Şimdi Ara

'LPG'li Araç Yandı' haberleriyle ilgili olarak Kanal D'ye Mesaj attım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
3
Favori
6.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elinize sağlık.Cevap verirlerse buradada paylaşırsanız sevinirim.Merak ettim verecekleri cevabı.
  • İnsanlar benzinde kazıklanmaktan hoşlanıyorlar,ısrar etmenin anlamı yok. Araştırınız Türkiyede yanan araçların yüzde kaçı LPG den dolayı yanmış?...

Kapalı otoparka izin verilmemesi gayet normal. Çünkü düzgün montaj yapılmıyor, uyduruk ucuz idare eder montaj yapılıyor. Denetimler yeterli değilki... Sizler sanıyorum Türkiyede yaşamıyorsunuz. Yaşıyor iseniz Türkiyedeki bu durumları biliyor olmalısınız. Bu ülkede hiç bir iş düzgün yapılmaz,yapılmıyor,yapılacağınıda sanmam. Millet ucuza kaçıyor,dikkat etmiyor. Eh normal olarak kapalı otopark yasağı var, benimde mağzam olsa bende izin vermem...

Benzinin buharı bile patlar,benzin çok daha yüksek oranda yanıcıdır. Benzin istasyonlarında bu yüzden cep telefonu kullanımı yasaklanmıştır. Yinede benim güzel insanlarım istasyonlarda yazıyı okuya okuya cep telefonu kullanıyor. Bişey olmaz abi..

İşte LPG olayındada bişey olmaz abi diyorlar,sonuçlar ortada...

Utku arkadaşımızın bu şekilde mail göndermesi gayet güzel olmuş. Gerçi cevap vereceklerini sanmıyorum ama tepki anlamında gayet güzel olmuş,bizlerde yapmalıyız bunu... Teşekkürler Utku bey...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Orijinalden alıntı: m4y

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Lpg benzinden daha guvenli kismini okumasi yeterlidir bence ciddiye almamasi icin mailinizi

bir mühendis olarak şunu söyleyebilirm ki tutuşma noktası benzine göre en az 250 derece daha yüksek olan lpg , benzinden daha güvenlidir.

Forum silinebilir.

Gerçek Ad Muhammed Ali YENİN
    E-mail E-mail m4y
    Doğum günü 12 Mayıs 1995;

"Forum silibebilir." tabiri bir Konu Dışı jargonudur. Bir üye konudaki tartışmayı bitirebilecek birşey yazdıysa ve artık konunun bir amacı kalmadıysa yani cevap alındıysa böyle yazılır.

• Eskiden daha bilinçsizdik. Gazı bırakın benzinli araçlara bile özen gösterilmiyordu. Eskiden bindiğim araçların tamamında benzin kokusu içeri dolardı ve kimse önemsemezdi. O zamanlar da normal benzin, süper benzin gibi kolay yanan yakıtlar vardı. Şimdi bazı şeyleri aştık. Daha da iyiye gidilecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

quote:

Ben biliyorum demedim zaten

Benim mantigi. Asla lpg li araci almiyor

İster brc olsun ister atiker isterse fabrikada orjinal taksinlar benim icin hepsi ayni lpg

Burda lpgli arac kullanan insanlara asla birsey soylemiyorum

Ama senin bu kendini kaf daginin ustunde gormen gercekten cok tuhaf geliyor bana

Tamam herseyin en iyisini sen biliyorsun onada lafim yok

Hepsi bu

benim mantığım litresine 4.5 tl veren adamı bir türlü kabullenemiyor.

hem benim açımdan da benzinli araç kullanan kullanıcıların hepsi aynı.

vallaha var ekonomik durumum ama aklıma, mantığıma sığmıyor 2 tl vermek varken 4.5 tl vermek.

2012 yılında girilmişken çok iyi montajlı bir lpg'ye güvensiz demek önyargılarından kurtulamadığını gösterir.

ekleme: imla.

Bırakın benzine verecek kadar çok parası olanlar benzinli araç kullansın, lpg ayrıcalığı bize kalsın.

