Şimdi Ara

lpgden benzine sesli ikaz vererek anlık git geller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a 1.4 albea aracımda düz yolda giderken ,köşe dönüşlerde ,kasislerde lpgden benzine ikaz vererek geçiyor hemen akabinde tekrar lpg ye dönüyor regülatör basıncı 1.29 a çektik sorun aynı depoda lpg var sadece kasiste yada dönüşte bunu tekrarlamadığı ve her zaman yapmadığı için bilgisayara bağladığımızda da sorun görünmüyor.map sensörü boch marka unutmadan birde vites küçülttüğümde vites yetersşz kaldığında devirlenmediğinde de bu sorun oluyor.sanki gaz az geliyorda lpg yokmuş gibi algılayıp benzine geçiyor normala dönününcede lpg ye dönüyor.

map sensörü arızasında sesli uyarı vermez demiş forumda o nedenle yeni konu açtım.
    interntte araştırmam kadarıyla muhtemel arızalar

map sensörü
    regülatör ısı sensörü
    bakır borular
    lpg tankının üzerinde gösterge değişti diyen var
    şaseye bağlanan kablolarda şase varsa diyen var
    lpg sigortası diyen var
    (başkalrının yaşadığı arızalarda benzine geçtikten sonra lpg kendileri geçirmişler benimle aynı arızayı yaşayan yok)

fikirlerinize ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mızrak1 -- 3 Aralık 2013; 23:53:11 >

• map sensörü beyin yenisiyle denendi lpg sigortası değişti....

arıza devam ediyor. :( arıza bulunamıyor deli olacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: mızrak1

S.a 1.4 albea aracımda atiker multifast kit var düz yolda giderken ,köşe dönüşlerde ,kasislerde lpgden benzine ikaz vererek geçiyor hemen akabinde tekrar lpg ye dönüyor regülatör basıncı 1.29 a çektik sorun aynı depoda lpg var sadece kasiste yada dönüşte bunu tekrarlamadığı ve her zaman yapmadığı için bilgisayara bağladığımızda da sorun görünmüyor.map sensörü boch marka unutmadan birde vites küçülttüğümde vites yetersşz kaldığında devirlenmediğinde de bu sorun oluyor.sanki gaz az geliyorda lpg yokmuş gibi algılayıp benzine geçiyor normala dönününcede lpg ye dönüyor.

map sensörü arızasında sesli uyarı vermez demiş forumda o nedenle yeni konu açtım.

map sensörü
    regülatör ısı sensörü
    bakır borular
    lpg sigortası diyen var
    (başkalrının yaşadığı arızalarda benzine geçtikten sonra lpg kendileri geçirmişler benimle aynı arızayı yaşayan yok)

sorunun köklü çözümü için ustanıza söyleyin pc yi yanına alıp yolda sorun çözmeyi denesin .eğer yolda tüm verileri dikkatlice takip edecek olursa anormal bir durumu görmemsinin imkanı yok.bunun en sağlıklı çözümü bu ayrıca lpg devir kablosunu ve regülatör ısı sensörünü mutlaka kontrol ettirin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sönmez usta-yıldız otogaz -- 21 Kasım 2013; 8:02:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sönmez usta-yıldız otogaz

quote:

S.a 1.4 albea aracımda atiker multifast kit var düz yolda giderken ,köşe dönüşlerde ,kasislerde lpgden benzine ikaz vererek geçiyor hemen akabinde tekrar lpg ye dönüyor regülatör basıncı 1.29 a çektik sorun aynı depoda lpg var sadece kasiste yada dönüşte bunu tekrarlamadığı ve her zaman yapmadığı için bilgisayara bağladığımızda da sorun görünmüyor.map sensörü boch marka unutmadan birde vites küçülttüğümde vites yetersşz kaldığında devirlenmediğinde de bu sorun oluyor.sanki gaz az geliyorda lpg yokmuş gibi algılayıp benzine geçiyor normala dönününcede lpg ye dönüyor.

map sensörü
    regülatör ısı sensörü
    bakır borular
    lpg sigortası diyen var

sorunun köklü çözümü için ustanıza söyleyin pc yi yanına alıp yolda sorun çözmeyi denesin .eğer yolda tüm verileri dikkatlice takip edecek olursa anormal bir durumu görmemsinin imkanı yok.bunun en sağlıklı çözümü bu ayrıca lpg devir kablosunu ve regülatör ısı sensörünü mutlaka kontrol ettirin .

