Şimdi Ara

Lucid dream nedir? urazsekmen (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
21
Favori
44.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: baron15

banada bir kaç defaolmuştu ne olduunun farkında değildim ama tıpkı gerçek hayatmış gibibir kızla tanıştım bir zaman sonra kız deli gibi koşmaya başladı peşinden koştum tam yetişeceğim sırada attığım adımların bir anlamı kalmadı tıpkı koşu bandında koşuyormuş gibi bir zaman sonrada ayaklarım resmen ağır çekimde gidip geliyormuşcasına yavaşladı zaten bu koşma olayı bende kendimi bildim bileli var ne zaman sevdiğim bişey olsa mesela kız gibi veya rüyada bir amacım olsa aynı şey oluyor o gecede 4:40 gibi uyanmıştım tekrar yattım aynı olayı yaşayamadım üzerinden 2 yıl geçti o kadar gerçekçiydiki hala hatırlarım

yok hocam lucid dream(berrak rüya)öyle birşey değil. Rüyada olduğunu anlayıp istediğini yapabilme şeklinde oluyor. Normalde beyin rüya sırasında mantık kısmını çalıştırmaz bu nedenle saçma şeyler bile bize mantıklı gelir çünkü düşünemeyiz üzerinde beynin ilgili kısımları kapalı olduğu için. Lucid rüya ise rüya sırasında beynimizin mantık kısmını kısmen de olsa çalıştırmadır aslında. Bunun da çeşitli teknikleri var işte çeşit çeşit. En büyük sıkıntı ise mantık kısmı çalıştığı anda yani rüyayı sorgulayıp hükmetmeye başladığımızda beyin bunu kabul etmiyor ve uyandırma süreci başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 19 Temmuz 2012; 4:20:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bazen uykum olmadığı halde uyumaya çalıştığım zamanlarda yani sabah kalkma vakti geldiği halde uyumaya çalışıyorsunuz. Sürekli uyanıyorum ama rüyama tekrar devam ediyorum kontrol ediyorum ama rüya olduğunun farkındayim. Bu lucid dream mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: HCalifornia

bazen uykum olmadığı halde uyumaya çalıştığım zamanlarda yani sabah kalkma vakti geldiği halde uyumaya çalışıyorsunuz. Sürekli uyanıyorum ama rüyama tekrar devam ediyorum kontrol ediyorum ama rüya olduğunun farkındayim. Bu lucid dream mı ?

lucid dream aynı rüyaya devam etmek değil rüyada olduğunu anlayıp onu kontrol etmeye deniyor. Sizde anladığınıza göre lucid dream oluyor bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: x_tol

quote:

Orijinalden alıntı: HCalifornia

bazen uykum olmadığı halde uyumaya çalıştığım zamanlarda yani sabah kalkma vakti geldiği halde uyumaya çalışıyorsunuz. Sürekli uyanıyorum ama rüyama tekrar devam ediyorum kontrol ediyorum ama rüya olduğunun farkındayim. Bu lucid dream mı ?

lucid dream aynı rüyaya devam etmek değil rüyada olduğunu anlayıp onu kontrol etmeye deniyor. Sizde anladığınıza göre lucid dream oluyor bu.

Rüyamı kontrol ediyorum istediğim şeyi yapıyorum ama uykum olmadığı için devamlı yatakta dönüyorum bu sırada bilincim geliyor tekrar rüyam devam etsin diye gözümü kapatıyorum aynı rüyadan devam ediyorum.

• quote:

quote:

banada bir kaç defaolmuştu ne olduunun farkında değildim ama tıpkı gerçek hayatmış gibibir kızla tanıştım bir zaman sonra kız deli gibi koşmaya başladı peşinden koştum tam yetişeceğim sırada attığım adımların bir anlamı kalmadı tıpkı koşu bandında koşuyormuş gibi bir zaman sonrada ayaklarım resmen ağır çekimde gidip geliyormuşcasına yavaşladı zaten bu koşma olayı bende kendimi bildim bileli var ne zaman sevdiğim bişey olsa mesela kız gibi veya rüyada bir amacım olsa aynı şey oluyor o gecede 4:40 gibi uyanmıştım tekrar yattım aynı olayı yaşayamadım üzerinden 2 yıl geçti o kadar gerçekçiydiki hala hatırlarım

yok hocam lucid dream(berrak rüya)öyle birşey değil. Rüyada olduğunu anlayıp istediğini yapabilme şeklinde oluyor. Normalde beyin rüya sırasında mantık kısmını çalıştırmaz bu nedenle saçma şeyler bile bize mantıklı gelir çünkü düşünemeyiz üzerinde beynin ilgili kısımları kapalı olduğu için. Lucid rüya ise rüya sırasında beynimizin mantık kısmını kısmen de olsa çalıştırmadır aslında. Bunun da çeşitli teknikleri var işte çeşit çeşit. En büyük sıkıntı ise mantık kısmı çalıştığı anda yani rüyayı sorgulayıp hükmetmeye başladığımızda beyin bunu kabul etmiyor ve uyandırma süreci başlıyor.

