Şimdi Ara

Lpg li Civic, Corolla, Astra, Golf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Otomotiv firmaları Lpg li araç üretimine neden bukadar soğuklar? Fiyat'ın taksi esnafı için ürettiği birkaç model hariç (artık yapmıyor diye biliyorum) fabrikadan lpgli çıkan araç yok. Petrol tekellerinin baskısı ise, otomobil firmaları buna direnebilir neticede onlar için araç satışı önemli olan. Hem lpg yi de üreten, piyasaya süren yine aynı devler değil mi? Ayrıca benzini budenli fahiş yapan üzerindeki vergi yükü... Yani Bp, Shell için lpg veya benzin satmış anlamlı bir fark yok gibi. Dünyayı kirletmek ile ilgili sapık bir fantezileri yoksa Neden Focus almak için plazaya gidildiğinde satış temsilcisi "benzinli mi, dizel mi, yoksa lpg li mi arzu edersiniz" diye soramıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevikism -- 21 Eylül 2007; 22:33:19 >

• Petrole ne kadar alternatif çıkarsa çıksın bir şekilde gündemden düşüyor..

Sonradan uygulanan lpg ler bana göre çoğunda başarılı..

Artık ülkemiz de Chrysler 300 c Hemi ler bile Lpg li..

Buyrun Linki..
  • avrupada dahi lpg yavas yavas yayginlasiyor ama iscilik dahil 2650 eurocuk
  • Ne kadar yaygınlaştığının farkındayım, üreticilerin de bunun farkında olmamaları; ihtimal dışı! Bununla ilgili neden bir stratejileri yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevikism -- 21 Eylül 2007; 22:39:57 >
  • isteyen alır taktıtır. Ben tehlikeli buluyorum.

Hem konunu yeri de burası degil
  • neresi?
  • Belki de imaj yüzündendir.
    Türkiye dışındaki çoğu ülkede LPG ile benzin arasında uçurum bir fark yok. Üstelik benzin de sarraflık (kuyumcu) fiyatlardan satılmıyor.
    LPG'li araç üretilse sadece Türkiye ve birkaç Avrupa ülkesi pazarına hitap edecek. Diğer ülkeleri bilmem ama Türkiye'de LPG imajı yerlerde sürünüyor, LPG'li araç kullanan adama lumpen gözüyle bakılıyor. Örneğin kapalı otoparklara almayan alışveriş merkezleri müşteri kaybettiğini düşünmüyor (lumpen adam, zaten aç geziyor, bir de alışveriş mi yapacak?.. Olsa olsa karıya kıza sarkar mantığıyla bakıldığından olsa gerek. Oysa Avrupa'da LPG'li araçlara otopark yasağı yoktur.)
    Satış/pazarlama mantığıyla bakılınca da imaj herşeydir. Satılması zor malı da bir dünya ar-ge yatırımı yapıp üretmenin bir alemi yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedikodu -- 22 Eylül 2007; 1:13:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevikism

neresi?

Burası
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_376/tt.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.