Şimdi Ara

Lumia ve Windows Phone ile İlgili Merak Ettiklerim !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar.Kullanmakta olduğum Nokia E71 i bırakıp Lumia 830 almaya karar verdim,ilk defa akıllı telefon kullanacağım için windows phone kullananlara bazı sorularım olacak, cevaplarsanız kararımı ona göre vereceğim.

1) Face,twitter,snapchat kullanmıyorum o yüzden bunlar sorun değil.Benim için öneli olan Whattshap !! Whattshap ile foto/video gönderebiliyor muyuz ?
    2) Whattshap ile bize gelen dosyaları telefona mesela hafıza kartına ( Fotoğraflarım/İş/Pc ) kaydedebiliyor muyuz ? Ayriyeten hafıza kartına klasör oluşturabiliyor muyuz ? Klasör içinde başka klasör gibi mesela.
    3) Çektiğimiz fotoğrafları da hafıza kartına klasör içinde klasör oluşturup kaydedebiliyor muyuz ? [Yani tüm dosyalarım,fotoğraflar,videolar,dökümanlar aynı klasör içinde olsun istemem,karışıklık olur,aradığımı bulamam.]
    4) Günlük kullanımda sizce 2200 mAh bana yeter mi ? [ 2g ile 3 saat tel görüşmesi + 30dk youtube + 30 dk forum ve haber siteleri web gezinti + 20,30 whattshap foto gönderme alma + 30 dk Asphalt 8 oynama + 10 dk mail kontrolü + ]
    5) Asphalt 8 ile test videolarında çok fazla ısınmıyordu telefon , ülkemizde bunu kullanıp bizzat test eden kullanıcılar var mı ?
    6) Win 10 geldiğinde bu donanım sorun çıkarır mı acaba sizce ?
    7) Internet explorer için hep kötü yorumlar var, durum nasıl ?? tarayıcı hep donuyor, siteden atıyor gibi !
    8) Teknoloji sitelerinde telefon henüz satışta değil maalesef , (hepsiburada, avea hariç tabi) sizce ne zaman ülkemize gelecek ?
    9) Fiyat konusunda düşünceniz nedir , 1-2 aya %10-15 indirim olabilir mi ?
    10) Renk tercihimi siyah veya turuncudan yana kullanacağım ama hala karar veremedim ;) ;)

Sorular çok oldu galiba :) vakit ayırıp cevaplayanlara teşekkür ederim.

• İE'nin savunulacak bir tarafı yok ancak 4 çekirdekli Lumialarda aynı sorunları yaşatmaz, ancak vasat bir tarayıcı hız olarak gerçekten hızlı ama çok sorunları var.
    Whatsapp uygulaması güzel dediklerini yaparsın kolaylıkla.
    Batarya ise kurtarır.
    Aspahlt 8 de ısınabilir, 4 çekirdek olduğundan 2 çekirdekli lumialardan daha az ısınacaktır.
    Renk olarak ben turuncu alırdım onun cevabını bilemem öznel bir soru :)
    Hepsini okuyamadım detaylı bir şekilde ama dosya yöneticisi var işini görür herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lordem -- 25 Aralık 2014; 13:00:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lumia 925 kullanıyorum.1300₺ etmez L830,android sd800 lü al,g2,g3,note 3 vs en azından hücresel veri kısayolu beklemezsin

• 1-) Whatsapp işini görür arada bildirimler geç geliyor o net ile alakalı oluyor genellikle bende kıllanmıştım neden geç geliyor diye fakat farklı mekanlarda farklı wifiler ile aynı sorunu yaşamadım. Video ne yazıkki gönderilemiyor.
    2-) Hafıza kartına kopyalama gereksinimi duymadım fakat telefona otomatik kaydoluyor fotoğraflar, videolar vs. dosya yöneticisi işini görür
    3-) Fotoğraf, video vs. zaten storyteller ile ne zaman nerede çektiğini bulursun sıkıntı yaratacağını sanmıyorum
    4-) Batarya konusunda iyi bir cihaz o konuda sıkıntınız olmasın 1520 almasaydım 830 alacaktım :)
    5-) 1520 asphalt 8 de ısınıyor çok değil ısınmayan telefon yoktur herhalde ağır grafikli oyunlarda.
    6-) Sorun çıkarmaz fakat her yenilik gelemeyebilir mesela 4k video için snapdragon 800 lazım onu kullanan telefonlara geliyor.
    7-) O sıkıntıların hiç biriyle karşılaşmadım şuana kadar IE da.
    9-) Fiyat pahalı özellikle n11 üzerinden o fiyata çok rahat 1520 alabilirsiniz biraz bekleyin bence.
    10-) Turuncu akar, şahsen bende turuncuyu almayı planlıyordum :)

