Şimdi Ara

LPG'Lİ ARACINIZDA PERFORMANS DÜŞÜŞÜ VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
22.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben kendi aracımda bunu görüyorum açıkçası. Benzindeki performansı LPG'de hissedemiyorum. Araç az da olsa daha yavaş ivmeleniyor. 0-100 km/h denemesi yapmadım ama arada fark olduğunu da görebiliyorum.

Çevremde LPG kullananların çoğu da, araçlarının performansının düştüğünü söylüyorlar. Ama bir kaç kişi de var ki, tersine, hiçbir fark olmadığını, benzindeki performansla aynı olduğunu öne sürüyor. hatta bugün birisi "arabanın çekişi arttı" bile dedi.

LPG'de az da olsa performans düşüklüğü normal midir? Eğer bu olmaması gereken bir durumsa, bunu nasıl düzeltebiliriz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG'li Aracınızda Performans Düşüklüğü Var mı?

LPG'li araçların performansında düşüş yaşanması, yaygın bir sorundur. Bu düşüşün birkaç olası nedeni vardır:

• Kirli Bujiler: LPG, benzine göre daha kuru bir yakıttır, bu da bujilerin daha çabuk kirlenmesine neden olabilir. Kirli bujiler ateşleme sisteminin verimliliğini azaltarak performans düşüklüğüne yol açabilir.
    • Tıkalı Filtreler: Hava ve yakıt filtreleri, motorun düzgün çalışması için gereklidir. Tıkalı filtreler, motora yeterli hava ve yakıtın ulaşmasını engelleyerek performans düşüklüğüne neden olabilir.
    • Yanlış Ayarsız Yakıt Enjektörleri: LPG'li araçlarda yakıt enjektörlerinin doğru şekilde ayarlanması gerekir. Yanlış ayar, yanma odasına uygun olmayan miktarda LPG enjekte etmesine ve bu da performans düşüklüğüne neden olabilir.

LPG'li Araç Performansını Arttırma

LPG'li aracınızdaki performans düşüklüğünü gidermek için aşağıdaki adımları atabilirsiniz:

• Bujileri Kontrol Edin ve Gerekirse Değiştirin: Kirli bujiler, performans düşüklüğünün en yaygın nedenlerinden biridir. Düzenli olarak bujileri kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Hava ve Yakıt Filtrelerini Değiştirin: Tıkalı filtreler, motorun performansını önemli ölçüde düşürebilir. Hava ve yakıt filtrelerini üreticinin önerdiği sıklıkta değiştirin.
    • Yakıt Enjektörlerini Ayarlatın: Yanlış ayarlanmış yakıt enjektörleri, performans düşüşüne neden olabilir. Yakıt enjektörlerini kalifiye bir tamirciye ayarlatın.

LPG ve benzin arasındaki performans farkı, birkaç faktöre bağlıdır:

• Motor Tipi: Bazı motor tipleri LPG'yi benzinden daha verimli kullanır.
    • LPG Kalitesi: LPG kalitesi, aracın performansını etkileyebilir.
    • Ayarlar: Yakıt enjektörlerinin ve ateşleme sisteminin doğru şekilde ayarlanması, LPG performansını iyileştirebilir.

Genel olarak, LPG'li araçlar benzine göre daha düşük performans gösterir. Bununla birlikte, yukarıdaki adımları takip ederek LPG'li aracınızın performansını arttırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • muhendısler benzın deposu yerıne lpg deposu koyardı
    arac hep gazda calışırdı perfonmans aynı veya daha yuksek olsaydı
    dıyen mantıkla baksın
    sallamayla olmaz bu işler
  • Aracınızın motor teknolojisiyle direct ilgili bir durum bu arkadaşlar
    GENELLEYEMEZSİNİZ :)
  • hocam benim kanaatim aracı sıkıstırdıgında performans ta azda olsa zayıflık seziliyor..Bunu tanıdıgım cogu kişide söylüyor (sıralı sistemi kullananlar) ancak mesela rampa sarıyoruz eski sistemler arac lpg de bayılıyor ama sıralıda ben onu hissetmedim aracta yıgılma gercekleşmiyor...

ama eger her iki yakıttada 0-100 km denerseniz gazda hızlanma daha gec oluyor...
  • Evet, bende de rampada yığılma yok, ulaşılan yüksek hızlarda sorun yok, ama bir miktar ivmelenme kaybı açıkça mevcut. Fakat bunun yanında HİÇ PERFORMANS KAYBI OLMADIĞINI ileri sürmek??

quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili
    Aracınızın motor teknolojisiyle direct ilgili bir durum bu arkadaşlar
    GENELLEYEMEZSİNİZ :)

Peki kullanılan LPG dön.kiti markası veya montajda dikkat edilmesi gerekirken atlanan bazı detaylar bu farkı yaratabilir mi?