Şunu da belirteyim, lpg ilk çıktığı zamanlarda doğan-şahin araçların çoğu lpgliydi ve o zamanlar bugünkü gibi güvenlikli sistemler de yoktu hem de oldukça kötü araç kullanıyorlardı. Lpg cidden tehlikeli olsa, o günlerde neredeyse hergün lpgli araç patlama haberi gerekirdi.

Günümüzde de pek çok lpgli araç var, yılda bir belki bu şekilde bir haber çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

quote:

Lpg benzinden daha guvenli kismini okumasi yeterlidir bence ciddiye almamasi icin mailinizi

Anlayacak kadar ingilizcen vardır umarım...

Bu videonun sonunda "gümmm" diye patlayan araç lpg'li mi değil mi? LPG patlayıcıdır, akaryakıt parlayıcıdır, patlama olmayacağından lpg tankı kadar güvenli depolar koymuyorlar. Hatta günümüzde çoğu aracın benzin deposu dayanıklı plastikten üretiliyor.

3 farklı araçla depolarının ne kadar dolu olduğunu bilmeden gerçekten çok objektif bir video 5 lt benzin de olabilir 50 lt de... İkisi aynı sürede mi yanar? Böyle süre ölçümleri ne derece sağlıklı? Merdiven altı imalatların son derece yaygın olduğu ülkemizde benzinli araçların daha güvenli olduğunu düşünüyorum. 2. araç LPG'ye "good conversion" yani iyi dönüştürülmüş araç, 3. araç ise "bad conversion" yani kötü dönüştürülmüş ve tehlikeli(!). Peki bizdekilerin hepsine makina mühendisleri odası sızdırmazlık raporu veriyor değil mi? Yani patlamazlık değil, güvenlik valfi var değil... "Sızdırmazlık" raporu veriyor sadece. Kendi LPG dönüşüm sisteminizin ne kadar sağlıklı olduğunu biliyor musunuz?

Hiçbir araç LPG var diye de yanmaz ama yandıktan sonra anında müdahale edilmezse LPG var diye videonun sonundaki gibi güm diye patlar... Siz o sürede aracı tahliye ettiniz araç da 14 dk sonra patladı... Olası patlamanın etrafta zarar verdiği her şeyi misliyle kazaya sebep olan kişiden tazmin edeceklerdir.

Bakın kaza yapınca LPG'li araç daha çabuk yanar, benzinli araç daha çabuk yanar diye bişey yok, bir kıvılcımın bir yeri tutuşturması yeterlidir... Ondan sonrası önemli olan. Yanma başladıktan sonra LPG'li araca kaç kişi yanaşmaya cesaret edebilir? Siz elinize yangın tüpünü alıp yaklaşabilir misiniz? Benzinli araçta böyle bir çekinceniz olmaz. LPG'li araçta en ufak bir gaz sızıntısı etraftaki her şeyi patlatmaya yetecektir.

Haber doğru değil ancak LPG'li aracın neden daha güvenli olduğunu bu videolar kanıtlamaz. Benzinli araçta patlama olmaz oarlama olur, alev artar, ısınan akü patlar vs. LPG'li araçta güvenlik valfi de olsa bir sıcaklıktan sonra videonun sonundaki gibi olur.

Call of Duty oynamıyoruz burada yanan her araç 2 dk sonra patlıyor o oyunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 31 Aralık 2011; 13:16:15 >

• @utku bir destekde benden bende kopyalayarak aynen gönderdim.umarım copyright talep etmezsiniz
  • quote:

quote:

bir mühendis olarak şunu söyleyebilirm ki tutuşma noktası benzine göre en az 250 derece daha yüksek olan lpg , benzinden daha güvenlidir.

ikisinin de tutuşma noktalarını yazar mısınız? ikisini de çakmak alevi yakıyor mu yakmıyor mu?

sanki benim başıma biri 40 derecede diğeri 290 derecede alev alıyor, mühendisliğimden utandım bak şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

quote:

Hayir, hepsini okudum.

hic gormedim demissiniz, ben de gosterdim.

Bu şekilde okuduysanız anlamamanız doğaldır.