Usta pc bagladi yolculuk yaptik bulamadi bu nedenle deneme yanilmaya gectik beyin degistirip denedim map sensorunu degistirip denedik usta sase olabilir elektrikciye git dedi nette benzer bi sorun yasayani gordum sorun endüksiyon bobinine giden kablor siyrilmis onarildiktan sonra gecmis birde su var arac aslinda sesli uyari vermiyor yanlis olmasin benzine geciyor cok hafif bir tekleme 1 saniyede bip sesi verip lpgye donuyor endks.bobininde ariza olabilirmi sase varsa nasil tespit edilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

map sensörü
    regülatör ısı sensörü
    bakır borular
    lpg sigortası diyen var

Usta pc bagladi yolculuk yaptik bulamadi bu nedenle deneme yanilmaya gectik beyin degistirip denedim map sensorunu degistirip denedik usta sase olabilir elektrikciye git dedi nette benzer bi sorun yasayani gordum sorun endüksiyon bobinine giden kablor siyrilmis onarildiktan sonra gecmis birde su var arac aslinda sesli uyari vermiyor yanlis olmasin benzine geciyor cok hafif bir tekleme 1 saniyede bip sesi verip lpgye donuyor endks.bobininde ariza olabilirmi sase varsa nasil tespit edilir.

bir önceki mesajımda da dile getirdiğim gibi devir kablasunu kontrol etttirin .eğer devir kablosu bobinden alınmışsa ve bobin aralıklı olarak sinyali kesiyorsa olma ihtimali tabiki yüksek .

• Aynı sorun bendede oldu kafayı yemek üzereydim map sensörünü aldım taktım yine devam ediyor bu seferde lpg sistemi komple geçmemeye başladı götürdüm ustaya ki 3-4 sefer gittim bu seferde farklı yere gittim şase'den yapıyormuş güzelce yaptı sağolsun 10 tl at abi dedi attım ve bitti çok şükür kurtuldum şu sorundan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_emre34 -- 21 Kasım 2013; 22:00:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_emre34

Aynı sorun bendede oldu kafayı yemek üzereydim map sensörünü aldım taktım yine devam ediyor bu seferde lpg sistemi komple geçmemeye başladı götürdüm ustaya ki 3-4 sefer gittim bu seferde farklı yere gittim şase'den yapıyormuş güzelce yaptı sağolsun 10 tl at abi dedi attım ve bitti çok şükür kurtuldum şu sorundan :)

By_emre34 kardeş ilgilendiğin için arızayla Allah razı olsun.

şaseden yapıyormuş derken biraz açıklayabilirmisin sönmez ustamın dediği gibi bobinden yada devir kablolarında mı şase var şase derken kısa devre mi nereden nasıl giderdi arızayı küçük bir şehirde yaşıyorum malesef imkanlar kısıtlı ancak senin ve sönmez ustam gibiler bana yardımcı olabilirler.şase olduğunu nasıl tespit etti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

map sensörü
    regülatör ısı sensörü
    bakır borular
    lpg sigortası diyen var

bir önceki mesajımda da dile getirdiğim gibi devir kablasunu kontrol etttirin .eğer devir kablosu bobinden alınmışsa ve bobin aralıklı olarak sinyali kesiyorsa olma ihtimali tabiki yüksek .

ustam seni bi hayli meşgul ettim hakkını helal et
    bu arıza için devir kabloları için yine lpg ciye mi gitmem gerek yoksa bi elektirkçiye mi?

By_emre34 arkadaşın dediği şase olayı aynı şeymi gittiğim ustada şase olabilir dedi çünkü bu durumun araç yangın riski varmıdır ?

bobinden alınmışsa direk sigorta kutusundan mı alınması gerekiyor bu sorun uzun zamandır var aracı aldığım kişide muhtemlen uzun süre bu şekilde binmiş aracın motoruna bi arıza vermişmidir*

bobinden alınmışsa normal hale getirilmesi uzun bir işlemmidir ücret olarak tahmini ne kadar tutar ?

• Kardeş benimde okulum olduğu için o gün Lpg'ciye abimi gönderdim yanında değildim abimin bana dediği usta bakmış şase almıyor mu öyle birşey demiş ve bir kablo çekmiş sorunumuz düzeldi, google'den baktım lpg şase sorunu olarak aratırıldığında aynı bu sorunlar yaşıyanlar çıkıyor bu sorunu Lpg'cinin çözmesi gerekir. Elektrikcide yapabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_emre34 -- 21 Kasım 2013; 23:28:19 >
  • By_emre34 B kullanıcısına yanıt
    sendede benzine geçip tüpe kendimi geçiyordu ellemi geçiriyordun tekrar lpg ye.
    keskin dönşlerde kasslerde daha çok yapıyor bunu ateşleme sistemine nasıl bi etki ederki bu acaba neyse bakacaz görecez artık çözülünce mutlaka paylaşırım burda burada yazılanlar çoğu kişiye faydası oluyor. @By_emre34
  • Bende sesli ikaz verdiğinde el ile kendim tekrar lpg'ye geçiriyordum olduğu yerde direksiyon tam kırdığımda ötüyordu birde lpg'ye geçip benzine atıyordu kendi tekrar lpg'ye geçiriyordu sürekli tık sesini duyuyordum sonrada sabit kalıyordu kullanıyordum map sensörü aldım taktım yine aynı ve sonra bahsettiğim gibi şase olayından yapıyormuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.