylediğim şeylerin üzerine sormak istediğim soruyu sorabilirim.

Aracın ne sebeple yandığını anlamak için ne gibi bir teknik inceleme yapıyorsunuz da yangının sebebini LPG olarak açıklayabiliyorsunuz? Araçlarda yangın çıkmasına sebep olabilecek tek şeyin LPG olmadığını sanırım biliyorsunuzdur.

Eğer herhangi bir teknik inceleme yapılmadan yangının sebebini kafadan uydurma bir şekilde LPG'ye bağlıyabiliyorsanız ilkeli habercilik anlayışınız nerede kaldı? Güvenliği kanıtlanmış bir sistem hakkında halkı yanıltmak ne zamandan beri ilkeli habercilik anlayışıyla bağdaşır oldu?

Eğer konu hakkında mantıklı bir açıklamanız varsa, uzun süredir LPG'li araç kullanıcısı olan benimle paylaşmanızı rica ediyorum. Eğer gerçekten haklı olduğunuzu düşündürecek sebepleriniz varsa ben de gerekli önlemleri sayenizde almış olurum.

Saygılar, iyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 30 Aralık 2011; 23:01:36 >

• Lpg benzinden daha guvenli kismini okumasi yeterlidir bence ciddiye almamasi icin mailinizi
  • Tebrikler. Eğer cevap verirlerse, onuda paylaşırsanız harika olur...
  • Doğan grubunun hiç bir kanalını izlemiyorum. Geçen gün bana ermeni soykırımı hakkında ne düşünüyorsunuz diye soru sordular sokakda, star tv sordu. Böyle bir şey yok diye cevapladım. Haber bültenini izledim, sadece sözde ermeni soykırımından habersiz olan kişilerin raportajlarını yayınlamışlar.

Sonra millet bütün halkı cahil sanıyor bu herifler yüzünden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi North Korea -- 30 Aralık 2011; 23:07:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Lpg benzinden daha guvenli kismini okumasi yeterlidir bence ciddiye almamasi icin mailinizi

bir mühendis olarak şunu söyleyebilirm ki tutuşma noktası benzine göre en az 250 derece daha yüksek olan lpg , benzinden daha güvenlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Lpg benzinden daha guvenli kismini okumasi yeterlidir bence ciddiye almamasi icin mailinizi

O haberciler senin gibi cahillerin çoğunlukta olduğunu bilerek sizin algılarınıza uygun haber yapmanın peşinde zaten.

Cihan rica ediyorum yazma buraya. Bilgisizliğinle burayı da kirletme.

Bende cok ciddiyim bazen acayip sacmaliyorsun

Allah askina lpg nasil olurda benzinden daha guvenli olur

Buna ancak sen inanirsin herhalde
  • quote:

Cihan okumayı bilmiyorsun herhalde?

Benim attığım mesajın hangi kısmında "LPG benzinden daha güvenli" yazmışım?

Kardeşim yazma buraya. Cidden sinirlerimi feci derecede bozuyorsun.

ekleme: lpg daha güvenli diyen ben değilim. Gazi'deki makine mühendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 30 Aralık 2011; 23:13:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

s sesli güldüm buna ,şaka yaptı galiba arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saruhan33 -- 30 Aralık 2011; 23:13:45 >
  • quote:

quote:

Utku birincisi kac yasindasin bilmiyorum ama senden baya bir buyuk oldugumu dusunuyorum

Azcik saygili olmani bekliyorum senden

Senin kanald attigin mailde bir kisminda iyi montaj yapildigi zaman lpg benzinli aractan daha guvenli yazmiyormu

Ben senin attigin maile yani yazina yorum yaziyorum

Benim gorusum lpg li arac benzinli aractan daha guvensiz

Bu konuda yanlis bilgi sahibi olabilirim
    Bildiklerini anlatirsin bende az cok senin yazdiklarini idrak edicek kapasite oldugunu dusunuyorum
    Hepsi bu niye bu kadar agresif davraniyorsun
    Tamam lpg benzinden daha guvenli asla patlamaz oldumu simdi

• quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

bir mühendis olarak şunu söyleyebilirm ki tutuşma noktası benzine göre en az 250 derece daha yüksek olan lpg , benzinden daha güvenlidir.

Bu konudaki bilgim sizin kadar fazla olsa daha açıklayıcı bir mesaj atardım. Siz böyle bir şey yapmayı düşündünüz mü hiç?
  • quote:

Utku birincisi kac yasindasin bilmiyorum ama senden baya bir buyuk oldugumu dusunuyorum

Senin kanald attigin mailde bir kisminda iyi montaj yapildigi zaman lpg benzinli aractan daha guvenli yazmiyormu

Bildiklerini anlatirsin bende az cok senin yazdiklarini idrak edicek kapasite oldugunu dusunuyorum

Cihan, yaşının önemi yok. Otomobiller ve onunla ilgili her konuda bilgisiz olduğun apaçık belli. Beni ilgilendiren şey bu.

Buna rağmen kesin ifadeler içeren mesajlar yazmaktan hiç geri durmuyorsun. Kesin bilgi sahibi değilsen kesinlik içeren mesajlar da yazma o zaman. Eğer yazıyorsan da böyle sert tepkilere hazırlıklı ol.

Bilmiyorum de, bilen biri anlatsın.

• quote:

quote:

quote:

• quote:

quote:

Cihan, yaşının önemi yok. Otomobiller ve onunla ilgili her konuda bilgisiz olduğun apaçık belli. Beni ilgilendiren şey bu.

