Şimdi Ara

LPG LT FİYAT FARKLILIKLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim yıllardır kafamı kurcalayan bir konu var arkadaşlar. Bu konuyu sizlerle paylaşmak fikirlerinizi almak ne yapabiliriz cevaplarını bulmak ümidüni taşımaktayım.

Malumunuz lpg fiyatları ilden ile değişiklikler arz etmektedir. Ankarada lpg lt fiyatı 1.28 - 1.32 ykrş arası değişirken sadece 200 km ileriye yani konya ya gittiğinizde bu fiyat yaklaşık %10-15 arası 1.50 - 1.52 ykrş fiyat artışı meydana gelmektedir. Aynı fiyat (1.28-1.32)izmirdede geçerli. Ben mantık yürütemiyorum.Tek anladığım Ankarada İzmirde müthiş bir rekabet söz konusu olduğu vede bunun yıllardır devam etmesi vede bu na rağmen güzel paralar kazanılması.Peki konya yada diğer iller için bu fiyatları kıyaslarsak muhteşem karlar söz konusu. Aklıma vergilerin fasa fiso olduğu ve affınıza sığınarak gözümüze soka soka biz sizlerle dalga geçiyoruz istediğimiz gibi fiyatları belirleriz demek istiyorlar.Bizi uyutuyorlar hemde bunu açık açık hiç çekinmeden yapıyorlar. Bu gidişe biz lpg araç kullanıcıları bir tepki göstermemizin vakti geldi kanısındayıom.Değerli fikirlerinizi yorumlarınızı bekliyorum.

Yollarınız açık olsun. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hvforce -- 5 Temmuz 2007; 14:19:45 >

• 200km Konya'ya gitmene gerek yok bile. Ankara'dan 20km uzaklaştın mı LPG fiyatı direk 1,50 YTL. Ben kendim Ankara'da olmama ve bu durumdan şikayetçi olmamama rağmen tepkilerinizi destekliyorum.

Ben şunu merak ediyorum. Mesela Milangaz'ı örnek alalım. Milangaz Ankara'da ortalama 1,32 , başka yerlerde 1,50 civarı. Bu durumda Demirören grubu LPG'yi Ankara'ya diğer şehirlerdeki istasyonlarla aynı fiyattan veriyor da istasyonlar mı ucuza satıyor yoksa Ankara'ya daha ucuz bir fiyattan mı veriyor? Yani Ankara'da az kar eden istasyon sahipleri mi, yoksa ana LPG dağıtıcıları mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

200km Konya'ya gitmene gerek yok bile. Ankara'dan 20km uzaklaştın mı LPG fiyatı direk 1,50 YTL. Ben kendim Ankara'da olmama ve bu durumdan şikayetçi olmamama rağmen tepkilerinizi destekliyorum.

Ben şunu merak ediyorum. Mesela Milangaz'ı örnek alalım. Milangaz Ankara'da ortalama 1,32 , başka yerlerde 1,50 civarı. Bu durumda Demirören grubu LPG'yi Ankara'ya diğer şehirlerdeki istasyonlarla aynı fiyattan veriyor da istasyonlar mı ucuza satıyor yoksa Ankara'ya daha ucuz bir fiyattan mı veriyor? Yani Ankara'da az kar eden istasyon sahipleri mi, yoksa ana LPG dağıtıcıları mı?
    ortada yıllardır görünen ama görmemezlikten geldiğimiz çok garip bir durumla karşı karşıyayayız. Farklı bir tüketim maddesi olsa anlıyacağım fiyat farklılığını. Ama söz konusu yakıt olunca tüm markalar (aygaz.milangac ipragaz v.b gibi)fiyatları hep aynıdır dolar altın gibi kıymetlenmektedir. Farklı şehirlerde en fazla nakliyeden doğan %1-2 lik fiyat farkı olması normaldir. Ancak %15 fiyat farkı gerçekten kafaları kurcalayan bir durumdur. Bu konu yu gündemden düşürmeyelim hakkında araştırmalarınızı bekliyorum. Yasal olarak nerelere başvurabiliriz bunların yolunu arayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hvforce