Bonus: Kamerası ile bir çok amiralgemiyi tokatlar, tur bindirir:

http://www.youtube.com/watch?v=FsReNZ2lStQ

Son olarak cihaz alırken ne aldığını bilmeyen, adam gibi araştırma yapmayan, tipini falan görüp alan arkadaşların sözlerine kulak asmayınız sonra konulara doluşup yok o yoktu yok bu yoktu, sanki microsoft zorla ürünü satmış gibi kuyruk acılarının etkisiyle oraya buraya saldıran arkadaşlardan olmamanız dileğiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harrow35 -- 25 Aralık 2014; 13:46:17 >

• Yukarıda bir arkadaş var zamanında buna ya zorla windows phone aldırdılar, ya aldığı ürün arızalı çıktı, ya hayatta kullanmadan bilmeden windows hakkında atıp tutuyor, veya zevk olsun laf olsun diye yorum yazıyor. Birincisi e71 kullandıktan sonra ilaç gibi gelir windows. Ayrıca Lumia 830 bomba gibi geldi. Ürünü elime alıp incelemedim sadece inceleme videolarına bakarak konuşuyorum. Tercih edilesi bir ürün. Ancak yine de büyük bir teknoloji mağazasında dokunarak görmek lazım. Lumia 930 muhteşemdi. Bu onun az daha ucuz versiyonu oldu. Yaptığım şahsi testlerde insanların amiral gemi diye tabir ettikleri üst sınıf telefonlar arasında en kaliteli fotoğraf ve video performansı da lumia ürünlerde. Şu anda fiyatı iyice düşen lumia 920 modelinin video-fotoğraf kalitesine bile yetişemedi bir çok ürün. Ayrıca video olayı ayrı bir konu. Optik görüntü titreşim engelleme sistemi var. Denemeyen bilemez. Batarya konusunda 2200 mah batarya size bir günü rahat çıkartır. Ben en uzun lumia 820 kullandım. 1600 küsür batarya olmasına rağmen normal kullanımda 2 gün, biraz kurcalarsam bir gün rahat yeterdi. Bu pil mevzusu kişiden kişiye hatta üründen ürüne bile değişen bir durum. Bütün telefon firmaları için geçerli bir konu var ki 2 ürün aynı olsa bile az da olsa batarya ömürlerinde değişimler gözlemlemiştim. Diğer yazdığınız maddelerde sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum. Dosya yönetici program evvelden yoktu. Vardı aslında ama çöptü. Microsoft güzel bir file explorer yaptı. Klasör oluşturabilirsiniz. ısınma sorunu var mı bilemem ancak ısınmayan telefon var mı asıl soru bu. Yani yeni nesil işlemcili olup ta ısınmayan var mı diyorum. Gülü seven dikenine katlanır:) Tabi ki bu ısınma durumları uzun süre oyun oynayınca peyda olan bir durum. windows 10 geldiğinde donanım asla sorun çıkarmaz zira windows 10 çok daha eski lumia modellerine bile gelecek. Microsoft bunu duyurdu. İnternet explorer konusuna gelince tamam belki çok ileri bir tarayıcı değil ancak ben sorunla karşılaşmadım. Sekme açma hızını milisaniye olarak ölçen takıntılı arkadaşlar ne derler bilemem ama. Fiyat konusunda bir kaç ay sonra düşeceğine inanıyorum. hepsiburada.com da 1399 lira. değer mi derseniz o fiyat civarındaki alternatifleri ile yarışabilir. Ancak lg g3 ün fiyatı bu seviyelere geldi. Burada zevk meselesi devreye girer. Evet pahalı ama bu fiyattaki lumia modellerinde bence kamera fiyatı artırıyor. Yoksa teknik durum bakımından fiyat çok.1000 lira makul fiyattır. Aslında makul değil ama piyasa şartlarında söylüyorum. Yoksa devletin teknoloji ürünlerinde özellikle telefonlarda yaptığı soygun vurgun ortada. renk olarak ta güzel renkleri var. siz turuncu ve siyah arasında kaldım demişsiniz. turuncu ve yeşil deseniz anlarım da:) Ben şahsen siyah severim ancak yeşil ve turuncu renkleri pastel tonlarda yapmışlar gibi. Hoş duruyor. Kişiliğiniz renkli ise, cıvıl cıvıl biriyseniz turuncu rengi yakışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullaharif -- 25 Aralık 2014; 14:33:10 >

