Şimdi Ara

LPG mi ? Dizel Mi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
3.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arabasına göre değişir. benzinli 1.2 polonun dizel 2000 motor cruze dan az yaktığını. dizel clionun lpg li accentten daha az yaktıgını gordüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomobil Genel bölümünün %80'i, otomobiline tapar. Yanlış anlaşılmasın, ben de kendimi ayrı tutmuyorum ama bu forumun ve bu bölümün üyelerinin bu yapıda olduğunu kabul edersek, LPG'nin, ne kadar ekonomik olduğunu anlatmaya çalışsak da kimseye bunu kabul ettiremeyeceğiz.

Bu sebeple, aynı arabaya 10.000 TL fazla vererek dizel otomobili tavsiye etmek zorunda kalıyoruz.
  • son 4 günde uzun yol yaptım. Toplamda 90 litre benzin harcamışım. 1300km yol yapmışım. İlk depoda ortalama yakıt tüketimi : 6.4lt 2.depoda 7lt toplamda 6.6 litre desek. Benzinli arabayla 120 yi geçmeden sonuna kadar ekonomi yaparak bu değerleri sağlarken, dizel arabayla yeri geldiğinde basarak performanslı kullanarak hiç ekonmi yapmadğımı hesaba katarak bu ortalama yakıt değerlerini buluyorm.
    95 oktan benzinin litresi 5.10tl.
    90*5.10=459TL
    90*4,61=414TL
    90*2,80=252TL
    LPG de 110litre harcamış olsam 110*2,80=308tl eder. Bu durumda lpg diyorum.
  • En doğrusu CNG'dir. Gün gelecek yaygınlaşacak.
    En kaliteli ve en ucuzu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

Dizel motor çok çok daha az yakar. nerdeyse 2 kat fark var.

Ama hangisi daha ekonomiktir derseniz orası değişir. Zira dizel daha az yakar ama litresi 4.50, lpg ise 2.50 civarı üstüne bir miktrada benzin yaktığını düşünürsek çok ince bir hesap yapmak gerek hangisi daha ekonomiktir diye.

Ve lütfen şukadarlık lpg attım bu kadar yol gittim diyenler yaktıkları benzinide hesaplasınlar. Zira araç ilk çalışmada ya da bazı sistemlerde yağlama vs yaparken benzin kullanıyor.

İlk anda yaktığı benzin o kadar az ki hesaba katmaya değmez. Motoru çalıştırın hava 25 derecenin ustundeyse 5-10 saniye icinde gaza geçiyor..

O yüzden her 5-6 ayda bir Honda Civic'imizin deposunu sadece LPG de kullandığımız halde dolduruyoruz.

• MALİYET AÇISINDAN TABİKİ LPG
    ÇÜNKÜ LPG İLE DİZEL ARAÇLAR ÜÇ AŞAĞI BEŞ YUKARI AYNI MALİYETLE YOLCULUK İMKANI SUNARLAR SİZE
    ANCAK BENZİNLİ ARAÇ İLE DİZEL ARAÇ ARASINDA 7000 - 12000 ARASI FARK OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜRSE BENZİNLİ ALIP LPG TAKTIRMAK ÇOK DAHA EKONOMİKTİR
    BİRDE 100 000 KM DENSONRA DİZEL ARAÇ SATMAK AYRI BİR ZORDUR.. EĞER LPG BENİM İÇİN SORUN DEĞİL DİYORSANIZ DİZELE GEREK YOK
  • 2006 model Opel Zafira Cosmo 1.6 16V 115 hp aracımın normal ağırlığı nerdeyse 1.5 ton.zavoli lpg kit var.Ankara dan bir sürü eşya,memleketten keza öyle derken abartısız kımıldıcak yer kalmadı.Bagaj kaputunu zor kapattım.Arka koltukta hanım ve oğlan,tabanlarda yine ıvır zıvır eşyalar.Ön tarafta yerde kocaman bir valiz,yolcu koltuğunda ise 50 kiloluk şeker çuvalı vardı.Keşke resim çekip görüntüleseydim ama hiç aklıma gelmedi o hengamede.Velhasılı kelam bu şartlar altında 2.61 liradan 33 lt aldığım lpg ile ışık yanıp sönene kadar toplam 430 km gittim.Hesaplayınca 7.6 lt /100 km/h ve km de 20 kuruş yakmış görünüyor.Maşallah diyorum sadece ...
  • Benzinli ile dizel araçlar arasında 10bin tl fark var şaka gibi. Bu fiyatlarla araç almak enayilik... Ben 2011 yılında 42.5 TL ye full Megane 3 dizel alırken "NE kadar çok veriyorum bu araca, inşallah ileride fiyatı düşüp bana zarar ettirmez" diye düşünüyordum, şimdi Megane 3 olmuş 65 bin

