Şimdi Ara

LPG mi ? Dizel Mi ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
3.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tnrskr

Benimde exeo var lpg li aynen sözlerine katılıyorum.Yalnız ben uzun yola giderken hakkaten lastik patlarsa diye tırsıyorum ailecek yolun ortasında stepnesi naparız bilmiyorum.

hocam sizin lpg simit herhalde. 1 adet hava kompreörü bulundurun işinizi görür yada lastik tamir kiti lastik yarılmazsa
  • 1.5 dci 90bg start&stop km de 18 kurus yakiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Marilyn

1.5 dci 90bg start&stop km de 18 kurus yakiyorum..

uzun yolda 4 litremi yakıyorsun 100 kmde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Sehirici 4,4 lt / 100km
    Sehirdisi 3,4 lt / 100km
    Karma 3,9 lt / 100km..

• quote:

quote:

quote:

Sehirici 4,4 lt / 100km
    Sehirdisi 3,4 lt / 100km
    Karma 3,9 lt / 100km..

ş.içi 4.4 yakarsan 20 krş yapar kardeş önce heap yapmayı öğren.

• quote:

quote:

Ben kasarsam uzun yolda 3.2-3.4 lt yakıyorum 100 Km (Sabit 95 Km) 105-110 arası 4 lt dizel yakan bir aracım var. Beni alıntılamamışsınız da neden şaşırdınız? LPG de göremezsiniz bu değerleri tabi ki. Ben o iyi bu iyi demiyeceğim, dizele alırken mevcut devlet bize fazladan zaten 4 bin geçiriyor kafadan. LPG'yi kralından 1500-2000 e taksam kardasın. Aşağı yukarı aynı yakıyor zaten ama şehir dışı gidiyorsanız, her türlü dizel, LPG'yi alt eder maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 2 Eylül 2013; 13:12:54 >

• Sıfır aldığım 2008 model Megane 2 80000'de sattım, ben aracı alırken benzin/dizel farkı 2-3000 tl idi, şimdi dizel/benzin 8-10000 tl arası, bence değimez.
    Yakıt tasarufundan bahsediyorsunuz, peki şuanda 10000 tl fark, bakımlar, enjektör ,triger değişimi vs yapılan diğer masraflar

Ben sıfır araç aldım benzinli, pazartesi kısmetse LPG taktıracam (kargodan teslimat bekliyoruz), arkadaşlar soruyor ne oldu dizel sevdana neden benzini seçtin.
    Tek cevap " Ağzımız sütten yandı, yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz”.

Bir enjektör takım 1500-2000 tl ustalık vs.
    Yok depoda su var, yok mazotta pislik var........
    Kendi fikrim Benzi/LPG

• quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood

son 4 günde uzun yol yaptım. Toplamda 90 litre benzin harcamışım. 1300km yol yapmışım. İlk depoda ortalama yakıt tüketimi : 6.4lt 2.depoda 7lt toplamda 6.6 litre desek. Benzinli arabayla 120 yi geçmeden sonuna kadar ekonomi yaparak bu değerleri sağlarken, dizel arabayla yeri geldiğinde basarak performanslı kullanarak hiç ekonmi yapmadğımı hesaba katarak bu ortalama yakıt değerlerini buluyorm.
    95 oktan benzinin litresi 5.10tl.
    90*5.10=459TL
    90*4,61=414TL
    90*2,80=252TL
    LPG de 110litre harcamış olsam 110*2,80=308tl eder. Bu durumda lpg diyorum.

Matematik hatası var...

Dizel ile 1300 kilometre yolda 90 litre yakıt yakmazsın.

LPG ile hesabı aşağı yukarı doğru yapmışsınızda dizelde hesap yanlış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

quote:

son 4 günde uzun yol yaptım. Toplamda 90 litre benzin harcamışım. 1300km yol yapmışım. İlk depoda ortalama yakıt tüketimi : 6.4lt 2.depoda 7lt toplamda 6.6 litre desek. Benzinli arabayla 120 yi geçmeden sonuna kadar ekonomi yaparak bu değerleri sağlarken, dizel arabayla yeri geldiğinde basarak performanslı kullanarak hiç ekonmi yapmadğımı hesaba katarak bu ortalama yakıt değerlerini buluyorm.
    90*5.10=459TL
    90*4,61=414TL
    90*2,80=252TL

Matematik hatası var...