ortada yıllardır görünen ama görmemezlikten geldiğimiz çok garip bir durumla karşı karşıyayayız. Farklı bir tüketim maddesi olsa anlıyacağım fiyat farklılığını. Ama söz konusu yakıt olunca tüm markalar (aygaz.milangac ipragaz v.b gibi)fiyatları hep aynıdır dolar altın gibi kıymetlenmektedir. Farklı şehirlerde en fazla nakliyeden doğan %1-2 lik fiyat farkı olması normaldir. Ancak %15 fiyat farkı gerçekten kafaları kurcalayan bir durumdur. Bu konu yu gündemden düşürmeyelim hakkında araştırmalarınızı bekliyorum. Yasal olarak nerelere başvurabiliriz bunların yolunu arayalım.

Alıntıları Göster
    Bildiğim kadarıyla rafineere yakın illerde fiyatlar ucuzluyor Ankara yakınlarında Kırşehirde olması lazım nakliye fiyatı çok etkiliyormuş diye duymuştum tabi rekabette etkiliyor

• bence sen pahalı aldığın yere söyle abi ya bunun özelliğine ki bu kadar pahalı de açıklar mecburen.
  • güncel
    arkadaşlar nakliye lpg fiyatlarında etkili oluyorda benzin ve motorinde etkili olmuyor mu? Üstelik %15 lik fiyat farkı gerçekten uçuk bir rakam. Varın siz hesaplayın eğer bu yakıttan 1.28-1.32 lt fiyatından tesisler kar edebiliyorsa 1.52 seviyesinden nasıl karlar ediliyor. Ötv vergi fasa fiso bizi düpedüz gözümüze soka soka eneyi durumuna düşürüyorlar. Ltf sesimizi duyuralım. Eğer konuyla ilgili bilsi olan var ise tüketici haklarına nasıl başvururuz bunun yollarını arayalım.
  • quote:

güncel
    arkadaşlar nakliye lpg fiyatlarında etkili oluyorda benzin ve motorinde etkili olmuyor mu? Üstelik %15 lik fiyat farkı gerçekten uçuk bir rakam. Varın siz hesaplayın eğer bu yakıttan 1.28-1.32 lt fiyatından tesisler kar edebiliyorsa 1.52 seviyesinden nasıl karlar ediliyor. Ötv vergi fasa fiso bizi düpedüz gözümüze soka soka eneyi durumuna düşürüyorlar. Ltf sesimizi duyuralım. Eğer konuyla ilgili bilsi olan var ise tüketici haklarına nasıl başvururuz bunun yollarını arayalım.
    bence tepkilerınız haklı arkadaslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: prvn90

Alıntıları Göster
    arkadaşlar sesimizi duyuralım sadece yorum değil icraat gözterelim.İnternet bizim için bir veli nimet daha hızlı fikir alışverişinde bulunalım.konu önemli birileri gerçekten çok kolay ve çok hızlı ama haksız yere cebini dolduruyor.en azından biz lpg kullanıcıları bu konuda sesimizi duyuralım.Türkiye nin insanları eskiden olduğu gibi boyun eğmeyen artık konuşan hakkını arıyan bir toplum olduğunu kanıtlayalım.İnsan lar çöplerden karnını doyururken birileri insafsızca oturduğu yerden milyarları götürüyor bunu görmemiz lazım.

• ayrıca sizlere karın boyutunu kolay bir matematikle göstereyim.

Ankara-İzmir : LPG LT FİYATI :1.32
    Diğer İllerdeki : LPG LT FİYATI : 1.52

ARADAKİ FARK : 200 YKRŞ

Bir tesise en 100 araç lpg dolumu için girsin ortalama 30 lt lpg alsın.

