Şimdi Ara

LPG mi ? Dizel Mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
3.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Schneeflocke

Dizel.
    1.6 Hdi motor 92 ps citröen berlingo
    1300 km fulldepo.
    hadi gitsin bakalım lpg 1300km ?

Gitmek zorunda mı? 400 kilometrede bir yakit alırsın olur biter. Sanki akaryakıt istasyonlari arasında 1000'lerce kilometre var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 1 Eylül 2013; 12:37:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: angel_f!re

quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Önceki aracım lpg'liydi. HB olduğu için simit tank vardı 32 litre alıyordu. Şehirdışında 400 kilometre yapıyordu. Şehiriçinde daha az tabiki. Bundan sonra sedan araba düşünüyorum ama silindir tank sevmediğimden dolayı bu yüzden simitle menzil hep kısa olacağından dolayı lpg seçeneğine artık yanaşmıyorum. Dizel alırım doldururum depomu rahat rahat gaz bitecek sıkıntısı yaşamadan dilediğim gibi sürerim...

uzun yol şoförü müsün naptın hocam gaz bitecek korkusu falan

Olsun hocam kafam rahat olsun. Düşünmeyeyim yakıt var mı yok mu diye :)

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Dizel.
    1300 km fulldepo.

Gitmek zorunda mı? 400 kilometrede bir yakit alırsın olur biter. Sanki akaryakıt istasyonlari arasında 1000'lerce kilometre var..

Dostum lpgli araçta kullandım bir aralar arkadaşımın, neyin ne oldugunu biliyorum bana anlatma boşuna yani.
    ben dizel ile arada sırada basarım yakar hiç degilse araç gider.
    lpg ile basıyorum yine yok.
    hadi uzun yol desek, orada daha çok km gidiyor dizel.
    onu geçtim 2.eli satsak yine dizel daha iyi gidiyor.
    ilk aracımızdan beri dizel kullanıyoruz, yani lpg'ye hiç sıcak bakmıyorum.
    gerek yok yani.

• Artık kaliteli lpg kitleri mevcut. Burada "lpgli araca bindim, bastın mı gitmiyor" diyenler en az 5-6 sene önce monte edilen lpgli araçlara binmişler sanırım.
  • mazot ve benzin bu fiyattayken kesinlikle LPG. Tartışmasız LPG.
  • quote:

quote:

quote:

Dizel.
    1300 km fulldepo.

Dostum lpgli araçta kullandım bir aralar arkadaşımın, neyin ne oldugunu biliyorum bana anlatma boşuna yani.
    gerek yok yani.

Yahu performans yakit türüne mı bakıyor, sacmalamayin. Öyle LPG'li araçlar var ki senin o dizelini rahatça geçer, motora bakıyor o is. Kullandığın tuplu arac zayıfsa biz ne yapalım..

Uzun yolda da tüketimler paralel ilerliyor. Öyle bir üstünlüğü yok. Dizel 4 lt tüketiyorsa LPG 7-8lt tüketiyor, kuruş bazında aynı..

Sıfır alırken verdigin fazla fazla parayi(bu hafif ticariler icin geçerli değil) 2. Elde bir kısmını alıyorum diye sevinmek neyin nesi. Benzinli aracı ucuza alırsın ucuza satarsın..

LPG'ye sıcak bakmamak ayrı mesele, sunu bastan yazsaydın keske. Bahane bulmak cok kolay..

• Çok param varsa dizel alırım.Ama normal bi aile için 1.2 Tsi-Vti , 1.0 Eceboost ,0.9 Turbo almak vergi gibi şeyleri düşününce mantıklı geliyor.
  • LPG ezer geçer 10.000 tl falzzdan dizele niye verelim
    maksat tasaruruf ise aynı kurusu yakacaksam 10.000 tl cebimde kalsın
  • dizel aracın bakım masraflarını da düşünmek gerek, atmosferik benzinlilerde turbo vs. olmadığından daha basittir ama dizelin hem bakımları hem de sorun çıktığında olabilecek masrafları daha fazladır
  • Ilk satinalma maliyetine kaylanabilecek iseniz dizel yok katlanamayacak iseniz lpg. Yeni lpg kitleri ile artik lpg cevrimi hic sorunsuz

• lpg'yi dün 2.43 liradan aldım lpg candır :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haketmedim

Araç LPG'ye tam uyumlu ise kaliteli bir LPG kiti'de varsa Lpg derim.

evet.dizelin fahiş fiyat farkı hangisi ekonomik sorunun yanıtını veriyor zaten
  • quote:

quote:

quote:

Dizel.
    1300 km fulldepo.

gerek yok yani.

Uzun yolda biraz basınca zaten lpgnin hiç bi avantajı kalmıyor.

• direk böyle bir karşılaştırma yanlış olur arabadan arabaya değişir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Bence ikisi de mantıklı değil bu devirden sonra. En mantıklısı düşük hacimli, turbolu benzinli araç alıp sakin sakin sürmek. 1.2TSI motor neredeyse dizel kadar yakıyor. 1.0 ecoboost motor da aynı şekilde. Aradaki farkı dizele, lpg kitine vermek yerine benzinli araç kullanmak hem daha sağlıklı hem de daha keyifli oluyor.

