Şimdi Ara

Lütfen çok acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Allah rızası için yardım edin bana. 6 adet elektrikli şofben değiştirdim 4 ay içinde. Marka olarak İhlas cemsan baymak vs... Modelleri kullandım hepsinin 2 hafta arayla rezistansı yanıyor, hepsi aynı arızayı veriyor. Yani artık sorunun şofbenlerden değilde elektrik tesisatından kaynaklandığını düşünüyorum. Şofbenin bağlı bulunduğu şarteli kontrol ettim c40 yazıyor. Şartel de de sorun yok sanırım. Yani sizce sorun ne olabilir yada ne yapmam gerekir. Lütfen çok acil yardım ediniz çünkü şuan şofbensiz kaldım bekliyorum. Yeni şofben alıp takarsam bununda rezistansı yanar diye korkuyorum. Ne yapmalıyım arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim aklım almadı,, faz nötr ,,, başka ne olabilirki ....
    Reziztans öyle az ısınacak birşey degilki,, Allah korusun yangın çıkar,, onun için şofben de rezistans ısı emniyet müsürü vardır ,,,

• Elektriğiniz 220V yerine 380 değildir umarım. Bunun dışında elektrik şofbene zarar veremez. Şofbenin termostatı var içinde, atar gerekirse. Siz rezistans dediniz ama acaba başka bir parçasında sorun olmasın? İç sigortası felan varsa??

Eğer su tazyikiniz azsa, şofben rezistansı aşırı ısınacaktır. İçinde su basıncına göre ayarlı bir şalter var ama sınırda bir basınçta çalışıyorsa şofben, rezistansa yeteri su gelmediğinden aşırı ısınabilir. Ancak bu halde buhar gibi atması lazım suyu??? Diğer taraftan fıskiye ya da çıkışı tıkalıysa, şofben açık kalır ve termostatı atana kadar rezistans kızdırır.

Bu tip stratejik ihtimalleri değerlendiriniz.
  • Şofben diyerek ani su ısıtıcıları kasteddiğinizi düşünüyorum. Kullanım şeklinizi yanlış olabilir. Ani su ısıtıcılarında önce suyu açmanız ve su akmaya başladıktan sonra cihazı açmanız gerekir. Kullanım esnasında da suyu kapatmamanız gerekir. Kapatmak için de önce cihazı kapatmanız akan su soğuduktan sonra suyu kapatmanız gerekir. Yani ilk açılan ve son kapatılan her zaman su olacak. Bu tip cihazlarda, cihaz açıkken her zaman içinden su akması gerekir. Aksi taktirde suyun ısıtıldığı bölümde su olmayacağından ısıtıcılar zarar görecektir.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim. Bende 220 yerine daha farklı bir akimmi geliyor acaba diye düşünmeye başladım. Elektrikçi çağırdım ölçsun diye bakalım ne çıkacak.

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim. Fas nötr derken kastınız nedir? Yani bunun için bağlı olduğu Fas ımı kontrol ettirmeliyim?

• legendone L kullanıcısına yanıt
    Sadece 2-3 bağlantısı olan, yanlış bağlantı ihtimali olmayan, bir cihaz nasıl böyle bozulur, onu demek istedim,
    Aynı ürün olsa, hatalı seri uretim dicem,,,, oda yok...
    Yukarıda arkadaşın dediği kullanim sekline sonuna kadar katılıyorum.. aslında kimse öyle kullanmıyorki, her ailenin aydabir sofbeni puf olmasi gerekir,,

Sofben su kaynagindan yukarıdami, genelde montaji hep böyle, doğru sekilde bağlı dimi, ters veya yan değil..

Lütfen çok acil yardım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM ARKADAŞLAR
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam o kullandığınız saçma sapan virgüllerin bir mantığı var mıdır ? Yoksa yazıya anlam derinliği falan mı kazandırıyor ?
    Hocam resimde gösterdiğiniz gibi hemen hemen herşey aynı fakat Sadece şartel orada değil. Bizdeki bağlantı şofben den elektrik kablosu bir prize bağlanmış o bağlandığı elektrik prizi ise ana sartellerin bulunduğu kutuya gidiyor. Ana şartel kutusunun içinde c40 yazan şartele bağlı. Yani oradan gelen bağlantımız da bir sıkıntımı var acaba. Onu ölçturmek için elektrikçi çağırdım bakalım sıkıntı o tadan gelen bağlantıda mı. Yani sizin eklemek istediğiniz bir fikir var ise paylaşın lütfen benimle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendone -- 16 Kasım 2019; 15:1:13 >
  • Gerilim yüksek değilse şofbene hiçbir şey olmaz. Evde sanayi elektriği mi kullanıyorsunuz napıyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orada bir durup düşünüp, olaya anlam verme veya vermeme duraklaması.
    adam dağa çıkmıştı, dağ sırtından manzarayı gözlemledi,,,,, gördükleri kendince mükembeldi. işte tam orada etraflıca manzarayı seyrediyor,
  • Forumda görüntü kirliliği yapıyorsun. Yardım etmeyecek isen maydanoz olma. Yaylan kardeşim ufak ufak.