LPG konusunda ise öğrenciyken aldım, 100 bin km den fazla kullandım, fakat artık şimdiki kazancımla LPG düşünmem. Kız arkadaşlarımı gezdiriyordum, önce anlamıyorlardı, LPG'li diyince hem şaşırıyor, hem korkuyorlardı

LPG ile otoparklarda 2. sınıf insan muamelesi görmek, saatli bombayla gezmek, taktırırken sorun yaşama riski, 50bin lira verip bir araca LPG taktırmak bana doğru gelmiyor.

Bir de geçen gün havaya uçan araçta feci şekilde yanan insanları görünce daha da bir çekiniyor insan...

Güvenli montaj vs. vs. diyecek arkadaşlar çıkacaktır eminim ama, çok çok düşük bir ihtimal de olsa hayatımı tehlikeye atmak istemiyorum çünkü hayatım LPG ile ekonomi yaparak riske alınamayacak kadar değerli...

Benim bir arkadaşım var , denizde çok açılmaz ve roller coaster tarzı şeylere binmez... Nedenini sorunca "İnsanın hayatta herşey başına gelebilir, ama boş bir zevk uğruna, değerli hayatım için risk almak istemem" diyor...

• Şuan için lpg , dizel araçlar hem pahalı hem motorine zam geldi benzini geçecek nerdeyse öyle ahım şahım gezmiyorsan lpg diyorum , bakımı yapıldıgı müddetce lpg sıkıntı vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsane_28

LPG = 2.75 Tl

Dizel =4.60 Tl

günümüz akaryakıt fiyatlarına göre yakıt yönünden hangisi daha mantıklı ?

LPG'li mi az yakar ? Dizel mi ?

Dizel daha pahalı olmasına rağmen daha tasarruflu Lpg kullanırsan mesela ayda dizele 200 lira verirken Lpg ye daha fazla verirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schneeflocke

quote:

quote:

Dizel.
    1.6 Hdi motor 92 ps citröen berlingo
    1300 km fulldepo.
    hadi gitsin bakalım lpg 1300km ?

Gitmek zorunda mı? 400 kilometrede bir yakit alırsın olur biter. Sanki akaryakıt istasyonlari arasında 1000'lerce kilometre var..

Dostum lpgli araçta kullandım bir aralar arkadaşımın, neyin ne oldugunu biliyorum bana anlatma boşuna yani.
    ben dizel ile arada sırada basarım yakar hiç degilse araç gider.
    lpg ile basıyorum yine yok.
    hadi uzun yol desek, orada daha çok km gidiyor dizel.
    onu geçtim 2.eli satsak yine dizel daha iyi gidiyor.
    ilk aracımızdan beri dizel kullanıyoruz, yani lpg'ye hiç sıcak bakmıyorum.
    gerek yok yani.

Merhaba,

"Bastım mı gidiyor" dediğiniz hafif ticari aracınızın 0-100 km/h hızlanması 15 saniye civarlarında.
    Aynı motor hacmine sahip c sınıfı benzinli ve lpg'li araçların büyük çoğunluğu aracınızı doğru viteste geçecektir.
    Ama dizel aracınızdan gelen alışkanlıkla benzinli arabada vites küçültmeden 2.000 devir civarında gaza basıp tepki beklerseniz tabii ki hızlanmayacaktır.