Ben kaza yapıp da patlamayan lpgli araç görmedim demedim. Kaza yapıp da yanan lpgli araç görmedim dedim. Yani lpgnin yanmak yerine direk patladığını anlatmaya çalıştım.

Bu sefer açıklayıcı olmuştur sanırım.

Tane tane idelim o zaman; bulmaca gibi bir mesaj yazmissiniz cunku.

fotograflari paylasilan aracin yanma sebebi lpg degil, lpgden olsaydi arac patlardi mi diyorsunuz yani?

Utku senin eski Megane kaza yaptığında LPG li idi.O fotoğrafları paylaşta görsünler.

• Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler arkadaşlar. Artık lpg dönüşümüne daha güvenilir olarak bakıyorum.

Ancak benzinden daha güvenlidir sözü pek inanılır gelmiyor. Aynı şartlar altında üretilmiş olsalar haklı olabilirsiniz ancak fabrikasyonda en güvenli bölgeye yerleştirilmiş benzin tankıyla bagaja yerleştirilmiş tankın aynı ölçüde güvenilir olacağını düşünmüyorum. Bir diğer unsurda takılan yer ya da takan kişi. Siz nereden bileceksiniz ki montajın iyi yapıldığını?

Ben hastanede çalışıyorum. 1 lira ucuz olsun diye neleri kısıyorlar tahmin bile edemezsiniz. Lpg dönüşümünü yapanların daha ucuz ve onlara göre aynı işi yapan parça varken daha pahalı ve kalitelisini taktırdığına nasıl emin olabilirsiniz?

Katalogları karıştırıp bunun bagajı daha büyükmüş demeyi biliyoruz. Ancak lpg dönüşümü yapılınca bagajın büyük kısmının kullanılamaz hale geldiğini unutmuşuz.. Benzinli araçla çıkılan hızlara belli bir süreden sonra çıkamayacağınızı, belli bir hızdan sonra içeriye gaz kokusunun geldiğini, kapalı otoparklara ve alışveriş merkezlerine araçlarınızla giremeyeceğinizi, özellikle küçük tank kullanıyorsanız daha sık benzinliğe gideceğinizi, bagajım kaybolmasın diyerek simit tüp uygulaması yaptırıp yedek lastiksiz yollara çıktığınızı unutmuş benzinli araç sahiplerine çatıyorsunuz.

Ayrıcalığınızın devam etmesi dileğiyle... Ekonomi yapmanıza saygı duyarım ancak benzinli araç sahipleri anlamaz bırakın kazıklanmaya devam etsinler falan gibi söylemlerinize sessiz kalamam. En ufak bir risk bile varsa ben almıyorum. Alanlara da saygı duyarım. Umarım söylediklerinizde harfiyen haklısınızdır..

• Şu haber beni çok güldürmüştü.

'LPG'li Araç Yandı' haberleriyle ilgili olarak Kanal D'ye Mesaj attım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***
    Utku senin eski Megane kaza yaptığında LPG li idi.O fotoğrafları paylaşta görsünler.

Bu kazada LPG tankı neredeyse tamamen doluydu.

'LPG'li Araç Yandı' haberleriyle ilgili olarak Kanal D'ye Mesaj attım
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Yıl olmuş 2012 hala LPG'yi savunanlar var.

Aracım 2. yılını doldurmasına 3 ay var ve 41000 km de. Yani ortalama bi hesapla 1500 km diyorum. (daha fazla ama neyse.) Aracımın minumum yakıt tüketimibe göre hesaplıyorum 100 km de 7 litre yaktığımı var sayıyorum bukadar sürede. Yani toplamda eğer lpg olmasaydı 2870 lt benzin yakmış olacaktım lpg olmasaydı. Benzin aracımı ilk aldığım zamanlar 3.85 küsür falandı yine bu rakamı baz alarak konuşuyorum. Hesap edebiliyormusun 2 yılda ne kadar benzin harcayacağımı ? Ben söleyim 10 bin tl gibi rakam çıkar daha 2 yıl dolmadan.

