Şimdi Ara

LPG ve BUJİ seçimi (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
31
Favori
380.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2011 model cruze icin lpg bujisi yardimci olabilcek arkadas var mi bosch platinyum iridium nasil olur yardim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O.B.K kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar nasılsınız? Halen LPG bujisi mi kullanmaktasınız? Son görüşleriniz nelerdir? Bizlerle paylaşırsanız çok seviniriz..
  • Güzel bir paylaşım olmuş,aracınız kaç model,2014 1.6 125 ps lpgli focusa sahibim,aldığınız büjileri nereden temin edebilirim,teşekkürler

• merhaba arkadaşlar. aracım chevrolet cruze 1.6 2010 model. 113hplik ve lpgli. hangi bujiyi tercih etmeliyim?

şu sıralar düşük devirlerde motor silkemele yapıyor ve gücünü veremiyor sanırım buji değişim zamanım geldi. ne tür buji tercih etmeliyim?
  • Grande Punto 1.4 Fire lpg'li aracım için hangi bujiyi kullanmalıyım
  • Bosh un sitesinden uygun bujiyi seçebiliyorsunuz.

Ben yeni taktırdım ciddi derecede farketti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 2010 ford focus hb titanium için taktırdım.bugün.bişey farketmedim. ilerleyen zamanda belki faydası olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: eahmet

bende 2010 ford focus hb titanium için taktırdım.bugün.bişey farketmedim. ilerleyen zamanda belki faydası olur.

Hangi marka taktirdiniz.

Benim bujiler zaten bitikmis ondan dolayı faydası olmuş olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

bende 2010 ford focus hb titanium için taktırdım.bugün.bişey farketmedim. ilerleyen zamanda belki faydası olur.

Hangi marka taktirdiniz.

bosch takdırdım.

• Aracın orjinal bujisi neyse onu kullanmak yeterli diğerlerinin bir avantajı yok
  • ogunozhan O kullanıcısına yanıt
    Orijinal bujiyi 0.15 mm daraltarak kullandiğimda daha iyi sonuç aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

Orijinal bujiyi 0.15 mm daraltarak kullandiğimda daha iyi sonuç aldım.

orjinali kaç mm. siz kaça düşürdünüz.orjinali ne marka. teşekkür

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

Arac ustunde gelen Orijinal ngk buji 1mm

Bosch LPG buji 0.7 mm

Bosch LPG buji 0.85 mm

ngk 0.85 mm.

Denedim en iyi sonucu orijinal 0.85 verdi. İkinci de bosch LPG 0.85.

Araç Kia Ceed 1.4 2010 LPG. 50 bin km de. 80 kilometre deyken satın almıştım.

Bir sonraki sefer champion 0.85 denemeyi düşünüyorum.

Servisler orjinalden başka birşey öneremez. Önerirse isi bırakmak zorunda kalabilir.
    Bilginize
    Edit:
    Champion buji (0.9 mm) alıp taktim. İlk izlenimler iyi. Orijinal ngk 0.85 mm bujiyi 8000 km de sökerek taktim. 8000 km sonra orijinal bujiyi tekrar takarak kesin sonuca varacagim.

Sonraki sefere denso iridyum tough alıp deneyecegim.

Burada yazmistim.

• öncelikle önceden açıldıysa özür dilerim.

hyundai era team otm. 2011. aşırı yaktığı için lpg düşünüyorum. yakıt tasarrufu kayda değer midir ? (aylık 1000 km yaptım)

brc istiyorum ama tavsiyelere açığım.

şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

quote:

Hangi marka taktirdiniz.

bosch takdırdım.

hocam bosch un ford için olan bujisinin aralığı fazla bujileri 0.7 ye ayarlayıp denermisiniz.

• 3.16 ya yeni lpg taktirdim. Yillardir tereddutsuz gittigim de servisim var sadece bmw uzerine bir servis. Gecen gun otururken serviste bujileri yenileyelim dedik. Yeni bujilerim geldi falan o sirada dedimki ya lpg bujisi takalim boshun varmis falan.. tam tamina 25 dakika dalga gectiler benimle : )

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

3.16 ya yeni lpg taktirdim. Yillardir tereddutsuz gittigim de servisim var sadece bmw uzerine bir servis. Gecen gun otururken serviste bujileri yenileyelim dedik. Yeni bujilerim geldi falan o sirada dedimki ya lpg bujisi takalim boshun varmis falan.. tam tamina 25 dakika dalga gectiler benimle : )

eminim bosch bmw den daha fazla buji üretip satıyordur.