Ankarada : 1,32*30 lt = 39.60 ytl
    Diğer İllerde : 1.52*30 lt = 45.60 ytl

Aradaki fark : 45.60 - 39.60 = 6 YTL

100 ARAÇTA TOPLAM MİNİMUM 6*100 = 600 YTL GÜNLÜK SADECE ARADAKİ FARKI KAZANIYOR BU AYLIK 18 000 YTL YAPAR. bU HESAPLAR MİNİMUM DEĞERLER DE .Türkiye çapındaki tesis sayısını siz hesaplayın basit bir matematik adamlar çuvalıyla götürüyor. Ya bizim bilmediğimiz yanlış düşündüğümüz bir konu var yada tesisler işlerine geldiği gibi at koşturuyor. Buna sesini çıkarttan yok.Yetkililer ne oluyor yanlış bir durum var ortada diyen yok. Bahsettiğimiz ürün ekmek su gibi hayatımızda olmazsa olmaz lardan artık iyi düşünün.

Saygılarımla

• quote:

ayrıca sizlere karın boyutunu kolay bir matematikle göstereyim.

Ankara-İzmir : LPG LT FİYATI :1.32
    Diğer İllerdeki : LPG LT FİYATI : 1.52

ARADAKİ FARK : 200 YKRŞ

Bir tesise en 100 araç lpg dolumu için girsin ortalama 30 lt lpg alsın.

Ankarada : 1,32*30 lt = 39.60 ytl
    Diğer İllerde : 1.52*30 lt = 45.60 ytl

Aradaki fark : 45.60 - 39.60 = 6 YTL

100 ARAÇTA TOPLAM MİNİMUM 6*100 = 600 YTL GÜNLÜK SADECE ARADAKİ FARKI KAZANIYOR BU AYLIK 18 000 YTL YAPAR. bU HESAPLAR MİNİMUM DEĞERLER DE .Türkiye çapındaki tesis sayısını siz hesaplayın basit bir matematik adamlar çuvalıyla götürüyor. Ya bizim bilmediğimiz yanlış düşündüğümüz bir konu var yada tesisler işlerine geldiği gibi at koşturuyor. Buna sesini çıkarttan yok.Yetkililer ne oluyor yanlış bir durum var ortada diyen yok. Bahsettiğimiz ürün ekmek su gibi hayatımızda olmazsa olmaz lardan artık iyi düşünün.

Saygılarımla
    Bu konuyla ilgili bir arkadaşımdan bilgi alıp sizlerle en kısa zamanda paylaşacağım. Tahminimce bu açıklama hepimizi sinir edecek bir açıklama olacak ama, sonuçta piyasadaki durumun altında yatanları bir nebze de olsa gözler önüne serecek. Ona göre bir hareket tarzı belirleriz diyorum. Aramızda bir avukat varsa bize yasal açıdan ne yapılabileceği konusunda da yol gösterir diye umuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: prvn90

Alıntıları Göster
    Alıntı başka bir forumdan. Ama EPDK neden böyle bir uygulamaya gitsin. Asıl açıklamayı dediğim gibi petrol piyasasının içinde bir arkadaş var ona sorduktan sonra sizlerle paylaşacağım.

quote:

Orjinalden alıntı: Seahorses

Beyler selam, benzin ve lpg fiyatları taşra ve üretim tesis bölgelerine bağlantılı olarak değişmektedir. Yani izmir istanbul ankara da lpg 1.32 iken gümüşhane konya tunceli gibi il ve ilçelerde 1,39 1,42 ytl olamaktadır. Maliyetler açısından.. İkincisi lpg fiyatlarını ve Benzin Fiyatlarını EPDK (Enerji Piyasası Denetleme Kurumu) Belirler. Eğer aldığınız ürün fiyatında büyük bi anormallik varsa almayın. Kaçak olma ihtimali vardır aracınızı hasara maruz bırakmayınız.. Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: darkxwing

Alıntı başka bir forumdan. Ama EPDK neden böyle bir uygulamaya gitsin. Asıl açıklamayı dediğim gibi petrol piyasasının içinde bir arkadaş var ona sorduktan sonra sizlerle paylaşacağım.

quote:

Orjinalden alıntı: Seahorses

Beyler selam, benzin ve lpg fiyatları taşra ve üretim tesis bölgelerine bağlantılı olarak değişmektedir. Yani izmir istanbul ankara da lpg 1.32 iken gümüşhane konya tunceli gibi il ve ilçelerde 1,39 1,42 ytl olamaktadır. Maliyetler açısından.. İkincisi lpg fiyatlarını ve Benzin Fiyatlarını EPDK (Enerji Piyasası Denetleme Kurumu) Belirler. Eğer aldığınız ürün fiyatında büyük bi anormallik varsa almayın. Kaçak olma ihtimali vardır aracınızı hasara maruz bırakmayınız.. Kolay gelsin..

