Şimdi Ara

Lucid dream nedir? urazsekmen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
21
Favori
44.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3-4 sene önce tesadüfen başıma gelmişti gerçekten inanılmaz bir şey kendi evrenini yaratabiliyorsun sadece düşünmen yeterli ve yaşadığın herşey gerçek gibi geliyor. Fazla kaptırırsa bir insan kendini kesinlikle gerçek hayattan zevk almaz biri olabilir çünkü orada bir nevi Tanrı rolüne bürünüyorsun tabiri caizse.
  • Dün gece sanırım bende ilk kez Lucid Dream deneyimi yaşadım.
    Şöyle ki;

Rüyamda aşık olduğum kişinin kanser olup ölüm döşeğinde olduğunu görüyorum.
    Ağladığımı hissediyorum ve sonra kendi kendime rüyamda ''Bu sadece rüya,gerçek değil'' diyorum ve o andan sonra olanlar oluyor.
    Elime bir buket çiçeğin gelmesini diliyorum .
    Çiçekler geliyor , sonra hasta olan kişinin iyileşmesini diliyorum ve iyileştiğini söylüyor falan.

Bunlar hayal meyal hatırladığım şeyler, Daha bir sürü ayrıntı vardı fakat hatırlayamıyorum.

Bu da Lucid Dream'a girer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lusscy -- 8 Ağustos 2011; 14:22:23 >
  • bugun cok kisa da olsa oldu ben ruyadayken lan bu ruya. dedim ve o ruya kesildi daha bilgisayar dedim oda oldu derken uyandim ve kalbim yerinden cikiyordu bunu nasil kontrol altına alabilirim
  • çok fazla inception seyretmenin yan etkileri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: trablon

Lucid dream diye bir şey yok insanlari kadırmayın .Adamlar bilimsel olarak calişmişlar yatakta sırt üstü uyudugunda uyku felci gecirebiliyormuşsun bu da gercekci kabuslara neden oluyor ve yıl 2011 olmuş hala astral seyahat diyenler var yazık ya gercekten yaziik

bilimle kafayı bozucunca herşeye tabii ki inanılmaz.

olayın uyku felci ile alakası yok, rüyada olduğunun farkına varıyorsun ve rüyaya müdahele edebiliyorsun. böyle birşey var.

bilim bilim diyip nasıl ispatlansın bu olay, videoya çekilecek hali yok heralde. yaşarsanız anlarsınız.
  • Arkadaşlar ben de lucid dream'ı dün denedim. Dün gece geç yattım. Bu sabah da erkenden tuvalete kalktım. Ardından yatağa yattım ve sürekli uyuyup uyandım.(Bunu bilinçli yaptım) Sonra birden korktum(neden korktuğumu unuttum) ve kalkmak istedim. Kalkmaya çalışırken ruhumun kalkıp bedenimin yerinde kaldığını farkettim. Bu rüyada mıydı yoksa gerçek hayatta mıydı ben de bilmiyorum. Acaba başına böyle birşey gelen var mı?
  • rüyada kendini görebilirsin direkt olarak rüyan yattığın odada başlayabilir.
    Sakin olmalısın bir kaç arkadaşımda bunu söylemişti. O an sakin kalabilirsen işte rüyanı kontrol altına alabilmişsin demektir.
  • Rüya içinde rüya görüyordum bazen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fetih

Rüya içinde rüya görüyordum bazen

inception
  • Lucid dream, gerçektir. Bilinç altında dilediğiniz fantastik senaryoyu gerçekleştirebileceğiniz size ait bir alandır.

Bu arada ingilizce söyleyince daha havalı oluyormuş "Lucid Dreeeamm"
  • denemek istediğim fakat bir türlü denk gelmeyen olay. Bazen rüyada olduğumu hissediyorum ama genelde kötü rüyalar olduğu için rüya bu uyan diye tepki verdiğim için uyanıyorum :) demekki uyanma devam et demek lazımmış :)
  • Bakınız nick mesaj uyumum. Yıllardır araştırıyorum, birçok teknik denedim, en fazla birkaç kere yapabildim. Yapıyorum diyenlere de inanmıyorum. Rüya günlüğü tuttuğum zaman birkaç hafta içinde rüyada uçabilmeye başlıyorum ama en fazla yılda birkaç kez rüyada olduğumun farkına varabiliyorum.
    Sonuç olarak şuna vardım. İstediğimiz zaman rüyada olduğumuzu fark etmemiz için İnception filmindeki gibi beyne etki eden bir madde almamız gerekiyor bence. Tabi hangi vitamin hangi besin bunu sağlar bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lusi -- 19 Ağustos 2011; 12:11:34 >
  • mesajım bulunsun
  • Eğer amacınız rüyada olduğunuzun farkına varmak ve hatta rüyayı kontrol etmeye çalışmaksa, bu bazen başıma geliyor, hatta uyanıp tekrar uyuduktan sonra da rüya devam edebiliyor.

Size tesadüfen bulduğum bir yöntem, özellike oruç tutanlar daha rahat deneyebileceklerdir.