Ornek olarak ibiza üzerinden gidelim,

1.4 atmosferik motorla 1.2 TSİ arasında 5000 lira fark var, 1.2 TSİ daha pahalı. 1.4 motor icin LPG kiti 1000 lira;

1.4 atmosferik motor sehirici 8 litre benzin yakar, 10 litre LPG diyelim, 25 kuruş yapar.

1.2 TSİ sehirici 7 litre yakar 35 kuruş yapar.

TSİ'in neresi ekonomik? Hem alırken 4000 lira fazlaya mal olacak. Hem daha fazla yakacak..

1.2 TSI motor 105hp, 1.4 düz motor 85hp gücünde. 0-100/km de 2sn fark var. Bence kıyaslarken bunları da hesaba katmalısınız. Ayrıca 1.2'lik motorunda yıllık vergide avantajı vardır.

• quote:

Dizel.
    1300 km fulldepo.

Bunun neresi övgü şimdi? geçmişte olsa belki, her yerde kaliteli firmalar çok değilmiş, şimdi her yerde kaliteli firmalar var, veya sadece bir marka kullanıyorsanız onu bile bulabilirsiniz her yerde. 1300km boyunca hiç araçtan inmeyecek misiniz?

2ay önce 675km uzun yol yaptım, doluya yakın depo ile yola çıktım, acıktığım için kahvaltı amaçlı yolculuğumun 200.km'sinde durdum. bahane ile lpg'yi ucuza doldurdum. tekrar yola koyuldum, yolda yerli kiraz/domates için duracaktım ama tek başıma yolculuk yaptığım için sıkılmıştım durmadım devam ettim 375km(22-23lt) sonra gazım bitti durdum, ihtiyaç molası verecektim, arabadaki su şişeleri bitmişti. ihtiyaçlarımı karşıladım gaz aldım. 100km sonra yolcuğum bitti. 675km'de 2kere ihtiyaçlarım için durdum, ah keşke dizel alsaydım 1300km kütük gibi koltukta otururdum demedim.

1.33 mivec 95hp colt amt

araçta simit 34lt'lik tank %80 yani 27lt lpg alıyor... 27lt lpg ile 450km(6lt/100km) yol yapabiliyor. benim şamandıra bozuktu, yenisi takıldı, salı deneyeceğim öyle fabrika değerini değil gerçeği yazarım ama 450km yapacağına eminim. bana yeterli geliyor.

Yine de dizel alın benzin-dizel farkı 10bin TL verin. Sakın benzinli-lpg almayın, lpg patlar, çekiş düşer(lpg'de tokatlamadığım araba kalmadı), sürekli bozuluyor. Dizel alın, yoksa dizel gibi lpg de fiyatlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 1 Eylül 2013; 15:04:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: djpisagor

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Bence ikisi de mantıklı değil bu devirden sonra. En mantıklısı düşük hacimli, turbolu benzinli araç alıp sakin sakin sürmek. 1.2TSI motor neredeyse dizel kadar yakıyor. 1.0 ecoboost motor da aynı şekilde. Aradaki farkı dizele, lpg kitine vermek yerine benzinli araç kullanmak hem daha sağlıklı hem de daha keyifli oluyor.

Ornek olarak ibiza üzerinden gidelim,

1.4 atmosferik motorla 1.2 TSİ arasında 5000 lira fark var, 1.2 TSİ daha pahalı. 1.4 motor icin LPG kiti 1000 lira;

1.4 atmosferik motor sehirici 8 litre benzin yakar, 10 litre LPG diyelim, 25 kuruş yapar.

1.2 TSİ sehirici 7 litre yakar 35 kuruş yapar.

TSİ'in neresi ekonomik? Hem alırken 4000 lira fazlaya mal olacak. Hem daha fazla yakacak..

1.2 TSI motor 105hp, 1.4 düz motor 85hp gücünde. 0-100/km de 2sn fark var. Bence kıyaslarken bunları da hesaba katmalısınız. Ayrıca 1.2'lik motorunda yıllık vergide avantajı vardır.

Haklısınız ancak yakit olarak cok fark var, ekonomi adına gozardi edilebilir detaylar..

• Honda Civic lpg ye tam uyumlu üretiliyor. 28 parçası normal civic den lpg için farklı. Kışın en fazla 2 3 dakika da yazın 30 sn. de lpg ye geçer. Gecince de zerre benzin harcamaz. Ama siz dizel alın lpg ye talep artmasin.

• Tabiki lpg. Dizelden az yakar hemde arac daha seri olur. Arkaya karavan takıyorsan, tekne takıyorsan agır yuk cekiyorsan dizel olabilir ama diger durumlarda cok gereksiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukakgun

Honda Civic lpg ye tam uyumlu üretiliyor. 28 parçası normal civic den lpg için farklı. Kışın en fazla 2 3 dakika da yazın 30 sn. de lpg ye geçer. Gecince de zerre benzin harcamaz. Ama siz dizel alın lpg ye talep artmasin.

Evet evet, lpg patlıyor zaten, çekişten düşüyor, randıman tutmuyor, bozuluyor. gidin 10bin TL verip dizel alın
    Yoksa biz lpg'ciler ucuza kit, ucuza yakıt nasıl alırız, ucuza benzinli alıp nasıl lpg'lendireceğiz

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.