Alıntıları Göster
    konuya göstermiş olduğun ilgiden ötürü darkxwing arkadaşıma ayrıca tşk ederim. Senden kısa sürede bilgi bekliyoruz. Ancak forumdaki diğer arkadaşlar bu hakkında ki fikirlerinde ltf duyarsız kalmasınlar.Ne kadar çok katılım olursa en azından fikirleri tartışıp gerçekleri birlikte ortaya çıkarabiliriz.Belkide anormal gibi gördüğümüz durumun aslında mantıklı yasal dayanakları olan bir açıklaması vardır.Burada komplo teorileri üretmek istemiyorum.Aramızda avukat arkadaşlar var ise ltf yorumlarını bu işin yasal sürecini bizlere anlatsın.

saygılarımla

• quote:

konuya göstermiş olduğun ilgiden ötürü darkxwing arkadaşıma ayrıca tşk ederim. Senden kısa sürede bilgi bekliyoruz. Ancak forumdaki diğer arkadaşlar bu hakkında ki fikirlerinde ltf duyarsız kalmasınlar.Ne kadar çok katılım olursa en azından fikirleri tartışıp gerçekleri birlikte ortaya çıkarabiliriz.Belkide anormal gibi gördüğümüz durumun aslında mantıklı yasal dayanakları olan bir açıklaması vardır.Burada komplo teorileri üretmek istemiyorum.Aramızda avukat arkadaşlar var ise ltf yorumlarını bu işin yasal sürecini bizlere anlatsın.

saygılarımla

Alıntıları Göster
    ayrıca mirasoğlu arkadaşımızın dediği gibi gerçekten rafinerilere yakın iller de lpg ucuz mu acaba ???? kanımca bu da değil kırşehirde lpg lt fiyatlarını ortalama yanılmıyorsam 1.48-1.50 arası olduğunu tahmin ediyorum Kırşehirde yaşayan arkadaşlar varsa bizleri aydınlatır.

• quote:

ayrıca mirasoğlu arkadaşımızın dediği gibi gerçekten rafinerilere yakın iller de lpg ucuz mu acaba ???? kanımca bu da değil kırşehirde lpg lt fiyatlarını ortalama yanılmıyorsam 1.48-1.50 arası olduğunu tahmin ediyorum Kırşehirde yaşayan arkadaşlar varsa bizleri aydınlatır.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hvforce

hayır kırsehirdede 1.5 ytl civarı satılıyor,bir ara ankaradan kayseriye giderken gormustum,bu arada ankara icerisindede fiyatlar cok farklı,dusunun,eryamanda 1.38 ytl aygaz lt satıs fiyatı iken,cok yakınındaki sincanda fiyat 1.5 ytl civarı,bence orada yasıyan ve lpg kullanan arkadaslara yazık,goz goregore kazıkta yenirmi

• quote:

Orijinalden alıntı: selsah

quote:

hayır kırsehirdede 1.5 ytl civarı satılıyor,bir ara ankaradan kayseriye giderken gormustum,bu arada ankara icerisindede fiyatlar cok farklı,dusunun,eryamanda 1.38 ytl aygaz lt satıs fiyatı iken,cok yakınındaki sincanda fiyat 1.5 ytl civarı,bence orada yasıyan ve lpg kullanan arkadaslara yazık,goz goregore kazıkta yenirmi

Alıntıları Göster
    Ankara'da en çarpıcı iki rakam.