• quote:

quote:

3.16 ya yeni lpg taktirdim. Yillardir tereddutsuz gittigim de servisim var sadece bmw uzerine bir servis. Gecen gun otururken serviste bujileri yenileyelim dedik. Yeni bujilerim geldi falan o sirada dedimki ya lpg bujisi takalim boshun varmis falan.. tam tamina 25 dakika dalga gectiler benimle : )

Yok olay marka degil.. Olay lpg bujisi takalim demem. Ve dusundum dedimki buji dedigin pahali birsey degil eyer ise yarar birsey olsaydi bunlari lpg servisleri satardi. Yani en azindan ben olsam abuk subuk katki maddeleri yada turbocharger denilen komik parcayi satacagima lpg bujisi satardim. Altinada yazardim daha iyi atesler guc artar rampa iyi cikar bak nasil satilirdi : )

• quote:

quote:

quote:

Yok olay marka degil.. Olay lpg bujisi takalim demem. Ve dusundum dedimki buji dedigin pahali birsey degil eyer ise yarar birsey olsaydi bunlari lpg servisleri satardi. Yani en azindan ben olsam abuk subuk katki maddeleri yada turbocharger denilen komik parcayi satacagima lpg bujisi satardim. Altinada yazardim daha iyi atesler guc artar rampa iyi cikar bak nasil satilirdi : )

bunlar forumlarda daha evvel tartışıldı bir kere demirin erime dıcaklığıyla iridyumun aradında 3 kat fark var. demirin erime sıcaklığı oda içi sıcaklığının anlık en yüksek değeri olan 2000 in aştında kalırken iridyum 2350 derece ile bu rakamın üzerinde, demir 650 derece. orjinalinda iridyum kullanan araba markalarıda var. bunlarla arasında pek fark yok. uçların tek noktadan olması ve uç aralığının daha dar olması dışında.

her araçda belki beklenen etkiyi vermeyebilir ona lafım yok. benim astra h aracımda orjinal bujiler 60 tl champion üretimi idi ben 85 tl ye bocsh lpg bujisi taktırdım. yağ değişiminide erteledim faydasını test etmek için. araçda ilk andan itibaren benzinde ki çevikliği yakaladım. benim çok hoşuma gitti. birde bu bujiler arabanın orjinalinin ötesine geçemez sadece benzine daha yakın bir çalışma performansı verir ve iridyumdan dolayı daha uzun ömürlü oldukları kesin. yukarıda ford kullanan bir arkadaş fark görmediğini söylemiş , belki brnim bujilerim iyice bitikti ve o nedenle faydasını daha iyi hissetmiş olabilirim ama lpg yi kullandığım ilk andan beri beni sıkan çekiş sorunu bütük oranda halloldu.

sizde lpg bujisi taktırmayacaksanız uç aralığını 0.7 ye alıp deneyebilirsiniz bu maliyetsizdir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bunlar forumlarda daha evvel tartışıldı bir kere demirin erime dıcaklığıyla iridyumun aradında 3 kat fark var. demirin erime sıcaklığı oda içi sıcaklığının anlık en yüksek değeri olan 2000 in aştında kalırken iridyum 2350 derece ile bu rakamın üzerinde, demir 650 derece. orjinalinda iridyum kullanan araba markalarıda var. bunlarla arasında pek fark yok. uçların tek noktadan olması ve uç aralığının daha dar olması dışında.

her araçda belki beklenen etkiyi vermeyebilir ona lafım yok. benim astra h aracımda orjinal bujiler 60 tl champion üretimi idi ben 85 tl ye bocsh lpg bujisi taktırdım. yağ değişiminide erteledim faydasını test etmek için. araçda ilk andan itibaren benzinde ki çevikliği yakaladım. benim çok hoşuma gitti. birde bu bujiler arabanın orjinalinin ötesine geçemez sadece benzine daha yakın bir çalışma performansı verir ve iridyumdan dolayı daha uzun ömürlü oldukları kesin. yukarıda ford kullanan bir arkadaş fark görmediğini söylemiş , belki brnim bujilerim iyice bitikti ve o nedenle faydasını daha iyi hissetmiş olabilirim ama lpg yi kullandığım ilk andan beri beni sıkan çekiş sorunu bütük oranda halloldu.

sizde lpg bujisi taktırmayacaksanız uç aralığını 0.7 ye alıp deneyebilirsiniz bu maliyetsizdir.

Bilgi icin tesekkurler hocam tabiki yazdiklariniz mantikli ve gercek bilgiler. Mesela mesajiniz ortalarinda demissinizki bu bujiler benzine yakin performansi yakalama amacli.. iste insanlar bunu anlamiyor aksine benzinden daha iyi performans beklentisi icine giriyorlar ki bu imkansiz.

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.