mantık kısmını çalıştırmasam kızın peşinden niye koşiyim

• %90 gündüz uykularında oluyor ztn lucid, geçen yaz bu olayın üzerine gidip 2-3 kere lucid olmuştum, 2 gün önce ise istem dışı oldu ama inanılmaz gerçekti tamamen benim kontrolüm altındaydı rüya keşke her rüyamı kontrol edebilseydim
  • Lucid değil de farklı bir soru soracağım.Ben son 10 gündür her gün rüyamda aynı kızı görüyorum ve uyandığımda çok üzgün oluyorum. Bunu engellemenin bir yöntemi var mı? Çünkü daha rüyamda göreceğim gibime geliyor
  • Sanırım yok.Yıllardır aynı rüyayı gören insanlar tanıyorum.Bunun neden olduğunu anlamak gerçekten çok zor,psikologlara danışmak lazım.
  • quote:

quote:

quote:

mantık kısmını çalıştırmasam kızın peşinden niye koşiyim

o şartlanmandan ve vücut ihtiyacından dolayı. masturbasyon yapıp uyusaydın böyle birşey olmazdı .

evet 2. lucid dream olayını yaşadım olanları anlatayım.

ortamdaki ses yüzünden 5-6 kere uyuyup uyandım. yaklaşık 1'er saat arayla. uykumu tam almıştım tekrar yattım ve uyudum. lucid dream için herşey hazırdı ve oldu .

rüyada ümraniye otobüs yolunda koşuyorum. etrafa bakıyorum derken aha dedim rüyadayım yaşadık! .

biraz çevreyi izledim beyne tekrar hayran kaldım nasıl bu kadar birebir aynı çizebilir diye mekanı ama koşmaya devam ediyordum. rüyada bir kontrolüm yoktu durmaya çalıştım ama duramadım .

sonra arabalara ve çeşitli ağaçlara çarparak ve tutunarak yavaşlama fikri geldi biraz mücadeleden sonra yavaşladım ve durdum. ümraniye lisesinin yanındaki sarı bina gözüme çarptı. dedim geçen sefer yapamamıştım bu sefer yokedicem birşeyler bundan başlayalım(geçen sefer net şeyleri yokedemiyordum). yokolsun diye düşündüm olmadı. kendimi zorladım olmadı nasıl yaparız diye düşünürken nasıl olsa çok pc kullanıyoruz belki klavyeden evi seçip del tuşuna bastığımı hayal edersem silinir dedim. yine omadı. sonra esc'ye basarsak silinir dedim olmadı. böyle böyle uğraşırken binaya baktım yanıp sönüyor. finge'daki bina yok olmadan önceki gibi pır pır ediyor. sonra yokoldu yerinde bir arasa kaldı sadece. heh bunu da başardım derken bir kız gördüm önümde. sen ne yapıyosun der gibi göğsümden itti beni. bir anda sanki kafama soğuk su döktüğümde ciğerlerimin verdiği tepki gibi nefen alamadım ve tak diye uyandım. yani rüyadan kovuldum(lucid dream de sık olan bir olay).

demem odur ki çevreyle fazla uğraşmayın rüyada olduğunu bilmek bile başlı başına bir keyif. çevreyi izlemek yeterli .

iki lucid dream'de de ortak nokta çok fazla uyuyup uyanmak(mesela 1'er saat arayla) ve uykuyu almışken yatıp tekrar uyumak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 19 Temmuz 2012; 17:23:08 >

• nasıl rüya görüyosunuz yav ben hayatımda 2-3 tane rüya gördüm okadar
    uyuyorum sanki 2 dk sonra sabah olmuş
  • dün i doser(lucid versiyon) dinleyip uyuyayım dedim müzik bitince kulaklığı çıkarıp uyudum saat 7 gibi uyandım hiç rüya görmedim tabi sonra düşündüm ben zaten rüya görmüyorum ki dedim görsem bile görüntü ben uyurken değil uyanınca geliyor görüntü uyurken gelen 5-6 tane rüyam vardı onlarda kabustu ve çocukken olmuştu saat 8 gibi bu seferde korkup uyuyayım belki kabus görürüm dedim ve i doser gate of hades dinledim ama uyuyamadım kulaklığı çıkarıp uyudum yine tabiki hiç rüya görmedim :( nasıl rüya görebilirim ? i doseri uyumadan mı dinlemek lazım uyurken mi dinlemek lazım ?
    rüya görebilsem lucidi halledeceğim ama rüya yok :(
  • Yine gördüm rüyamda ya. Umarım bu durumdan biran önce kurtulurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mami583