Menzil konusunda ise dizel araçlar tartışmasız lider.

Selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• dizel bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

quote:

quote:

Dizel.
    1300 km fulldepo.

Gitmek zorunda mı? 400 kilometrede bir yakit alırsın olur biter. Sanki akaryakıt istasyonlari arasında 1000'lerce kilometre var..

Dostum lpgli araçta kullandım bir aralar arkadaşımın, neyin ne oldugunu biliyorum bana anlatma boşuna yani.
    gerek yok yani.

Merhaba,

"Bastım mı gidiyor" dediğiniz hafif ticari aracınızın 0-100 km/h hızlanması 15 saniye civarlarında.
    Aynı motor hacmine sahip c sınıfı benzinli ve lpg'li araçların büyük çoğunluğu aracınızı doğru viteste geçecektir.
    Ama dizel aracınızdan gelen alışkanlıkla benzinli arabada vites küçültmeden 2.000 devir civarında gaza basıp tepki beklerseniz tabii ki hızlanmayacaktır.

Selamlar

yokuş yolda lpg bayıyor dizel albea ile dik rampada 120 rahat gördüm + klima açıktı lpg ile mümkünatı yok bayılır kalır araç hocam

• Durum araçtan araca siniftan sinifa değişir. Örneğin ben lpg kullaniyorum ve bana gore her türlü avantajlı. Arac auris valvematik ve ortalama tuketimim 20 kuruş. Hatta cc ile 90 a sabitledigimde tuketim 14 krusa düşüyor ve 1 depo ile 800km uzeri gidebiliyorum. Performans konusuna gelince bendeki araca muadil 1.6 dizellerin %90 dan fazlasini duzde rampada 0-100 de max hizda gecebilirim. Herkes rampa tutturmus gidiyor. Tabiki son viteste dizelle benzinli bir olmaz çünkü max güçlerini verdikleri devir aralıkları ayni degil. Kötü yanlari yokmu var tabiki en basitinden bagaj küçülüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Cryptical

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

quote:

quote:

Dizel.
    1300 km fulldepo.

gerek yok yani.

Merhaba,

Selamlar

yokuş yolda lpg bayıyor dizel albea ile dik rampada 120 rahat gördüm + klima açıktı lpg ile mümkünatı yok bayılır kalır araç hocam

Merhaba,

Albea'nın benzinlisi 1.4 motorlu, 77 hp gücünde bir araç.
    Performans beklemek zaten büyük hata olur. O araç benzinde bile rampada zor gider.

Benim tercihim büyük hacimli benzinli ve lpg.
    Honda Accord 3.0 V6 (200 hp) ve Volvo S80 T6 (272 hp) kullanıyorum.
    Lpg yüzünden oluşacak az bir kayıp sorun olmuyor.
    Ortalama tüketim de normal sakin kullanımda 30-35 krş civarlarında.

Selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye yollarının % kaçı rampalarla doluda her dizelci yeah benim torkum fazla rampada basarım giderim edasında geziyor anlamıyorum. Gün içinde sürüşte kaç kere önüne kamyon çıkıp yavaşlayıp tekrar hızlanma isteği duyuluyor ki.

Ayrıca bahsettiğiniz hitler motoru ile turbo dizeli karşılaştırmak doğru değil neden tsi ile karşılaştırma yapmıyorsunuz. Nede olsa ikiside turbo üniteye sahip.

Hatta daha eşit davranarak motor hacimlerinide eşitleyerek 1.6 turbo benzinli araçla 1.6 turbo dizeli istediğiniz şartlarda karşılaştırın. Eğer bahsettiğiniz gibi mevzu sadece rapmada geçmekse Benzinli araç oldukça şakacı davranacaktır.
    (Yakıt değerlerini önemsemediğinizde ikisinin arasındaki yakıt tüketim farkını es geçiyorum)

ülkemizde ki akaryakıt fiyatları yüzünden bezinli araç keyfini sürmek için lpg ye yönelmek zorunda kalıyoruz.

