Şimdi Ara

Lucid dream nedir? urazsekmen (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
21
Favori
44.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uğraşmayın böyle işlerle dostum. İnsan bilinçaltı çok şeffaftır bir şeyin etkisinde kalır hele böyle psikolojik ve ruh,cin gibi varlıkların olduğu ortamda kolay etkilenirsiniz..Savaşın askerlerin üzerinde bıraktığı etki gibi.Yapmayın derim.Hayatınız boyunca unutamayacağınız anılarınız olabilir..Uzak durun !
  • Tanıdığım bir nöroloğa bu i-doseri sormuştum. Kesinlikle önermiyor. Bilinçaltında bazı rahatsızlıklara ve psikolojik rahatsızlıklara sebep olabileceğini söyledi. Bence de bu tür şeylerle hiç uğraşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: captainmrg

ilk duyduğumda çok heyecanlandım lakin bir hafta deneyip başarısızlığa uğrayınca bıraktım. rüyada olduğu mu anladığım an uyanıyorum bi türlü değiştiremedim bunu kaç gece uykusuz kaldım sırf bu yüzden. :D

uzun vadede yapılabiliyor.

ben bazen yapıyorum bazen yapamıyorum.

yaptığımda ise tamamen değil kısmen oluyor.

tam yapabilsek süper deneyimler olur.

@Jim Beam i-doser nedir? ne etkisi olacak bu lucid dream olayının.

Ekşiden alıntı

quote:

rüyada bilinçli hareket etmek denebilir. nasıl olduğunu anlamadığım ama beni gerçek hayattan uzaklaştıran bir şey bu. nefret ediyorum. 5-6 yıldır oluyor. bir insan uykudan kalkıp tuvalete gidip evdekilere 3-5 şey söyleyip (çok konuşursan olmuyor. 3-5 gerçekten.) rüyasına kaldığı yerden devam edebilir mi? ediyorum valla. ve bu o kadar hayatımı olumsuz etkiliyor ki resmen başka bir dünyada yaşıyorum, uyanamıyorum. daha doğru ifadeyle uyanmak istemiyorum. aynı bir dizi bağımlısı gibi bırakamıyorum. tamamen adı lucid dreaming midir başka kategoriye mi giriyor bilmiyorum ama denemeyin yapmayın böyle şeyler. bir rüyayla kalmıyorsunuz tüm hayatınız rüyalarınızı düşünmekle geçiyor. anı yaşayamıyorsunuz.

13.07.2013 23:52 ~ 23:53 ayseker01

quote:

istediğim de yaşadığım rüya türüdür. lucid dreaming yapmaya yeni başlayanlar için birkaç öneri;
    - korkmamalısınız, korkarsanız kendinizi sakinleştirmeye çalışmalısınız.
    - rüyada gördüğünüz kişilerle konuşmamalısınız, konuşmak istiyorsanız da soru sormamalısınız.
    - tasarladığınız yeri gezebilirsiniz ama çok uzaklaşmamalısınız. örneğin evin içindeyseniz dışarı çıkmamanız rüyayı kontrolünüz açısından daha iyi olacaktır.

23.07.2013 17:58 bluefoundation

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 23 Ağustos 2013; 23:05:55 >

• Böyle şeyler bi günde olucak iş değil beyler .

Gerçeklik testleri , Rüya günlüğü , Bilinç sıçraması felan öyle

-aaa lucid tekniği hemen deneyeyim de istediğimi yapayım ayağı yok
    1. şart inanmaktır ha bide rüya aleminde herşey günlük gülistanlık olmuyor , anlam veremediğimiz renk ve cisim karmaşası çok oluyor hele de ilk başlarda ...
  • Jim Beam kullanıcısına yanıt
    hocam orjinal I-doserlar sıkıntı yaratmıyor ama baya pahalı ve kendi önerdikleri kulaklıkla kullanmanız lazım o da büyük mebla yapıyor :) .
    Diğer I-doserların orjinal olduğunu düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknolojist_44

hocam orjinal I-doserlar sıkıntı yaratmıyor ama baya pahalı ve kendi önerdikleri kulaklıkla kullanmanız lazım o da büyük mebla yapıyor :) .
    Diğer I-doserların orjinal olduğunu düşünmüyorum