Özür dilerim hemen yardımcı olmaya çalışayım size.

Öncelikli olarak şofbene su az gittiğin de su sürekli kaynama noktasın da tutuluyorsa şofben'de rezistans sıkıntıları ortaya çıkabilir. (Bu sizden kaynaklı bir sorundur, böyle bir durum söz konusu ise şofbene yeteri kadar su gitmesine özen gösterin.)

Sorun, musluk kapandığın da şofbenin içinde ki kapanan kontaktör de desek o da olmamaz çünkü şofbenlerin yeni oldğundan bahsetmişsiniz.

Tek bir sebep kalıyor o da şofben'e çok yüksek akım geldiğinden dolayı rezistanslara haddinden fazla ısınıyor ve bu da rezistansın zarar görmesine sebep oluyor.

Şofbenlerinizin suyu haddinden fazla ısıttığını hissettiniz mi hiç ?
  • Çok teşekkür ederim. Ben özür dilerim haddimi aştım sanırım. Çok fazla suyun ısındığını hissetmedim hiç. Zaten sofbeni sadece birinci derecede kullanıyorum. 2 veya 3 dereceye pek getirmedim. Elektrikçi geldi kontrol etti yüksek gerilim gelmiyor dedi. Ama elektrik tesisatıni kontrol edeceğini söyledi o işte yarına kaldı. Ne sorun var halen anlaşılmadi maalesef.

Özellikle yoğun olarak birinci kademe de kullandığınız halde rezistans sıkıntısı çıkarıyorsa gerçekten bilemiyorum çok ilginç bir sorun. Şofbenin montajın da bir problem yok değil mi ? Yani duvara asılma açısı falan önemli olabiliyor. Bir de şofbenin su çıkışına vana, valf benzeri bir musluk falan da bırakmadınız değil mi ?
  • İhlas şofbenlerin ömrü 8-10 yıldır. bu sürenin sonlarına doğru kaçak akım rölesini attırmaya başlar. Sonra da bozulur.

Şayet çok çabuk bir şekilde bozuluyorsa,

-Şofben yanlışlıkla 380Volt ile besleniyor olabilir. Bundan yıllar önce evimiz ilk yapılırken bir elektrikçi bu hatayı ciddi ciddi yapmıştı. Farkettiğimizde Allahtan henüz bir cihazı yakmamıştık. Sonra düzelttirdik. İlk bağlayan elektrikçi, iki faz birden vermiş. Siz de böyle bir sıkıntı olup olmadığını anlamak için, kontrol kalemini tüm tellere dokundurun. Toplam üç telin ikisinde ışık yanarsa sorun bu demektir. Üç telin birinde yanıyorsa sorun yok kabul ediyoruz. Hiçbirinde yanmamasına ya da hepsinde yanmasına bir ihtimal yok. Hiçbir elektrikçi o kadar mal olamaz herhalde.

-Kullanımınızdan kaynaklanıyordur. Su akımı ve kademeyi doğru ayarlaryın. Bizim evde şu yazıyı yazdığım tarihte İhlas şofbenimizi 2. kademede kullanıyoruz. Bulunduğunuz ilin su sıcaklığı hangi kademede iyi ısınıyorsa o kadameyi, ve su hızını ona göre ayarlayacaksınız.

Bu iki ihtimal haricinde şofben zırt pırt bozulmaz.

• Yardımın için çok teşekkür ederim. Kontrol kalemi ile baktım sadece kahverengi olan kabloda elektrik var sarı ve mavi kabloda elektrik yok. Bu sorun değil umarım?

• Yeni bir Şofben aldim. şartel ve kabloyu değiştirip yeniden başka bir yere bağlantı yaptıracağım bakalım inşaallah düzelir. Bu şofbenin de ruhuna Fatiha okumayiz inşaallah.

Merhaba ölçümünüz doğru. Bu defa sorun çıkmaz inşallah. Güle güle kullanın. Kendiliğinden bozulduğu zaman servis takmışsa garanti şartnameleri gereği tamir bakımını üstlenmek zorundalar. Başkasına yaptırmayın şofbeni alınca bekleyin bir iki güne kadar gelir takarlar. Onlar taksın. Yanarsa boşuna masraf etmeyin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.