Şimdi Ara

lütfen cvp verin önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • abilerim ablalarım ben 11.sınıfa gidiyorum taban puanlara bakıyordumda itü ve odtüde ki bir makine inşaat elektirikelektronik işletme endüstri gibi mühendislikler birçok tıpın

üzerinde fakat internetten bakıyorum mühendisler işsiz diyorlar peki bu odtüye itüye gidenler bunu görmüyomu mutlaka görüyor neden seçiyorlar. ben mühendis olmak istiyorum

hedefim itü makine veya gemi inşaatları ve mak. müh. ama ne yazıkki tıpa yönelmek zorunda kalıyorum müh iş bulamıyor dedikleri için çıkmaza girdim benim bilmediğim sanırım birçok şey var bunlar neler aydınlatın beni çok sevindirisiniz gerçekten ben bir çukurova uludağ gibi üni. müh. bahsetmiyorum ben itü ve odtüden bahsediyorum

bu arkadaşlarda mı iş bulamıyor.

şimddieden cvp lar için tşkkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İNTELALİMMİ? -- 23 Eylül 2012; 11:18:50 >

• Sen aldırma o haberlere, İTÜ ODTÜ bu ülkenin en iyi mühendislerini çıkaran üniversiteler.Söyle ornek vereyim yakınımızdan koç isletme tam bursuyluyu kazanan oldu gecen yıl unı. aylık 1000 tl gbi ücrette veriyor bizi seçtiği için diye dereceyle girmisti zaten.Mezun olunca alacağı minimum maaşı 6-7 bin tl fakat işletme okuyup bırak o ücreti almayı is bulamayanda var? Umarım anlamisindir.Üniversite önemli, diploma olsun tastan olsun deyipte uçuk unide okursan kalırsın tabi ortada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mühendis iş bulamıyor diye bir şey yok adı duyulmamış yada odtü itü ile kıyaslayınca hafif kalan mühendisler iş sıkıntısı çekiyor. odtüden itüden bahsediyosun arkadaş adı bile yeter iş bulman için yurt dışı vs zaten bu ünilerden alıyor. buralardan mezun adamın ben iş sıkıntısı çektiğini ne gördüm ne duydum duyanda sanmıyorum olsun daha okurken iş teklifleri geliyor adamlara zaten şirketlerden bu üniler Türkiyenin en iyi mühendislerini yetiştiren üniler.dünya sıralamalarında olan üniler. şöyle düşün iş veren sensin bi odtülüyü itülüyü mü işe alırsın yoksa bilmem falanca üninin mezununu mu .
  • sen oralardan birincilikle mezun ol, hava da kaparlar seni. iş çalışmakta
  • Daha henüz hayal bunlar tabi. Kazan iş bulması kolay.
  • zaten mantıken tüm mühendisler işsiz ise piyasadaki işi kim yapıyor?

Genel diyalog:

-Ziraat yazacağım,
    -Aaaa... işsiz çok orda. Tıp oku daha iyi.

-Mühendislik nasıl?
    -Çok işsiz var.Tıp oku daha iyi.

-İşletme nasıl.
    -İşsiz çok, çok mezun veriyor.

vs...

Her seferinde tıp önerilir.
    Gidersin bir hastahaneye:

-Doktor bey bizim oğlan tıp okumak istiyor ne diyorsunuz(Tabi anne, doktorun: "tabi tabi kesin okusun çok güzel bölüm" diyeceğini düşünüyordur ve birazda gururludur oğluyla)

-Aman ha sakın okuma. Zor iş.... vb. cümleler işitilir doktordan ki çoğu doktorda halinden bezmiştir.

Yani kısacası seveceğin, istediğin bölümü yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 23 Eylül 2012; 12:34:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock Domates

zaten mantıken tüm mühendisler işsiz ise piyasadaki işi kim yapıyor?

Genel diyalog:

-Ziraat yazacağım,
    -Aaaa... işsiz çok orda. Tıp oku daha iyi.

-Mühendislik nasıl?
    -Çok işsiz var.Tıp oku daha iyi.

-İşletme nasıl.
    -İşsiz çok, çok mezun veriyor.

vs...

Her seferinde tıp önerilir.
    Gidersin bir hastahaneye:

-Doktor bey bizim oğlan tıp okumak istiyor ne diyorsunuz(Tabi anne, doktorun: "tabi tabi kesin okusun çok güzel bölüm" diyeceğini düşünüyordur ve birazda gururludur oğluyla)

-Aman ha sakın okuma. Zor iş.... vb. cümleler işitilir doktordan ki çoğu doktorda halinden bezmiştir.

Yani kısacası seveceğin, istediğin bölümü yaz.

Yazdıklarınıza noktasına virgülüne kadar katılıyorum.Babam doktor çoğu zaman hastalar gelir ara sıra muhabbet ederler sağlık ocağında babam bin pişman tıp okuduğuna her seferinde bunu dile getirir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akıl verin lütfen
    5 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kim ne derse desin sen sevdiğin bölümü oku başarılı olursan zaten iş rahat bulursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden üniversitelerin yetkin kimliği iş bulmada daha yararlı oluyordu. Artık globalleşen dünyada işin büyük bır kısmı öğrenciye düşüyor. Öğrenci gerçekten kendini geliştirmek isterse önüne geleni devirir. Tabii ki kendini geliştirirken üniversitenin imkanlarını sonuna kadar kullanmak zorunda. Üniversite burada devreye giriyor işte. Üniversitenin ismi sana iş vermez. Ama sen işi istiyorsa üniversitenin imkanlarıyla kendini donatırsın ve o işi alırsın. Yine de mühendisliklerde İtü, Boğaziçi, Odtü marka olan üniversiteler. Bu faktörü de atlayamıyoruz. Ama gelecek seneler içinde inanın bu daha da azalacak. İş sende biter
  • peki bişey daha soracağım gemi inşaat ve makineleri müh. hakkında düşünceleriniz nelerdir?iş alanı vs. ama genel olarak hedefimde itü makine müh. var beni aydınlattığınız için tşkler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.