Haklısınız hocam , benim de kullanan arkadaşlarım var fakat dediğim gibi o nöroloğa sorduğumda beyin dalgalarını etkilediğinden olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Haklısınız sonuçta kanıtlanmış bir zararı olsa i-doser gibi büyük bir piyasanın devamlılığı olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hmm deniyecğim :) Hitler olup şu sovyet meselesine bir atayım diyorum . haa şu obamayı amuda kaldırayım ozaman deyme keyfime :D

işin şakası bir yana harbi oluyormu bunlar ya ? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: JacquesReverdi

Arkadaşlar ben de lucid dream'ı dün denedim. Dün gece geç yattım. Bu sabah da erkenden tuvalete kalktım. Ardından yatağa yattım ve sürekli uyuyup uyandım.(Bunu bilinçli yaptım) Sonra birden korktum(neden korktuğumu unuttum) ve kalkmak istedim. Kalkmaya çalışırken ruhumun kalkıp bedenimin yerinde kaldığını farkettim. Bu rüyada mıydı yoksa gerçek hayatta mıydı ben de bilmiyorum. Acaba başına böyle birşey gelen var mı?

usta yazını okudum benim başıma da buna benze bir olay geldi.
    Şöyle ki annemle bir garajdayız silahlı bir mafya babasının elinde silah bizi bi şekilde öldürmek istiyor tehtit filan ediyor tam hatırlamıyorum. Sonra sanki gidebilirsiniz demişcesine arkamızı dönüyoruz ve yavaşça yürüyoruz tabi silah hala bize doğru o sırada aklımdan şu geçiyor ateş mi edecek ki hani filmlerde olur ya böyle hep arkasından vurur gibi sonra pat 2 el ateş sesi birini göğüsümde bi acı şekilde hissettim ardından vücudum yere yavaşça düşerken sanki kendim yada ruhum içinden çıkmış gibi yani çok derin bir nefes alıp verirkenki bir his gibiyidi. Hala hatırlarım ve etkisindeyim bu rüya 2-3 yıll önceydi.

• Yaa o kadar resmi yazı yazıyorsunuz tamam da '-de, -da' ları nasıl yazacağınızı bilmediğinizi görmek soğutuyor. Ya ben okumak istiyorum ama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadasim cok ugrasmisti ama sabredemedi beceremedi yani :D

• bende eskiden yapabiliyordum cok güzeldi lakin yaklasık 2 senedir yapamıyorum,ruyalarım genelde kabuslu ve sıkıcı oluyor,tekrar yapmak istiyorum denemelere baslıcam yanlız aklımda bir iki soru var;rüyadan uyanamamak veya sıkısmak ayrıca bedenime bi zarar gelirmi diye korkuyorum,aklımı kaybetmekten falan..
    bi açıklık gelebilirse denemeye başlıycam,birde ara sıra nadirde olsa karabasanlarım oluyor,ama eskiden yaptıgımda başarıyordum sanırım 2 senedir panik atak hastası olduğum için olmuyor artık,bunun bi zararı var mıdır acıklarsanız cok sevinirim...
  • Bunu bi ben başaramıyorum galiba.
  • Ben inanasım gelmese de konu ilgimi çekti. bu sebepten bazı sorularım var.

1-Ben rüyada olduğumu anlayınca rüya bitiyor. Devamda ettiremiyorum ne olacak ?

2-Rüyamda olmayacak şeyler görsem bile rüyada olduğumu anlamıyorum her şey sıradan geliyor. Yani ben uçamayacağımı bildiğim halde rüyamda uçsam anlamam yani ?