1,23 (bundan daha ucuz lpg fiyatı olduğunu sanmıyorum)

1,49 (daha pahalı vardır mutlaka bu benim istasyona girip pompa da gördüğüm rakam)

• quote:

Orijinalden alıntı: selsah

quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Ankara ve İzmirdeki fiyat farklılığının rafineriye yakın-uzak olup olmama, taşra olup olmama ile alakası yok. Rafineriye olan uzaklık fiyatları bir kaç kuruş etkiler. Yakın olan yerde 1,48 iken uzak olan yerde 1,50 olur mesela, öyle arada 20 kuruşluk falan fark olmaz ki zaten Ankara'nın hemen komşu illerinde fiyatlar 1,50 civarlarında. Taşra olup olmamasıyla da alakası yok. Çünkü İstanbul gibi Türkiye'nin en büyük metropolünde fiyatlar 1,50 civarında. Aynı şekilde Antalya, Bursa, Konya gibi büyük ve gelişmiş illerde de fiyatlar yine 1,50 civarlarında.

• quote:

Arkadaşlar Ankara ve İzmirdeki fiyat farklılığının rafineriye yakın-uzak olup olmama, taşra olup olmama ile alakası yok. Rafineriye olan uzaklık fiyatları bir kaç kuruş etkiler. Yakın olan yerde 1,48 iken uzak olan yerde 1,50 olur mesela, öyle arada 20 kuruşluk falan fark olmaz ki zaten Ankara'nın hemen komşu illerinde fiyatlar 1,50 civarlarında. Taşra olup olmamasıyla da alakası yok. Çünkü İstanbul gibi Türkiye'nin en büyük metropolünde fiyatlar 1,50 civarında. Aynı şekilde Antalya, Bursa, Konya gibi büyük ve gelişmiş illerde de fiyatlar yine 1,50 civarlarında.

Alıntıları Göster
    quote:

Dostum bu 1,23 hangi marka ve yeri neresi. Ben de 1,28'den aldığım Milangaz'dan daha ucuzu yok sanıyordum.

• quote:

quote:

Dostum bu 1,23 hangi marka ve yeri neresi. Ben de 1,28'den aldığım Milangaz'dan daha ucuzu yok sanıyordum.

Alıntıları Göster
    Güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkxwing

Güncel

Alıntıları Göster
    ankara'da bayiden bayiye de fiyat farkı vardı, konya yolundaki aygaz'lar da gaz 1.27 ytl iken ostim kavşağı yakınlarındaki aygaz'da 1.35 ytl idi.sizden neden pahalı dedim, onlar da bizde rekabet yok ondan normal fiyatına satıyoruz dediler, oradan gaz almadan çıktım.yakınlardaki başka gaz istasyonundan 10 ytl'lik (beni rekabet olan aygaz istasyonlarından birine götürecek kadar) gaz alıp yoluma devam ettim.bu olaydan 2-3 ay sonra onlar da diğerleri ile aynı fiyattan satmaya başladılar.şu anda gördüğüm bütün aygaz'larda gaz 1.38 ytl...

• quote:

Orijinalden alıntı: toggy06

ankara'da bayiden bayiye de fiyat farkı vardı, konya yolundaki aygaz'lar da gaz 1.27 ytl iken ostim kavşağı yakınlarındaki aygaz'da 1.35 ytl idi.sizden neden pahalı dedim, onlar da bizde rekabet yok ondan normal fiyatına satıyoruz dediler, oradan gaz almadan çıktım.yakınlardaki başka gaz istasyonundan 10 ytl'lik (beni rekabet olan aygaz istasyonlarından birine götürecek kadar) gaz alıp yoluma devam ettim.bu olaydan 2-3 ay sonra onlar da diğerleri ile aynı fiyattan satmaya başladılar.şu anda gördüğüm bütün aygaz'larda gaz 1.38 ytl...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu konuya olan ilginizin artmasından memnunum.Arkadaşlarla kendi aramızda istişare ediyoruz.Serbest piyasadan bahsettiler.Yada ucuz alınan gazın kalitesi bozuk olduğundan.Her iki sebepte bence lehimize bu kadar basit bir hesabı ancak bizim ülkede çıkarcılardan bahsediyorum bu kadar karışık hale getirip kafaları karıştırabilirler.İster kanunlarda ki boşluklardan faydalansınlar ister se gayri resmi kaçak yollarla bu iş yapılsın herkesin kaybı var. Sesimizi daha gür çıkartıp mevzuyu basitleştirip insanların anlayabileceği konuma getirelim.Bu sır yumağını aydınlatalım.
    saygılar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.