nasıl rüya görüyosunuz yav ben hayatımda 2-3 tane rüya gördüm okadar

Aynen bu elemanlar uyku bozukluğundan yada verimsiz uyku döneminden faydalanıyorlar kendileri söylüyor zaten sabaha karşı olan uykularda görüyorlarmış.Rem uykusu en verimli dönemdir rüya filan olmaz.Bende aynen hiç rüya görmem .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nontheist

quote:

Orijinalden alıntı: mami583

nasıl rüya görüyosunuz yav ben hayatımda 2-3 tane rüya gördüm okadar

Aynen bu elemanlar uyku bozukluğundan yada verimsiz uyku döneminden faydalanıyorlar kendileri söylüyor zaten sabaha karşı olan uykularda görüyorlarmış.Rem uykusu en verimli dönemdir rüya filan olmaz.Bende aynen hiç rüya görmem .

gece ztn rüya görmek çok zor. gündüz 1 saat uyuyun görürsünüz çok rahat =)

• lucid dream için i-doser ı bulunan arkadaş özel mesajla ulaşabilirmi
  • Bütün yazıları okuduktan sonra kendimi Bilim adamı gibi hissettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snitra -- 26 Temmuz 2012; 12:12:05 >
  • ilk yaptığımda babam balkondan aşağıya bağırıyordu 'buraya gelin, burayaa' diye ıslık çalıyordu. baktığımda küçük kırmızı ejderhalar uçuyordu. sonra mutfağa doğru koşarken bir anda durdum ama o an hiç bir sesi duyamadım televizyona doğru döndüm ve 'rüyadayım' dedim. sonra düşündüm 'şimdi siyah bir bulutun içinden bir adam çıkacak' diye. ve oldu, ilk yaptığım için korkudan balkondan atladım.
  • Arkadaşlar konuyu rastlantı ile buldum. İlgimi çekti ve her gönderiyi tek tek okumuştum dün gece. Evde gürültü oluyor sabahları sürekli uykum bölünüyor. Uykudan uyandım yan odaya yatayım dedim ve rüyadayken 10 yaşında bir kız suyun üstünde siyah bir şahin arabası sürüyodu ben de kapıyı açıp binebilir miyim diyordum. Kız bana baktı gülümsedi evet dedi. Sonra kendi kendime bu ne biçim iş lan rüyada mıyım ben dedim ve bir anda çevrem değişti kendimi yolları dar olan bir çarşı gibi bi yerde buldum. Çevrem bir an dağılır gibi oldu, her şey birbirine giriyordu ki aklıma elimi avuşturmak geldi biraz olsun düzeldi ama net değildi hiçbir şey. Aklıma hemen adriana lima geldi ve onu düşündüğüm an karşıma bi mağazanın camındaki fotoğrafı geldi -bilinçaltımı seveyim-. Neyse rüyayı fazla yönetemedim ama farkındaydım rüyada olduğumu. 10 saniye falan sürmüştür sanırım. Yalnız uyku felci olduğunu söylediğiniz şeyin karabasan olduğuna inanıyorum çünkü dua okumaya başladığın an bastırıyor sana çok kötü bir şekilde. Neyse sormak istediğim şey neden rüya felci geçirenlerin bundan uzak durması gerektiği. Çünkü bu şeyi ilerletmek ve arada denemek istiyorum.

• merhaba arkadaşlar ruyadan uyanamama problemi yaşıyorum araştırırken buraya rastladım yazılanların çogunu okudum.ruyada oldugumun farkına varıyorum ruyadan çıkmak uyanmak yada bagırmak istiyorum hiç biri olmuyo sesim çıkmıyo dehşet korkarak uyanıyorum.aslında sanırım sizin bu yapmaya çalıştıgınz şeyi istemeden yaşıyorum ve yönetmeyi denemediğim için korkularımı yaşıyorum.işin özü ben bundan nasıl kurtulabilirim hergün baş ağrısıyla uyanmaktan uyuyamamaktan bu korkunun verdiği streste bıktım neden olur bu
  • Enteresan bir konuymuş. İlk kez karşılaşıyorum. Bilgilendirici bir yazı olmuş, teşekkürler. İlk fırsatta deneyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.