Haklısın 1300/100*4.5*4.5=263.25 tl
    mesafe/yüz*(yüz km tüketim)*(litre fiyatı)

Mazot ile LPG yakıt olarak çok yakın fakat, ilk alım maliyeti ve bakım maliyetini hesaba katarsak LPG daha hesaplı.

• 1.2 tsi kesinlikle düşünce az yaksın ve sorunsuz sıkıntısız uzun süre binmek ise 1.2 tsi bence .. her ne kadar lpg kullansamda sıcak bakmıyorum dizel de uzun kmlerde soru işareti oluyor ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

quote:

90*5.10=459TL
    90*4,61=414TL
    90*2,80=252TL

Matematik hatası var...

Tabikide dizel daha az yakacağından menzil uzun olacaktır. Ancak dizel c4 ile aynı yolu 2 ay önce 6.2 yakıt ortalamasıyla çok kısa bir sürede almıştım. Mazotu hiç düşünmeden, aşırı performans bekleyerek kullandığım için. Ancak benzinliye binince tek amacım ekonomi oldu. Bu şekilde yakıt ortalamaları tutuyor ancak.

• Lpg sonradan çözüm, dizel orjinal çözüm. Bu piyasa şartları altında her zaman dizeli yani orjinali seçmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 22 Eylül 2013; 12:57:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel
    Canımdan daha kıymetli değil param
  • Ne LPG ne Dizel

Ya 1.2 TSI, ya Ecoboost ya da Toyota Valvematic

• quote:

Orijinalden alıntı: Mangalay

Ne LPG ne Dizel

Ya 1.2 TSI, ya Ecoboost ya da Toyota Valvematic

Aynı anda atmışız mesajları
  • Şuan dizel araç sahibiyim. Mazotun fiyatı aldı başını gidiyor. Üstelik dizel araç alırken dizel farkı da cabası. Şuan için araç alacak olsam kesinlikle benzin+LPG alırım. Sebebi malum fahiş mazot fiyatı.
  • Aslında Ülkemizde İkiside Yoğunlukla Kullanılıyor Fakat LPG'nin Taktırdıktan Sonra Uğraşması Ayrı Bir Dert.
  • Bu konunun ilk sayfasında da yazdım. 2,5 sene lpg li araç kullandım. Öyle lpg patlar çatlar diye kulaktan dolma bilgilerle atıp tutan bir insan değilim. Ama bir dahaki alacağım araç dizel olacak. LPG'li araç alsam sedan da olsa hb de olsa gidip simit tank taktıracağım. Silindirik tankı hiç sevmiyorum bagaj hacmini azalttığından dolayı. Bu sefer menzil kısa olacak. O lpg göstergesi zaten simit tankta doğru göstermiyor. 2,5 sene kullandım bir kere bile doğru göstermedi. Depoyu fullerdim, 100 km sonra kırmızıya düşerdi. 300 km kırmızıda gderdi. Kaç kere değiştirdim sensörü yine bir boka yaramadı. LPG'nin güvenli olduğunu biliyorum ama ufak tefek kıl tüy sorunlarından dolayı soğudum. O yüzden sıfır alamayacam aracı ama ikinci el mutlaka dizel olacak.
  • Dizelle benzinli arasindaki fark 10bin tl nin ustunde oldugu surece lpg candir,kimse aglamasin
    O cekmiyor diyenleri de 1.6 corolla\lpg ve dizel corolla kapismasina beklerim,
    Focus astra dahil

• Dizelle benzinli arasindaki fark 10bin tl nin ustunde oldugu surece lpg candir,kimse aglamasin
    O cekmiyor diyenleri de 1.6 corolla\lpg ve dizel corolla kapismasina beklerim,
    Focus astra dahil

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.