Şimdi Ara

LPG Tankını Değiştirmemek İçin Muayeneye Erken Sokmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Lpg tankının son kullanma tarihi mart ayında muayene ise mayıs ayında. Ben bu hafta muayeneye sokmayı düşünüyorum tank 2 sene daha idare etsin diye bir sorun olur mu muayenede aceba ? Güvenlik risklerinin farkındayım hatırlatmanıza gerek yok ancak tankı değiştirmek beni maddi olarak çok zorlayacak şuanda. Teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG Tankını Değiştirmemek İçin Muayeneye Erken Sokmak

LPG tanklarının kullanım süresi yasal düzenlemeler kapsamında belirlenmiştir. Süresi dolan LPG tanklarının muayene edilerek güvenli kullanıma uygun olup olmadığı kontrol edilir.

LPG tanklarının süresi dolmadan erken muayeneye sokulması, tankın değişim zamanını ertelemeye yardımcı olabilir. Bu sayede tank değiştirme maliyetinden tasarruf edilebilir.

Erken muayene yaptırmak için LPG tankının süresinin dolmasına en az 6 ay kala başvurulması önerilir. Muayene sonucunda tankın güvenli olduğu tespit edilirse, kullanım süresi uzatılabilir.

Ancak, tankın erken muayeneye sokulması tankın ömrünü uzatmaz. Tankın üreticisinin belirlediği kullanım süresi dolduğunda, tankın değiştirilmesi gerekir.

LPG tankının süresi dolmadan erken muayeneye sokulması, aşağıdaki avantajları sağlayabilir:

• Tank değiştirme maliyetinin ertelenmesi
    • Tankın daha uzun süre güvenli kullanım imkanı
    • Tankın kullanım süresinin uzatılması (muayene sonucunda onaylanması durumunda)

LPG tankının süresi dolmadan erken muayeneye sokulması, tankın güvenliğini sağlamak ve tank değiştirme maliyetinden tasarruf etmek için faydalı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kredi kartı falan yokmu ben olsam borç alır değiştirirdim. Zaten arac lpg li hava ile çalışması falan mı gerekiyor bütçeyi sarsmaması için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Namaste.

Kredi kartı falan yokmu ben olsam borç alır değiştirirdim. Zaten arac lpg li hava ile çalışması falan mı gerekiyor bütçeyi sarsmaması için?

Dostum niye borca sokayım kendimi araba yılda 3 bin kilometre anca yapıyor zaten kapıda yatıyor çoğu zaman yakıt parası önemli değil ama muayeneye 450 lira verecem zaten 700 lirada tank için birden vermek istemiyorum şuan seneye daha rahat olacam o zaman değiştiririm.

• Trident682 kullanıcısına yanıt
    Mantikli olur. tanki geciktirmenin riskleri demeyecegim zaten farkindasiniz. muayeneye de 2 ay erken girmek cok buyuk bir kayip degil.
  • Sorun olmaz, erken sokabilirsin muayeneye.

• Aracınız muayeneden geçmez diye biliyorum.muayeneden 2 ay sonra tankın süresinin dolacağını muayene gorevliside görecek.
  • Aynı durumla ben de geçen yaz karşılaştım. Babamın aracının muayenesi Temmuz ayında bitiyordu, LPG tankı Haziran 2010 üretimi idi, ben de aracı 29 Mayıs 2020 tarihinde muayeneye soktum ve hiç bir problem olmadan geçti, ancak muayeneyi yapan görevli çok iyi birisiydi, sağolsun hiç bir problem çıkarmadı. Muayene istasyonundaki bazı görevliler cins tipler olabiliyor, o yüzden muayene sırası almadan önce bir görevliye sorun, ondan sonra sıranızı alın. Benim sorduğum eleman sıkıntı olmaz, sıranızı alın gelin dedi ve problemsiz geçirdi muayeneden.

Bu şekilde muayeneden geçtikten sonra durumunuz müsait olunca tankı değiştirirsiniz. Tank değişiminden sonra tekrar muayeneye girmeniz gerekeceği için sonraki muayeneden önce değiştirmeniz daha mantıklı olur. Bizim araçta LPG yüzünden tekleme olduğu için bu yaz yeni LPG sistemi taktırmayı düşünüyoruz, ancak siz aracı az kullanıyorsunuz yorumunuzdan anladığım kadarıyla, sonraki muayeneye kadar bir problem olmayacaktır o yüzden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün soktum geçtim sıkıntı olmadı. yardımcı olanlara teşekkürler. belki konuyu ileride okuyanlar olur diye sonucu yazmak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.