Şimdi Ara

Lütfen biri bana açıklasın şu vagonlu soruyu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben okuyorum okuyorum. ne demek istediğini anlayamıyorum hala şu vagonlu sorunun. her birinden 1 bilet satışını garantilemek ne demek? en azılı problem sorularını ortaokuldan beri kolayca yapan ben bu sorunun ne demek istediğini anlayamadım tam olarak hala. açıklayın bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afal -- 14 Mart 2016; 16:08:51 >

• yukarı
  • Hep bilye sorularinda cikardi aslinda guzel soruydu tipki kac bilye cekersem diye sorulan sorulara benziyodu ilk iki vagondaki bos koltuklar toplanacakti sonra 3deki vagon bos koltuga x denip 1 fazlasıyla hepsi toplanacakti
  • 6,13 ve x tane vagon olsun.

Şimdi en az 23 tane satması gerekiyormuş. 6+13=19 bu sağlamadı. Demek ki (6+x) veya (13+x) sağlayacak. En az 23 bilet dediği için (13+x)'i almamız gerek. 13+9= 22 bilet bir tane da 1 vagondan satılsa 23 yani x=9.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aga biliyorum bilye sorularini ama bu soruya sagdan soldan alttan yukaridan baktim anlamadim mesela .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala anlamadım.

3 tane vagon var.

ilk vagonda 6 boş koltuk, ikincide 13 boş var. peki.

"her vagondan bir bilet satışını garantilemek" deyimini benim kafam anlamamakta direniyor korkarım ki.

benim anladığım garantilemek için 1. ve 2. vagondaki bütün koltuk biletlerini satmak dolayısıyla 3. vagondan vermek zorunda kalmak gerekir bu garantiyi sağlamak için.

13+6+1= 20 diyorum. ama 23 diyor.
    en baştan itibaren mi 23 tane satması gerekiyordu da 3 tane mi sattı 1. ve 2. vagondan diyorum. ama böyle yapsam bile benden istediği cevapla ilgisiz bişi bu.

şaka gibi... bana "her vagondan bir bilet satışını garantilemek" deyimini birisi güzel bir şekilde açıklayabilir mi? Ben öylesine girdim sınava acaba ben yaşlandım da jargon mu değişti, bana yabancılaştı... paralelkenar ve olasılık kolay sorularını da boş bıraktım sınav esnasında anlayamayıp ve grafikli geometri sorusunda çemberlerin yarıçapını 1 zannedip 7-8 dk kaybettim, sosyal ve feni bitirip mata geri döndükten sonra soruyu okuduğum anda yapmam 10sn'mi aldı.

Tamam Boş bıraktığım diğer 2 soruyu evde görüp soruyu okuduğum anda vahlanarak ne kadar kolaymış dedim. ama bu soru hala benden kaçıyor. YARDIM LÜTFEN. tane tane güzel bi şekilde açıklayın lütfen.

Oturup soru bankasından falan problem sorusu çözmüş değilim. Ondan mı garip geldi cümle yapısı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afal -- 14 Mart 2016; 16:43:53 >

• Aslında düşüncen çok doğru garantilemek için
    6+13+1=20
    olması gerekirdi fakat 23'müş. Bunun nedeni de aynı tip bilye sorularını yaparken 10-8-6 bilye var dediğimiz de önce en çok sayıda bilyeyi sonra orta sayıda bilyeyi toplayıp bir ekleyerek tüm bilye türlerinden en az bir tane almasını hesaplıyoruz yani 10+8+1'den 19 bilye. 8 ve 6'yı alsaydık 15 çıkardı ve gerektiğinden az bilye almış olurduk.

Bunu bu soruya uyarladığımızda bulamıyorsak demekki en çok boş vagon ve orta sayıda boş koltuklu boş vagon 6 ve 13 değil, 3. vagonundaki boşlara x diyerek x ve 13'müş.
    13+x+1=23 sağlaması gerektiğinden burdan x yani üçüncü vagondaki boş koltuk sayısı 9 oluyor.

Umarım açıklayıcı olmuştur benim türkçe biraz felç

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • prokaryot321 P kullanıcısına yanıt
    anladım, teşekkürler. ben sınavda 3. vagonda en az 1 kişi bulunması için nasıl olması gibi algılamıştım soruyu. Yani her vagondan en azından bir koltuk dolu olmalı gibi. Olan durumdan sonra satılacak 3 bilet aklıma gelmedi :(. Bunu, olasılık ve paralelkenar sorusunu çok rahat yapabilirdim ve mat 1y olurdu. Bu soruda kaybettiğim 5-6 dk'yı da fende kullanıp 3 soru daha yapıp gayet memnun olabilirdim ygs sonucumdan :(.

tekrar teşekkür.
  • 19 a 9 ekledim bu soruda nedenini bende bilemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.