Sabah saati 5'e kurun, uyandıktan sonra içebildiğiniz kadar çok su için(1, 1.5 LT, Bu sizin bundan sonraki uykunuzun kesintisiz olmasını engellemek için).
    Biraz bekledikten sonra tekrar uykuya dalın. Bir süre sonra tuvalete gitme ihtiyacı duyarak uyanacaksınız. Eğer bu sırada rüya görüyorsanız, muhtemelen tuvaletten döndükten sonra rüyanız devam edecek ve artık rüya ile gerçek birbirinin içine geçecek. Bundan sonra -eğer şansınız varsa- , rüyada olduğunuzu anlamayı başarmış olacaksınız..
  • sımdı bu olay bıraz karısık.ben de tam lucıd dream bılmıyorum ama duydugum kadarıyla lucıd dream sen ruyadayken ruhunun cıkması cıkması gıdıp baska yerlerde gezmesi imiş.eger öyleyse der gecerim.ama yukardada bazılarının yazdıgı gıbı ruyada oldugunu bılmek kendıne ruyada ozel gucler falan vermekse evet lucıd dream var cunku ben cocuklugmdan berı yapıyorum.ne yapıyorsun dersenız,öncelikle rüyada oldugumu bılıyorum ondan rahatım sonra ruyada oldugumu bıldıgım ıcın ruyayı begenmezsem(sevmedıgım kısıyı gormek veya canavarlar ustume falan gelıyorsa ...)ruyadan ıstedıgım zaman uyanırım.ozellıklerım bu kadar ruyamda 1 kez uctum ama bıdaha olmadı(keske olsa).bır kac sefer ruyama uyandıktan sonra devam ettım ama nadıren oldu sanırım tesaduftu.ama ruyada oldugumu bılmek ve ıstedıgım zaman uyanmak artık tabırı caızse benım yetenegım.nasıl yapıyorsun dersenız hıcbır fıkrım yok(zaten bunlar olmazsa bu konuya da gırmezdım).dogru ruyalar garıp onları yonlendırebılmek daha da garıp ama bu ıslere fazla bulasmamak gerek dıye dusunuyorum.gercek hayattan. soguyabılırsınız,sureklı hayal pesınde kosabılırsınız falan fılan.

birde bir kez okuldayıdm karsımda 3 tane adam vardı dayak yıyecektım.dedım kı kendı kendıme.bu benım ruyam degıl mı?öyle.o zaman ben super kahramanım dedım duvarlara tırmandım ucan tekmeler attım falan.manyak bır seydı(sanırım bu lucıd dream)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalbaz93 -- 21 Ağustos 2011; 5:20:30 >

• Şimdi size rüyanın nasıl kontrol edildiğini anlatacağım

Yatağa girin 3 defa sağa 5 defa sola dönün 4 dk gözü kapalı bekleyin
    sonra yataktan çıkın tekrar girin saati 3:37 ye kurup uyuyun
    uyanınca kalkın bi peynir ekmek falan yiyin ne varsa işte pastırma yemeyin
    sonra dişlerinizi 3 dk boyunca fırçalayın ellerinizide 22.5 sn bol köpüklü sabunla yıkayın
    yoksa mikropları gitmez ona göre neyse tekrar yatağa girmeden üç kulhü bir elham okuyun
    sonra çıkamazsınız falan rüyadan yazık olur size de alarmı 26.345345 dk sonraya kurun ondan sonra lucid
    mi size girer siz mi ona girersiniz onu ben bilemem ama siz lucide girerseniz çıkmadan önce bi save alın
    bazıları load da problem yaşıyor bu sorunu aşmak içinde ben demin bi rüya gördüm yattığımda ona devam edeceğim
    deyin kesin girersiniz.

• Lucid Dream nedir tam olarak bilmiyorum ama,rüya bende uzunca bir süre görmediğimi iddia ederdim,alkolün etkisiyle rüya görmeye başladım rüyalarımda istediğimi yaparken bu benim hoşuma gidiyor o anki zihnle lucid dream gibi birşey dediğim sanırım?
  • @UrazSekmen

Bu dediğiniz suni lucid dream bunu bilerek değilde doğal olarak istemeden gelen bir istekle olması gerektiğini düşünüyorum öte yan,izdan ne etkisi olacak bunu suni olarak biz istesek ne değişecek hayatımızda.

Aşırıya kaçırılırsa enzimlerin aşırı heyecanıyla ölüm belki gerçekleşebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UrazSekmen

Hocam, öle bir durum söz konusu değildir. Düşüncene herkezden çok saygım vardır doğlar yollar ile görülmesini istiyrsan neden yatarken alkol alıp görüyorsun.

Ben alkol olarak isteyerek görmüyorumki bunu,bu kendiliğinden oluşuyor ben farkında olmadan bu rüyalar uykumda bana geliyor bence müdahil oluyor bu gecede biraz alkollüyüm gene alakasız bir rüyasız görüp müdahale edicem.

Ama asıl sorum şu insana bunun etkisi nedir?

Açıkcası rüya sonrası insanda garip bir haz bıraktığını söylemek doğru bir söylem olabilir.

Bu arada dediğiniz taktikleri kesin uygulucam,Bende tatlı bir haz bıraktığı için zevkli bir oaly

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DADC6FD9A -- 19 Şubat 2012; 23:01:16 >

• Reserve...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.