Şimdi senin ihtiyacın yoktur belki durumun çok iyidir ama ben öğrenciyim ve aileme yük olmamak için aracımı feda ederek lpg taktırdım. Araçda mecburi lpg de mecburi bana çıkış yolunu gösterebilirmisin ? Çıkış yolu tek seçenek lpg. Canımdan önemli peki ? Değil o yüzden günlerce aylarca bunun güvenli olup olmadığını araştırdım.

LPG ye karşı biriyim ama nedeni güvenlik değil aracımın ömründen yemesi performansı düşürmesi.

Sen yıl 2012 de lpg yi savunanlara değil de o lpg yi bize mecbur kılanlara akaryakıta bu kadar vergi yükleyip vergi kaçıranın cezasını bize kesenlere sor bakalım yüreğin varsa.

• quote:

quote:

O haberciler senin gibi cahillerin çoğunlukta olduğunu bilerek sizin algılarınıza uygun haber yapmanın peşinde zaten.

Cihan rica ediyorum yazma buraya. Bilgisizliğinle burayı da kirletme.

Adam bildiğini yazmış aşağılamanın ne gereği var. Doğrusunu öğret. Benzinin LPG den daha güvenli olduğunuda ilk defa duyuyorum doğru bilginizde tartışmaya açık.

quote:

Şikâyetiniz başarıyla iletildi

Bu mesajın devamındaki url'yi kullanarak şikayetinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca her zaman yukardaki şikayet kısmından son durumu görebilirsiniz.
    ticket.asp?rid=652747

Pencereyi kapa ?

• LPG'nin güvensizliği bu dönüşümü ucuza klaitesiz malzemeler kullanarak dikkatsizce yapan ustaların varlığından kaynaklanıyor. Bu yüzden kapalı otoparklara alınmıyor bu araçlar. Ve ne kadar kaliteli şirketlerde yapılırsa yapılsın sonradan olma bir dönüşüm olduğu için insanların kafasında sürekli bir acaba olacaktır. Bunun yanında bizim ülkemizdeki medya kuruluşlarının yaygaracı habercilikten uzak kışkırtıcı tavrı da var olunca bu iki olayın birleşip bu şekilde haber yapılması gayet doğal. İnsanları bilgilendirmek doğru kullanıma sevk etmek yerine bakın yine bir LPG faciası diye haber yapmak çok daha cazip oluyor malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Sadece kanal d değil birçok yayın organının kasıtlı olarak lpg karşıtı haber yaptığının veya olanı yanlış yansıttığının farkındayım. Ancak bu sitemi mantıksız görüyorum. Şimdi bazıları tutuşma sıcaklığı benzinden daha yüksek demiş ama ben de diyorum ki ben yanan benzinli araba gördüm ama yanan lpgli araç görmedim çünkü lpgde bir sıkıntı oldu mu direk havaya uçuyorsunuz. Yine yanan araçtan az da olsa kurtulma şansınız var ama patladımı direk öte tarafa gidiyorsunuz. Şimdi yok efenim düzgün montaj yapılırsa sorun olmaz, lpg benzinli kadar güvenli diye hemen savunmaya geçecekler. Sorarım o arkadaşlara peki ya montaj düzgün yapılmamışsa? Kullanıcı bunu patlamadan nasıl anlayacak? Sızdırmazlık testleri her zaman %100 güvenlik sağlar mı? Daha önceden yaptığınız sızdırmazlık testinde bir sıkıntı olmamasına rağmen ileride bir zamanda sizin de farkına varmadığınız bir kaçak olması ihtimali hiç mi yok?

2. olarak da oturup mantıklı düşünmek gerekir. Siz bir araca sonradan farklı bir yakıt sistemi monte ediyorsunuz. Hadi lpgnin güvenliğini geçtim (lpgnin benzin kadar güvenli olduğunu varsayıyorum) size sorarım fabrikasyon olarak tek bir yakıt sistemi olan araba mı daha güvenlidir yoksa benzinli araca sonradan lpg montajı yaptırdığınız araç mı? Hiçkimse orijinal benzinli bir aracın bir kazada deposunun delinip patlamayacağını veya başka bir yerinden benzin kaçağı yapıp arabayı yakmayacağını garanti edemez gibi aynı durum lpgde de söz konusudur ve aracınıza 2. bir yakıt sistemi bağlayınca siz zaten var olan bir yangın veya patlama ihtimalini daha da arttırmış olursunuz.