3-Rüyada olduğumu anlayınca hiç bir şey hissetmiyorum. Hem zaten beynin savunma mekanizması var ki kendine zarar vermemek için bilinç açıldığı an kapatıyor. Yaptığınıza emin misiniz?

4-Açıkçası benim rüyalarım çok detaylı olmuyor ve günüm normal geçmişse rüya görmem ?

5-bu çok yapılırsa günlük hayatta kendini rüyada sancağını düşünüyorum ve davranışları hiç iyi olmaz .

• Küçükken, abimi rüyamda kız olarak görürdüm ve rüyada olduğumu anlayarak her istediğimi yapardım. Rüyalarım genelde bir sarayda padişah/kral olarak geçiyordu (o dönemlerde okuduğum masallardan-hikayelerden dolayı galiba) ve aynı rüyayı defalarca aynı şekilde gördüğümü de bilirim. Daha sonradan yapamamaya başladım bunu, şimdi bu konuyu gördüm ve tekrar denemeye karar verdim. Bakalım nasıl bişeyler çıkacak ortaya...

• İlginç bir olaymış. Teşekkürler konu için.
  • belki yaşayanınız vardır normalde 7 saniye derler rüyaya tmm ama tam tamına detaylı detaylı 1 hafta bambaşka bir ortamda yaşadım rüyaydı ancak 1 hafta olması ilginçti.
  • Vay be şehir falan kuruyomuşsun bu lucid rüya ile bildiğin sim city bi bu arada ben bi istediğim insanı görmek istiyorum lucid rüyada onun için yatmadan önce bol bol o kişinin resminemi bakmam lazım ? daha hiç yapmadım bu lucid rüyayı bu öğlen denedim ama her tarafıma kaşıntı girdi bunu nasıl önlicem yüz kaşıntısı falan resmen lucid rüyaya dalmamı engelliyor ?

• Gerçek hayatla rüya nın zamanı çok farklıdır hatta ve hatta siz bunu kendiniz bile değiştirebilirsiniz , bu arada rüya bulanıklaşınca siyah beyaz mı görüyoruz acaba diye merak ettim diğer yüramda baktım ve renkli evet dostum renkli :D
  • Mükemmel bir duygu.Bağımlı yapma gibi kötü bir tarafı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

Vay be şehir falan kuruyomuşsun bu lucid rüya ile bildiğin sim city bi bu arada ben bi istediğim insanı görmek istiyorum lucid rüyada onun için yatmadan önce bol bol o kişinin resminemi bakmam lazım ? daha hiç yapmadım bu lucid rüyayı bu öğlen denedim ama her tarafıma kaşıntı girdi bunu nasıl önlicem yüz kaşıntısı falan resmen lucid rüyaya dalmamı engelliyor ?

Güzel bir soru cevabı biraz kafa karıştırıcı olabilir ama kendimce anlatmaya çalışıyım sana, misal ben ilk senem de birisini çok görmek istiyordum. Fakat ne kadar onu görmek istersem o kadar başarısız oluyordum. Resim muhabbetini bende denedim olmadığını fark ettim sonra 1-2 sene içersin de uyarıcı adını verdiğim yeni bir deneyim keşfettim.

Peki nedir bu uyarıcı hiç fark ettiniz mi gün içersin de bize önemli gelmeyen bazı olayları, nesneleri o gün akşamın da rüyamız da görürüz? misal öğren vakti caddede geziyorsunuz uzun zamandır görmediğiniz bir arkadaşınızı görüyorsunuz göz göze bakışıp yanından yürüyüp gidiyorsunuz akşamı rüyanız da o kişiyi görme ihtimalinizi çok yüksek buluyorum. İlla yatmadan önce bir rüya kafamda yaratmak istiyorum diyorsan yatmadan önce görmek istediğin rüyayı not al.

Sevgiler;
    Uraz Sekmen..

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.