Arkadaşlar Lpg tankının son kullanma tarihi mart ayında muayene ise mayıs ayında. Ben bu hafta muayeneye sokmayı düşünüyorum tank 2 sene daha idare etsin diye bir sorun olur mu muayenede aceba ? Güvenlik risklerinin farkındayım hatırlatmanıza gerek yok ancak tankı değiştirmek beni maddi olarak çok zorlayacak şuanda. Teşekkür ederim. |
LPG Tankını Değiştirmemek İçin Muayeneye Erken Sokmak
LPG tanklarının kullanım süresi yasal düzenlemeler kapsamında belirlenmiştir. Süresi dolan LPG tanklarının muayene edilerek güvenli kullanıma uygun olup olmadığı kontrol edilir.
LPG tanklarının süresi dolmadan erken muayeneye sokulması, tankın değişim zamanını ertelemeye yardımcı olabilir. Bu sayede tank değiştirme maliyetinden tasarruf edilebilir.
Erken muayene yaptırmak için LPG tankının süresinin dolmasına en az 6 ay kala başvurulması önerilir. Muayene sonucunda tankın güvenli olduğu tespit edilirse, kullanım süresi uzatılabilir.
Ancak, tankın erken muayeneye sokulması tankın ömrünü uzatmaz. Tankın üreticisinin belirlediği kullanım süresi dolduğunda, tankın değiştirilmesi gerekir.
LPG tankının süresi dolmadan erken muayeneye sokulması, aşağıdaki avantajları sağlayabilir:
- Tank değiştirme maliyetinin ertelenmesi
- Tankın daha uzun süre güvenli kullanım imkanı
- Tankın kullanım süresinin uzatılması (muayene sonucunda onaylanması durumunda)
LPG tankının süresi dolmadan erken muayeneye sokulması, tankın güvenliğini sağlamak ve tank değiştirme maliyetinden tasarruf etmek için faydalı olabilir.