Buna rağmen kesin ifadeler içeren mesajlar yazmaktan hiç geri durmuyorsun. Kesin bilgi sahibi değilsen kesinlik içeren mesajlar da yazma o zaman. Eğer yazıyorsan da böyle sert tepkilere hazırlıklı ol.

Bilmiyorum de, bilen biri anlatsın.

Ben biliyorum demedim zaten

Benim mantigi. Asla lpg li araci almiyor

İster brc olsun ister atiker isterse fabrikada orjinal taksinlar benim icin hepsi ayni lpg

Burda lpgli arac kullanan insanlara asla birsey soylemiyorum

Ama senin bu kendini kaf daginin ustunde gormen gercekten cok tuhaf geliyor bana

Tamam herseyin en iyisini sen biliyorsun onada lafim yok

Hepsi bu

• quote:

quote:

Forum silinebilir.
  • quote:

quote:

quote:

Bu konudaki bilgim sizin kadar fazla olsa daha açıklayıcı bir mesaj atardım. Siz böyle bir şey yapmayı düşündünüz mü hiç?

utku yazarım yazmasına da forumdaki hurafeler tekerrürden ibaret olduğu için buraya gene aynı şeyleri yazdığımda kendimi pağan gibi hissetmeye başlıyorum. bu lpg konusunda baştan aşağı aynı ayrıntlı tenik açıklamayı en az 10 kere yazdım. bu forumda bilgisi olmadan işkembeden istediği gibi sallayıp gerçekten öğrenmek için soru soranların akıllarını karıştıran o kadar çok hurafe müridi var ki lpg kuru yakıt motoru bitiriyo ilk benzinle çalışmasa motor yatak sarar kitlenir diyenden tut lpg o kadar tehlikeli ki içinde durduğu tüpü asit gibi eritiyor ondan her 10 yılda bir değiştirmek gerek diyene kadar her türlü lpgye ezelden kıl adamlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: m4y

quote:

quote:

Forum silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daturkishulan -- 1 Ocak 2012; 12:38:09 >
  • quote:

Anlayacak kadar ingilizcen vardır umarım...

3,5 dakikada patlayan benzinli araç mı güvenli, yoksa 12 dakikadan sonra sadece güvenlik valfi sayesinde gazı tahliye eden lpg mi güvenli sen karar ver.

Bak bu da arkadan çarpma testi...

• Beyler allahın verdiği nefesi boşa harcamayalım.Kimseyi bir şeyleri ispatlamak için kendinizi sıkıntıya sokmayın lüzumu yok. Bazı insanları kafasına bir konu saplantı halinde girmiştir, istediğin kadar somut delil yada fikir beyan edin kendinizi yormaktan başka bir şey yapmıyosunuz. Bırakın Lpg güvenli değil her an amerikan filmlerindeki gibi patlayabiliriz gibi hayal dünyasında yaşayan arkadaşları kendi haline bırakın. Ben sen biliyorsak gerisi bizi ilgilendirmez. Ben sistemimin kalitesinden eminsem ayrıca MMO odasından ve muayeneden standartlara uygun olarak geçmişim gerisi kimseyi bağlamaz. Gerçekten işi bilmeyen merdiven altı Lpg bağlatan kişilerde oluşacak sonuçlardan kendileri mesuldur.Siz kendinizden emin olun gerisin boşverin. Bırakın Km de 30 kuruş yerine 16 kuruş yakmanın ve bol bol gezmenin dayanılmaz keyfini yaşayın.
    Saygılar
  • quote:

Ben biliyorum demedim zaten

Benim mantigi. Asla lpg li araci almiyor

İster brc olsun ister atiker isterse fabrikada orjinal taksinlar benim icin hepsi ayni lpg

Burda lpgli arac kullanan insanlara asla birsey soylemiyorum

Ama senin bu kendini kaf daginin ustunde gormen gercekten cok tuhaf geliyor bana

Tamam herseyin en iyisini sen biliyorsun onada lafim yok

Hepsi bu

benim mantığım litresine 4.5 tl veren adamı bir türlü kabullenemiyor.

hem benim açımdan da benzinli araç kullanan kullanıcıların hepsi aynı.

vallaha var ekonomik durumum ama aklıma, mantığıma sığmıyor 2 tl vermek varken 4.5 tl vermek.

2012 yılında girilmişken çok iyi montajlı bir lpg'ye güvensiz demek önyargılarından kurtulamadığını gösterir.

ekleme: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 30 Aralık 2011; 23:35:42 >

• quote:

utku yazarım yazmasına da forumdaki hurafeler tekerrürden ibaret olduğu için buraya gene aynı şeyleri yazdığımda kendimi pağan gibi hissetmeye başlıyorum. bu lpg konusunda baştan aşağı aynı ayrıntlı tenik açıklamayı en az 10 kere yazdım. bu forumda bilgisi olmadan işkembeden istediği gibi sallayıp gerçekten öğrenmek için soru soranların akıllarını karıştıran o kadar çok hurafe müridi var ki lpg kuru yakıt motoru bitiriyo ilk benzinle çalışmasa motor yatak sarar kitlenir diyenden tut lpg o kadar tehlikeli ki içinde durduğu tüpü asit gibi eritiyor ondan her 10 yılda bir değiştirmek gerek diyene kadar her türlü lpgye ezelden kıl adamlar var.

Siz de haklısınız gerçekten. Öğrenmek istemeyen insan sayısı çok fazla.

Beni en çok gıcık edense o insanların süper bilgisiz olmalarına rağmen kendilerini bu konuda açıklama yapmaya adamaları. Tüm teknik açıklamalara, tüm güvenlik testlerine rağmen sonuç bazıları için maalesef sıfır.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.