• internet explorer baya hızlı ama bazı sorunları var whatsapp dan video gönderileme olayını biri çözmüştü 830 çok güzel bir telefon ben olsam yeşilini alırdım :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burda okumayan arastırmayan bir cuval adam var :) kac kere yazdık uzantısını mp3 yaparsanız video gayet guzel yollarsınız bu kadar :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazık ya. Cidden şu sistemi bilmeyip bilen kişiye kullanmamış bu hiç diyebiliyorlar. Asıl kendileri kullanmamış.
    Lumia 820'nin 2 gün gitmesi kullanırsa 1 gün gitmesi büyük bir hayalcilik olur. WP'nin optimizasyonu kötü. Şarjı çok tüketiyor. Ben cevap vermekle uğraşamam. Sana hangi akıllı telefona geçsen iyi gelir. İstediğini al.

• En iyisi 21 ocağa kadar bekle konferans da neyin ne olacağı belli olucak.sonra wpmi androidmi kararını ver ben 525 kullanıyorum şahsen 735 alıcam wp,10 u bekliyorum.alıp pişman olmak istemem.

• wp alma. al diyenlere inanma.
  • Hocam 820 nin 2 gün şarj gitmesini bırakın ben günde 2 defa şarj ediyorum oyun hiç oynamam.

-------------------
    @fsh77
    Oluyor evet de her şeyle de uğraşmak adamı deli ediyor be dostum. O videoyu mp3 yap, srt alt yazı için kodlamayı UNICODE seç. Onu yap bunu yap nereye kadar? Bunlar yapılmayacak şeyler midir anlamıyorum. Tamam whatsapp uygulaması Windows la,alakalı değil ama ya video ve müzik? Bir şeylerin değişmesi lazım

• robottaki gibi ram yine doluyor tüh deyip optimize etmene gerek yok:) yeni bir sistemde bazı zorluklar olur önemli olan bunları asıcak yontemlerin olması bunlarda hep var ! zaten düz kullanıcıy hiç bir sorun yok sen biraz daha çok şey istersen fazladan bir adım daha yapıcaksın zaten surda 1-2 ay sonra gelicek W10 ön sürüm ile sorunlar bitince burdaki okumadan araştırmadan sallayanlar ne diyecek ,adamlar hem memnun degil hemde inatla kullanıyorlar :) dedikleri ile yaptıklarında kişi bu kadar çelişir :)
  • iki sarj arası zamana ve en uzun giden sarj zamanını dikkat l820 de.

Lumia ve Windows Phone ile İlgili Merak Ettiklerim !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 25 Aralık 2014; 20:05:08 >
  • 2 gün derken pek kullanmadan normal standart işlerde 2 gün demiştim:) Yoksa 1 gün işte. Ancak yeter pili zaten:) İnstagram çok pil çekiyor ama onu farkettim.
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    İnternet paketim yok, 2-3 defa okulda arkadaşların telefon wi fisine bağlandım bildirimleri aldım kapadım. 1 saat şarkı dinledim. Evde 25 dakikalık telefon görüşmesi yaptım, internete neredeyse hiç girmedim olsa olsa 20 dakika olur bütün akşam. 16 saat yazıyor pil tasarrufunda. Sabah 7 gibi çıkarmıştım şarjdan. Şimdi şarja takıyorum. Açıkçası bu bana yetmiyor. İnternet paketim olsa 16 saati bile goreceğimi zannetmiyorum. Yarısından fazlası 16 saatin uyku ve okul zaten. W10 a da büyük umutlarla giriyorum bakacağız artık. Androide kanım hiç ısınmadı hiç de,kullanmadım android fakat lg g3 falan baya ustun gözüküyor, klasik root olayları falan var mıdır, donma kasma falan bilmem ama kullanan arkadaş sorduğumda olmuyor demişti. Açıkçası marketi bu haldeki telefona 1500 vermektense g3 e veririm diye düşünüyorum. Ama içim lumiadan yana o ayrı mesele. Fazla söze gerek yok, W10 u görmeden yorum yapmayalım.
    Ve hocam yazdığınız mesajlara kişileri etiketleyin artık kaç aydır görüyorum sizi hiç etiketlemeden yazıyorsunuz

• 830 kesinlikle fiyatını hakeden bir cihaz değil. ilk olarak onu söyleyim. ayrıca her bakımdan zayıf windows phone. hem windows 10 u bekle hemde bu sırada 830 un fiyatı düşer. ama yine de bulaşma wp ye derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.