Aynı şekilde 1.6 turbo lpg li araçta dizeli yerden yere vuracaktır. Saygılar.

• Opel astralarda aynı dolulukta(cosmo) benzinli ve dizel arasındaki fark yaklaşık 4.000 tl motor olarak aynı değil tam olarak kıyaslayamayız(performans için) fakat eskisi gibi yüksek fiyat farkları yok. bayiye gittiğinizde dizel için özel indirim yapıyorlar. benzinli alıp yüksek vergi dilimi ve lpg kiti yerine dizelini tercih ederim. Ekstradan sistem ekstradan sıkıntıdır. (astra için geçerli)

lpg kitinin belli bir yıldan sonra bakımı ve değişimi yapılıyor.Ayrıca yakıt hesabı yaparken çoğu kişi lpg hesabını yapar ve benzinden gittiğini göz ardı eder.

Lpg & dizel tercihi aracına ,bulunduğun ile (ankara çubukta lpg normalden 20-30 kuruş ucuz),araçtan beklentine göre değişir. Bence ilk olarak aracı tespik edin sonrasında dizel mi benzinli mi karar verin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy123
    Türkiye yollarının % kaçı rampalarla doluda her dizelci yeah benim torkum fazla rampada basarım giderim edasında geziyor anlamıyorum.

Değerli arkadaşım,
    1. Ben sadece LPG ve dizelin artı, eksilerini yazdım. Tork olayını belirttim. Nedense, sanki önemsizmiş gibi ele alındı.
    Bu arada tabiiki, yolların tamamı rampa değil ve dizel kullanıcılarının çoğu "he he, benim torkum var" diyerek, beylik deve gibi ortalarda gezmez. Ancak rampada takıldığın zaman atmosferik+LPG'nin bayılması sinir bozucu oluyor ki, araç sadece benzinli olsa da bayılabiliyor.

2. Hitler ile TDI karşılaştırmam sebebi,
    a) Hitler'e daha doğrusu atmosferik motorlara LPG'nin daha kolay ve verimli uygulanmasıydı. Forumda çok tartışıldı ama ben LPG uygulanmış TSI araba görmedim. Çeşitli nedenlerle TSI+LPG yaygınlaşmadı.,
    b) Günümüzde yeni üretilen araçlarda Turbosuz dizel kalmadı gibi. Dolasıyla düz dizel ile düz atmosferik+LPG'li araç karşılaştırması yapmak zor.

3. Turbo benzinli ile Turbo Dizel dersek, performansta benzinli iyi olsa da, yakıt olarak dizel çok avantajlı ki, konunun açılma nedeni ekonomi...

İyi forumlar...

• mazot 4.5 tl olmuş hala mazot daha az yakar diyorlar ya

mazotlu 1.6 uzun yolda 4.5 litre yaksa 100 kmde 4.5*4.5= 20 krş yapar
    lpgli araba uzun yolda 8 litre yaksa 2.5*8= 20 krş yapar

be dün pozantıdan adanaya dönerken otobanda lpg bitti 2.73ten 10 liralık lpg aldım 110 ile adanaya döndüm 65 km gittim 10 tl ile hadi mazotlu arabanız gitsinde görelim bakalım.

ben 5 senedir lpgli araba kullanıyorum lpg ile ilk 2008de tanıştım toyota avensis kullandım şimdide fiat stilo araç kullanıyorum. arkadaşımda seat ibiza var 1.4 dizel 100 tl ile 500 km gidiyor diye hava atıyor benim stiloda 450 km gidiyor ama benim arabam 1.6 onunki 1.4 + konforuda cabası dizelciler artık kendinizi kandırmaktan vazgeçin. yok zırt pırt lpg bitermiş yok patlarmış yok bagaj daralırmış geçeceksiniz bunları...

• dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    Benimde exeo var lpg li aynen sözlerine katılıyorum.Yalnız ben uzun yola giderken hakkaten lastik patlarsa diye tırsıyorum ailecek yolun ortasında stepnesi naparız bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.