Hem bu konuda hem de genel olarak lpg konularında dikkatimi çeken nokta lpg kullanan arkadaşların yaptıkları tasarrufun gözlerini karartmış olması. Yani yorum yaparken de biraz insanın elini vicdanına koyması gerekir. Sonradan lpg dönüşümü yapılmış bir aracın patlama/yanma riski her zaman orijinal haline göre daha fazladır.

Ben sadece lpgye patladığı fikrinden dolayı karşı değilim. Yarın bir gün benzinli aracınızı 1000 tl karşılığında dizele çeviriyoruz ama aracınızda her iki yakıt deposu duracak ve çalışmaya devam edecek deseler yine dönüşüm yaptırmam. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

bir istatistikçi olarak yazdıklarınıza katılıyorum.
    bir araçtaki öldürücü olabilecek şartlar artıyor. haliyle ölüm riskiniz artıyor. lpg sistemi çok mükemmel olsa dahi sizin ölüm riskinizi artırır. lpg & benzinli bir araçla kaza yaptığınızda sizi benzinde öldürebilir ancak lpg ölüm riskini artırmıyor diyen varsa bu forumda sabaha kadar bilimsel olarak risk analizini yaparım ona.

Anlatilmak istenen sey, lpg'liaraclarin aslinda insanlarin kafasina yerlestigi kadar guvensiz olmadigi.

hatta kaza esnasinda devreye giren guvenlik onlemlerinin benzin sistemine oranla daha cok olmasi.

yahu ilk mesajda bahsettiğin kanal hakkında o kadar şey yazarım ki hocam hakkımda dava bile açarlar. ben o grubun sattığı herşeyden uzak duruyorum. umarım anlatabilmişimdir :)

tamam lpg güvenlide lpg li araçların otoparka alınmaması canımı sıkıyor birde onlara anlatmak lazım bunları

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Aracım 2. yılını doldurmasına 3 ay var ve 41000 km de. Yani ortalama bi hesapla 1500 km diyorum. (daha fazla ama neyse.) Aracımın minumum yakıt tüketimibe göre hesaplıyorum 100 km de 7 litre yaktığımı var sayıyorum bukadar sürede. Yani toplamda eğer lpg olmasaydı 2870 lt benzin yakmış olacaktım lpg olmasaydı. Benzin aracımı ilk aldığım zamanlar 3.85 küsür falandı yine bu rakamı baz alarak konuşuyorum. Hesap edebiliyormusun 2 yılda ne kadar benzin harcayacağımı ? Ben söleyim 10 bin tl gibi rakam çıkar daha 2 yıl dolmadan.

Şimdi senin ihtiyacın yoktur belki durumun çok iyidir ama ben öğrenciyim ve aileme yük olmamak için aracımı feda ederek lpg taktırdım. Araçda mecburi lpg de mecburi bana çıkış yolunu gösterebilirmisin ? Çıkış yolu tek seçenek lpg. Canımdan önemli peki ? Değil o yüzden günlerce aylarca bunun güvenli olup olmadığını araştırdım.

LPG ye karşı biriyim ama nedeni güvenlik değil aracımın ömründen yemesi performansı düşürmesi.

Sen yıl 2012 de lpg yi savunanlara değil de o lpg yi bize mecbur kılanlara akaryakıta bu kadar vergi yükleyip vergi kaçıranın cezasını bize kesenlere sor bakalım yüreğin varsa.