Gerçi PRINCE kullanan bir arkadaşım da, çok iyi bir marka olmasına rağmen asla benzindeki performansı alamadığını söylüyor.
  • gaz ekonomık olsun dıye takılıyıo
    perfonmansla işi olan adam zaten taktırmaz
    taktıran rallici ve drag cı goremedık kı buralarda bılgı wersın
  • lpg ayarları güzel yapılmış bir araçta çok fazla fark olmadığını söyleyebiliriz. ama hiç bir zaman benzinin yerini tutmayacağını sanıyorum.
    çünkü benzinin güçü % 17 daha fazla aynı güçü almak için % 17 daha fazla lpg yakılıyor olmasına rağmen benzin gibi değil....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • üst devirlerde biraz düşüklük var gibi.sanki hissettiriyor biraz.belki de bana oyle geliyor.

araç imzada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ultranet

Peki kullanılan LPG dön.kiti markası veya montajda dikkat edilmesi gerekirken atlanan bazı detaylar bu farkı yaratabilir mi?

ben türkiyede yaptırılacak en profosyönel montajlardan birini yaptırdıgımı düşünüyorum kitimde üst kalite bir kit sayılır ancak bende bu tamamen yakıttan kaynaklanıyor...he tabiki montajdan kaynaklanan performans azalmaları oluyordur ancak benim aracımda böyle bir durum oldugunu sanmıyorum bu bence gaz ile alakalı bir durum...

yapılan ekonomi ile düşen performans arasında bir fayda orantısı kurulursa yapılan ekonominin yanında performans düşmesi cok komik kalır....
  • kesinlikle performansta düşüş oluyor ama tabiki normal sistemler kadar değil...
  • sıralı sistem voltran lpg vardı performans berbattı. lpg kiti km arttıkça performans düşüyo. galiba motordan yediği için..
  • Performansta az bir düşüş oluyor. Ama bence konuşmaya değmez bir düşüş. O yüzden "kesinlikle düşüş olmaz" derler ama tabiki az bir düşüş olur her zaman.

Çok düşüyorsa bence montaj kalitesi yakıt kalitesi vs. gibi etkenler işin içine giriyordur.

Not: Sıralılar için konuşuyorum.
  • Benzindeyken son hızım 180 km iken lpg de son hızım 165 e düştü.
    Benzinde 2200 devir 90ı gösterirken ederken lpg de 2200 devir 85kmyi gösteriyor.
    Araç yüklüyken 2 ile rahat çıktığım yerleri artık rampanın yarısındayken 1 e alıyorum.
    Diyeceğim muhakkak performans düşüyor.Düşmüyor diyen yalan söyler.
  • bence az da olsa bir düşüş var
  • quote:

Orjinalden alıntı: catalyst

Performansta az bir düşüş oluyor. Ama bence konuşmaya değmez bir düşüş. O yüzden "kesinlikle düşüş olmaz" derler ama tabiki az bir düşüş olur her zaman.

Çok düşüyorsa bence montaj kalitesi yakıt kalitesi vs. gibi etkenler işin içine giriyordur.

Not: Sıralılar için konuşuyorum.

+1

valla benzinde bile son hız 185 yaptıydım. lpg de ise 175 i gördüm.
    yarış arabası kullanmıyorum.
    hiç bi sıkıntım yok ALLAH a şükür. Ben pek hissetmedim performans düşüşünü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: egebuca

Benzindeyken son hızım 180 km iken lpg de son hızım 165 e düştü.
    Benzinde 2200 devir 90ı gösterirken ederken lpg de 2200 devir 85kmyi gösteriyor.
    Araç yüklüyken 2 ile rahat çıktığım yerleri artık rampanın yarısındayken 1 e alıyorum.

Arkadaşım bir kere dediğin mantıksız. Çünkü eğer debriyajda kaçırma yoksa araba aynı devirde aynı viteste kesinlikle aynı hızda gider. Gaza aynı oranda bastığında daha az devire geliyordur o ayrı. İşte performans düşüşü budur. Belki 100 devir falan farkeder.
  • quote:

Orjinalden alıntı: catalyst

quote:

Orjinalden alıntı: egebuca

Benzindeyken son hızım 180 km iken lpg de son hızım 165 e düştü.

Arkadaşım bir kere dediğin mantıksız. Çünkü eğer debriyajda kaçırma yoksa araba aynı devirde aynı viteste kesinlikle aynı hızda gider. Gaza aynı oranda bastığında daha az devire geliyordur o ayrı. İşte performans düşüşü budur. Belki 100 devir falan farkeder.

evet egebuca;
    söylediğiniz şey çok mantıklı değil arkadaşın da dediği gibi.. araç aynı devirde , aynı hızı yapar.

• Bu yorumlara bakılırsa, "hiç performans farkı yok" diye ısrarla iddia eden arkadaşlar, aradaki farkı pek ayırt edemiyorlar sanırım.

Gerçi aracını ağır ve yumuşak kullanan birinin bu farkı görmesi de mümkün değil. Seri kullanımda hissediliyor performans düşüklüğü.
  • Benzinde 190 km son hıza ulaşan aracım lpg de de 190 a ulaşıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trojana

Benzinde 190 km son hıza ulaşan aracım lpg de de 190 a ulaşıyor.

son hıza ikisindede ulaşır zaten.ama üst devirlerde biraz eksik kalıyor herhalde lpg ile.bana oyle geliyor.
    bu arada arkadaş sakin kullanan farkı göremez demiş.yahu zaten adam arabasına az yaksın diye lpg taktırıyor.niye sürekli dip gaz gezsin ki?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.