Bunu kabul ediyorsan birşey demem. LPG kullananların çoğu benzinden daha performanslı olduğunu ve motora zarar vermesinin aksine bakım yaptığını fln söylüyor da.

onu söleyenler kendını avutuyor. Lpg performansıda düşürüyor motora zararda veriyor. En büyük örnegi aracımın normalda 80 bınde bi subap ayarı yapılması gerekirken lpg li halinde 20-30 binde max. yaptırmam gerekiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bunu kabul ediyorsan birşey demem. LPG kullananların çoğu benzinden daha performanslı olduğunu ve motora zarar vermesinin aksine bakım yaptığını fln söylüyor da.

onu söleyenler kendını avutuyor. Lpg performansıda düşürüyor motora zararda veriyor. En büyük örnegi aracımın normalda 80 bınde bi subap ayarı yapılması gerekirken lpg li halinde 20-30 binde max. yaptırmam gerekiyor.

al fransız malını o zaman subap sorunun olmasın.. bombayı atıp kaçtım..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Merak ediyorum sadece.Lpg şöyle güvenli böyle güvenli diyorsunuz da kaç tane benzinli, dizel araç kaza yaptığında havaya uçuyor ;kaç tane lpg li.

Lpg yanma derecesi olarak yüksek olabilir.Ona bakarsanız dizel yakıta ateşe tutuyorlar yine zor yanıyor.Bagaja konulan o tüpün yol açtığı bir sıkıntı galiba.Benzin deposunun yerine konulursa bir miktar daha güvenli olabilir.Yani fabrikasyon sadece gazlı araba üretsinler.

Ayrıca orasını del, burasından kablo,hortum geçir, bagajın yarısını kaybet,risk var,kapalı yere parkettirmezler,yok sızdırmazlık var sanki bebe poposu.Vallaha kullanan arkadaşlara diyecek bişeyim yok ama,iki araç sahibi oldum ikisi de dizel.Bundan sonra da ya dizel ya benzinli alırım, o riski alabileceğimi sanmıyorum.

Risk her araçta var. Yukarıda arkadaşlarında dediği gibi lpg nin yanma sıcaklığı benzinden çok daha yüksek. Zaten bu yüzden motora zarar zrar vermiyormu aslen. Yüksek sıcaklıkta yanıyor. Bende bir daha lpg li araç zor diye düşünüyorum ama bunun nedeni güvenlik değil tamamen aracımın zarar gördüğünü ve bi süre sonra yıprandığını görmeye başladığım için.

Sizin tabir ettiğiniz yoldaki bombalar 90 model sigortasız kağıt kaportasıyla aldığı ilk günden beri bakım yaptırılmayan Şahin brodway vsvs benzeri araçlara takılan kitlerdir.

Ya benim bizzat çalışanım aracında gaz hortumlarında 2-3 tane ufak delikler var bunları görüyor ve önemli değil birşey olmaz diyor. Kafayı yedirtecek derece cahil bir milletiz. Aracını kesinlikle bizim araçların yanına parkettirmiyoruz çünkü sorumsuz adam. En ufak bi kıvılcımla ne olcak ?

Ben her 10 bin km de bi gidip lpg filtrelerimi değiştirtip komple kontrol ettiriyorum. Çünkü başkasının canından öte benim canım var ortada. Lpg taktırmadan önce çok araştırdım güvenlik sistemleri vs. Artık fab. çıkışlı lpgli araç üretiliyor ki böle patlayan bomba üretmek heralde markaların isteyeceği birşey değildir.

Üstat onu diyorum fabrikasyon lpg li araç üretsinler yani tek depo olsun o da lpg.Ben bilmem önce benzinle çalışması gerekir sonra lpg aktif olur olayını.2012 yılı zaten sadece lpg ile çalıştıramıyorlarsa gidip yüksek bir yerden atsınlar mühendisler kendilerini.Her neyse dediğim gibi eğer fabrikasyon lpg li beğeneceğim bir araç çıkartırlarsa düşünürüm.Bu şartlar dailinde zor.Ben orjinal bir ürünün orasının burasının değiştirilmesinden rahatsız oluyorum.Mesela modifiye bana kuala lumpur kadar uzaktır.İyi yıllar

• Lpg ile ilgili kafama bir konu takildi

Diyelim benzinli araba 10 litre benzin yakiyor 100 kmde

Lpg demi 10 litre yakiyor

Yoksa dahami az yakiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.